Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

Retete aperitive Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete romanesti

Reteta Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

La fel ca si pasta de jumari, e buna, dar in cantitati mici. Bucatica pe care am fiert-o e suficienta, ne stinge pofta pana la anul. Ideal este ca slaninuta sa aiba si putin carne si sa o fierbeti in moare de pe varza murata.

Ingrediente

1 bucata slanina proaspata (de 10 x 10 cm)
moare de pe varza (optional)
6 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1 lingura ulei
sare
piper

  1. Se pune slaninuta la fiert cu multa apa si sare din belsug (sau in moare de pe varza si atunci nu mai adaugati sare). E fiarta cand furculita intra usor in ea. Bucata mea de slaninuta avea si carne asa ca a fiert mai incet, cam 1 ora.
  2. Se scoate slaninuta fiarta intr-o strecuratoare si se lasa pana se zvanta bine.
  3. Intre timp facem mujdeiul. Frecam cateii de usturoi striviti cu putina sare pana devin ca o pasta. Se adauga incet uleiul pana devine cremos. Condimentam cu mult piper si boia si omogenizam bine.
  4. Ungem slaninuta deasupra cu un strat generos de mujdei. Se pune in frigider peste noapte. Se taie feliute subtiri si se serveste cu paine moale, proaspata.

Bucata de slaninuta proaspata

Bucata de slaninuta proaspata

Cu putina carne

Cu putina carne

Slaninuta fiarta la scurs

Slaninuta fiarta la scurs

Pregatim mujdeiul

Pregatim mujdeiul

Slaninuta cu mujdei

Slaninuta cu mujdei

Comentarii (8)

 

mariana  acum 14 ani - 3 Mai 2009 10:57  

aceasta slanina se poate pastra in congelator, sau in saramura.
este foarte buna.
merita sa incercati.
 

maryyy  acum 14 ani - 19 Decembrie 2009 12:59  

sunt surprinsa pt ca in retetele de Craciun nu vad si salata de boeuf care de ex. la mine nu lipseste in meniul de Craciun
 

mihaela  acum 13 ani - 18 Mai 2010 10:51  

dar in luna mai nu merge?!? =P~ =P~
la sfirsit de saptamina pun in practica reteta :)
 

rev636  acum 13 ani - 20 Noiembrie 2010 14:12  

apropo,dar astea din imagini seamana mai mult a carne cu 1 cm de slanina,dar slanina de citiva cm,si cu mai putina carne,tot asa buna se va primi? =P~
 

Ioana  acum 13 ani - 20 Noiembrie 2010 19:39  

depinde cat de bine suportati voi grasimea. fiindca daca in general puteti manca o felie de costita afumata cu mare parte grasime (cum fac eu, insa altii se stramba...) atunci e ok si cu procentaj mai mic de carne. dar oricum la slaninuta asta ca si la jumari dealtfel, folosim slanina mai carnoasa, iar restul cu multa grasime o topim si facem untura, iar jumarile rezultate din ea nu sunt asa bune ca si cele din partea mai carnoasa...
 

dana  acum 13 ani - 16 Decembrie 2010 17:48  

=P~ deja imi lasa gura apa!!! Ioana, spune-mi te rog, cum o pot pastra mai mult timp si in ce conditii? Cat as putea sa o pastrez la frigider? merci mult
 

nela  acum 12 ani - 19 Decembrie 2011 11:21  

arata delicioasa.voi face si eu de sarbatori.dar apropo se poate fierbe si in bors.
 

nela  acum 12 ani - 19 Decembrie 2011 11:51  

maryyy...eu nu fac salata de beof de craciun sau paste doar de anul nou.acuma fiecare cum vrea.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...