Retete Culinare : e-Retete

 

Sos caramel

Categorii: Retete desert, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru copii, Retete rapide, Retete simple

 
Sos caramel. Imagini pas cu pas pentru sos caramel

Sos caramel, atat de bun peste orice: de la inghetata, la prajituri si tarte, la clatite, pana la salatele de fructe.

Mi s-a parut ca seaman foarte bine cu caramelul de pe inghetata de la McDonald's.

Ingrediente pentru Sos caramel

70 gr unt
200 gr zahar brun (nu inlocuiti cu zahar alb!)
180 ml frisca nebatuta
1 varf cutit sare
1 lingurita esenta vanilie

Sos caramel - Preparare

  1. Cantariti toate ingredientele ca sa le aveti la indemana, in timpul prepararii sosului nu aveti voie sa va indepartati de tigaie sau sa o luati de pe foc.
  2. Intr-o tigaie topiti untul pe foc mediu spre mic. Cand e topit complet adaugati zaharul si amestecati ca absoarba untul.
  3. Continuati sa amestecati din cand in cand pana cand incepe sa fiarba, adica apar bule mari la suprafata. Dureaza cca. 3 minute. Zaharul nu este complet topit, se mai simte cu lingura, dar e ok asa.
  4. Adaugati toata frisca o data si amestecti repede cu un tel. Cresteti putin puterea focului sub tigaie si continuati sa amestecati pana incepe sosul sa fac spuma deasupra. Dureaza cca 2 minute pana sosul incepe sa fiarba.
  5. In acel moment dati focul iar la mediu spre mic si lasati sa fiarba inca cca 4 minute pana sosul incepe sa se ingroase un pic.
    * sosul nu trebuie sa se ingroase foarte tare fiindca se va mai ingrosa dupa ce se raceste. daca il fierbeti prea mult, cand se raceste caramelul se va solidifica. nu e rau, am patit-o si eu prima data cand l-am fiert vreo 10 minute, dar de data asta vrem sa facem sos
  6. Luati tigaia de pe foc si puneti sosul in alt vas ca sa opriti fierberea. Adaugati sare si amestecati.
  7. Puneti o folie peste vas. Lasati la racit complet si adaugati apoi vanilia. Sosul racit se va ingrosa bine, capatand consistenta de caramel. Pastrati intr-o sticla inchisa, la frigider.

 
Click pe imagini pentru a mari

Ingredientele
Ingredientele
Topim untul
Topim untul
Adaugam zaharul
Adaugam zaharul
Adaugam frisca
Adaugam frisca
Incepe sa fiarba
Incepe sa fiarba
Mutam sosul in alt vas
Mutam sosul in alt vas
Sos caramel
Sos caramel

 

5 71

 

 

Retete similare 

Banane in sos de portocale
Banane in sos de portocale  

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Sos caramel"

 

Comentarii

Mariana  acum 5 ani 29 Aprilie 2009 11:37  

Re: Sos caramel

Ce util pt.mine!Voiam sa topesc caramele!ha,ha cine stie ce iesea!am pus semn de carte!te pup!
 

Ioana  acum 5 ani 29 Aprilie 2009 11:58  

Re: Sos caramel

am topit si eu caramele, iese ok sosul dar cam dulce pentru gustul meu. ca sa iasa bine trebuie sa ai caramele foarte bune, cu lapte, dar nu romanesti, cele romanesti nu mai sunt ce au fost

in reteta asta am topit caramele romanesti [link] si nu mi-a placut, de aceea nici nu l-am recomandat la reteta respectiva.
 

Ioana  acum 5 ani 29 Aprilie 2009 12:06  

Re: Sos caramel

a, si zaharul brun are un gust de caramel de aceea e indicat in locul celui alb, pe langa faptul care are o culoare mai frumoasa.

o sa pun si poza cu ambalajul zaharului cand mai cumpar, eu il tin intr-o cuite recicla de iaurt. am gasit insa o poza cu el aici: [link]
 

Mariana  acum 5 ani 29 Aprilie 2009 21:19  

Re: Sos caramel

Multam pt.precizarii!cit iese diun reteta expusa de tine!La noi se gaseste zahar brun?pe bune nu stiu si nu am cautat,nu sint fan zahar de nici care(dar uneori trebuie )
 

Ioana  acum 5 ani 29 Aprilie 2009 21:37  

Re: Sos caramel

ies cam 200 ml. plus cat am mai lins de pe oale, plus cat am tot gustat din el cat s-a racit...

zahar brun se gaseste la noi peste tot, chiar cel pe care ti l-am aratat. imi place cel mai mult, e foarte inchis la culoare, mai sunt si de culoare aurie, dar asta e maro bine. si are un gust... e in jur de 5-6 lei/kg.
 

Mariana  acum 5 ani 30 Aprilie 2009 10:35  

Re: Sos caramel

Aha!mersi de amanunte!
 

Bucatarul Minor  acum 5 ani 6 Mai 2009 17:36  

Re: Sos caramel

Merge pusa pe mere...incerati... merita.
Cel putin mie mia placut...mrs pentru reteta
 

Simona  acum 5 ani 10 Mai 2009 19:07  

Re: Sos caramel

Buna Ioana, am incecat sa fac si eu sosul dar la sfarsit nu stiu ce s-a intamplat, mi-a ramas spuma care s-a format de la fierbere si nici macar nu s-a solidificat cat de putin ( ce am gresit??
 

Ioana  acum 5 ani 11 Mai 2009 12:32  

Re: Sos caramel

scuze pentru raspunsul tarziu, abia m-am intors de la Bucuresti
sosul caramel cand e gata dar inca cald e ca un sirop subtirel e destul de lichid. se intareste doar dupa ce se raceste complet, dupa 1-2 ore. daca dupa acest timp tot e lichid inseamna ca trebuia sa-l mai fierbi. poti sa-l pui acum la fiert daca nu e legat, sa nu-l arunci.
cand il fierbi ca sa fi sigura ca e oki, trece o lingura rece prins sosul care fierbe si apoi treci cu degetul pe dosul ei, daca ramane o dunga clara acolo, inseman ca sosul e legat
 

Simona  acum 5 ani 11 Mai 2009 18:41  

Re: Sos caramel

Ioana l-am aruncat problema e ca spuma s-a solidificat si mi -au ramas deasupra sosului numai faramite albe, o sa mai incerc zilele astea sa fac, si iti voi spune rezultatul, multumesc pentru atentie
 

camy  acum 5 ani 14 Mai 2009 09:03  

Re: Sos caramel

am facut si eu sosul caramel dar cred ca l-am fiert un pic prea mult caci acuma dupa ce s-a racit e prea gros. mai pot sa fac ceva cu el adica sa mai adaug frisca si sa-l mai pun la fiert putin? ati incercat careva?
 

Ioana  acum 5 ani 14 Mai 2009 09:32  

Re: Sos caramel

nu, mai bine consuma-l asa. si eu am patit asta prima data, a iesit o caramea uriasa si am mancat-o cu lingurita din cana. a doua zi am redus timpul de fierbere si a iesit numa' bine.

partea asta cu fiertul sosurilor pe baza de zahar e mai dificila te orientezi dupa instinct si trebuie sa-l faci de cateva ori pana iese consistenta care-ti place. in mod normal mi-ar trebui un termometru sa va zic la ce temperatura a ajuns sosul cand l-am luat de pe foc si nu ar mai aparea asemenea probleme. dar apoi ar trebui sa aveti si voi termometre de bucatarie si n-am gasit la noi asa ceva

dar daca ai cronometrat cat l-ai fiert tura asta, data viitoare stii ca-l lasi mai putin. sosul nu trebuie sa se ingroase pe foc prea tare.
 

Oana  acum 5 ani 25 Mai 2009 09:23  

Re: Sos caramel

Buna Ioana. Am facut si eu caramelul si sunt foarte incantata. Nu sunt o experta in bucatarie dar am respectat exact timpul si a iesit foarte bine. Multumesc mult de reteta mai ales ca nu are tot felul de prostii in el.
 

Ioana  acum 5 ani 25 Mai 2009 12:29  

Re: Sos caramel

cu placere, ma bucur ca ti-a iesit bine
 

cristina  acum 5 ani 6 Iunie 2009 04:36  

Re: Sos caramel

l-am facut si eu si e minunat.....eu sunt topita dupa caramel asa ca l-am mancat si gol si cu pancakes.super bun.
 

rami  acum 5 ani 15 Septembrie 2009 16:40  

Re: Sos caramel

am facut si eu reteta dupa toate indicatiie tale dar nu mi-a iesit.... zaharul a ramas netopit.....ce n-am facut bine? trebuia sa topesc zaharul separat si apoi sa il pun peste unt sau ai folosit zahar pudra?
 

Ioana  acum 5 ani 15 Septembrie 2009 17:11  

Re: Sos caramel

cand l-ai fiert a facut spuma deasupra? cand incepe sa faca spuma inseamna ca zaharul e deja topit aproape de tot...
in sos la sfarsit se simtea pur si simplu zaharul sau bolovanasi intariti de caramel, ca si cum s-ar fi adunat zaharul inbucatele mai mari?
 

CRISTINA   acum 5 ani 2 Octombrie 2009 13:46  

Re: Sos caramel

Buna!
Trebuie neaparat incecata aceasta reteta delicioasa!!!
Eu sunt printre fericitele care a reusit-o din prima, si pe deasupra mi-am permis sa schimb si cantitatile deoarece aveam nevoie de mai mult caramael .
Am facut o inghetata si ma gandeam ca as putea s-o servesc invitatilor si cu niste caramel ca sa fie cu adevarat super....
(daca este cineva interesata de cantitati , le voi mentiona mai jos, cu scuzele de rigoare fata de Ioana care a postat reteta si careia ii multumesc ca ne-a impartasit-o si noua pentru a o savura cu cea mai mare placere... 100g unt, 250g smantana lichida, 300g zahar brun, un varf de cutit de sare si 1 1/2 lingurita vanilie)
Va urez o zi placuta tuturor!!!!!
 

geany  acum 4 ani 21 Octombrie 2009 19:32  

Re: Sos caramel

MULTUMESC....... sotul si fiul meu nu se aseaza la masa fara inghetata.Mi s-a terminat sosul caramel de cumparat si am improvizat eu ceva dar de acum nu o sa mai cumpar ca-ci va dati seama fetelor ca m-am uitat la termenul de valabilitate si ce credeti....expira in 2012......ha, ha, ne auto-distrugem.Va pup
 

rami  acum 4 ani 3 Noiembrie 2009 20:34  

Re: Sos caramel

cred ca am sa mai incerc o data .... spuma a facut destula dar partea cu bucatile mai mari... eu nu am avut dinastea......am sa mai incerc.... eu sunt innebunita dupa caramel si m-as bucura sa pot sa il fac eu acasa
 

Livy  acum 4 ani 12 Noiembrie 2009 18:20  

Re: Sos caramel

Am incercat si eu acest sos dar nu cred ca am reusit frisca am facut-o cu lapte dar nu am batut-o doar am pus laptele si frisca impreuna dupa care in tigaia cu zahar ! Poate cineva sa ma ajute pls !
 

Ioana  acum 4 ani 12 Noiembrie 2009 18:33  

Re: Sos caramel

reteta nu are lapte. doar frisca lichida (nebatuta)
 

maryyy  acum 4 ani 25 Noiembrie 2009 17:08  

Re: Sos caramel

nu prea as crede ca e de post sosul acesta
 

Ioana  acum 4 ani 25 Noiembrie 2009 17:24  

Re: Sos caramel

scuze, l-am pus la categorie gresita, e doar ovo-lacto-vegetarian
 

cristina  acum 4 ani 30 Noiembrie 2009 13:48  

Re: Sos caramel

truc: pentru o culoare mai deosebita adaugati si putin sofran
 

Ioana  acum 4 ani 30 Noiembrie 2009 13:49  

Re: Sos caramel

cristina, multumim, o sa tin minte acest lucru
 

aly  acum 4 ani 11 Ianuarie 2010 18:39  

Re: Sos caramel

cata vreme rezista sosul caramel in frigider? de exemplu eu am acum ingredientele pentru el dar vreau sa fac desertul cu banane altadata. Si ca sa nu imi ia din timp atunci cand fac desertul, vreau sa-l fac acum .
 

Ioana  acum 4 ani 11 Ianuarie 2010 19:16  

Re: Sos caramel

2-3 saptamani rezista sigur
 

amalia  acum 4 ani 16 Ianuarie 2010 17:03  

Re: Sos caramel

mi se par niste retete foarte delicioase si utile !:x
 

sda  acum 4 ani 5 Martie 2010 22:01  

Re: Sos caramel

cate kilograme aveti?
 

Ioana  acum 4 ani 6 Martie 2010 08:56  

Re: Sos caramel

cum intrebi o femeie asa ceva?
acum am 52 kg, in scadere sper, ca e primavara aici.
 

laura  acum 4 ani 13 Aprilie 2010 14:03  

Re: Sos caramel

se pare ca este destul de usor o sa-l incerc si eu si spaer sa-mi reuseasca
 

samanta  acum 4 ani 21 Aprilie 2010 21:45  

Re: Sos caramel

Buna as dorii sa fac un fel de tarta cu aluat din foetaj si cu umplutura de caramel.crezi ca acest sos este prea subtire?daca este cum il pot ingrosa?multumesc anticipat.
 

monib  acum 4 ani 28 Mai 2010 17:23  

Re: Sos caramel

A iesit nemaipomenit de bine. Multumesc pentru reteta!
Recunosc ca am folosit zahar tos alb, pentru ca am terminat tot zaharul brun pe care-l aveam acasa, in cinnamonrolls-urile asupra carora aveam nevoie de sosul caramel. Cat se coceau rolls-urile in cuptor am facut rapid si sosul pe care tocmai l-am gasit aici.
Rapid, usor si foarte gustos! Abia astept sa-l incerc si cu zahar brun.
 

Anamaria  acum 4 ani 23 Iunie 2010 21:57  

Re: Sos caramel

E super reteta! Chiar aduce cu caramelul de la mc donalds poate chiar mai bun.
Multumim pentru reteta!
 

LOML  acum 4 ani 13 Iulie 2010 18:35  

Re: Sos caramel

Nu prea inteleg ce vrei sa zici cu "frisca nebatuta" :-??
 

Ioana  acum 4 ani 13 Iulie 2010 19:09  

Re: Sos caramel

smantana dulce pentru frisca, doar ca se foloseste ca atare, nu o bati
 

LOML  acum 4 ani 13 Iulie 2010 19:45  

Re: Sos caramel

Mersi mult...
 

Mihai  acum 4 ani 21 August 2010 14:42  

Re: Sos caramel

Din sosul acesta de caramel am facut banane flambate, si o inventie de a mea, cipsuri de nachio(fara condimente, simple) in sos caramelizat
 

LAVINIA  acum 4 ani 24 Septembrie 2010 22:06  

Re: Sos caramel

Ioana, f ffffff bun a iesit sosul. Nu e nici o inginerie. Ideea e sa topesti la foc mic zaharul, sa nu ramana cocoloase sau netopit si sa respecti timpii din reteta.
Nu mi-a iesit culoarea ca a ta. Oi fi lasat zaharul cateva sec mai mult....
In rest, mi-a mers la suflet cu niste gogosi!
Saru'mana de reteta!
 

meg  acum 3 ani 8 Octombrie 2010 17:37  

Re: Sos caramel

mie mi-a iesit si cu zahar alb si in loc de frisca nebatuta am pus smintina, a iesit superb atit la gust cit si la culoare.... SUPER RETETA.
 

oana  acum 3 ani 12 Octombrie 2010 18:10  

Re: Sos caramel

am increcat si eu sosul dar in loc sa fie cremos, dupa ce s-a racit s-a yaharisit.unde am gresit oare.. am ramas cu pofta in cui. acum imi e teama sa mai incerc odata
 

Ioana  acum 3 ani 12 Octombrie 2010 18:28  

Re: Sos caramel

s-a zaharisit dupa ce s-a racit? cand l-ai terminat era cremos sau deja avea bulgarasi de zahar prin el?
 

oana  acum 3 ani 13 Octombrie 2010 11:40  

Re: Sos caramel

buna. Sosul meu s-a zaharisit dupa ce s-a racit. Cat era cald parea foarte bun..
 

Ioana  acum 3 ani 13 Octombrie 2010 13:30  

Re: Sos caramel

deci problema pare sa fie la pasul 5, unde fie ai amestecat in sos, fie l-ai fiert la temp. prea mare.
cand sosul incepe sa faca spume insemana ca zaharul e topit complet. atunci dai focul la mic sub tigaie si NU mai amesteci in el, il lasi sa fiarba 4-5 minute. apoi stingi focul si sosul il torni rapid intr-un bol ceramic sau ceva asemanator. nu amesteci nici acum in el, doar il lasi sa se scurga natural din tigaie in bol.
si pe langa acestea, ca sa fii absoult sigura ca nu se zahariseste adauga 1 lingura suc de lamaie sau otet deodata cu zaharul.

sa ma tii la curent cu noua tura!
 

cristina  acum 3 ani 16 Octombrie 2010 02:35  

Re: Sos caramel

e ora 2 noaptea si tocmai am incercat si eu sosul de caramel. am facut si inghetata de vanilie de casa si la micul dejun il voi surprinde pe sotul meu cu waffles cu inghetata si caramel. E super sosul... daca respectati proportiile si timpii nu aveti ce gresi. Felicitari pentru acest blog. esti o inspiratie pentru mine
 

oana  acum 3 ani 25 Octombrie 2010 19:24  

Re: Sos caramel

AM REUSIT...buna seara ,mi-am facut curaj si am mai incercat odata si mi-a iesit super bun sosul...multumesc muuult..
 

ionut  acum 3 ani 9 Ianuarie 2011 20:31  

Re: Sos caramel

ms frumos este fuare bun
 

alex  acum 3 ani 20 Februarie 2011 10:19  

Re: Sos caramel

oare nu se arde tigaia adica nu se lipeste zaharul de ea:-??
 

Roxanna Mika  acum 3 ani 1 Aprilie 2011 17:30  

Re: Sos caramel

da buna intrebare....inka astept si eu raspuns la ea
 

Ioana  acum 3 ani 1 Aprilie 2011 17:40  

Re: Sos caramel

intrebarea nu are sens. cum sa se lipeasca zaharul de tigaie mai ales daca pui atata unt?
doar si cand caramelizezi zahar simplu nu se lipeste zaharul de tigaie. eventula daca uiti de el sau dai focul la maxim si-l arzi...
 

Lia  acum 3 ani 13 Septembrie 2011 10:24  

Re: Sos caramel

Multumecs frumos pentru reteta.
Am folosit cu succes Sosul alaturi de o :

Terina de clatite cu mere .

Aici
 

raluka  acum 3 ani 23 Septembrie 2011 18:32  

Re: Sos caramel

poate ma ajutati cumva.am incercat acest sos dar nu s-a ingrosat delok,l-am lasat mult pe foc in speranta ca se va ingrosa si intr-un final am adaugat amidon ca sa il ingros.prietenului meu ii plac foarte mullt prajiturile cu caramel,dar de fiecare data cand am incercat vreo reteta..am terminat prin a baga in el sau amidon sau 1 plic de gelatina,
 

Ioana  acum 3 ani 24 Septembrie 2011 10:31  

Re: Sos caramel

caramelul s-a dizolvat cand ia pus frisca (smantana dulce)?
 

Adriana  acum 2 ani 8 Decembrie 2011 14:13  

Re: Sos caramel

Buna! Mie nu mi-a iesit sosul de caramel! Oare ce nu am facut bine? A avut consistenta buna cand l-am luat de pe foc dar dupa ce s-a racit s-a facut deasupra o crusta groasa, iar dedesubt a ramas sosul dar neingrosat aproape deloc. Crusta groasa imi da impresia ca ar fi untul, pentru ca are aceeasi consistenta cu acesta si nu este deloc dulce. Ca si cum nu s-ar fi amestecat bine untul cu zaharul.Sau ca si cum s-ar fi separat untul de restul ingredientelor.Am incercat sa mai fierb ce era sub crusta dar tot nu s-a mai ingrosat oricat l-am fiert.gustul este foarte bun, dar lichid.
Poate ati mai patit-o careva dintre voi si stiti sa imi spuneti ce am gresit!
 

Ioana  acum 2 ani 8 Decembrie 2011 14:26  

Re: Sos caramel

pare ca s-a "taiat" compozitia. intr-adevar ce e deasupra e unt, nu s-a omogenizat cu restul ingredientelor. cand adaugi frisca trebuie sa amesteci rapid cu telul ca sa se omogenizeze totul. si la pasul 4 focul sa fie spre mic, altfel se "taie".
 

Ioana Maria  acum 2 ani 11 Decembrie 2011 20:44  

Re: Sos caramel

Buna Ioana. Foarte reusita reteta asta, si multe multe altele de pe site-ul tau. Am devenit dependenta de sosul asta, chiar daca e sa il pap pur si simplu cu lingurita. Tocmai sta o portie la racit, desi as fi vrut sa fie o tentativa de caramele, sa iasa ceva mai tare. Cam ce cantitati ar trebui sa folosesc ca sa obtin caramele. Ar fi posibil ?
 

Ioana  acum 2 ani 12 Decembrie 2011 11:39  

Re: Sos caramel

am reteta de caramele, dar nu gasesc in Ro toate ingredientele de care e nevoie. o sa mai caut si o postez daca ies ok.
 

Adelina  acum 2 ani 13 Februarie 2012 07:40  

Re: Sos caramel

Cred ca e cel mai bun sos din lume. Multumesc pentru reteta.
 

Georgeta Catrinta  acum 2 ani 4 Aprilie 2012 23:33  

Re: Sos caramel

l-am facut a doua oara si a iesit la fel de bun ca prima data, tot secretul e respectarea timpului recomandat de Ioana si rezultatul va fi unul foarte bun si gustos.
 

Anonim  acum 2 ani 16 Iunie 2012 14:49  

Re: Sos caramel

Merge cu iaurt in loc de frisca lichida?
 

Ioana  acum 2 ani 16 Iunie 2012 15:05  

Re: Sos caramel

nu
 

Silinc Aura  acum 2 ani 12 Iulie 2012 22:19  

Re: Sos caramel

Buna Ioana, e minunat sosul acesta...se poate folosi oare in torturi...m-am gandit sa-l amestec intr-o crema de vanilie...am de facut un tort cu crema caremel si sosul acesta e minunat si nu stiu cum sa ma folosesc de el la tort. Sau ai cumva o reteta de tort cu crema caramel. Multumesc mult. Aura Silinc, Cluj
 

Ioana  acum 2 ani 21 Septembrie 2012 09:32  

Re: Sos caramel

se poate pune margarina in loc de unt?
 

Ioana  acum 2 ani 21 Septembrie 2012 10:20  

Re: Sos caramel

nu stiu, n-am experienta cu margarina, nu stiu cum se comporta in astfel de situatii. daca incerci si iese, lasa-ne un mesaj.
 

raluka  acum 2 ani 2 Octombrie 2012 07:18  

Re: Sos caramel

divinitate absoluta!azi de dimi l-am facut si ai iesit BRICI!doar ca eu l-am lasat mai mult sa fiarba pt ca il vroiam gros!Multumim de reteta!
 

elena  acum un an 4 Octombrie 2012 11:52  

Re: Sos caramel

Buna Ioana.Am descoperit site-ul asta din intamplare si ma bucur nespus ca l-am descoperit.Am incercat deja sosul caramel,eu fiind inebunita dupa el.Mi-a iesit ok,un pic cam tare ca l-am fiert un min doua mai mult,dar e ok si asa.Aazi o sa incerc puiul cu susan ca arata asa frumos si cred ca e si super de gustos.mi-am propus sa fac una din retele tale de mancaruri in fiecare zi si una de prajituri o data pe saptamana
Multa bafta in continuare la gatit si deabia astept retete noi.O zi buna
Cris
 

Ioana  acum un an 4 Octombrie 2012 15:04  

Re: Sos caramel

Buna Elena, bine ai venit! Planul tau pare unul bun sa ne tii la curent cu reusitele si vezi ca sus, in bara neagra, poti uploada pozele tale la retete
 

simona  acum un an 12 Noiembrie 2012 12:05  

Re: Sos caramel

buna! foarte bun e sosul de caramel!!! si e si usor de facut! eu il folosesc la clatite...le fac cu ciocolata, banane, sos caramel si biscuiti pisati...hmmm, cat sunt de bune! multumim pt reteta!
 

Alina  acum un an 17 Februarie 2013 13:52  

Re: Sos caramel

Cel mai bun sos de caramel! Prima oara nu mi-a iesit, pentru ca am folosit frisca lichida direct de la frigider, iar in momentul turnarii, s-au format bulgarasi de zahar. A doua oara am incalzit-o un pic, iar sosul a iesit intocmai ca cel descris. Un deliciu! Multumiri pentru retetele minunate!
 

Popi Adela  acum un an 10 Aprilie 2013 19:21  

Re: Sos caramel

daca pun frisca batuta are ceva ?
 

Madalina Pricop  acum un an 15 Aprilie 2013 21:20  

Re: Sos caramel

super sos:X:X:X:X il ador
 

Claudia  acum 2 ore 3 Octombrie 2014 13:55  

Re: Sos caramel

Buna Ioana. Am gasit site-ul acesta acum si am observat ca esti experta in domeniul caramelului;deci,vin si eu cu o intrebare:am pus zahar brun cu unt,dar zaharul nu s-a topit ;l-am lasat cred pana la 10 minute pe foc,dar nimic...apoi am facut cu zahar alb si s-a topit imediat.Exista mai multe tipuri de zahar brun,sau de ce nu se topeste al meu ? E mare filosofie cu caramelul asta... Merci anticipat.Te pup
 

Ioana  acum 51 minute 3 Octombrie 2014 15:15  

Re: Sos caramel

daca te referi la aceasta reteta, zaharul nu se va topi complet in unt. se va topi de tot cand adaugi frisca.
da, exista mai multe tipuri de zahar brun (light, dark, nerafinat).
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS