Retete Culinare : e-Retete

 

Pogacele cu jumari

Categorii: Retete aluaturi, Retete aperitive, Retete de Craciun, Retete din Ungaria

 
Pogacele cu jumari. Imagini pas cu pas pentru pogacele cu jumari

Mi-am amintit de pogacele bune pe care le-am mancat intr-un concediu la Balaton, si cum aveam jumari proaspete am zis sa incerc si eu sa fac, sa vad daca-mi ies. Reteta am luat-o de aici si sigur nu o voi mai schimba.

Ingrediente pentru Pogacele cu jumari

350 gr faina
130 ml lapte caldut
50 ml ulei(de masline am pus eu)
1 lingurita zahar
1 1/2 lingurite sare
20 gr drojdie proaspata
1 galbenus ou

Pasta jumari

250 gr jumari
1 1/2 lingurite piper
1 lingurita sare
1/2 lingurite chimen macinat

Pentru decorat

albusul de la ou
sare, piper macinate mare
seminte de chimen

Portii: 32 bucati(cu diametru de 4 si 5 cm)

Pogacele cu jumari - Preparare

  1. Ingredientele de aluat se framanta bine si apoi se lasa la crescut cam o ora. Eu l-am facut in masina de paine, am pus prima data lichidele, apoi faina si sarea si deasupra zaharul si drojdia. Aluatul iese foarte bine, elastic si usor de intins, nu trebuie sa folositi faina.
  2. Intre timp, pana creste aluatul am pus jumarile in robot(sau masina de carne) si le-am facut pasta. In masina de cafea am pus piperul, sarea si chimenul si le-am rasnit impreuna -> asta din cauza ca am folosit condimente boabe, nu din cele macinate. Am amestecat pasta de jumari cu condimentul obtinut
  3. Am intins aluatul gros de 1 cm si l-am uns cu 1/3 din pasta. Am impaturat foaia. Am repetat operatiunea de 3 ori .La sfarsit intindem foaia de 1 cm si decupam pogacelele cu un pahar de 4 cm diametru sau cu alte forme doriti.
  4. Se pun pogacele in tava si se mai lasa 15 minute la crescut. Se ung apoi cu albusul batut putin cu furculita si se rasnesc condimente deasupra.
  5. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 220C si lasam pana se rumenesc(cam 25 min a durat)

 

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluat pogacele
Aluat pogacele
Pasta de jumari intinsa pe aluat
Pasta de jumari intinsa pe aluat
Pasta de jumari
Pasta de jumari
Decupam pogacele
Decupam pogacele
Ornam pogacelele
Ornam pogacelele
Pogacele cu jumari
Pogacele cu jumari

 

5 64

 

 

Retete similare 

Jumari si untura de porc Pasta de jumari
Jumari si untura de porc Pasta de jumari

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Pogacele cu jumari" »

 

Comentarii

smaranda  acum 5 ani 6 Septembrie 2008 01:25  

Re: Pogacele cu jumari

ma bucur pentru mincarurile noastre rom' si pentru prajituri cu care ne putem mindri va multumesc
 

carmen  acum 5 ani 19 Noiembrie 2008 21:09  

Re: Pogacele cu jumari

sunt foarte bune ma bucur ca mai face cineva asa ceva sunt mandra ca noi romani avem retete bune si gustoase.
 

miha  acum 5 ani 24 Noiembrie 2008 12:31  

Re: Pogacele cu jumari

Abia azi fac si eu , sper sa iasa gustoase am auzit ca sunt foarte bune, am sa tin cont de reteta
 

Ioana  acum 5 ani 24 Noiembrie 2008 12:40  

Re: Pogacele cu jumari

sunt excelente, reteta este foarte reusita.

sa stii doar ca dupa a treia tura de uns aluatul cu jumari il vei intinde mai greu, sa ai rabdare...

daca ai vreo intrebare sunt aici spor!
 

adicris  acum 5 ani 14 Decembrie 2008 21:19  

Re: Pogacele cu jumari

Multumesc pt.reteta !Caut de mult asa ceva.
 

angela  acum 5 ani 14 Decembrie 2008 21:27  

Re: Pogacele cu jumari

adi-cu multa placere si mai poftiti pe la noi!
 

lucia_s  acum 4 ani 13 Februarie 2009 21:13  

Re: Pogacele cu jumari

multumesc pentru reteta,sint foarte bune ... ma rasfat tot timpul cu pogacele facute cu reteta de la tine ,super...
 

Ioana  acum 4 ani 13 Februarie 2009 21:16  

Re: Pogacele cu jumari

cu mare placere lucia
 

dracaena   acum 4 ani 12 Martie 2009 11:24  

Re: Pogacele cu jumari

Sunt foarte bune ,dar acestea nu sunt specifice romanesti.Avem si mancaruri specifice.
 

Ioana  acum 4 ani 12 Martie 2009 11:46  

Re: Pogacele cu jumari

ai dreptate, sunt bune dar sunt 100% unguresti.

pe cine intereseaza aici avem mancaruri traditionale romanesti: [link]
 

dora  acum 4 ani 6 Septembrie 2009 21:30  

Re: Pogacele cu jumari

Din astea face si mama , sunt foarte gustoase !
 

lili  acum 4 ani 11 Decembrie 2009 12:03  

Re: Pogacele cu jumari

super bune
 

Minodora  acum 4 ani 22 Decembrie 2009 20:17  

Re: Pogacele cu jumari

Am mincat o singura data si mi-a placut acum am sa fac si eu.Im lasa gura apa
 

felicia  acum 3 ani 14 Ianuarie 2010 17:24  

Re: Pogacele cu jumari

Sunt super bune si gustoase.Am dat reteta si la alte prietene ale mele.Au fost foarte incantate.
 

Lili Scorobete  acum 3 ani 18 Ianuarie 2010 10:08  

Re: Pogacele cu jumari

Ma bucur ca am gasit aceasta reteta ,eu nu stiu sa le fac,mama mea ea facea iarna ,eu pe atunci nu am bagat la cap pt.ca avea cine sa-mi faca ,acum am jumari impinse de colo in colo prin figider si m-am gandit sa fac reteta ta pt ca este asemanatoare cu a mamei mele.
 

voichita  acum 3 ani 20 Februarie 2010 10:06  

Re: Pogacele cu jumari

Sunt foarte bune .Multumesc pt.reteta.
 

ubu.roi  acum 3 ani 23 Martie 2010 19:16  

Re: Pogacele cu jumari

Legat de impaturirea aluatului, eu stiu asa:

- Aluatul se impatureste in trei, mai intai pe orizontala apoi pe verticala. Va rezulta o "caramida" cu 9 straturi

- Intre fiecare din cele 3 operatiuni de impaturire "caramida"se tine la frigider 30 minute. Nu stiu scopul, dar eu asa am invatat de la mama, si ea este mestera mare.
 

ani  acum 3 ani 28 Aprilie 2010 21:55  

Re: Pogacele cu jumari

sant 100%unguresti, dar sunt super bune.
 

bella  acum 3 ani 17 Iulie 2010 16:55  

Re: Pogacele cu jumari

Sunt foarte bune si delicioase iam dat la toti prietenii mei si cine a inventat mancarea asta il felicit mult Bafta la gatit :D
 

Vlad Daia  acum 3 ani 23 Iulie 2010 01:26  

Re: Pogacele cu jumari

Ciao Ioana, ma bucur f mult ca pot beneficia de retetele tale is super faine.
Dar am o intrebare aici, 20 de grame de drojdie uscata? Nu-i cam mult? Nu vroiai sa zici drojdir proaspata?
Mersi mult,si felicitari pt siteul tau....ne esti de mare ajutor.
 

Ioana  acum 3 ani 26 Iulie 2010 13:46  

Re: Pogacele cu jumari

merci vlad, despre drojdie proaspata era vorba. sau mai putin de un pliculet de drojdie uscata.
 

mariana  acum 3 ani 22 Noiembrie 2010 02:00  

Re: Pogacele cu jumari

ceau.eu traiesc de ceva timp in Noua Zeelanda dar gatesc in continuare romaneste.de curind am taiat un porc si m-am gindit sa fac pogacele cu jumari(daca tot aveam jumari de la porc)
reteta ta e super(partenerului meu i-au placut enorm de mult pogacelel).mersi pt reteta.
 

carmen  acum 3 ani 3 Decembrie 2010 19:10  

Re: Pogacele cu jumari

am si eu o intrebare se tine aluatul la frigider
 

geolita  acum 2 ani 27 Ianuarie 2011 13:20  

Re: Pogacele cu jumari

buna ioana,imi este de ajutor retetele tale,vreau sa stiu dak stii reteta cu pogacele cu cascaval? sau poate stie altcineva...mc.multumim Ioana k ne ajuti pe noi GOSPODINELE
 

biris corina  acum un an 11 Ianuarie 2012 22:14  

Re: Pogacele cu jumari

am incercat reteta ta dupa ce am obtinut tare greu jumarile necesare; am ratat!!
Asta pentru ca s-au prajit prea tare. Nu le-am pus la 220 ci la 195, dupa 25 min au fost maron inchis. Tant pis pentru pofta mea, ca mi-am pus-o in cui!
 

nicolici  acum un an 17 Ianuarie 2012 02:18  

Re: Pogacele cu jumari

as dorii tare mult sa incerc aceasta reteta maine dimineata o sa ma apuc, apoi o sa spun daca mi-a iesit sau nu
 

pluta georgeta  acum un an 19 Februarie 2012 18:06  

Re: Pogacele cu jumari

au iesit minunate!!!! din greseala am pisat unpic mai mult piper,insa au fost pe gustul tuturor!!! multumesc muuuuuuult pentru reteta!!!
 

sorina  acum un an 23 Mai 2012 23:22  

Re: Pogacele cu jumari

se folosesc jumari de la smer?
 

Ioana  acum un an 24 Mai 2012 09:29  

Re: Pogacele cu jumari

ce e smer?
 

mihaela  acum un an 11 Septembrie 2012 17:16  

Re: Pogacele cu jumari

intre operatiunile de impaturire, se mai
intinde foaia?
 

Ioana  acum un an 11 Septembrie 2012 17:20  

Re: Pogacele cu jumari

da, se intinde->unge->impatureste de 3 ori
 

Dia  acum un an 11 Noiembrie 2012 00:33  

Re: Pogacele cu jumari

Buna,
Eu nu īnţeleg partea cu impaturitul şi tare mi as dori să fac şi eu reţeta asta.deci ce īnţeleg eu e că o dată ce ai aluatul şi pasta făcute,īmpărţi aliatul in 3 şi faci 3 foi pe care le pui una peste altă după ce le ai uns cu pasta? Apoi le tăi cu paharul in forma rotundă să le pui la cuptor? Mă poţi lămuri te rog? Mulţumesc mult.Dia
 

Ioana  acum un an 12 Noiembrie 2012 17:27  

Re: Pogacele cu jumari

nu, intinzi tot aluatul intr-o singura foaie. il ungi si apoi il pliezi in trei si apoi in doua din partea opusa.
repeti pasul de 2 ori. la fiecare pas intinderea va fi mai grea, trebuie putin efort.
 

berica  acum un an 19 Noiembrie 2012 09:20  

Re: Pogacele cu jumari

nu am pus toata sarea din reteta si mie mi s-a parut ca au iesit f sarate
 

alexandra  acum un an 5 Decembrie 2012 19:21  

Re: Pogacele cu jumari

merite reteta!!!!!!!!!!!!!
 

serbanescu corina  acum 6 ore 23 Decembrie 2013 16:56  

Re: Pogacele cu jumari

buna ioana!

Sunt pe ultima suta cu pregatirile pentru masa de Craciun. Retetele pe care le-am facut anul acesta sunt 100% inspirate si luate de pe site-ul tau si sunt teribil de incantata pentru ca mi-au iesit la superlativ toate pana la reteta de pogacele pe care nu reusesc sa o fac pentru ca nu-mi iasa aluatul. Eu folosesc masina de paine. Am incercat de 2 ori si de ambele dati mi-a iesit un aluat nedospit, uscat si care se rupe. In ambele dati am folosit drojdie proaspata. Prima data am pus ingredientele in ordinea spusa de tine, iar a doua oara am facut maia din lapte , zahar si drojdie, am pus-o in masina, dupa care am adaugat uleiul de masline, oul, faina, zahar si sare si ... mi-a iesit aluatul la fel ca si primul!!! heeeelp me, please!
 

Ioana  acum 5 ore 23 Decembrie 2013 18:15  

Re: Pogacele cu jumari

corina, cand s-a framantat in masina, l-ai verificat sa fie moale si elastic aluatul? din ceea ce descrii pare ca nu e suficient lichid si nu se framanta ca lumea. nu cred ca drojdia sa fie de vina. deci data viitoare pui ingredientele in masina si dupa cate minute verifici aluatul (vizual prima data si apoi il si pipai sa fie umed si placut la atingere, nu uscat; eu il prind intre degete si trag putin de el si-l simt daca e hidratat cum trebuie). daca nu e asa, picuri treptat putin lapte sau apa in timp ce se framanta.

ca regula, intotdeauna cand folosesti masina de paine urmaresti aluatul in perioada de framantare, mai ales cand faci prima data o reteta. asa iti poti da seama de la inceput daca totul e in regula sau mai trebuie lichid/faina si nu mai risipesti ingrediente.
 

serbanescu corina  acum 32 minute 23 Decembrie 2013 22:47  

Re: Pogacele cu jumari

da, nu m-am gandit sa verific in timpul programului aluatul. maine daca o sa mai am timp am sa incerc din nou. multumesc frumos pentru raspuns! sarbatori fericite!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS