Kebab de pui la farfurie - reteta in Air Fryer

Retete cu cartofi Retete cu carne de pui Retete pentru Air Fryer Retete rapide Retete turcesti

Reteta Kebab de pui la farfurie - reteta in Air Fryer

Magie la Air Fryer → piept de pui suculent, cartofi crocanti, sos cremos de iaurt cu tahini si lamaie si un strop de ceapa murata 🌿✨
Proteine multe, gust maxim, mai putin ulei – aceasta e varianta noua de „seara cu kebab” 🙌

Ingrediente

Piept de pui in Air Fryer

1 piept de pui (cca 400 gr)
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita piper negru proaspat rasnit
1/2 lingurita sare
1 catel mare de usturoi strivit
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite ulei de masline

Cartofi prajiti in Air Fryer

4 cartofi medii (pentru copt)
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
1/4 lingurita boia dulce
1/4 lingurita chimion macinat
2 lingurite ulei de masline
sare

Sos de iaurt cu tahini si lamaie

150 gr iaurt grecesc
20 gr tahini
1 lingura suc de lamaie
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
3-4 linguri de apa
sare

Ceapa rosie marinata

1 ceapa rosie mica
2 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
sare

25 gr telemea/feta de oaie/capra
1 lingura patrunjel tocat

Portii: 2
Calorii: 1,685 kcal / total
Proteine: 118 g / total
Grasimi: 73 g / total
Carbohidrați: 120 g (din cartofi) / total
Pret: 30 lei / total

Cum se prepara kebab de pui la farfurie - reteta in air fryer

  1. Pieptul de pui se taie fasii groase cam de 2cm, pe lungime si apoi fiecare fasie se taie in diagonala fasiute cat o imbucatura. Se amesteca cu restul ingredientelor de la pui si se pune la frigider pana e nevoie de el. Puteti sa il lasati mai mult timp la marinat in frigider.
  2. Cartofi se curata si se taie betisoare ca pentru cartofi pai. Se amesteca bine cu sare dupa gust, restul condimentelor si uleiul.
  3. Air Fryerul se incinge 3 minute la 200C. Apoi se adauga puiul si se lasa 10 minute tot la 200C, amestecand o data dupa 5 minute.
  4. Scoateti puiul si in loc adaugati cartofii. Ii imprastiati pe un strat cat mai egal si ii coaceti timp de 20 minute, tot la 200C, amestecand astfel: o data dupa 10 minute si a doua oara dupa inca 5 minute. Cand au expirat cele 20 minute verificati sa fie rumeni si facuti complet. Daca nu sunt ii mai lasati in ture de 2 minute. Nu adaugati prea multi cartofi in Air Fryer (3-4 cartofi la un Air Fryer de 6l sunt ok), timpul de coacere va creste si se vor "praji" inegal chiar daca amestecati des.
    ✨puiul si cartofii se pot face deodata daca aveti Air Fryer cu sertar dublu
  5. Cat se fac puiul si cartofii, marinati ceapa: o taiati solzisori si o presarati cu sare. O lasati 5 minute sa se inmoaie. Adaugati sucul de lamaie si mai lasati 10 minute sa se marineze. Adaugati la final uleiul de masline.
  6. Pentru sos, amestecati totul intr-o cescuta, pana aveti un sos cremos si care curge usor de pe lingura.
  7. Montati kebabul pe 2 farfurii astfel: Prima data asezati cartofii prajiti. Presarati deasupra ca o movilita bucatile rumene de pui. Presarati telemea si patrunjel peste ele. Asezati ceapa rosie deasupra, ca un mot. Picurati cateva linguri de sos.
  8. Serviti kebabul cald, cu sosul ramas alaturi.
    🔥pentru o varianta "fit" a retetei folositi doar cate o lingurita de ulei pentru pui si alta pentru cartofi; folositi telemea light si iaurt grecesc 2%; reduceti tahini la 10 gr; astfel veti reduce caloriile cu 300 si grasimile la jumatate

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...