Purcelusi din aluat

Retete aluaturi Retete de post Retete pentru copii

Reteta Purcelusi din aluat

Uite asa m-am jucat eu acum cateva zile cu un aluat simplu de paine. Am vazut o poza cu ei pe net si imediat m-am gandit ca ar fi un bun "tort" pentru ziua fratelui meu. Imi place sa fac cadouri haioase, de genul acesta, intotdeauna au un efect mai mare decat clasicul tort. Oricum purcelusii mei au inveselit pe toata lumea... sper ca si pe voi.

Din resturile de aluat am facut doi iepurasi, ca tot se apropie Pastile!

Ingrediente

Aluat (puteti folosi si alt tip de aluat)

270 ml apa calduta
1 pachet drojdie uscata
1 lingurita zahar
450 gr faina alba
1-2 lingurite sare

Altele...

boabe de piper
frunze de rozmarin

Bucati: 10 purcelusi + 2 iepurasi

  1. Se farmanta un aluat elastic din ingredientele de aluat. Puteti folosi masina de paine.
  2. Se intinde o foaie subtirica.
  3. Cu un pahar se decupeaza capul purcelusilor (discuri mari).
  4. Cu un capac de sticla de plastic se decupeaza nasul si urechile (discuri mici).
  5. Pentru nas: se iau discuri mici, se fac doua santulete cu un cutit ascutit si se aseaza in ele cate o frunza de rozmarin.
  6. Pentru urechi: se taie discuri mici in 4.
  7. Asamblarea: pe un disc mare se aseaza nasul si urechile(cate un sfert de disc la fiecare ureche) cum vedeti in poze. Pentru a se lipi mai bine, umeziti zonele unde lipiti cu putina apa. Puneti boabele de piper pe post de ochi.
  8. Din restul de aluat am facut doi iepurasi modelati asa cum se vede in poza.
  9. Puneti porcusorii si iepurasii astfel asamblati pe tava de copt si dati la cuptor la 220C pentru 15 minute.
    * am uns cu galbenus iepurasii si 2 purcelusi dar nu mi-a placut, cred ca trebuie sa renunt la acest obicei si sa ung aluatul doar cu ulei. purcelusii cei mai reusiti nu i-am uns cu nimic.

Decupam aluatul

Decupam aluatul

Nasul

Nasul

Urechile

Urechile

Asamblam porcusorul

Asamblam porcusorul

Iepuras din resturile de aluat

Iepuras din resturile de aluat

Purcelusi din aluat

Purcelusi din aluat

Iepurasi copti

Iepurasi copti

Comentarii (55)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 12 ani - 25 Ianuarie 2012 14:19  

da, stiu :(
 

ama  acum 11 ani - 21 Iunie 2012 08:50  

sint dragalasi de mult vreau sa i fac i am vazut pe net .o sa folosesc aluat de pizza din comert ;)
 

Crina  acum 10 ani - 31 Iulie 2013 11:05  

As putea folosi drojdie proaspata? Daca da, cam cate grame sa pun?
Multumesc.
 

Ioana  acum 10 ani - 31 Iulie 2013 11:08  

da, poti pune 20 gr drojdie proaspata.
 

Criss  acum 10 ani - 22 August 2013 10:55  

Buna Ioana,

fetita mea ii adora si ma ajuta sa ii pregatesc de cate ori am timp sa pot sa ii fac :). Eu am amestecat in aluat, ultima oara cand i-am facut, in apa calduta, oregano pt aroma si putini fulgi de chilli) iar dupa ce aluatul a crescut am intins foaie din el si am presarat peste el branza rasa, l-am acoperit cu o alta foaie (evident subtirele ambele foi) si dupa aceea am format purcelusii.
a vut mare succes reteta ta, multumim mult!!!

pupici :)
 

Mirela  acum 10 ani - 19 Februarie 2014 13:24  

:)) ce simpatici sunt! gasisem si eu ceva in sensul asta, dar cum la asa ceva [link] :)) nu ma bag, poate o sa incerc varianta asta din aluat :)
 

Alis  acum 9 ani - 28 August 2014 23:05  

f.f. buni...e a doua oara cand ii fac impreuna cu fetele mele... doar ca sunt putin prea crocanti...ce-as putea face ca sa fie mai puhavi si sa nu se mai intareasca ulterior? oare sa-i scot mai devreme, sau poate sa-i pun intr-un prososp pt. a "transpira" ...?! te rog, Ioana da-mi un sfat!
 

Ioana  acum 9 ani - 29 August 2014 10:07  

poti folosi un aluat mai moale, cum e cel de la pide: [link] sau dupa ce ii coci ii ungi cu unt pe toata suprafata si ii bagi intr-o punga.
 

Maria Vigheciu  acum 8 ani - 13 Mai 2015 14:39  

Imi place f mult. F reusiti.
 

Alexandra  acum 2 ani - 23 Aprilie 2021 12:13  

Voi incerca sa ii fac si eu!!!!
Par deliciosi!!? :) ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...