Mazare scazuta

Categorii: Retete garnituri, Retete cu legume, Retete de post, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple

 

Mazare scazuta
Pinterest

Saptamana aceasta va fi dedicata ingredientelor proaspete din piata. Azi avem mazare, maine capsuni, poimaine tarhon... apoi ne intorcem iar la capsuni... veti vedea, va fi o saptamana plina.

Ingrediente
Mazare scazuta

300 gr mazare proaspata
1 ceapa
1/2 ardei rosu
4-6 fire marar
3 linguri ulei de masline de calitate
2 prize piper
1/2 lingurita boia dulce
sare

Portii: 2

Preparare
Mazare scazuta

  1. Se dau pe razatoarea mare ceapa si ardeiul. Se calesc 2 linguri de ulei incins timp de 2 minute.
  2. Se adauga mazarea, condimentele (piper, boia si sare dupa gust) si mararul tocat. Se acopera cu 1 cana de apa.
  3. Se fierbe totul la foc mediu, cam 20-25 minute, pana apa de pe mazare scade, ajungand la consistenta unui sos.
  4. Se adauga restul de ulei si se drege de sare.
 
Mazare scazuta - Mazare scazuta

1. Mazare scazuta


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 25)  

 

 

 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani - 13 Iunie 2011 09:51  

Re: Mazare scazuta

Ce fain ! Sambata dimineata am fost in piata, era o abundenta de produse... Totul mirosea a proaspat, a verde, te omorau aromele si culorile ! ...
Reteta asta e extrem de simpla, cred ca tocmai datorita acestui fapt se va simti bine de tot gustul mazarii proaspete. Se "leaga" sosul doar de la cele doua legume rase ?
 

Ioana  acum 3 ani - 13 Iunie 2011 10:01  

Re: Mazare scazuta

da, se leaga sosul doar cu ceapa si ardei, daca sunt date pe razatoare sau si mai bine mixate in blender sub forma de pasta. poate tu vei pune 1 ardei intreg ca mare iubitoare de ardei vesel lasi sosul sa firba pana scade binisor si vezi uleiul ca se aduna deasupra.
 

paula  acum 3 ani - 13 Iunie 2011 18:50  

Re: Mazare scazuta

dupa poza mi se pare o mancare grea. PREA MULT ULEI!!!, in rest reteta asta e delicioasa
 

Ioana  acum 3 ani - 13 Iunie 2011 19:14  

Re: Mazare scazuta

nu e prea mult daca folosesti ulei extravirgin de calitate (presat la rece, aciditate maxim 0.7%) asa cum am specificat expres in reteta.
daca optezi insa pentru ulei de gatit (fie ca e de floarea soarelui, masline sau altceva) atunci intr-adevar ultima lingura nu-si are rostul, ar insemna doar calorii in plus. dar cel extravirgin de masline are un gust fenomenal si adaugat la final isi pastreaza acel gust, imbogatind mancarea fara sa o faca grea la stomac sau sa-ti dea senzatia de uleios.

ai incredere ca de obicei in mine si sunt sigura ca vei fi incantata de rezultat. o sa-ti aminteasca de mancarurile grecesti vesel
 

diana  acum 3 ani - 14 Iunie 2011 00:38  

Re: Mazare scazuta

Gata mazarea!Mi-a iesit suuuuper,chiar peste asteptari.
Doar ca neavand marar verde in casa, am pus patrunjel...mie imi place si asa, orice verdeata pe mine ma incanta insa teoretic probabil ca mararul e mai indicat, depinde de gusturi pana la urma.
 

Mari Ana  acum 3 ani - 14 Iunie 2011 15:32  

Re: Mazare scazuta

Nu am mazare proaspata din pacate, dar fac reteta azi cu mazare la conserva. Nu e acelasi lucru, dar sper sa iasa bine. Este si supa de rosii pe lista, asa ca azi va fi totul light. Ce bine ca te-ai intors si ti-ai intrat in ritm, vesel
 

Mari Ana  acum 3 ani - 14 Iunie 2011 18:49  

Re: Mazare scazuta

Mazare facuta si comentariu: e ok. Sigur am sa cumpar maine si mazare proaspata, sa vedem diferenta. Votam.
 

Ioana  acum 3 ani - 14 Iunie 2011 18:57  

Re: Mazare scazuta

o sa iasa mai bine cu mazare proapsata ca-si lasa mazarea gustul in sos vesel eu am incercat cu mazare congelata (cumparata) in iarna si nu a iesit chiar asa buna.
 

Mari Ana  acum 3 ani - 15 Iunie 2011 15:05  

Re: Mazare scazuta

Ai dreptate, azi e cu totul altceva. Gustul e mult mai bun si Teona a fost de acord. De-acum gata, pauza la mazare.
Asteptam retetele cu capsuni (care vor avea intotdeauna succes, sunt preferatele ei).
 

Ioana  acum 3 ani - 15 Iunie 2011 15:14  

Re: Mazare scazuta

da... retetele simple merg pentru legumele proaspete, de sezon, atunci au gustul maxim.

a, ai vazut supa de cartofi? vesel
 

Mari Ana  acum 3 ani - 16 Iunie 2011 14:52  

Re: Mazare scazuta

Am vazut, e prima reteta pe care o faci din cartea regala... Eu am mai facut de curand prajitura de lamaie si a fost tare apreciata de musafiri. In ce priveste supa, cred ca "aportul" tau personal i-a dat un gust grozav, cand am facut-o eu imi amintesc ca era un pic cam dulce, insa buna. O voi reface si dupa reteta modificata si o sa iti spun cum a iesit.
 

Ioana  acum 3 ani - 16 Iunie 2011 14:52  

Re: Mazare scazuta

abia astept o comparatie! eu n-am facut-o in varianta originala.
 

mio  acum 3 ani - 18 Iulie 2011 13:38  

Re: Mazare scazuta

Ce parere ai despre mazarea cu faina? Mie nu imi place deloc sa pun faina in mazara sau sosuri, si o prepar mazarea fara faina. Insa am vazut ca in Ardeal se pune multa faina.
 

Ioana  acum 3 ani - 18 Iulie 2011 13:45  

Re: Mazare scazuta

eu fac ambele variante. cand mazarea e proaspata fac varianta asta, cand folosesc mazare din conserva apelez la varianta cu faina sau o ingros cu piure de legume...
 

rovi  acum 3 ani - 31 Iulie 2011 04:22  

Re: Mazare scazuta

de aici invat sa gatesc pt k st foarte tanara si nu prea ma pricep de aici invat tot ce trebuie sa stie o bucatareasa buna mersi
 

rica  acum 3 ani - 28 Octombrie 2011 10:53  

Re: Mazare scazuta

eu la mazare adaug si un morcov,si nu fac rantas adica faina prajita,e daunator si iese f. buna..
 

jeanina matache  acum 3 ani - 18 Martie 2012 06:19  

Re: Mazare scazuta

E tare reteta dar prea gretoasa de la ulei,poate fi uleiul super extra virgin tot asa va fi.hai pa,pa vesel vesel imi e pofta vesel
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 3 ani - 19 Martie 2012 14:04  

Re: Mazare scazuta

cum reusesti tu sa dai ceapa prin razatoare ca mie mi se desfac foile in mana.am incercat de atatea ori,tinand-o in toate pozitiile dar fara succes.
 

Ioana  acum 3 ani - 19 Martie 2012 14:34  

Re: Mazare scazuta

tai ceapa in jumatate pe lung (de la codita la capatul opus) si apoi dau fiecare bucata pe razatoare. la final intr-adevar se mai desfac foile sau imi mai pun unghiile in pericol si mai am pierderi, dar asta e... daca nu vrei pierderi poti sa o mixezi in robot pana e bine maruntita sau sa o dai prin masina de tocat carne
 

Mădă Băbănaş  acum 2 ani - 13 Noiembrie 2012 17:10  

Re: Mazare scazuta

mazarea proaspata [culeasa din gradina si apoi pusa la congelator] nu are nevoie de un clocot inainte ?
 

Ioana  acum 2 ani - 14 Noiembrie 2012 09:37  

Re: Mazare scazuta

nu inteleg intrebarea. inainte de ce?
 

Mădă Băbănaş  acum 2 ani - 14 Noiembrie 2012 10:28  

Re: Mazare scazuta

inainte de a fi gatita. ma intrebam daca e de ajuns timpul de fierbere de 20 minute pt mazarea proaspata
 

Ioana  acum 2 ani - 14 Noiembrie 2012 10:41  

Re: Mazare scazuta

nu trebuie sa-i dai clocot inainte. mazarea proaspata mie imi fierbe cam in 20-25 minute. daca dupa acest timp o verifici si vezi ca nu e fiarta (sau nu e fiarta suficient pentru gustul tau) mai pui putina apa fiebinte si lasi la fiert pana e ok.
 

Larisa  acum 2 ani - 5 Februarie 2013 15:25  

Re: Mazare scazuta

Dar cum iese cu mazare la borcan?Iese la fel ca cea proaspata?
 

Ioana  acum 2 ani - 5 Februarie 2013 15:26  

Re: Mazare scazuta

aproape. me imi place mult si gustul celei din borcan.
 

Larisa  acum 2 ani - 5 Februarie 2013 17:55  

Re: Mazare scazuta

Urmez aceeasi pasi ca si a mazarea proaspata?
 

Ioana  acum 2 ani - 5 Februarie 2013 17:57  

Re: Mazare scazuta

nu adaugi mazarea la pasul 2. fierbi sosuletul simplu, pana scade un pic si apoi catre final adaugi mazarea si lasi sa se incalzeasca impreuna. sau poti folosi mazare congelata.
 

Larisa  acum 2 ani - 5 Februarie 2013 18:07  

Re: Mazare scazuta

Fierb si in loc de mazare la pasul 2 adaug apa?
 

Ioana  acum 2 ani - 5 Februarie 2013 18:11  

Re: Mazare scazuta

da, pui si apa la pasul 2 si fierbi sosuletul pana legumele se inmoaie.
 

Larisa  acum 2 ani - 6 Februarie 2013 14:38  

Re: Mazare scazuta

legumele trebuie facute in blender?Ceapa si ardeiul le dau prin razatoare si apoi le calesc.
Dupa ce le calesc adaug apa?Cata apa adug pt 500 g de mazare la borcan?
 

Ioana  acum 2 ani - 6 Februarie 2013 14:45  

Re: Mazare scazuta

apa tot 1 cana si fierbi pana scade binisor, sa aiba timp legumele sa se inmoaie bine.
 

Larisa  acum 2 ani - 6 Februarie 2013 15:07  

Re: Mazare scazuta

condimentele le pun la sfarsit?
 

Ioana  acum 2 ani - 6 Februarie 2013 15:39  

Re: Mazare scazuta

urmezi reteta, doar ca pui mazarea catre final.
 

Stefania  acum 2 ani - 11 Februarie 2013 23:47  

Re: Mazare scazuta

Ioana, in primul rand tin sa iti multumesc pentru blog, este "cartea mea de bucate virtuala" in ultimul an..imi plac enorm retetele tale, sunt usoare si deosebit de gustoase..
O mica observatie insa..zici aici mai sus ca folosesti ulei extravirgin de masline la gatit/prajit, cel putin in prima faza..
Am trait multi ani in Spania, si mi s-a zis direct de la sursa vesel ca uleiul de masline extravirgin nu se foloseste niciodata la gatit, punctul de ardere este extrem de jos, el se foloseste doar la salate..
In rest, retetele sunt grozave, pozele asisderea, iara asta seara voi face mazarea ca garnitura..vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 12 Februarie 2013 13:38  

Re: Mazare scazuta

da, asa este in general. doar ca aici nu se prajeste in el ca sa ajunga la temperaturi mari. ceapa si ardeiul date pe razatoare au atata suc, ca practic se inabusa doar 2 minute in uleiul de masline.
 

Omul Lava  acum 11 luni - 20 Iunie 2014 15:28  

Re: Mazare scazuta

Abia am asteptat sa apara sezonul mazarii sa fac reteta asta.
De data asta am improvizat putin, pentru ca nu imi place sa dau chestii prin razatoare si la razatoarea electrica nu se poate da ardeiul cu tare mult succes. Asa ca am tocat ardeiul mai marunt si la sfarsit am adaugat rosia si sosul din conserva ce mi-a ramas de la mazarea cu telemea. Yummy si asa!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus