Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Categorii: Retete aluaturi, Retete desert, Retete pentru Mic Dejun, Retete de Craciun, Retete pentru copii

 

Cuib de viespi cu scortisoara si nuca
Pinterest

O combinatie intre clasicele cuiburi de viespi si prajiturica mea din gogosele.

Ingrediente
Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Aluat

210 ml lapte
50 gr zahar
1/2 plic drojdie uscata
2 linguri unt topit
350 gr faina
un varf cutit sare

Umplutura

3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara

Caramel

4 linguri zahar
2 linguri miere
1 lingura unt
150 gr nuci

Preparare
Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

  1. Framantam un aluat elastic din ingredientele de aluat si lasam la crescut la loc caldut cca 1 ora.
  2. Intindem aluatul si presaram deasupra zaharul amestecat cu scortisoara.
  3. Rulam aluatul si cu un cutit ascutit taiem bucati groase de 2 degete.
  4. Intr-un vas termorezistent caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam mierea si apoi untul. Luam de pe foc si presaram deasupra nucile tocate mare din cutit.
  5. Pe nuci asezam cuiburile cu taietura in sus, la distanta de 1 deget unele de altele, sa aiba loc sa creasca. Le acoperim si lasam la crescut la loc caldut cca 45 minute.
    * daca va raman cuiburi(capetele aluatului) le puteti coace in forme de muffins unse cu putin unt si apoi presarate cu zahar.
  6. Dam la cuptor la 220C pentru 30 -35 minute, pana sunt rumene.
  7. Rasturnam continutul tavii pe un platou si servim caldut sau rece.
 
Cuib de viespi cu scortisoara si nuca - Caramel

1. Caramel

Cuib de viespi cu scortisoara si nuca - Presaram nuci

2. Presaram nuci

Cuib de viespi cu scortisoara si nuca - Presaram foaia cu zahar

3. Presaram foaia cu zahar

Cuib de viespi cu scortisoara si nuca - Rulam si taiem bucati

4. Rulam si taiem bucati

Cuib de viespi cu scortisoara si nuca - Asezam cuiburile in tava

5. Asezam cuiburile in tava

Cuib de viespi cu scortisoara si nuca - La crescut in punga

6. La crescut in punga

Cuib de viespi cu scortisoara si nuca - Crescute, le introducem in cuptor

7. Crescute, le introducem in cuptor

Cuib de viespi cu scortisoara si nuca - Rasturnam cuiburile

8. Rasturnam cuiburile

Cuib de viespi cu scortisoara si nuca - Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

9. Cuib de viespi cu scortisoara si nuca


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 17)  

 

Cuiburi umplute

8 Februarie 2010

Cuiburi umplute

 

 

anki  acum 5 ani - 10 Mai 2009 09:13  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

arata de milioane. voi face si eu, negresit, mai ales ca sotul meu iubeste prajitura cu gogosele vesel
duminica placuta!
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani - 13 Mai 2009 17:01  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Cred ca sunt delicioase cu nuca caramelizata.
Si eu am facut azi un tortulet (forma rotunda) cu aluat rulat cu branza de vaci si un aluat rulat cu gem de cirese iar in tava am alternat rulourile.
 

Bella  acum 5 ani - 23 Iunie 2009 00:20  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Buna Ioana...la sfarsit sunt uscate sau raman un pic zemoase cuiburile de viespe? trist stiu ca e cam stupida intrebarea, dar nu am mancat niciodata ceva de genul...si noua ne plac in general prajiturile siropoase imi e pofta vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 23 Iunie 2009 10:48  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

sunt usor insiropate dar doar in zona unde e nuca. daca vrei varianta mai insiropata, incearca prajitura de gogosele: [link] , e pe aceeasi idee, dar gogoselele sunt mai mici si insiropate
 

sammys  acum 5 ani - 10 Iulie 2009 17:15  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

dupa cateva retete citite mi-a lasat gura apa..... fug repede repede la bucatarie sa vad ce imi trebuie
 

mary  acum 5 ani - 20 Octombrie 2009 16:16  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

imi e pofta ce bine arata...trebuie incercat sa vad ce iese..
 

rika  acum 5 ani - 29 Noiembrie 2009 16:16  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

sunt delicioase imi plac mult prajiturile de casa
 

mihaeluta  acum 5 ani - 18 Ianuarie 2010 13:13  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

imi e pofta sunt super incantata de site vesel cate grame are pliculetul de drojdie uscata? de abia astept sa le incerc...iubesc scortisoara
 

Ioana  acum 5 ani - 18 Ianuarie 2010 13:15  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

7 gr, de la Dr Oetker
 

georgiana  acum 5 ani - 4 Februarie 2010 22:05  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

dupa ce le restoarni mai pui miez de nuca peste ele?k mie asa mi s-a parut in poza...k ai mai pus miez de nuca...!
 

Ioana  acum 5 ani - 5 Februarie 2010 10:16  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

nu am mai pus sigur. deasupra e doar nuca caramelizata.
 

ioana  acum 5 ani - 5 Martie 2010 18:04  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Saluuut :D Daca pun la umplutura unt ies mai moi? imi e pofta
 

Ioana  acum 5 ani - 5 Martie 2010 19:07  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

da, poti unge foaia cu putin unt frecat cu zaharul si apoi presari scortisoara
 

ioana  acum 5 ani - 5 Martie 2010 19:41  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Multumesc. Niam niamy imi e pofta . Asa pofta mi-i . Daca as putea sa o mananc din priviri vesel). O sa fac zilele urmatoare ca daca o fac in seara asta o sa fug de oglinda o saptamana hihi vesel
 

ioana  acum 5 ani - 12 Martie 2010 15:08  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Gata! azi o incerc! te tin la curent cu rezultatul :D
 

ioana  acum 5 ani - 13 Martie 2010 00:47  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

A iesit super super!! Multumesc mult pentru reteta! Gratie retetelor tale toata lumea ma considera o super gospodina in devenire hihi vesel
 

amy  acum 5 ani - 15 Martie 2010 00:34  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

eu cred k e f buna imi e pofta dar dupa o asemenea delicatesa nu cred ca o sa mai avem un trup de viespe! vesel
 

Monica Mihaly  acum 4 ani - 12 Mai 2010 23:11  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

abia l am scos din cuptor, chia dc am schimbat un pic continutul, pentru ca am pus mac in loc e scortisoara , trebuie sa ti spun ca arata senzational vesel
 

lea  acum 4 ani - 10 Octombrie 2010 21:06  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Buna seara la toti,
Ioana, Merci frumos pt reteta, l-am scos nu de mult timp din cuptor ..... E super!!!!!!
Frumos si delicios vesel
Voi incerca si alte retete.
Merci beaucoup!!!! vesel

Cu respect.
Lea
 

Mara Manole  acum 4 ani - 9 Martie 2011 13:34  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Aceste cuiburi vor fi mucenicii nostri astazi! vesel O sa pape si maria.. vesel
 

Mara Manole  acum 4 ani - 9 Martie 2011 14:44  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

i-am ars.... trist trist trist
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Martie 2011 14:45  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

ai uitat de ei?
 

Mara Manole  acum 4 ani - 9 Martie 2011 15:41  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

da, m-am luat cu una cu alta (a se citi copil ) vesel si s-a ars caramelul de pe tava, dar nu irecuperabil, asa ca deja am papat doua din ele. oricum, data viitoare stiu cum sa fac sa-mi iasa mai bine.
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Martie 2011 15:48  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

nu ai timer individual sau la cuptor? eu fara el as rata o gramada de mancaruri, ca ma iau si eu cu altele si uit.
cand nu am avut bucataria mea, am vrut sa fac fasole in stil toscan si am pus fasolea la fiert. si dupa o vreme am verificat-o si mi-am zis ca ar mai trebui 15 min de fiert... si am revenit tocmai dupa o ora cand fasolea mea era terci... n-a fost bai ca am facut-o frecata
 

raluca  acum 3 ani - 6 Mai 2011 21:34  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

imi e pofta vreau sa fac si eu ce pofta am
 

Diana  acum 3 ani - 3 Iulie 2011 09:35  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Genial!
Mi-au iesit parfumate si foaarte bune.
Le-am facut insa cu alune nesarate si tot au un gust minunat.Alunele cu zaharul ars aveau gust de snikers vesel
 

Cristina Crisan  acum 2 ani - 14 Mai 2012 18:34  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

pot sa pun alune vesel
 

mihaela  acum 2 ani - 5 Octombrie 2012 18:58  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

l-am facut azi!!! au iesit foarte bune! eu am pus nuca macinata, ca asa o aveam si a iesit delicioasa!
 

Ancuta Craciun  acum 2 ani - 10 Noiembrie 2012 16:49  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

vesel
 

udi  acum 2 ani - 16 Decembrie 2012 13:43  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Am vazut la TV si in ceva revista ca mierea de albine devine toxica daca este tratata termic. Si stiu ca sunt foarte multe retete care includ miere de albine tratata termic. putem renunta la miere pentru aceasta reteta?
 

Laura Aioani  acum 2 ani - 20 Februarie 2013 14:31  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Draga Ioana, ce dimensiune are vasul tau? Multumesc
 

Ioana  acum 2 ani - 20 Februarie 2013 14:55  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

iti scriu diseara dimensiunile.
 

Laura Aioani  acum 2 ani - 20 Februarie 2013 15:19  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Multumesc frumos. Am vazut dupa ce am trimis mesajul ca aceasta reteta a fost postata in 2009 asa ca m-am gandit ca poate e prea mare deranjul, poate nu mai stii tava folosita atunci vesel. Imi cer scuze. Eu nu am un vas patrat (adica am o tava dar ..emailata, nu stiu daca se poate carameliza zahar, nu am incercat) Cred ca un vas cu diametrul de 20-22 cm ar fi cam mic..Oare pot face in 2 ture in vasul rotund de sticla? are ceva aluatul daca sta mai mult? Multumesc
 

Ioana  acum 2 ani - 20 Februarie 2013 15:26  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

vasul meu are latura de 20 cm.
tava rotunda de 20 cm e un pic cam mica. insa le poti coace linistita in doua ture.
 

Popescu Ana  acum un an - 18 Ianuarie 2014 15:31  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Pe ce foc il pui?! Vasul termorezistent n-ai cum sa-l pui pe foc,desteptelor! vesel) Care e marimea vasului?!
 

Ioana  acum un an - 18 Ianuarie 2014 16:48  

Re: Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

draga Ana, chiar il pun pe foc, direct pe flacara aragazului, la foc mic la inceput sa nu se incalzeasca brusc si astfel se caramelizeaza vasul foarte frumos. fac asta de multi ani si vasul e intact.
eu folosesc clasicul vas Jena, dar exista acum vase termorezistente ceramice pe care le poti pune direct de la congelator pe foc si nu se crapa.

e vasul ala clasic Jena patrat, nu mai stiu acum ce dimensiune are. dar cu prima ocazie il masor si completez reteta.

multumesc pentru compliment, intotdeauan e bine sa mi se confirme cat sunt de desteapta vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus