Retete Culinare : e-Retete

 

Biftec tartar

Categorii: Retete aperitive, Retete de mancaruri cu carne, Retete rapide, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Biftec tartar. Imagini pas cu pas pentru biftec tartar

O reteta care nu suna prea bine la prima citire, fiind vorba de carne cruda, insa daca va faceti curaj sa o incercati sunt sigura ca o sa va placa.

Ingrediente pentru Biftec tartar

200 gr muschi de vita
2 castraveciori murati (foarte mici, cornichon)
1 lingura cu varf ceapa rosie tocata marunt
1 lingurita capere
1/2 legatura patrunjel
1 galbenus de ou
60 ml ulei
2 lingurite mustar
1 lingurita sos Worcestershire
1 lingurita suc de lamaie
sare, piper

Portii: 2
Timp de preparare: 15 minute

Biftec tartar - Preparare

  1. Se toaca carnea marunt, dar folosind cutitul, nu robotul sau masina de carne.
  2. Se pune galbenusul intr-un bol impreuna cu o lingurita de mustar. Se adauga uleiul, in fir subtire, amestecand non-stop pana il terminati. Veti obtine o maioneza mai subtirica.
  3. Adaugati in maioneza restul de mustar, sosul Worcestershire, sucul de lamaie si condimentati cu sare si piper. Omogenizati bine.
  4. Adaugati maioneza peste carne si amestecati bine.
  5. Tocati foarte marunt castraveciorii, ceapa, caperele si patrunjelul. Adaugati peste carnea si amestecati iar.
  6. Gustati si dregeti amestecul de sare, piper si suc de lamaie dupa gustul vostru.
  7. Serviti cu paine prajita si un galbenus de ou crud deasupra (daca doriti). Eu m-am limitat doar la paine prajita.

 
Click pe imagini pentru a mari

Carnea tocata cu cutitul
Carnea tocata cu cutitul
Adaugam maioneza
Adaugam maioneza
Adaugam restul ingredientelor
Adaugam restul ingredientelor
Biftec tartar
Biftec tartar

 

5 12

 

 

Retete similare 

Carne de vita la cuptor cu paste orzo Tocanita de vita in stil grecesc
Carne de vita la cuptor cu paste orzo Tocanita de vita in stil grecesc
Muschi de vita cu sos de piper verde Carpaccio de vita cu paste
Muschi de vita cu sos de piper verde Carpaccio de vita cu paste

O persoana a incarcat o fotografie cu "Biftec tartar". Vezi fotografia

 

Comentarii

nela  acum 2 ani 19 Decembrie 2011 11:40  

Re: Biftec tartar

ingrozitor. sa mananci carne cruda.
 

Olga  acum 2 ani 19 Decembrie 2011 13:25  

Re: Biftec tartar

Cred ca acest fel de mancare are un grup mai restrans de amatori, care au reusit sa treaca peste un anumit prag psihologic, ceea ce nu e lucru putin. Eu una nu reusesc sa trec peste pragul asta, dar realitatea e ca nici nu am incercat foarte tare
 

irina  acum 2 ani 19 Decembrie 2011 21:13  

Re: Biftec tartar

am mancat un preparat putin diferit carnea era tocata si are si unt in compozitie.intins pe paine prajita e un deliciu
 

Daiana Butuza  acum 2 ani 19 Decembrie 2011 21:18  

Re: Biftec tartar

Interesant! Mancam des peste crud in sushi si alte preparate delicioase, dar altfel de carne cruda nu am incercat inca. Arata foarte bine biftecul tau, cred ca o sa incep cu el!
 

Catalina Farcau Steinhouse  acum 2 ani 19 Decembrie 2011 21:19  

Re: Biftec tartar

Ioana! Multumesc mult pentru reteta asta, imi place biftecul tartar la nebunie si n-am mai mancat de vreo 7 ani! De fiecare data cand merg la vreun restaurant mai fitzos caut in meniu, dar aici nu l-am vazut nicaieri! E excelent cu paine prajita cu unt!!! Abia astept sa incerc reteta!
 

Ioana  acum 2 ani 20 Decembrie 2011 10:36  

Re: Biftec tartar

Cata, sa stii ca la tine m-am gandit cand l-am facut si l-am postat.chiar ma intrebam daca o sa-ti mai amintesti de cel pe care-l mancai Gilau
 

Catalina Farcau Steinhouse  acum 2 ani 20 Decembrie 2011 18:45  

Re: Biftec tartar

Acum doar mai trebuie sa aflu cum cucu ii zic americanii la muschi de vita...abia de un an am aflat ca la ceafa de porc ii zice "pork butt". Si de-atunci ma tot chinui sa inteleg ce are de-a face ceafa cu butt-ul
 

Ioana  acum 2 ani 20 Decembrie 2011 19:10  

Re: Biftec tartar

la muschi ii zice beef tenderloin. dar poti folosi si sirloin.
 

cosmina  acum 2 ani 23 Decembrie 2011 23:02  

Re: Biftec tartar

Multumim pentru retete. Ai o misiune grea sa introduci in bucatariile romanesti mancaruri internationale. Ca sa fiu si mai dura cu cei de sus - francezii il mananca facut cu carne de cal, dar Ioana ii blanda si l-o afisat pe cel de vita. Deasemenea francezii il mananca cu cartofi prajiti. Eu nu stiam de castraveti murati in file americaine fr. (steak tartar eng.), dar suna tare bine. Am gasit biftec chiar la tine la Cj intr-un restaurant, mai demult ii drept, intr-o stana, sa ma tai ca nu-mi aduc aminte numele statiunii.

Sarbatori fericite si asteptam retete de bors sa ne revenim dupa sarbatori!
 

nela  acum 2 ani 25 Decembrie 2011 16:26  

Re: Biftec tartar

cosmina draga,noi nu suntem francezi.
 

Corina T (Cluj-N)  acum un an 9 Ianuarie 2012 13:17  

Re: Biftec tartar

Eu am crescut cu biftec tartar . La mine in familie se serveste la zile de nastere sau alte ocazii speciale (e programat in weekend de ziua mamei mele).
E mai greu la inceput sa iti faci curaj sa gusti dar dupa prima imbucatura e cam greu sa te mai opresti.
Suna interesant versiunea ta Ioana dar difera putin de cea cu care sunt eu obisnuita...a noastra e putin mai...romaneasca fara capere sau sos Worchester.
Sper ca nu te superi Ioana daca voi spune pe scurt reteta care o folosim noi (meritul e al bunicului meu pt. ca e specialitatea lui de aceea nu stiu exact cantitatile): muschi de manzat (e mai frageda carnea) tocat la masina, unt, ou crud intreg, patrunjel verde tocat, o lingura de pasta de rosii (sau ketchup/sos de pizza pt condimente), ceapa rosie taiata marunt, sare, piper. Se amesteca pe rand ingredientele pana se incorporeaza si se formeaza o pasta...gen carnea pt chiftele. Se serveste cu paine prajita.

Stiu ca suna ciudat pt. ca e "carne cruda" dar va sfatuiesc pe toti sa incercati macar o data, indiferent ce versiune de reteta e, nu cred ca ve-ti regreta.
 

giuli  acum un an 12 Ianuarie 2012 22:30  

Re: Biftec tartar

e deosebit , merita incercat
 

Eydero Eydelie  acum un an 20 Ianuarie 2012 20:43  

Re: Biftec tartar

Salut

Lipseste ansoa ; se serveste in mod normal cu ingredientele separat astfel incat sa ti-l amesteci singur.
 

valentin  acum un an 13 Februarie 2012 04:16  

Re: Biftec tartar

daca ii pui sos Worcestershire, are si ansoa, Mihnea.
eu i-as mai pune cateva picaturi de tabasco si nu lamaie.
pe de alta parte, placerea e ca fiecare sa si-l amestece pe al lui inainte de a manca. asa se pot regla componentele in functie de gust. deci, carnea, rotunjita si servita cu galbenusul intreg, intr-un "cuibulet", deasupra si toate celelalte alaturi, pe farfurie sau in recipientele lor.
mmmmmmmmm! bun! bun!
 

calin  acum un an 31 Martie 2012 12:05  

Re: Biftec tartar

cine nu a mancat biftec tartar, nu stie ce e viata. este o mancare aleasa, "pour les connaisseurs". tocmai incep sa pregatesc unul.
 

Eugeniu  acum 13 luni 6 Ianuarie 2013 02:36  

Re: Biftec tartar

asa ceva trebuie sa inceracati, este o micare delicioasa si in privinta ca carnea este cruda nu va faceti griji ca in receta sunt ingrediente antiseptice ca mustarul si sucul de lamiie si sosul Worcestershire si probabil si piperul. Tot asa cum se maninca si pestele crud cu wasabi tot fiind ca antiseptic asa ca savutati cu placere
 

Marcel Iorga  acum 6 luni 16 Iulie 2013 18:39  

Re: Biftec tartar

Draga mea Ioana,
Poate nu stiai, dar am detinut si am condus un restaurant... (no comment mai departe!). Dar stiu ce spun mai departe...!
Un biftec tartar, comandat de un client, care POATE CERE ca acesta sa fie pregatit in fata lui, obliga Bucatarul Sef sa vina in fata clientului cu cele necesare si pe un gheridon sa-l toace manual cu satarul (de preferat) sau cu un cutit mare!
In nici un caz, nu toaca muschiul cu masina de tocat!



Toate cele bune!
 

Ioana  acum 6 luni 17 Iulie 2013 09:29  

Re: Biftec tartar

Exact Marcel, ma bucur ca ai confirmat ca reteta asta poate fi facuta si acasa exact ca la restaurantele adevarate. O bucata de carne mai pretioasa, cum e muschiul, e pacat sa o bagi in masina.
 

Ionela Marcu  acum 8 ore 2 Ianuarie 2014 00:58  

Re: Biftec tartar

va dau un sfat...prepararea se face in fata la consumator si se face pe gustul lui si a tuturor ingredientelor ce contin...se adauga si putin coniac sa dea putin gust...cu fiecare ingredient se freaca de cel putin 7,8 ori pane se face ca un pate...
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS