Retete Culinare : e-Retete

 

Covrigi (Pretzel)

Categorii: Retete aluaturi, Retete aperitive, Retete din Germania si Austria, Retete pentru copii

 

Covrigi (Pretzel). Imagini pas cu pas pentru covrigi (pretzel)

Ii recunoasteti? Sunt chiar covrigii pe care-i cumparam de pe strada. Acelasi gust, aceeasi crusta aurie crocanta, acelasi miez moale...ce-mi pare rau e ca nu am facut portie dubla, au disparut cat ai clipi de pe farfurie.

Ingrediente pentru Covrigi (Pretzel)

210 ml apa calduta
60 gr unt topit
2 lingurite sare
1 lingura zahar
450 gr faina alba
7 gr drojdie uscata

2 linguri bicarbonat de sodiu
1 galbenus
1 lingura ulei

Pentru decorat: sare mare, mac, susan si mai puteti incerca parmezan, usturoi praf, rozmarin...

Portii: 16 covrigi

Covrigi (Pretzel) - Preparare

  1. Se topeste untul si se amesteca cu apa.
  2. Se pun ingredientele in masina de paine in ordinea din lista. Puteti bineinteles framanta si cu mana. Se lasa apoi la crescut pentru minim 1 ora.
  3. Se pune aluatul pe masa de lucru, se face un rulou si apoi se taie in jumatate. Fiecare jumatate o taiati iar in jumatate... si tot asa pana aveti 16 bucati de aluat. In felul acesta bucatile vor fi egale si veti face covrigi apropiati ca dimensiune.
  4. Fiecare bucata se modeleaza sub forma unui rulou de grosimea unui deget apoi se da forma de covrig: se pune ruloul in U, apoi se invarte de 3 ori la capete ca un lasou(se apasa cudegetul la capat sa nu se desfaca) si apoi se intorc capetele si se apasa(vezi poze mai jos).
  5. Se lasa la crescut 10 minute. In timpul asta punem o oala mare pe foc cu 1l apa si cele 2 linguri de bicarbonat si se aduce la fierbere. Cand apa fierbe se arunca cate 2-3 covrigi in apa si se lasa la fiert 30 de secunde, apoi se intorc cu o paleta si se mai lasa 30 secunde.
    * E importanta fierberea lor in apa cu bicarbonat deoarece aceasta produce la suprafata lor o reactie ca de caramelizare care va face ca la suprafata covrigilor sa se formeze binecunoascuta crusta aurie-inchisa crocanta si in acelasi timp usor gumata. Daca ii fierbeti prea putin in aceasta apa, veti avea doar covrigi cu gust de paine si o culoare pala, daca ii fierbeti prea mult se vor intari. Asa ca atentie la fiert, acest pas da gustul caracteristic covrigilor.
  6. Se scot din apa cu o paleta si se pun pe o tava cu hartie de copt. Se ung cu galbenus batut cu ulei si apoi presarati deasupra ce doriti(mac, susan, sare mare, parmezan).
  7. Se dau la cuptorul incins la 250C pentru 25-30 minute, pana sunt rumeni.
  8. Folosind aceeasi tehnica am invelit crenvusti in aluat(rulourile le-am invartit in jurul lor) si i-am pus al cuptor si am obtinut un Pretzel Dog

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluatul crescut
Aluatul crescut
Portionam aluatul in 16
Portionam aluatul in 16
Formam un rulou
Formam un rulou
Invartim capetele si presam
Invartim capetele si presam
Intoarcem varfurile si presam la capete
Intoarcem varfurile si presam la capete
Covrigi fierti
Covrigi fierti
Covrigi unsi cu galbenus si decorati cu sare, mac si susan
Covrigi unsi cu galbenus si decorati cu sare, mac si susan
La cuptor dupa 15 minute
La cuptor dupa 15 minute
Covrigi (Pretzel)
Covrigi (Pretzel)
Pretzel Dog
Pretzel Dog

 

5 128

 

 

2 persoane au incarcat fotografii cu "Covrigi (Pretzel)". Vezi fotografiile »

 

Comentarii

Ardelean Ancutza  acum 6 ani 6 Mai 2008 20:55  

Re: Covrigi (Pretzel)

Am incercat aceasta reteta. Am respectat in totalitate toate ingredientele si masurile. I-am fiert in apa cu bicarbonat exact 30 de secunde pe o parte si 30 de secunde pe cealalta( am cronometrat cu un cronometru!!!!) . Dar nu mi-au reusit , in sensul ca s-au lipit de hartia de copt !!! dupa ce i-am scos din cuptor !!! Si nu am reusit sa-i dezlipesc , in cele din urma i-am ras cu cutitul de hartie. La gust sunt ok.
 

Ioana  acum 6 ani 6 Mai 2008 21:22  

Re: Covrigi (Pretzel)

Ciudat, mie mi-au reusit din prima... hmmm...

1. Ai framantat aluatul bine si cand ai modelat covrigii nu se lipea absolut deloc de degete, nu a trebuit sa folosesti faina ca sa-i formezi? Te intreb pentru ca in functie de faina folosita cantitatea de lichid necesara e usor diferita si poate a fost prea moale aluatul

2. Ai folosit hartie de copt, sigur sigur?

3. Cuptorul era incins cand i-ai pus in cuptor?

La altceva nu ma pot gandi ca ar fi cauza dezastrului, eu am folosit faina alba obisnuita 000 (ungureasca). Fiertul nu are legatura cu ce s-a intamplat chiar daca ii fierbeai mai mult sau mai putin se schimba doar consistenta finala.
 

Ardelean Ancutza  acum 6 ani 6 Mai 2008 22:08  

Re: Covrigi (Pretzel)

am framantat bine aluatul , l-am lasat la dospit cca. 1,20minute , nu s-a lipit deloc de degete si nu a fost nevoie de faina ca sa-i formez , totul a decurs perfect . am folosit faina grania pentru cozonac 000, hartie de copt ( sigur ! asa scrie pe cutie) si cuptorul era incins.
Aseara i-am facut . Eu ma-am gandit ca s-au lipit deoarece erau uzi ...
 

Ioana  acum 6 ani 6 Mai 2008 22:21  

Re: Covrigi (Pretzel)

Atunci nu am nici o idee ce s-a intamplat... Eu cand i-am scos din apa chiar alunecau pe hartia de copt si nu i-am simtit deloc ca ar avea tendinta sa se lipeasca.

Daca esti din Cluj vin sa-i facem impreuna
 

Ardelean Ancutza  acum 6 ani 7 Mai 2008 11:46  

Re: Covrigi (Pretzel)

Si mie imi alunecau pe hartie. Nu cred ca o sa-i mai fac....Nu sunt din Cluj dar sunt pe "aproape" Sunt din Baia Mare, am facut facultatea in Cluj si am prietene acolo....
 

claudiu  acum 5 ani 28 August 2008 23:35  

Re: Covrigi (Pretzel)

si eu am facut faculta in cluj. si eu am prieteni acolo . dar mi-e foameeeeeeeee de mor si mi pofta de covrigii astia ...
 

Ioana  acum 5 ani 29 August 2008 09:24  

Re: Covrigi (Pretzel)

insemna ca e timpul sa dai o fuga pana la Cluj
 

adryana  acum 5 ani 30 August 2008 00:52  

Re: Covrigi (Pretzel)

arata bine rau covrigii astia...deja mi-ati facut pofta!maine voi incerk si eu reteta ku siguranta..
 

angela  acum 5 ani 30 August 2008 08:29  

Re: Covrigi (Pretzel)

adryana!-spor la treaba!si spune-ne daca ti-au placut!
 

paula  acum 5 ani 10 Noiembrie 2008 15:56  

Re: Covrigi (Pretzel)

ieri am facut o portie si jumatate sant exact ca cei pe care ii luam de langa scoala cu 40 de bani data ce vine o sa fac cu glazura de sare Nu au iesit deloc crocanti dar nici cei de pe vremuri nu erau, reteta este foarte reusita!
 

paula  acum 5 ani 10 Noiembrie 2008 16:02  

Re: Covrigi (Pretzel)

pentru a nu se lipi de hartie covrigi trebuie lasati sa se zvante pe gratarul cuptorului 2-3 minute dupa oparire s-au sa nu folositi hartie din proprie ezperienta va spun
 

angela  acum 5 ani 10 Noiembrie 2008 16:03  

Re: Covrigi (Pretzel)

felicitari Paula,vad ca probezi retetele noastre ,imi pare bine ca va plac,
 

Ioana  acum 5 ani 10 Noiembrie 2008 16:15  

Re: Covrigi (Pretzel)

ah, sunt asa fericita ca ti-au placut! abia asteptam pe cineva sa-mi dea feedback la reteta asta mie mi-au iesit cu o crusta gumata usor crocanta

nu mi s-au lipit de hartie niciodata desi nu i-am zvantat inainte, i-am aruncat cu paleta direct in tava, dar sfatul tau ii prinde bine Ancai, poate le mai da o sansa

 

paula  acum 5 ani 10 Noiembrie 2008 18:15  

Re: Covrigi (Pretzel)

adevarat, pentru anca am si complectat cu acea informatie, ioana am umplut toata casa de seminte de mac si de aceeia data urmatoare ii fac cu sare .Multumim de reteta!
 

Ioana  acum 5 ani 10 Noiembrie 2008 18:23  

Re: Covrigi (Pretzel)

sa va fie de bine!
 

angela  acum 5 ani 10 Noiembrie 2008 19:56  

Re: Covrigi (Pretzel)

paula-pune fetele la maturat!mama ce pofta imi faceti !
 

costi  acum 5 ani 17 Noiembrie 2008 09:14  

Re: Covrigi (Pretzel)

Paula, pune mana pe carte mai intai!!! Ne strici cu gramatica ta!!! Din ce zona a tarii esti, ca nu peste tot se vorbeste asa...
 

Ioana  acum 5 ani 17 Noiembrie 2008 11:27  

Re: Covrigi (Pretzel)

costi, ai putina ingaduinta, Paula e plecata de multi multi ani din tara, asa ca e normal sa uite anumite cuvinte.
 

angela  acum 5 ani 17 Noiembrie 2008 15:39  

Re: Covrigi (Pretzel)

costi ,ne-ar face placere sa judeci mancarurile de pe forum nu gramatica oaspetilor!
 

paula  acum 5 ani 17 Noiembrie 2008 21:32  

Re: Covrigi (Pretzel)

costi draga daca iti spun ca sunt cu gramatica in geanta, nu ma crezi , dar asta e adevarul, nu ma intreba ce gramatica!
 

paula  acum 5 ani 17 Noiembrie 2008 21:46  

Re: Covrigi (Pretzel)

este singurul loc unde scriu in romaneste si aici chiar nu am dat atentie la liniute si alte bube, dar vad ca si aici s-a gasit cineva sa-l reprezinte pe regretatul meu profesor de romana, scuze
 

angela  acum 5 ani 17 Noiembrie 2008 22:03  

Re: Covrigi (Pretzel)

Paula- stai linistita ca si eu am probleme cu gramatica romana ,noroc cu Ioana ca ma mai ajuta .o seara placuta va doresc!si multumesc cerului ca nu trebuie sa invat din cartea ta de gramatica!
 

costi  acum 5 ani 19 Noiembrie 2008 00:14  

Re: Covrigi (Pretzel)

Stiu ca am gresit si ca nu trebuia sa te judec, Paula, dar in fiecare zi intalnesc cazuri mult mai grave si sunt foarte indignat de ce se intampla in Romania, ar trebui sa se faca ceva, lucrurile merg din ce in ce mai prost...
Ca tot suntem la sectiunea "covrigi", tocmai am facut si eu o portie si nu mi-a venit sa cred ca mi-au iesit exact ca unii luati din Costinesti, pana in terasa Sabrina, probabil unii dintre voi stiti locul cu pricina.
As mai avea, totusi, ceva de adaugat:
- portia e putin cam mare pentru o tava normala de cuptor. M-am chinuit putin sa-i inghesui;
- am pus o lingurita de zahar VANILAT, desi ar fi fost mai bine sa pun tot plicul; faptul ca ar fi fost mai dulci + sarea pe care am pus-o peste ei, ar fi dat mult mai bine;
- trebuia sa-i pun sa se scurga mai bine dupa ce i-am fiert, si nu direct pe hartia de copt.
Multumesc Ioana pentru reteta si...., daca nu erau asa de migalosi, ma apucam sa-i comercializez.
 

Ioana  acum 5 ani 19 Noiembrie 2008 09:58  

Re: Covrigi (Pretzel)

costi, ma bucur ca ti-au placut. greseala mea ca nu am specificat ca i-am copt in 2 ture, 10 in prima tura (se vad in poze) si restul in tura a doua.
 

paula  acum 5 ani 19 Noiembrie 2008 15:46  

Re: Covrigi (Pretzel)

ioana - eu i-am copt pe toti odata, desigur in 2 tavi depinde de cuptor
 

Ioana  acum 5 ani 19 Noiembrie 2008 16:33  

Re: Covrigi (Pretzel)

ar intra si la mine 2 tavi in cuptor, dar imi era frica sa le pun deodata, ma gandeam ca cei de jos o sa se arda. am cuptor pe gaz, la cele electrice care au si nu stiu ce curenti si temperatura constanta peste tot as indrazni sa coc si mai multe odata, dar asa ma limitez la o tava pusa pe mijloc .
 

florea Bicaz  acum 5 ani 13 Decembrie 2008 18:32  

Re: Covrigi (Pretzel)

Ma rezum spunand ca a fost o mare bucurie cand am scos tava din cuptor.Despre gust,pana si cei mai inversunati carcotasi vor aprecia o calitate fara cusur. Recunostinta unui om cu multi ani si ceva experienta (acum mai bogata) !
 

angela  acum 5 ani 13 Decembrie 2008 18:37  

Re: Covrigi (Pretzel)

draga florea! cand cineva iti recunoaste munca si e multumit de rezultatul muncii tale e cel mai mare premiu!ne bucuram ca ti-au placut acesti covrigi si speram ca vrei sa incerci si alte retete !
 

Ioana  acum 5 ani 14 Decembrie 2008 10:53  

Re: Covrigi (Pretzel)

florea, nici nu stii in ce moment potrivit a venit mesajul tau multumesc din suflet.
 

florea Bicaz  acum 5 ani 14 Decembrie 2008 11:10  

Re: Covrigi (Pretzel)

Nu am facut decat sa-mi exprim gratitudinea fata de acei care prin cunostintele lor incearca sa aduca experiente noi celor interesati. Apreciez asta ca o frumoasa trasatura de caracter. Poate vor fi din ce in ce mai multi.
 

angela  acum 5 ani 14 Decembrie 2008 11:24  

Re: Covrigi (Pretzel)

florea- de mica nu am reusit sa inteleg de ce anumite persoane refuzau sa-si imparta retetele cu altii ,e o meschinarie ! o zi buna iti doresc !
 

florea Bicaz  acum 5 ani 14 Decembrie 2008 12:02  

Re: Covrigi (Pretzel)

Daca-mi este permis,o mica sugestie: Inlocuind cele 60 gr. unt cu 5 linguri de ulei,rezulta o solutie perfecta acum in plin post al craciunului. Inlocuirea este la gust aproape imperceptibila. Dupa post se poate folosi lapte in loc de apa cateva seminte de chimion si reducand din lichid se foloseste si albusul in compozitie va asigur ca merita o incercare.Pentru toti,ganduri bune si sarbatori cat se poate de fericite cu pace in suflet si in casa !
 

