Bagels, covrigi americani
Retete aluaturi Retete gustari (snack) Retete lact-ovo-vegetariene

Bagels, covrigi americani perfecti pentru orice moment al zilei. Sunt crocanti la exterior si pufosi in interior.
Ingrediente
550 gr faina alba
300 gr apa calduta
1 plic drojdie uscata (7 gr)
1 lingurita zahar
50 gr unt topit
2 lingurite de sare
Pentru fierbere
100 gr bicarbonat de sodiu
Pentru decor:
ulei de masline
za'atar
sare grunjoasa/fulgi
piper negru proaspat rasnit
Bucati: 8
Calorii: 285 cal / bucata
Cum se prepara bagels, covrigi americani
- Intr-o cana se dizolva drojdia in apa calduta amestecata cu zahar. Se lasa la loc cald cam 10 minute, doar pana vedeti ca a facut spuma deasupra, semn ca drojdia e activa.
- Faina alba se amesteca cu sarea. Se toarna deasupra maiaua de mai sus si untul topit si se framanta pana aluatul se leaga. Continuati sa framantati cu mana inca 10 minute, sau 5 minute in robot, sau o tura de framantare in masina de paine. Veti obtine un aluat elastic si deloc lipicios.
- Asezati aluatul intr-un vas larg uns cu ulei si lasati-l la loc caldut (eu il pun in cuptor la 30C) pana isi dubleaza volumul. Dureaza 1 ora.
- Rasturnati aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in 8 bucati egale (cca 100 gr / bucata). Eu l-am impartit prima data in 4, apoi fiecare bucata in jumatate.
- Formati bila din fiercare bucata. Aplatizati usor cu palma fiecare bila si cu degetul faceti o gaura in mijloc. Largiti putin gaura ca sa aiba loc sa creasca. Acoperiti covrigii formati cu folie de plastic si lasati la crescut pana faceti pasul urmator (macar 15 minute).
- Intr-o oala puneti 2 l de apa si aduceti la fierbere. Adaugati bicarbonatul de sodiu (aveti grija ca face spuma! daca oala nu e incapatoare adaugati-l incet). Dati focul la mic.
- Puneti covrigii in apa care bolboroseste usor, cati va intra in oala fara sa fie inghesuiti. Fierbeti 30 secunde, intoarceti-i cu o paleta si mai lasati sa fiarba 30 secunde.
- Scoateti covrigii cu o paleta cu gauri si ii asezati direct in tava cuptorului acoperita cu hartie de copt. Ungeti covrigii cu ulei de masline. Presarati-i cu za'atar sau piper proaspat rasnit. Presarati apoi sare grunjoasa pe toti covrigii.
- Coaceti covrigii la 210C timp de 20-25 minute, pana sunt placut rumeni.
- Scoateti-i pe un platou si ii lasati sa se raceasca complet. Dupa racire crusta va deveni crocanta. Sunt mai buni in ziua in care au fost copti.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email