Snitele de porc

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc

Reteta Snitele de porc

Va tenteaza snitelele mele de porc? Le-am facut din fragedul muschiulet de porc (care are calorii cat pieptul de pui), le-am aromat cu cimbru si rozmarin si le-am imbracat intr-o crusta super crocanta de panko. Alaturi am pus cartofi noisette si un sos aromat cu cimbrisor lamaios si multa ceapa verde. Ei?

Luni va dau o idee despre cum sa folositi capetele ramase de la muschiulet.

Ingrediente

1 muschiulet de porc mai mare (cca 600-650 gr)
2 oua
faina
pesmet panko
1 fir mic rozmarin
1 fir cimbru proaspat (sau cimbru uscat)
sare, piper
ceapa verde mica (chives)

Sos cu cimbrisor

200 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)
2 fire cimbrisor lamaios
2 catei de usturoi
1 lingurita cu varf amidon
sare, piper

Portii: 4

  1. Sosul: se pune smantana cu cimbrul lamaios si usturoiul curatat (dar lasat intreg, doar strivit usor cu latul cutitului) intr-o craticioara. Se pune pe foc mic si se infierbanta incet. Nu lasati smantana sa fiarba prea violent, exista riscul sa se taie. Dupa ce e fierbinte, lasati sosul pe foc inca 3 minute sa se infuzeze bine. In acest timp dizolvati amidonul cu foarte putina apa rece si turnati-l in sos. Fierbeti in continuare, amestecand non-stop pana simtiti ca se ingroasa un pic (inca vreo 2 minute). Condimentati sosul cu sare si piper negru. Luati sosul de pe foc, scoateti aromele din el si turnati-l intr-un pahar/sosiera. Dupa ce s-a racorit poate fi pastrat la frigider.
  2. Muschiuletul trebuie sa fie mai mare si mai gros. Curatati-l de pielitele albe si grasime. Taiati capetele mai subtiri ale muschiuletului, astfel incat sa aveti o bucata cu grosime uniforma. Capetele le veti folosi la alta reteta. Bucata din centru o taiati felii de 1.5 cm grosime. Am obtinut 9 felii din muschiuletul meu.
  3. Se pune fiecare felie pe masa de lucru, se acopera cu o punga de plastic si se bate cu ciocanul de snitele pana aveti o felie subtire de aprox 3 mm (nu le bateti super subtire, caci se vor usca la prajit). Cand bateti snitelele incepeti din centru si continuati spre exterior. Ca sa vedeti daca snitelele sunt batute uniform, le ridicati si le tineti spre fereastra, astfel veti vedea mai bine diferentele.
  4. Presarati pe fiecare bucata de carne sare si piper, pe ambele parti. Le presarati si cu frunzele de rozmarin si cimbru tocate foarte marunt. Cel mai usor e sa luati putin din vedeturi si sa masati cu ele carnea, astfel se vor distribui uniform. Daca folositi cimbru uscat, il pisati in mojar pana e pulbere si il presarati impreuna cu sarea si piperul.
  5. Carnea astfel pregatita se acopera si se tin la frigider pana e nevoie de ea. Mie imi plac snitelele calde, asa ca le prepar din timp si le prajesc doar cand le mancam. Oricum, snitelele condimentate asa vor beneficia de timpul cat stau la frigider, se vor impregna mai bine cu arome.
  6. Cand doriti sa le preparati pregatiti 3 farfurii adanci, una cu faina, alta cu ouale batute si alta cu pesmet panko. Luati fiecare bucata de carne, treceti-o prin faina, scuturati excesul. Treceti apoi carnea prin ou batut, lasati sa se scurga excesul. La final, treceti carnea prin panko, sa fie bine acoperite.
  7. Incingeti intr-o tigaie larga un strat subtire de ulei. Cand uleiul e incins bine de tot, dati focul la mediu spre mic. Prajiti snitelele pe rand (cate va incap in tigaie fara a le inghesui) cate 2-3 minute/parte (pana se rumenesc frumos).
  8. Scoateti snitelele pe servetele, sa se scurga excesul de grasime.
  9. Serviti snitelele calde cu cartofi noisette (i-am cumparat congelati si i-am pregatit dupa instructiunile de pe punga). Turnati sos langa cartofi si presarati din belsug cu ceapa verde mica.

Condimentam carnea batuta

Condimentam carnea batuta

Carnea trecuta prin faina, ou, panko

Carnea trecuta prin faina, ou, panko

Prajim snitelele

Prajim snitelele

Snitelele prajite

Snitelele prajite

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 1 Martie 2014 16:14  

Anamaria, chiftele am reusit sa fac si eu bune la cuptor, dar snitelelor nu le-am gasit reteta perfecta pentru cuptor. mie tare uscate imi par...
 

Anamaria  acum 10 ani - 2 Martie 2014 12:06  

Este adevarat, sunt cam uscate, nu prea se pot compara cu cele prajite in ulei, pe flacara. Am incercat sa pun niste apa intr-o tava, pentru a crea vapori, a mers putin. Ideea este ca nu prea am mult timp disponibil, asa ca mereu caut cele mai simple si sanatoase retete, dar totodata care necesita cat mai putin timp pentru manopera.
Multumesc pentru reteta si raspunsul prompt. Astept si eu, ca si altii, alte retete minunate.
 

MariAna  acum 10 ani - 6 Martie 2014 20:15  

Am avut comanda speciala de snitele. Am facut si de porc si de pui si am ras repede niste paine mai veche pentru ca nu am avut timp sa caut pesmet panko. Cred ca m-am descurcat, pentru ca au iesit foarte bune si crocante. Plus crochete de cartofi, tot reteta de-a ta. Plus sos de iaurt cu usturoi si cimbrisor... in loc de smantana.. ne adaptam si tot iese bun.
Ne bucuram sa te avem mereu la masa cu noi. :-)
 

Ioana  acum 10 ani - 7 Martie 2014 09:36  

sa va fie de bine! ma bucur si eu sa fiu cu voi :)
 

Calin  acum 9 ani - 27 Mai 2014 12:15  

Cind faci snitele sau orice carne pane la cuptor trebuie un pic de ulei in ou, iar carnea se intoarce pentru ca nu se prajeste egal indiferent de cuptor ! E mai sanatoasa si nu miroase toata casa a prajeala. Pofta buna!
 

christyansen  acum 8 ani - 26 Aprilie 2015 13:09  

f bune bv bv bv bv bv
 

Claudia  acum 8 ani - 5 Ianuarie 2016 20:11  

Tocmai am terminat de facut snitelele. Au iesit super! Multumesc pentru reteta!
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Ianuarie 2016 09:38  

cu drag, Claudia.
 

mari  acum 8 ani - 22 Februarie 2016 14:14  

Minunate retete, Ioana! Foarte multe incercate de mine si mereu reusite si delicioase.
La snitele eu mai folosesc in loc de pesmet, fulgi de porumb usor sfarmati cu mana sau nuca de cocos! ;)
 

Ioana  acum 8 ani - 22 Februarie 2016 17:57  

nuca de cocos... hmmm... nu am incercat niciodata. se simte gustul de cocos dupa prajire?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...