Ulei de patrunjel

Categorii: Retete condimente, Retete de Sosuri si Salsa, Retete din Spania

 

Ulei de patrunjel
Pinterest

Ati observat ca in multe poze din San Sebastian, farfuria sau mancarea era decorata cu un sos verde-proaspat foarte atractiv? Era un sos de patrunjel, uneori simplu, alteori cu usturoi. Un truc simplu, dar de mare efect.

In acea zona patrunjelul este cea mai folosita verdeata. La piata, cand cumpara peste, vanzatorul pune in plasa din partea casei cate o legatura mare de patrunjel. Varianta cu usturoi estepotrivita cu peste si fructe de mare (calamari la gratar de exemplu),ciupercisau cartofi, legume la gratar iar cea simpla pe frigarui de porc, coaste de porc, risotto, supe creme.

Ingrediente
Ulei de patrunjel

30 gr frunze patrunjel
200 ml ulei masline
1 catel usturoi(optional)
1/2 lingura otet de sherry (sau de vin alb)
1 lingura suc de lamaie

Preparare
Ulei de patrunjel

  1. Puneti in blender/robot mic frunzele de patrunjel, usturoiul strivit si uleiul. Mixati pana verdeata e maruntita bine (cca 1 minut).
  2. Adaugati otetul, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Amestecati. Lasati sa stea 10-15 minute.
  3. Puteti lasa si servi sosul asa cum e. Dar daca doriti ulei de patrunjel, trebuie sa strecurati sosul printr-o sita fina. Ce va ramane in sita se poate congela si folosi in mancaruri. La final eu iau 1 lingurita din ce ramane in sita si pun inapoi in uleiul de patrunjel ca sa arate mai bine, cu pepite mici verzi.
  4. Pastrati uleiul aromat intr-un borcanel la frigider. Se serveste la temperatura camerei. Se scutura borcanul inainte de folosire ca sa se uniformizeze.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 11)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus