Bol grecesc cu pulpe de pui in Air Fryer

Retete cu iaurt Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete pentru Air Fryer

Reteta Bol grecesc cu pulpe de pui in Air Fryer

Gata vacanta mare! Am fost in Grecia si incerc sa mai retin vibe-ul grecesc inca un pic in viata mea. A fost foarte placut in Creta. Printre altele mi-am adus un oregano atat de aromat incat a intoxicat cu mirosul lui orice camera in care l-am tinut, desi era ambalat in punga. Cu el am condimentat aceste pulpe facute in Air Fryer.

Bolul este perfect pentru zilele calduroase — usor, rapid de asamblat si... plin de proteine!

Ingrediente

1 cutie branza Cottage (de 175-200gr)
1 iaurt grecesc mic (de 150 gr)
1 catel mare de usturoi
2 pulpe de pui dezosate (cca 300 gr)
4 castraveti mici de gradina (cca 200gr)
1 ceapa rosie mai mica (cca 70 gr)
2 fire marar
2 fire patrunjel
1/2 lamaie
2 linguri ulei de masline extravirgin
sare, piper negru, oregano, fulgi de chili


Portii:
2
Calorii
: 550 kcal / portie (calculat cu iaurt 10%)
Proteina: 47.5 gr
Pret: 11 RON / portie

Cum se prepara bol grecesc cu pulpe de pui in air fryer

  1. Se taie pulpele bucati de aprox. 2 cm. Se picura 1 lingurita de ulei, sare, 10 rasnite de piper negru, 1 lingurita rasa oregano uscat sfaramat intre degete si fulgi de chili dupa gust. Se amesteca bine, sa se acopere uniform de condimente.
  2. Se incinge Air Fryerul la 200C timp de 3 minute.
  3. Se pun bucatile de pui in Air Fryer, pe un singur strat. Se coc timp de 6 minute la 240C (program Max Crisp daca aveti) sau 10 minute la 200C. La jumatatea timpului trageti sertarul si scuturati bine sa se redistribuie bucatile de pui. Reintroduceti sertarul si lasati pana la finalul timpului setat. La final bucatile de pui trebuie sa fie facute si placut rumene peste tot.
    * daca nu aveti Air Fryer doar incingeti bine o tigaie antiaderenta si sotati apoi bucatile de pui la foc mare, amestecand des pana se rumenesc placut peste tot; daca stiti ca tigaia voastra lipeste, doar adaugati putin mai mult ulei cand condimentati puiul
  4. Cand sunt gata, le scoateti intr-un bol si le lasati sa se racoreasca putin.
  5. Cat se fac pulpele, mixati in blender/robot vertical branza Cottage cu iaurtul, usturoiul strivit si putina sare pana aveti o crema fina.
  6. Curatati castravetii si ii taiati rondele. Curatati ceapa si o taiati si pe ea rondele sau semirondele. Rasfirati inelele de ceapa. Presarati putina sare si peste ele.
  7. Tocati fin mararul impreuna cu patrunjelul.
  8. Intindeti jumatate din crema de branza in cate un bol mai larg. In centru presarati jumatate din rondelele de castraveti. Deasupra presarati jumatate din rondelele de ceapa. Puneti jumatate din bucatile de pui in mijloc, ca o movilita. Presarati verdeturile, putin peste pui si restul pe margine, unde se vede crema de branza.
  9. Stoarceti cate 1-2 linguri peste continutul fiecarui bol. Picurati cate 1 lingura de ulei calitativ pe margine, unde e crema de branza.Serviti imediat simpla sau cu o bucata de pita greceasca.

Comentarii (3)

 

Mariana   acum 4 ore - 22 Iulie 2025 12:21  

Buna, Ioana! Ce varianta poate inlocui Air Frayer-ul (cuptor, tigaie)? Multumesc!
 

Ioana  acum 3 ore - 22 Iulie 2025 12:50  

As zice ca la tigaie, fiindca e mai rapid. Doar sotezi la foc mare, amestecand mereu bucatile de pui pana sunt rumene peste tot. Poate va trebuie sa pui putin mai mult ulei peste bucati (la pasul 1, unde scrie 1 lingurita), daca stii ca tigaia ta lipeste.
 

Ioana  acum 11 minute - 22 Iulie 2025 16:14  

Am adaugat sugestia si in reteta, pentru cei care nu au Air Fryer (inca 🙃).
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...