Ioana  acum 5 ani 14 Decembrie 2008 13:08  

Re: Covrigi (Pretzel)

florea, intotdeauna incerc sa redau prin poze si sa explic cat mai bine ceea ce fac, nu sunt o mare specialista, sunt mai mult un bun observator care invata destul de repede si daca ceva imi iese bine imi place sa impartasesc cu cei din jurul meu. cea mai mare bucurie a mea e cand vad mesaje ca ale tale, cand vad ca eforturile mele aduc bucurie unei intregi familii si acesta e rostul siteului in final... si ma bucur ca sunt oameni care ne apreciaza

o sa tin cont de sugestiile tale, mai ales de varianta de post
 

Alexandra Yilmazer  acum 5 ani 30 Decembrie 2008 00:09  

Re: Covrigi (Pretzel)

Sunt gravida si au inceput si poftele...O prietena trebuia sa vina la mine si sa-mi aduca covrigi din tara dar nu a gasit bilete de avion...Asa ca mi-am zis sa dau un search pe net si iata-ma acum tocmai terminind de papat covrigeii....au iesit super...exact ca cei de pe vremuri...si socri mei si cumnatele mele(care sunt turci)au fost inebunitzi... Mersi ptr retzeta...
 

Ioana  acum 5 ani 30 Decembrie 2008 10:35  

Re: Covrigi (Pretzel)

alexandra, felicitari pentru bebe si sa fie sanatos si felicitari pentru reusita, ma bucur ca ti-au placut covrigii mei si ai incantat o intreaga familie cu ei!
 

florea Bicaz  acum 5 ani 31 Decembrie 2008 08:14  

Re: Covrigi (Pretzel)

Pentru toti "COVRIGARII" : LA MULTI ANI ! Va doresc sa adaugati viata anilor in timp ce adunati ani vietii.
 

Ioana  acum 5 ani 31 Decembrie 2008 10:48  

Re: Covrigi (Pretzel)

multumim florea, foarte frumoasa urarea
"La multi ani!" si tie si tuturor care ne citesc si sa fiti alaturi de noi cati mai multi ani.
 

Luigi  acum 5 ani 6 Ianuarie 2009 17:34  

Re: Covrigi (Pretzel)

au iesit super multumim pt reteta
 

Ioana  acum 5 ani 6 Ianuarie 2009 17:36  

Re: Covrigi (Pretzel)

cu placere
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani 6 Ianuarie 2009 21:21  

Re: Covrigi (Pretzel)

Ioana - LA MULTI ANI ! de Sf. Ioan
Avand in vedere ca de la prima mea experienta (06.05 2008-primul meu comentariu pe site) a trecut ceva timp...am incercat si alte retete care mi-au iesit foarte bine(intotdeauna compar rezultatul meu cu pozele voastre)...am mai acumulat ceva experienta...oare sa mai incerc o data reteta la covrigei ? vad ca altora le-au iesit foarte bine...
 

Ioana  acum 5 ani 6 Ianuarie 2009 21:44  

Re: Covrigi (Pretzel)

eu zic sa le mai dai o sansa, mai ales ca atunci nu ne-am dat seama ce s-a intamplat dar intre timp ai descoperit problema cuptorului. dupa cate aluaturi ai facut deja nu mai poti da gres.

 

florea Bicaz  acum 5 ani 7 Ianuarie 2009 09:02  

Re: Covrigi (Pretzel)

De ziua numelui, LA MULTI ANI Ioana ! Fie ca 2009 sa-si reverse ce are mai bun asupra ta si a celor dragi sa-ti aduca linistea inimii si a mintii, sa-ti sporeasca sanatatea si belsugul, sa-ti implineasca gandurile si sperantele. MERITI !
 

Ioana  acum 5 ani 7 Ianuarie 2009 12:24  

Re: Covrigi (Pretzel)

multumesc anca si florea! multumesc pentru gandurile frumoase
 

florea Bicaz  acum 5 ani 6 Martie 2009 18:48  

Re: Covrigi (Pretzel)

Pentru cea care din viata ei ne-a dat viata,pentru cea care din fericirea ei ne da fericire,pentru cea care din frumusetea ei a dat frumusete pruncilor nostrii,pentruzambetele,gingasia,puritatea si incredere,pentru cea mai desavarsita creatie a lui Dumnezeu FEMEIA de ziua ei,LA MULTI ANI !
 

angela  acum 5 ani 6 Martie 2009 18:51  

Re: Covrigi (Pretzel)

draga Florea ,iti multumesc pentru cuvintele tale frumoase!La multi ani!
 

Ioana  acum 5 ani 6 Martie 2009 22:15  

Re: Covrigi (Pretzel)

multumesc mult, florea
 

Victor  acum 5 ani 8 Martie 2009 14:11  

Re: Covrigi (Pretzel)

Nu stiu de ce, dar mie, cu faina 000, aluatul mi-a iesit prea moale si se lipea de degete. A trebuit sa pun 550 gr. faina ca sa iasa cum trebuie. In rest, totul e ok.
 

Ioana  acum 5 ani 8 Martie 2009 15:57  

Re: Covrigi (Pretzel)

de obicei depinde consistenta aluatului de faina folosita, dar 100 gr cat ai pus tu in plus e o diferenta cam mare. cred ca trebuia sa il framanti bine bine si apoi vezi daca cere aluatul mai multa faina... daca ai facut asta si chiar cerea faina in plus inseamna ca de vina e calitatea fainii.
mie in proportia aceasta imi iese perfect aluatul, nu trebuie sa mai folosesc faina la lucrat... insa eu il framant in masina de fiecare data fiindca n-am forta fizica necesara sa-l framant de mana ca lumea
 

kati  acum 5 ani 9 Martie 2009 21:01  

Re: Covrigi (Pretzel)

*** si eu am facut si mi sau lipit de tava am crezut ca dau cu ei de pamint
 

Ioana  acum 5 ani 9 Martie 2009 21:02  

Re: Covrigi (Pretzel)

kati, ai mai copt ceva asemanator in cuptorul tau? orice paine, chifle... poate are ceva probleme cuptorul, singura careia i s-au lipit covrigeii a fost anca si a descoperit mai tarziu ca era o problema la cuptor
 

oana  acum 5 ani 21 Martie 2009 14:38  

Re: Covrigi (Pretzel)

am facut si eu reteta ta ,doar ca injumatatita,si fara bicarbonat de sodiu in apa ca nu am avut si au iesit foarte gustosi multumesc de reteta
 

florea Bicaz  acum 5 ani 19 Aprilie 2009 15:07  

Re: Covrigi (Pretzel)

PENTRU IUBITORII DE COVRIGI :
Hristos a inviat !
Lumina sfanta a invierii sa va ocroteasca sanatatea si familia inlesnind implinirea sperantelor de mai bine. Paste fericit !
 

Ioana  acum 5 ani 21 Aprilie 2009 11:22  

Re: Covrigi (Pretzel)

Adevarat ca a inviat! Sper ca ai petrecut bine de sarbatori!
 

florea Bicaz  acum 5 ani 25 Aprilie 2009 22:15  

Re: Covrigi (Pretzel)

Ca tot Romanul inconjurat de familie,mai putin copii plecati in lume. De asta data fara covrigi. Voi recupera insa.
 

soso  acum 5 ani 2 Mai 2009 14:58  

Re: Covrigi (Pretzel)

Citesc retetele de aici si ma doare capu cind vad ca voi complicati mai mult decat trebuie retetele si le faceti si greu si babeste...
Sunt patiser si zilnic fac sute de covrigi si patiserie...
Sunt doua lucruri: aluatu si cuptoru...cind e vorba de aluat nu se foloseste aragazu ca e o prostie toba cu gauri a aragazului...ci,cuptor electric sau unul in care sa nu intre aer in toba ca sa nu se crusteze aluatu. In aragaz se face bine doar blaturile de tort.
Covrigii iasa gustosi si la culoare bine ... si daca nu ii fierbi in apa...fierberea e o prostie ca sa te afli in treaba... iar tava pe care o sa asezi covrigii ptr.cuptor trebuie putin unsa cu ulei ,apoi asezati covrigii ... iar covrigii odata modelati trebuie lasati 20 min. la dospit adica la cald fara aer si dati putin aburi...in cuptor cind ii bagi iar trebuie dat aburi putin cateva jeturi. Pentru asta,cuptorul trebuie sa aibe optiune de aburi... si alte mici secrete.
 

florin  acum 5 ani 2 Mai 2009 14:59  

Re: Covrigi (Pretzel)

- zilnic fac sute de covrigi si patiserie.
- la cuptor innauntru sa nu intre aer...excluse aragazele.
- cuptoarele electrice preferate ca ele nu au flacara care sa degaje curent de aer in toba.
- tava folosita trebuie unsa cu ulei putin putin...si nu mai trebuie hartie pe tava...cind se vor face covrigii.
-covrigi buni se fac si fara fierberea in apa.
- se da 270 grade celsius la cuptor ptr. covrigi.
- se lasa 20 minute.
- cuptorul sa aibe sticla la usa ca sa poti vedea innauntru....si bec.
- de preferat la covrigi sa nu deschizi usa cuptorului...doar daca trebuie sa intorci tava ca nu sa rumenit in ambele margini.
- de preferat cuptor rotativ.
- dupa modelare,covrigii se lasa la dospit cu un jet de aburi.
- cind s-au dospit si ii bagi in cuptor,inchizi usa cuptorului si dai si la cuptor un jet de aburi...apoi ii lasi la copt.
 

Ioana  acum 5 ani 2 Mai 2009 15:13  

Re: Covrigi (Pretzel)

probabil asa se fac covrigii intr-o patiserie dar pe acest site ne adresam celor care gatesc acasa. ar fi absurd sa cer sa-si ia nu stiu ce cuptoare performante cu abur si alte asemenea pentru niste covrigi. eu postez retete pe care oricine cu cel mai simplu cuptor sa le poata face.

covrigii acesti au fost testati de mine si de alti vizitatori si pana una alta majoritatea a fost multumita

daca vrei sa fii constructiv scrie-ne si reteta ta si acele "alte mici secrete".
 

loredana  acum 5 ani 5 Mai 2009 15:26  

Re: Covrigi (Pretzel)

nu am bicarbonat ce pot pune in loc?vreau sai fak kmi fac cu okiul si nam de unde sa iau bicarbonat
 

Ioana  acum 5 ani 5 Mai 2009 16:05  

Re: Covrigi (Pretzel)

fierbe-i doar in apa, va afecta putin culoarea crustei lipsa bicarbonatului, dar la gust vor fi similari
 

loredana  acum 5 ani 5 Mai 2009 16:19  

Re: Covrigi (Pretzel)

ms mult pt rasp dar se poate pune amoniac k de ala am?intreb si eu k nu ma pricep am doar 21 de ani imi plac retetele felicitari pt site
 

Ioana  acum 5 ani 5 Mai 2009 16:22  

Re: Covrigi (Pretzel)

nuuu, vor capata si un gust neplacut. doar apa e ok
 

gaby  acum 5 ani 26 Mai 2009 19:00  

Re: Covrigi (Pretzel)

de ce toata lumea cauta aceleasi saboruri dinainte,reteta e super o sa o incerc cu siguranta
 

Laura  acum 5 ani 6 Iunie 2009 04:35  

Re: Covrigi (Pretzel)

un an mai tarziu dupa ce-ai postat reteta vin si eu cu feedback (si am mai facut retete de pe blogul tau). mi-au iesit to die for (mortali), am respectat intocmai cantitatile si indicatiile din reteta, nu s-au lipit de hartie (i-am scurs putin inainte), dar lipitul cred ca depinde si de hartia folosita, crocanti sunt, bronzati la fel si moi inauntru
 

Ioana  acum 5 ani 6 Iunie 2009 10:56  

Re: Covrigi (Pretzel)

ce ma bucur ca ti-au placut!
 

ioana  acum 5 ani 23 Iulie 2009 08:19  

Re: Covrigi (Pretzel)

imediat ma pun sa fac reteta asta....am 15 ani si imi place la nebunie sa gatesc....dar am o intrebare....am in casa niste branza telemea...aproape ca si casul....pot presara deasupra?
 

anca.s  acum 4 ani 13 Septembrie 2009 11:06  

Re: Covrigi (Pretzel)

N-am mai facut nimic dulce de la ultimul rateu( orez cu lapte dupa reteta nimanui, in care am pus diverse si la final avea un gust ciudat).
Aveam de gand sa fac negresa marmorata insa la magazinul din coltz nu au Philadelphia si vreme de umblat prin oras n-am.
Apoi am zis sa fac placinta greceasca cu gris... ca arata super...insa gasind covrigeii astia... toate gandurile m-au dus pe strazile batranului Cluj pana la covrigarie.... Imi miroase a covrigei calzi....ca aia de pe Petru Groza ( Eroilor) colt cu 6 Martie.
Am sa ii fac dupa masa...
Imi amintesc pana si oalele imense de aluminiu cu apa clocotita in care Misu covirgarul ii arunca inainte sa ii bage in cuptor....
Ce vremuri... (88-89)
Dupa experiment, revin cu amanunte)
 

Ioana  acum 4 ani 13 Septembrie 2009 11:10  

Re: Covrigi (Pretzel)

abia astept sa vad cum iti ies!
 

Anca S.  acum 4 ani 13 Septembrie 2009 20:56  

Re: Covrigi (Pretzel)

Bueno... de moment dospesc....
N-am avut drojdie uscata, am cumparat proaspata...
Constat ca n-am sau nu gasesc pe unde am hartie de copt.
Ung tava doar cu unt sau o tapetez si cu faina?
Covrigii cu sare cum ii fac?
Aia de-i tin eu minte parca erau patati din loc in loc cu sare diluata in apa.
Idei?
Mersi anticipat.
 

Anca S.  acum 4 ani 13 Septembrie 2009 22:49  

Re: Covrigi (Pretzel)

Wow.... is mortali!
Mortali, mortali, mortali.....
Buni de mori!
I-am facut cu susan.
16.
Arata ca si clopul lui badea Gheo´, pt ca n-am prea avut rabdare sa-i rasucesc si toate alea....
Daca mai ramane vreunul pana ce-mi caut telefonul prin casa, ii fac si poza)
Imi pare rau ca n-am facut portie dubla, dar mai rau cred ca o sa-i para lui Marius cand ajuns acasa si ghidandu-se dupa miros, o sa constate ca el a prins pe langa covrigii
Super buni.
I-am pus in tava unsa cu unt... in lipsa de hartie.
Nu am numarat secundele de fiert cu apa si bicarbonat pt ca i-am scos cand s-au ridicat la suprafata apei dupa ce in prealabil au facut scufundari.
N-am mai tinut minte ca trebuie sa-i las 10 minute la dospit dupa ce ii asez in tava....
Dar nu mai conteaza....
Ultimii 3 nu i-am mai rasucit. De lene.
S-au crapat o idee pe deasupra, dar arata bine si chiar deloc nu ma intereseaza forma ci gustul...
Cred ca am sa fac zilnic, asa, fara sa-i impletesc pt ca imi economisesc timp si pot sa fac portie dubla .
Is mortali. Crocanti dedesubt, crocanti deasupra si interiorul nu-i nici prea pufos nici prea tare.
Asa-s de buni de sunt convinsa ca din greseala mi-au iesit asa.
Multam fain de reteta si de amintiri din coplarie)
Napoca for ever!
 

Ioana  acum 4 ani 14 Septembrie 2009 11:22  

Re: Covrigi (Pretzel)

n-am fost pe faza cu hartia de copt, dar va ca te-ai descurcat ungand tava. sarea, ai dreptate, unii faceau o pasta din sare cu apa si puneau deasupra dar mie nu-mi place chestia aia si arata si ciudat asa ca eu presar doar sare mare pe ei.
deci misu covrigarul e istorie
 

iooooooo  acum 4 ani 27 Septembrie 2009 13:58  

Re: Covrigi (Pretzel)

e foarte buna reteta, incercati-o
 

luci cluj italia  acum 4 ani 14 Noiembrie 2009 10:59  

Re: Covrigi (Pretzel)

buna suntem in italia si nevasta ii graviduta si o luato pofta de covrigi .SPER SA IASA CA DE NU MA OMOARA........ ACUMA II INCERC MERSI DE RETETA
 

Marius  acum 4 ani 18 Decembrie 2009 03:32  

Re: Covrigi (Pretzel)

imi place foarte mult acest site.Am facut si eu covrigi astia.sunt minunati .V-a scriu din SUA-MIAMI.Pofta mare!!!!!!!!!!!
 

Ioana  acum 4 ani 18 Decembrie 2009 12:42  

Re: Covrigi (Pretzel)

Marius, sa ai Sarbatori fericite, cu masa plina de covrigi!
 

georgi  acum 4 ani 17 Ianuarie 2010 02:49  

Re: Covrigi (Pretzel)

Buna si eu o sa incerc reteta asta sa vad cum imi iese si va zic si voua am mai cautat si am gasit aceiasi reteta (numai ca este in engleza)doar ca spune sai lasi 1 minut si 10 secunde in apa si numai 15 minute in cuptor..voi incerca ambele feluri si va voi spune si voua
 

georgi  acum 4 ani 19 Ianuarie 2010 18:03  

Re: Covrigi (Pretzel)

ok am incercat au iesit deliciosi dupa reteta ta numai 30 de secunde in apa si numai 20 de minute la cuptor au iesit asa cum au trebuit mersi pentru reteta
 

diana  acum 4 ani 28 Ianuarie 2010 13:11  

Re: Covrigi (Pretzel)

multumesc pt reteta
am facut si eu covrigei impreuna cu fiica mea de 4 ani, au iesit deliciosi
acum intru la retete pt copii
mult succes si la cat mai multe retete
 

GbK  acum 4 ani 13 Martie 2010 20:21  

Re: Covrigi (Pretzel)

Au iesit minunati,perfecti...extraordinari!Ne plac la nebunie!Prietenul meu este super incantat...asta inseamna ca de acum incolo,o sa tot fac covrigei.Esti minunata si esti o continua sursa de inspiratie pentru mine.Iti multumim.
 

anca  acum 4 ani 14 Martie 2010 14:14  

Re: Covrigi (Pretzel)

Astazi e a treia oara cand folosesc aceasta reteta! Primele doua dati mi-ai iesit excelent iar toti prietenii mei roamni care i-au gustat comada incontinuu! De ce? PEntru caau gustul exact ca cei din tara, iar aici unde locuiesc acum nu exista covrigi, imaginati-va!
Multumiri din suflet pentru reteta!
Pup
 

dana  acum 4 ani 1 Mai 2010 15:01  

Re: Covrigi (Pretzel)

fac si eu azi!!!!!tineti-mi pumnii !!!!!eu ii faceam demult dar nu cred cu asa retete doar dupa gust (dupa ureche )
 

Lia  acum 4 ani 9 Mai 2010 16:33  

Re: Covrigi (Pretzel)

Probabil ca ai uitat sa-i ungi cu putin ulei si de aceea s-au lipit
 

ffyunax2  acum 4 ani 11 Mai 2010 13:38  

Re: Covrigi (Pretzel)

din alt gen de experienta va spun sa folositi folie de aluminiu in locul celei de copt Nu se vor prinde niciodata!!!
 

cristina  acum 4 ani 17 Mai 2010 13:58  

Re: Covrigi (Pretzel)

bine v-am gasit micute gospodine..
sunt foarte incantata de acest site,de tot ce tine de el..va pupic dulce..
daca nu e cu suparare as avea si eu ceva de adaugat la mesajul lui ffyunax2
'poate nu se vor prinde de folia de aluminiu..dar nici sanatoasa nu e,datorita chimicalelor pe care le lasa in compozitia mancarurilor..mai ales la o temperatura mai mare.. '
 

Oana  acum 4 ani 20 Mai 2010 21:24  

Re: Covrigi (Pretzel)

Cat inseamna 7 grame de drojdie raportat la linguritele de la masina de facut paine?
 

nicu  acum 4 ani 12 Iulie 2010 13:23  

Re: Covrigi (Pretzel)

uite acuma incerc sa fac si eu sper sa iasa
 

SmileeeX  acum 4 ani 18 Iulie 2010 01:44  

Re: Covrigi (Pretzel)

Hei.Am 12 ani si impreuna cu verisorul meu Vlad am facut asceasta reteta (Vlad mai mult imi aducea lucrurile ncesare din frigider..doar e baiat).Este extraordinara! Au iesit exact ca cei pe care ii cumpar eu in diminetile de iarna de la patiserie.Maine vreau sa mai incerc odata..Mersi pentru reteta.Daca doriti pot pune si poze cu covrigeii mei care s-au suflat in 5 minute.
 

Bruno Marcus din Brazilia  acum 3 ani 25 August 2010 07:31  

Re: Covrigi (Pretzel)

Am luat reteta si deabea astept sa o fac
Sper sa iasa bine,multumesc si voi revenii
dupa executia operatiei,inclusiv mancatul
covrigilor.
Imi auto doresc POFTA BUNA
bruno 25.08.2010 ora 01.30
 

disiseu  acum 3 ani 21 Septembrie 2010 10:41  

Re: Covrigi (Pretzel)

eu nu am probleme cu lipitul chiar daca facem cam 3500-4000 pe zi unde lucrez...daca sar lipi ar fi un dezastru!!)iti trebuie o friptioza profesionala si sai la lasi la scurs 20 de secunde dupa care ii poti coace direct pe gratarul cuptorului!!
 

elena  acum 3 ani 6 Octombrie 2010 16:44  

Re: Covrigi (Pretzel)

as face in fiecare zi cum miroase in casa!!!!minunata reteta!
 

marinela  acum 3 ani 21 Decembrie 2010 13:10  

Re: Covrigi (Pretzel)

am o pofta de covrigi o sa incerc reteta si o sa va spun cum a iesit
 

Zaharia Gabriella  acum 3 ani 31 Decembrie 2010 14:29  

Re: Covrigi (Pretzel)

As vrea sa fac maine aceasta reteta, dar nu am gasit faina alba 000, aveau doar 00 si 0 si eu am luat 00, scrie ca e pentru paste, torturi, schimba cu ceva? Imi plac la nebunie covrigii, de cand stau in Italia nu am mai mancat ca aici nu se gasesc , dar descoperind aceasta reteta trebuie neaparat sa incerc. Nu prea ma inteleg bine eu cu aluatul, dar sper sa reusesc.
Ioana iti doresc multa sanatate si un An Nou mai bun, plin de impliniri si sa fii alaturi de cei dragi!
La Multi Ani tuturor!!!
 

Zaharia Gabriella  acum 3 ani 2 Ianuarie 2011 19:34  

Re: Covrigi (Pretzel)

Au iesit un dezastru covrigii mei! Nu inteleg de ce nu mi-a crescut aluatul, l-am tinut mai mult de 1 ora langa calorifer, dar a ramas exact la fel. Ghiciti ce am facut: am incalzit cuptorul si am bagat aluatul in cuptorul cald. Nimic de zis, mi-a crescut, dar ...s-a si copt putin la suprafata.
In fine, am modelat covrigii si i-am copt la 240° (e max. la mine), dar cred ca e cam mare pt. ca la suprafata s-au ars (i-am tinut doar 15 min. in cuptor) si in interior erau umezi, ciudati oricum.
Nu ma las, voi mai incerca!
 

Ioana  acum 3 ani 2 Ianuarie 2011 22:54  

Re: Covrigi (Pretzel)

gabriela, ce cuptor ai? e cumva electric si ai folosit ventilatorul sau copt cu caldura sus-jos?. de abia cu noile mele experimente in cateva cuptoare electrice am vazut cat sunt de diferite de cele pe gaz. daca folosesti electricul pe gatit clasic (cladura de jos) atunci e similar cu unul pe gaz, dar altfel apar diferente mari si trebuie sa adaptezi timpul de coacere si temp. in concordanta.
 

Zaharia Gabriella  acum 3 ani 3 Ianuarie 2011 00:23  

Re: Covrigi (Pretzel)

E un cuptor simplu, pe gaz, dar trebuie sa ma obisnuiesc cu el, ca e prima data cand gatesc la cuptor, pana acum n-am avut. Apropo, am gasit multe retete in care scrie "bagam la cuptor la foc mediu". Cam cu cate grade este echivalent focul mediu? Deoarece nu se vede flacara, nu reusesc sa ma reglez. Multumesc ca mi-ai raspuns!
 

monik  acum 3 ani 27 Ianuarie 2011 08:49  

Re: Covrigi (Pretzel)

Buna, doar ce am experimentat si eu reteta cu covrigii din pacate nu stiu ce s-a intamplat dar nu-mi plac deloc cum au iesit. Am respectat reteta intocmai, a crescut aluatul foarte frumos, erau grasi si frumosi cand i-am scos de la fiert si dupa doua secunde pana sa-i dau cu ou s-au chircit, asta e cuvantul potrivit, si bineinteles s-au lipit de mama focului si nici c-au mai crescut in cuptor, un adevarat dezastru. Nu stiu unde sau daca am gresit cu ceva dar tare imi doream sa mananc covrigii astia mai ales ca aici unde suntem noi nu gasim asa ceva. Asta e, poate o sa mai incerc nu stiu !
 

Ioana  acum 3 ani 27 Ianuarie 2011 11:09  

Re: Covrigi (Pretzel)

pare ca au fost fierti prea tare. data viitoare, daca-i mai incerci, stinge focul sub oala si fierbe-i asa si eventual redu un pic timpul de fierbere.
 

monik  acum 3 ani 29 Ianuarie 2011 09:51  

Re: Covrigi (Pretzel)

Multumesc pt tot, sa ai o zi frumoasa
 

CRISTINA  acum 3 ani 20 Februarie 2011 13:35  

Re: Covrigi (Pretzel)

IMI PLAC FOARTE MULT
 

gaby  acum 3 ani 26 Februarie 2011 20:58  

Re: Covrigi (Pretzel)

MII DE MULTUMIRI!!!

au iesit superbi, gustosi, crocanti pe dinafara, interiorul pufos....Am pus sare grunjoasa, altii cu mac , altii cu susan.

Data viitoare voi pune lapte in loc de apa, vor avea gust diferit. I-am dat in fiert cu ochii pe ceas, fiecare secunda e decisiva. Respectati reteta, timpii, temperatura si vor iesi superb buni!

dupa ce sa racesc o idee, dar sunt inca fierbinti, se pot pune intr-o punga la congelator, iar dimineata, cand ies din casa, spre servici, scot unul-doi si mananc pe drum.

EXTRAORDINARI!!!


MULTUMESC DIN SUFLET!!!
 

krisztina kiss  acum 3 ani 27 Februarie 2011 18:33  

Re: Covrigi (Pretzel)

acuma i-am terminat,sunt foarte buni.pentru noi cei care nu suntem in tara lucruri de genul asta sunt foarte bine primite.cu siguranta voi mai face nu sunt greu de facut deloc.multumim pt reteta.
 

Karla Conti  acum 3 ani 22 Martie 2011 16:56  

Re: Covrigi (Pretzel)

Astazi, ai mei au vrut ceva bun... am cautat pe site si am gasit covrigeii tai. Au iesit exceptional. Multumesc mult. Sunt intr-adevar deliciosi. Putin migalosi, dar merita. Am insa o nelamurire in legatura cu ultimul paragraf. Spui ca se pot face si cremvursti inveliti in aluat (Pretzel dog), ruland sulul de aluat pe cremvurst. dar nu stiu cum sa procedez dupa. Adica, fierb "ansamblul" in apa ca la covrigei si dupa aceea il pun la copt, sau cum?
 

Ioana  acum 3 ani 22 Martie 2011 17:53  

Re: Covrigi (Pretzel)

ansamblul nu-l fierbi. doar il pui la cuptor si eventual il ungi cu apa cu bicarbonat fierbinte (cea in care ai fiert covrigeii). bicarbonatul ii va ajuta sa aiba o culoarea mai rumena.
 

nicoleta  acum 3 ani 6 Aprilie 2011 23:27  

Re: Covrigi (Pretzel)

destul de buni , dar nu mi-au iesit ca cei cumparati.
 

iulianu  acum 3 ani 14 Aprilie 2011 21:53  

Re: Covrigi (Pretzel)

super buna reteta
 

Emilia Himmer  acum 3 ani 18 Aprilie 2011 21:12  

Re: Covrigi (Pretzel)

Reteta este buna, numai numele este fals. Nemtii numesc acesti Covrigi BRETZEL, adica cu B nu cu P. E greu sa-i intelegi caci manânca literele.
 

Ioana  acum 3 ani 19 Aprilie 2011 08:52  

Re: Covrigi (Pretzel)

nu e fals, e doar scris in engleza.
 

Andrei  acum 3 ani 20 Aprilie 2011 15:53  

Re: Covrigi (Pretzel)

stiu ca nu are legatura cu asta, dar tot ceva fainos si de facut la cuptor e... ai face un bine Romaniei daca ai reusi sa faci Backerbsen...sunt niste crutoane in forma de bilute, care se pun in supe sau ciorbe si sunt facute din faina, oua, sare, lapte si nu mai stiu ce...dar sunt excelente!!! daca ai drum prin Germania iti recomand sa cauti Backerbse!

Uita-te aici:
[link]


si asa arata dupa ce le lasi in supa

[link]
 

seri  acum 3 ani 27 Aprilie 2011 00:27  

Re: Covrigi (Pretzel)

peste 2 zile voi incerca .am sa va spun rezultatul
 

aby  acum 3 ani 4 Mai 2011 12:28  

Re: Covrigi (Pretzel)

acum am duc sa fac va spun dupa aceea cum au iesit
 

alexandra  acum 3 ani 8 Mai 2011 14:20  

Re: Covrigi (Pretzel)

La ce program punem aluatul in masina?
 

Ioana  acum 3 ani 9 Mai 2011 09:25  

Re: Covrigi (Pretzel)

trebuie pusa la programul care doar framanta si creste, fara a coace.
 

alexandra  acum 2 ani 25 Septembrie 2011 15:06  

Re: Covrigi (Pretzel)

Pot sa pun margarina in loc de unt?
 

Ioana  acum 2 ani 21 Noiembrie 2011 00:18  

Re: Covrigi (Pretzel)

Foarte buni, au iesit super crocanti, pufosi pe interior, grozavi per total. Mai fac!
 

maria  acum 2 ani 22 Noiembrie 2011 16:34  

Re: Covrigi (Pretzel)

si mie mi s-au lipit de hartia de copt..
 

cristiana  acum 2 ani 18 Decembrie 2011 17:00  

Re: Covrigi (Pretzel)

acum ma pun sa fac
sper sa iese
 

cristiana turbatu  acum 2 ani 19 Decembrie 2011 12:27  

Re: Covrigi (Pretzel)

o sa fac si eu dupa ce adoarme raluca-marina,e fetita mea
sper sa ami iese buni
 

dana...daniela  acum 2 ani 29 Decembrie 2011 22:04  

Re: Covrigi (Pretzel)

i-am facut....shi au iesit excelenti...in loc de apa am folosit lapte...iar ingredientele le-am pus "din ochii" cum se spune.Adevarul e ca mi-a dat mai multa bataie de cap sa-i modelez,avand in vedere ca nu am mai facut niciodata covrigi...dar nu m-am lasat yum yum...merita facuti,mai ales de catre cei plecati departe care duc dorul covrigilor
 

mada  acum 2 ani 3 Ianuarie 2012 22:40  

Re: Covrigi (Pretzel)

Buna...dupa ce am vazut reteta si pozele m-am apucat si eu...din pacate am avut probleme..s-au prins de foaia de copt...acum imi dau seama ca bunica mea ii punea pe tava tapetata cu faina..probabil ca asta e solutia si in cazul asta...pt ca era seara tarziu a trebuit sa-i dau fiicei mele care ii pandea langa cuptor mai mult smulsi...din pacate nu au mers scosi de pe foaia de copt nici macar cu cutitul ). maine am sa fac din nou...si-am sa tapetez tava..in speranta ca nu se vor mai lipi...sunt gustosi..insa nu ca cei din magazin..probabil exista un ingredient secret
 

Ioana  acum 2 ani 4 Ianuarie 2012 10:35  

Re: Covrigi (Pretzel)

poti presara malai (cel pentru mamaliga) pe hartia de copt ca sa nu se lipeasca.
 

mada  acum 2 ani 4 Ianuarie 2012 19:00  

Re: Covrigi (Pretzel)

Buna..din nou..am renuntat pana la urma..am mers in cel mai apropiat centru comercial si ne-am facut pofta...observ ca altora le-a iesit si nu s-au plans ca s-ar fi lipit...ma gandesc ca poate o fi faina de vina!! oricum, apreciem retetele tale!!
 

mariana  acum 2 ani 28 Ianuarie 2012 21:14  

Re: Covrigi (Pretzel)

buna! Am incercat reteta , mi-au iesit de minune, deliciosi. Nu am folosit foaie de copt, am presarat umpic de faina alba in tava, nu s-au lipit deloc. Un deliciu cu lapte batut...ca si pe vremuri, dar covrigii... reteta e foarte reusita.
 

Laura Mihaela Dumitriu  acum 2 ani 7 Februarie 2012 13:10  

Re: Covrigi (Pretzel)

Immmmmm...am sa fac si eu!
 

Ionica  acum 2 ani 16 Februarie 2012 20:52  

Re: Covrigi (Pretzel)

buna
eu am facut o greaseala nu am citit pana la capat si am pus bicarbonatu ,oul si uleiul in ei ,nu au iesit rau dar are gustul ala de bicarbonat ,data viitoare am sa fac corect acum am inteles-o .Si am sa-ti scriu iarasi si sa-ti spun cum au iesit ,vad ca toata lumea ii lauda ,mai ales cum noi suntem plecati si ducem dorul de covrigi .MULTUMIM!
 

crissy  acum 2 ani 8 Martie 2012 10:22  

Re: Covrigi (Pretzel)

Am facut si eu, au iesit f gustosi desi i-am facut de post (cu ulei in loc de unt si am renuntat la oul de uns). Am avut probleme cu aluatul, probabil mai mergea un pic de apa, iar cand i-am bagat la fiert s-au desfacut .
 

anka  acum 2 ani 14 Martie 2012 18:23  

Re: Covrigi (Pretzel)

holla am facut azi acesty covrigeyy...rezultatul..uimitorrrrrr superby si e pt prima data cand iam incercat ...nu am avut nimik nici o problema am facut poze cat de frumusey sunt merciii mult ..
 

elena  acum 2 ani 19 Martie 2012 18:26  

Re: Covrigi (Pretzel)

am facut si eu astazi acesti covrigi mi-au esit perfect ..singura diferenta e ca eu i-am copt pe gratarul de la cuptor ...au esit super exact ca in comert.
 

Cristiana  acum 2 ani 10 Aprilie 2012 20:04  

Re: Covrigi (Pretzel)

As avea o mica intrebare. Eu si colegii mei ne-am propus ca maine, dupa serviciu sa mergem la mine sa vedem un film. M-am gandit ca niste covrigi ar fi numai buni. Intrebarea mea este daca as face aluatul din seara asta, l-as lasa la dospit,apoi as modela covrigii si i-as lasa pana maine la pranz, ar fi ok? Ideea e ca as vrea sa-i coc maine, dar nu as avea timp sa-i fac si sa-i las la crescut cat stau colegii.

Exista si alta varianta? Sa-i coc astazi si sa-i incalzec cumva maine? Ceva de genul asta... stiti?
 

anca kelemen  acum 2 ani 16 Aprilie 2012 16:44  

Re: Covrigi (Pretzel)

Draga Ioana innainte de pasti am intrat pe internet si tiam gasit pagina cu retete care ma impresionat foarte mult. De pasti am si facut cozonacul cu mac in forma de tort si am fost surprinsa cat de bine a iesit. Abia astept sa incerc si reteta cu covrigeii.
 

georgeta  acum 2 ani 19 Aprilie 2012 22:34  

Re: Covrigi (Pretzel)

am incercat astazi reteta de covrigi. totusi, 2 linguri de bicarbonat intr-un litru de apa este prea mult. dupa firbere au un gust puternic de bicarbonat,. cam neplacut. mai bine mai putin, sau deloc. nu au fost grozavi.imi pare rau !
 

carmen decu  acum 2 ani 20 Aprilie 2012 20:49  

Re: Covrigi (Pretzel)

casa ramina covrigi proaspeti 2-3 zile ce trebuie sa fac?(brasoveni)
 

Cristiana  acum 2 ani 25 Aprilie 2012 21:19  

Re: Covrigi (Pretzel)

Eu am facut covrigii seara si pot sa spun ca au fost bunicei, nu deosebiti. A doua zi insa erau tari cei lasati in cosulet si ca o paine nici tare,nici moale (deloc placuta) cei pastrati in punga. Ideea era sa fie ceva de rontait impreuna cu prietenii cat vedeam un film, dar a trebuit sa aplic planul B - inghetata.
 

mary  acum 2 ani 5 Mai 2012 13:48  

Re: Covrigi (Pretzel)

suna f bine
felicitari anticipat pt. comentariile de mai sus.o sa ii incerc acum si sa vedem la cald.
 

miha  acum 2 ani 10 Mai 2012 22:31  

Re: Covrigi (Pretzel)

buna seara ,eu am facut covrigi
mi-aiesit buni
multumesc pt reteta
 

andreea  acum 2 ani 11 Mai 2012 15:25  

Re: Covrigi (Pretzel)

acum am covrigeii la cuptor...abia astept sa vad cum o sa iasa...sunt insarcinata si mi e tare pofta,si nici n am de unde sa cumpar deoarece sunt in Portugalia si aici nu se vand...sper sa fie cum ma astept eu
 

iulia  acum un an 19 Septembrie 2012 14:38  

Re: Covrigi (Pretzel)

si covrigii umpluti cu cremvursti se pun la fiert in apa cu bicarbonat? si daca pun si putina branza inauntru, ce zici, iese ceva? multumesc!
 

Ioana  acum un an 19 Septembrie 2012 14:53  

Re: Covrigi (Pretzel)

eu am fiert si hot-dog-ul.
banuiesc ca iese branza la fiert sau la cuptor...
 

Laura Aioani  acum un an 5 Decembrie 2012 23:55  

Re: Covrigi (Pretzel)

Multe discutii in legatura cu acesti covrigi . Dar vreau sa dau si eu un feedback...am facut cu susan, sare, praf de usturoi, parmezan si combinatii intre ele.. Minunati! Crocanti dar si pufosi.. Nu s-au dezlipit la fiert, nu s-au lipit de tava, am pus exact cantitatile din reteta. Deci...o reteta excelenta!
 

IoanaL  acum un an 3 Ianuarie 2013 20:17  

Re: Covrigi (Pretzel)

De fapt, se cheama Bretzel...

Dar sunt oricum buuuuni....
Ce-mi place cand vad ca cineva din Romania, si in special din Cluj mai face asa ceva!

Tot respectul, Ioana!
 

doru  acum un an 29 Ianuarie 2013 16:05  

covrigi

ies super si dupa ei merge putin vin
 

Carmen Gradinariu  acum un an 18 Februarie 2013 19:44  

Re: Covrigi (Pretzel)

Super super super buni !!!
Sotul meu (italian) a gustat si nu s-a mai dezlipit de tava. Iar eu mi-am facut pofta pe care o aveam de ani de zile.
I-am facut o parte cu mac, si o parte cu sare groasa, si chiar n-am intampinat nici un fel de obstacol in pregatirea lor (atat ca m-am plictisit la facut 16 bastoncini, dar s-a meritat )
Multumesc pentru reteta, am votat 5 stele, si am sa dau o ochiata si la alte retete !
Un abbraccione !!!
 

monica  acum un an 30 Martie 2013 22:56  

Re: Covrigi (Pretzel)

Am facut si eu covrigei cu mac, dar in 15min maxim a trebuit sa-i scot de la cuptor ca s-au rumenit tare .M-am gindit ca nu erau facuti inauntru da erau facuti.Cuptorul meu e electric si cred ca temperatura era prea mare.Oricum multumesc de reteta. Is deliciosi
 

georgiana  acum un an 3 Aprilie 2013 10:09  

Re: Covrigi (Pretzel)

Si eu am facut reteta aseara.Putin s@au lipit s-au copt fumos si au iesit moi.Dimineata erau tari cu gust de paine. Alta data trebuie sa fiu mai atenta la fierbere.

 

Laura  acum un an 12 Aprilie 2013 11:33  

Re: Covrigi (Pretzel)

Am incercat de foarte multe ori reteta d-voastra si de fiecare data au fost foarte buni.Acum vreau s-o folosesc dinou insa in cantitate dubla ca se mananca repede.
 

Clara  acum un an 29 Iulie 2013 16:07  

Re: Covrigi (Pretzel)

Dragele mele,va salut !Chiar acum am terminat de facut covrigeii!!!!!!!!Au iesit SUPERR BUNI!O reteta excelenta!Au crescut,nu s-au lipit.si am sa le fac si o poza ca sa va demonstrez ca asa e!Multumesc,Ioana!
 

Crenguta  acum 10 luni 6 Octombrie 2013 23:08  

Re: Covrigi (Pretzel)

Buna, Ioana................am incercat si eu reteta si totul a mers bine cu aluatul, I-am fiert cate 30 sec...totul ok.
Dar faza cu cuptorul a fost dezastru.S-au prajit foarte tare la suprafata iar miezul era necopt.
As vrea sa mai incerc dar nu stiu ce sa schimb .Am cuptor electric .
Cam ce marime trebuie sa aiba ?

Multumesc mult,
Crenguta
 

Ioana  acum 11 luni 7 Octombrie 2013 08:58  

Re: Covrigi (Pretzel)

nu cred ca marimea a fost de vina ci temperatura cuptorului prea mare. eu am cuptor pe gaz. incearca data viitoare sa coci cativa la 220C si daca tot se rumenesc prea repede 200C.
 

Crenguta  acum 11 luni 7 Octombrie 2013 11:38  

Re: Covrigi (Pretzel)

MULTUMESC!
Sper sa m rezultat mai bun de asta data............
 

Crenguta  acum 11 luni 8 Octombrie 2013 00:14  

Re: Covrigi (Pretzel)

Ioana, as vrea sa te mai intreb ceva. Ei raman, ca dimesniune, cum sunt dupa ce sunt scosi de la fiert? Sau in cuptor mai cresc?
Multumesc
 

Ioana  acum 11 luni 8 Octombrie 2013 09:50  

Re: Covrigi (Pretzel)

se mai umfla un pic si la cuptor.
 

Dana  acum 9 luni 23 Noiembrie 2013 13:40  

Re: Covrigi (Pretzel)

Acum am pus aluatul la dospit. Sper sa imi iasa. Fac poze si le trimit. Fetelor mele le-a fost dor de covrigi romanesti mai bine zis clujeni.
 

cristina  acum 7 luni 16 Ianuarie 2014 19:25  

Re: Covrigi (Pretzel)

am aluatul la dospit!!! abia astept sa-i gust!!
 

Clau  acum o luna 4 Iulie 2014 19:22  

Re: Covrigi (Pretzel)

Foarte deliciosi!! Au iesit chiar mai buni de cat imi aduc eu aminte, poate din cauza ca le-am dus dorul vreo 18 ani Dar un lucru mic ma "zgaraie" : covrigii se numesc " Brezel" nu prezel..
 

Ioana  acum 2 luni 5 Iulie 2014 08:56  

Re: Covrigi (Pretzel)

excelent Clau, de acum ii poti avea acasa cat de des doresti, sa nu le mai duci dorul.
 

yo  acum 6 minute 18 August 2014 12:48  

Re: Covrigi (Pretzel)

o paine in forma de covrig... sunt tare diferiti de covrig ul clasic la gust...
mai bine i schimbi numele in loc de covrig , in paine in forma de covrig
imi pare rau pentru timpul care l am folosit facand acesti covrigi... Altfel o reteta buna de paine...Succes mai departe
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS