Parmezan aromat

Categorii: Retete cu branza, Retete condimente

 

Parmezan aromat
Pinterest

Stiti ce impact mare au asupra mancarurilor mele micile descoperiri in domeniul culinar? Acest parmezan de exemplu, parmezan verde, cum l-am numit... mi-a complimentat lasagna intr-un mod in care nu mi-as fi imaginat. Deja il vad presarat pe paste si risotto sau in minestrone in locul parmezanului simplu.

Ingrediente
Parmezan aromat

200 gr parmezan
10 frunze busuioc (proaspete sau congelate, nu uscate)
1/2 legatura mica patrunjel
2 prize bune oregano (sau maghiran uscat)
chili fulgi (6-7 rasnite sau dupa gust)
usturoi granulat (optional)

Preparare
Parmezan aromat

  1. Pentru ca parmezanul e o branza destul de tare, taiati-l bucati mai mici, astfel incat robotul dumneavostra sa faca fata, sa nu rupa lama sau axul. Puneti branza in robot.
  2. Adaugati toate verdeturile si chili. Mixati la viteza mare pana parmezanul devine ca pesmetul si ierburile il coloreaza usor in verde.
  3. Usturoiul este optional, eu am impartit parmezanul mixat in doua partie egale si am adaugat usturoi doar in jumatate de portie. La jumatate de parmezan am adaugat 1/2 lingurita usturoi granulat.
  4. Puneti parmezanul intr-o cutie cu capac si pastrati la frigider sau la congelator daca credeti ca nu-l veti consuma repede.
    * daca folositi parmezan adevarat (Parmigiano-Reggiano) va rezista mult si bine si la frigider
 
Parmezan aromat - Parmezan aromat

1. Parmezan aromat


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

Pesmet cu verdeturi

1 Iunie 2009

Pesmet cu verdeturi

 

 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani - 23 Septembrie 2009 15:08  

Re: Parmezan aromat

Ma incanta reteta asta de parmezan verde si de abia astept sa o pun in practica, bineinteles ca voi incepe cu lasagna . Ioana , arata delicios lasagna ta imi e pofta .
 

Ioana  acum 5 ani - 23 Septembrie 2009 15:15  

Re: Parmezan aromat

este foarte foarte fain, da textura mancarurilor in care il adaugi. de exemplu pe lasagna a lasat acele mici picatele verzi deasupra si arata mult mai bine decat cu parmezan simplu... ca de gust nu mai vorbesc, l-am laudat destul
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani - 4 Octombrie 2009 11:53  

Re: Parmezan aromat

Inca nu am incercat reteta asta , dar am toate ingredientele cumparate , am facut si sosul ragu , deci cat de curand voi face lasagna . Ideea e ca am vrut sa iti sugerez ca se poate face si sare "verde" ,aromata . Sare mare se mixeaza in robot cu frunze verzi de busuioc, rozmarin , salvie.
 

Ioana  acum 5 ani - 5 Octombrie 2009 10:18  

Re: Parmezan aromat

am facut deja sare aromata cu rozmarin [link] , o folosesc la cartofii prajiti sau la cartofii la cuptor. si mi-am cumparat ceva sare cu verdeturi (telina, patrunjel...) de la targurile bio, asta e buna in ciorbe si sosuri.
spor la lasagna!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus