Ulei de patrunjel

Retete condimente Retete de Sosuri si Salsa Retete din Spania

Reteta Ulei de patrunjel

Ati observat ca in multe poze din San Sebastian, farfuria sau mancarea era decorata cu un sos verde-proaspat foarte atractiv? Era un sos de patrunjel, uneori simplu, alteori cu usturoi. Un truc simplu, dar de mare efect.

In acea zona patrunjelul este cea mai folosita verdeata. La piata, cand cumpara peste, vanzatorul pune in plasa din partea casei cate o legatura mare de patrunjel. Varianta cu usturoi este potrivita cu peste si fructe de mare (calamari la gratar de exemplu), ciuperci sau cartofi, legume la gratar iar cea simpla pe frigarui de porc, coaste de porc, risotto, supe creme.

Ingrediente

30 gr frunze patrunjel
200 ml ulei masline
1 catel usturoi (optional)
1/2 lingura otet de sherry (sau de vin alb)
1 lingura suc de lamaie

  1. Puneti in blender/robot mic frunzele de patrunjel, usturoiul strivit si uleiul. Mixati pana verdeata e maruntita bine (cca 1 minut).
  2. Adaugati otetul, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Amestecati. Lasati sa stea 10-15 minute.
  3. Puteti lasa si servi sosul asa cum e. Dar daca doriti ulei de patrunjel, trebuie sa strecurati sosul printr-o sita fina. Ce va ramane in sita se poate congela si folosi in mancaruri. La final eu iau 1 lingurita din ce ramane in sita si pun inapoi in uleiul de patrunjel ca sa arate mai bine, cu pepite mici verzi.
  4. Pastrati uleiul aromat intr-un borcanel la frigider. Se serveste la temperatura camerei. Se scutura borcanul inainte de folosire ca sa se uniformizeze.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...