Mazare scazuta

Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Mazare scazuta

Saptamana aceasta va fi dedicata ingredientelor proaspete din piata. Azi avem mazare, maine capsuni, poimaine tarhon... apoi ne intorcem iar la capsuni... veti vedea, va fi o saptamana plina.

Ingrediente

300 gr mazare proaspata
1 ceapa
1/2 ardei rosu
4-6 fire marar
3 linguri ulei de masline de calitate
2 prize piper
1/2 lingurita boia dulce
sare

Portii: 2

  1. Se dau pe razatoarea mare ceapa si ardeiul. Se calesc 2 linguri de ulei incins timp de 2 minute.
  2. Se adauga mazarea, condimentele (piper, boia si sare dupa gust) si mararul tocat. Se acopera cu 1 cana de apa.
  3. Se fierbe totul la foc mediu, cam 20-25 minute, pana apa de pe mazare scade, ajungand la consistenta unui sos.
  4. Se adauga restul de ulei si se drege de sare.

Mazare scazuta

Mazare scazuta

Comentarii (38)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 11 ani - 5 Februarie 2013 18:11  

da, pui si apa la pasul 2 si fierbi sosuletul pana legumele se inmoaie.
 

Larisa  acum 11 ani - 6 Februarie 2013 14:38  

legumele trebuie facute in blender?Ceapa si ardeiul le dau prin razatoare si apoi le calesc.
Dupa ce le calesc adaug apa?Cata apa adug pt 500 g de mazare la borcan?
 

Ioana  acum 11 ani - 6 Februarie 2013 14:45  

apa tot 1 cana si fierbi pana scade binisor, sa aiba timp legumele sa se inmoaie bine.
 

Larisa  acum 11 ani - 6 Februarie 2013 15:07  

condimentele le pun la sfarsit?
 

Ioana  acum 11 ani - 6 Februarie 2013 15:39  

urmezi reteta, doar ca pui mazarea catre final.
 

Stefania  acum 11 ani - 11 Februarie 2013 23:47  

Ioana, in primul rand tin sa iti multumesc pentru blog, este "cartea mea de bucate virtuala" in ultimul an..imi plac enorm retetele tale, sunt usoare si deosebit de gustoase..
O mica observatie insa..zici aici mai sus ca folosesti ulei extravirgin de masline la gatit/prajit, cel putin in prima faza..
Am trait multi ani in Spania, si mi s-a zis direct de la sursa :) ca uleiul de masline extravirgin nu se foloseste niciodata la gatit, punctul de ardere este extrem de jos, el se foloseste doar la salate..
In rest, retetele sunt grozave, pozele asisderea, iara asta seara voi face mazarea ca garnitura..:)
 

Ioana  acum 11 ani - 12 Februarie 2013 13:38  

da, asa este in general. doar ca aici nu se prajeste in el ca sa ajunga la temperaturi mari. ceapa si ardeiul date pe razatoare au atata suc, ca practic se inabusa doar 2 minute in uleiul de masline.
 

Omul Lava  acum 9 ani - 20 Iunie 2014 15:28  

Abia am asteptat sa apara sezonul mazarii sa fac reteta asta.
De data asta am improvizat putin, pentru ca nu imi place sa dau chestii prin razatoare si la razatoarea electrica nu se poate da ardeiul cu tare mult succes. Asa ca am tocat ardeiul mai marunt si la sfarsit am adaugat rosia si sosul din conserva ce mi-a ramas de la mazarea cu telemea. Yummy si asa!
 

filimon ileama marcela  acum 4 ani - 16 Iunie 2019 19:55  

Ok
 

livuemil   acum 3 ani - 14 Octombrie 2020 17:47  

Daca incepi sa dai legumele pe razatoare inloc sa le tai, atunci nu te numesti bucatar Razatoarea e pentru cofetari, patiseri , dar vad ca si pentru bucatari lenesi.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...