Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

Categorii: Retete aperitive, Retete cu carne de porc, Retete de Craciun, Retete romanesti

 

Slaninuta fiarta cu usturoi si boia
Pinterest

La fel ca si pasta de jumari, e buna, dar in cantitati mici. Bucatica pe care am fiert-o e suficienta, ne stinge pofta pana la anul. Ideal este ca slaninuta sa aiba si putin carne si sa o fierbeti in moare de pe varza murata.

Ingrediente
Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

1 bucata slanina proaspata (de 10 x 10 cm)
moare de pe varza (optional)
6 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1 lingura ulei
sare
piper

Preparare
Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

  1. Se pune slaninuta la fiert cu multa apa si sare din belsug (sau in moare de pe varza si atunci nu mai adaugati sare). E fiarta cand furculita intra usor in ea. Bucata mea de slaninuta avea si carne asa ca a fiert mai incet, cam 1 ora.
  2. Se scoate slaninuta fiarta intr-o strecuratoare si se lasa pana se zvanta bine.
  3. Intre timp facem mujdeiul. Frecam cateii de usturoi striviti cu putina sare pana devin ca o pasta. Se adauga incet uleiul pana devine cremos. Condimentam cu mult piper si boia si omogenizam bine.
  4. Ungem slaninuta deasupra cu un strat generos de mujdei. Se pune in frigider peste noapte. Se taie feliute subtiri si se serveste cu paine moale, proaspata.
 
Slaninuta fiarta cu usturoi si boia - Bucata de slaninuta proaspata

1. Bucata de slaninuta proaspata

Slaninuta fiarta cu usturoi si boia - Cu putina carne

2. Cu putina carne

Slaninuta fiarta cu usturoi si boia - Slaninuta fiarta la scurs

3. Slaninuta fiarta la scurs

Slaninuta fiarta cu usturoi si boia - Pregatim mujdeiul

4. Pregatim mujdeiul

Slaninuta fiarta cu usturoi si boia - Slaninuta cu mujdei

5. Slaninuta cu mujdei


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 18)  

 

 

 

mariana  acum 5 ani - 3 Mai 2009 10:57  

Re: Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

aceasta slanina se poate pastra in congelator, sau in saramura.
este foarte buna.
merita sa incercati.
 

maryyy  acum 5 ani - 19 Decembrie 2009 12:59  

Re: Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

sunt surprinsa pt ca in retetele de Craciun nu vad si salata de boeuf care de ex. la mine nu lipseste in meniul de Craciun
 

mihaela  acum 4 ani - 18 Mai 2010 10:51  

Re: Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

dar in luna mai nu merge?!? imi e pofta imi e pofta
la sfirsit de saptamina pun in practica reteta vesel
 

rev636  acum 4 ani - 20 Noiembrie 2010 14:12  

Re: Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

apropo,dar astea din imagini seamana mai mult a carne cu 1 cm de slanina,dar slanina de citiva cm,si cu mai putina carne,tot asa buna se va primi? imi e pofta
 

Ioana  acum 4 ani - 20 Noiembrie 2010 19:39  

Re: Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

depinde cat de bine suportati voi grasimea. fiindca daca in general puteti manca o felie de costita afumata cu mare parte grasime (cum fac eu, insa altii se stramba...) atunci e ok si cu procentaj mai mic de carne. dar oricum la slaninuta asta ca si la jumari dealtfel, folosim slanina mai carnoasa, iar restul cu multa grasime o topim si facem untura, iar jumarile rezultate din ea nu sunt asa bune ca si cele din partea mai carnoasa...
 

dana  acum 4 ani - 16 Decembrie 2010 17:48  

Re: Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

imi e pofta deja imi lasa gura apa!!! Ioana, spune-mi te rog, cum o pot pastra mai mult timp si in ce conditii? Cat as putea sa o pastrez la frigider? merci mult
 

nela  acum 3 ani - 19 Decembrie 2011 11:21  

Re: Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

arata delicioasa.voi face si eu de sarbatori.dar apropo se poate fierbe si in bors.
 

nela  acum 3 ani - 19 Decembrie 2011 11:51  

Re: Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

maryyy...eu nu fac salata de beof de craciun sau paste doar de anul nou.acuma fiecare cum vrea.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus