Retete Culinare : e-Retete

 

Cheesecake cu ciocolata

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete cu ou, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Cheesecake cu ciocolata. Imagini pas cu pas pentru cheesecake cu ciocolata

Pentru cei pentru care dragostea inseamna si jovialitate. Pentru cei care vor sa zambeasca. Pentru cei care nu se hotarasc ce iubesc mai mult: vanilia sau ciocolata. Pentru cei care pur si simplu adora bulinele. Sau pentru cei care doresc ca si iubirea sa urmeze noile tendinte ale modei (stiati, nu-i asa?!? bulinele sunt la moda in aceasta primavara-vara!).

Ingrediente pentru Cheesecake cu ciocolata

Umplutura

900 gr crema de branza (tip philadelphia)
200 gr zahar
1/2 baton vanilie
100 gr smantana acra
4 oua
80 gr ciocolata neagra (75 %)
1 priza scortisoara

Crusta

200 gr biscuiti cu cacao (am folosit Belvita Start cu ciocolata)
90 gr unt
1 priza scortisoara

Cheesecake cu ciocolata - Preparare

  1. Se maruntesc biscuitii in robot sau masina de cafea. Se adauga untul topit si scortisoara si se amesteca bine pana biscuitii sunt umezi.
  2. Se tapeteaza fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 26 cm; cu hartie de copt pe fund) cu biscuiti (apasati usor pe margini sa se formeze o mica bordura). Se da tava la rece pana pregatim umplutura.
  3. Se freaca branza un pic pana se inmoaie. Se adauga zaharul si miezul de la batonul de vanilie (sau zahar vanilat; sau esenta de vanilie) si se mai amesteca inca 2-3 minute. Se adauga smantana.
  4. Se adauga apoi cate un ou pe rand pana sunt complet incorporate.
  5. Se toarna 2/3 din amestec in tava, peste crusta de biscuiti. Se loveste usor tava de masa ca sa se aseze uniform umplutura.
  6. Se topeste pe abur (sau in microunde) ciocolata. Se adauga restul de umplutura in ciocolata (la inceput puneti putina umplutura si amestecati bine, apoi dupa ce ati adaugat 2-3 linguri puteti sa o adaugati pe toata o data). Omogenizati, adaugand si scortisoara.
    * atentie! umplutura se adauga in ciocolata topita si nu invers!
  7. Puneti umplutura cu ciocolata intr-un spritz de patiserie la care montati un varf rotund si destul de subtire.
  8. Introduceti usor varful in umplutura (cativa mm) si strangeti pana vedeti ca la suprafata s-a format un cerc cam cat o moneda de 10 bani. Continuati sa formati buline pe toata suprafata cheesecake-ului.
    * eu am facut prima bulina in centru, apoi am facut pe marginea exterioara si la final am mai intercalat cateva buline intre ele.
  9. Dati tava la cuptor, la 150C. In cuptor, cand il incalziti, chiar jos asezati o tava cu apa (ca sa se faca aburi). Coaceti cheesecakeul timp de 1 ora.
  10. Stingeti focul si lasati-l sa se raceasca in cuptor.
  11. Introduceti-l la frigider si lasati-l peste noapte.
    * eu n-am avut rabdare si l-am taiat dupa 5 ore si era ok
  12. Se feliaza usor cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 
Click pe imagini pentru a mari

Biscuitii maruntiti
Biscuitii maruntiti
Crusta in tava
Crusta in tava
Adaugam ouale pe rand
Adaugam ouale pe rand
Umplutura
Umplutura
Umplutura in tava
Umplutura in tava
Umplutura cu ciocolata
Umplutura cu ciocolata
Formam bulinele
Formam bulinele
Cheesecake cu ciocolata
Cheesecake cu ciocolata

 

5 51

 

 

Retete similare 

Cheesecake japonez Acadele cheesecake cu ciocolata
Cheesecake japonez Acadele cheesecake cu ciocolata
Tarta cu branza si zmeura (Cheesecake)
Tarta cu branza si zmeura (Cheesecake)  

4 persoane au incarcat fotografii cu "Cheesecake cu ciocolata". Vezi fotografiile

 

Comentarii

Lily  acum 2 ani 13 Februarie 2012 10:44  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Wow! E bestial! Nici nu-ti pot spune ce pofta mi-ai facut! Trebuie facut neaparat! Dar spune-mi, te rog, ce fel de smantana folosesti (firma)?
Grea incercare pt. papilele noastre... Felicitari (a cata oara?) pt. tot ceea ce faci!
 

Ioana  acum 2 ani 13 Februarie 2012 10:50  

Re: Cheesecake cu ciocolata

de data asta am folosit Monor 18% grasime. de smantana din comert nu sunt multumita niciodata, asa ca tot schimb marca, poate poate gasesc ceva bun.
 

Lily  acum 2 ani 13 Februarie 2012 10:52  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Multumesc mult pt. promptitudine si... tot ce ne inveti!
 

Diana  acum 2 ani 13 Februarie 2012 11:15  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Ioana, ce minunatie! Si ce introducere adorabila. Ma regasesc in vreo trei din cele "pentru cei...", asa inca am sa consider ca e (si) pentru mine si o sa fie primul bunuc pe care am sa-l fac in viitor .
 

Mia  acum 2 ani 13 Februarie 2012 11:26  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Very nice! Arata super! E musai sa incerc si eu in weekend. Crema de branza ai folosit Philadelphia din aceea care se foloseste la tartine si sandwich-uri?
Ultimele dati cand am facut dulciuri am folosit smantana de la Therezia (se gaseste la magazinele Petry in cutii de 500 gr.) cu 35% grasime (mi-a iesit o frisca super buna) sau Smantana Gospodar (se gaseste in Auchan la cutii de 500gr) cu 30% grasime, e delicioasa, dar nu am incercat inca sa fac frisca din ea. Cea de la gospodar e mai acruta decat cea de la Therezia.
La prajitura cheesecake e recomandat sa folosim o smantana cu continut de grasime redus? Sau nu are importanta?
 

Ioana  acum 2 ani 13 Februarie 2012 11:38  

Re: Cheesecake cu ciocolata

de obicei folosesc philadelphia, dar la acest cheesecake nu am gasit philadelphia (dar despre acea philadelphia pentru tartine e vorba) si am luat crema de branza Dorna: [link]

in cluj n-am vazut petry insa acum sunt in teste cu produsele Bonas. au o crema focsani foarte buna si urmeaza sa incerc acum branza de vaca.
nu are mare importanta grasimea din smantana, eu asta s-a nimerit sa am in frigider.
 

Roxana  acum 2 ani 13 Februarie 2012 11:42  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Wow arata bestial.....E o idee minunata pentru maine :d Sper sa reusesc sa o prepar de azi :d
 

Monica Mihaly  acum 2 ani 13 Februarie 2012 12:15  

Re: Cheesecake cu ciocolata

arata fabulos, eu am sa o fac pe vineri, avem serbare la gradi si sigur o sa le placa la copii, e foarte haioasa
 

Bucur Simona  acum 2 ani 13 Februarie 2012 12:23  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Arata delicios Ioana.Sigur este si buna.Spune-mi daca la aceasta reteta se poate folosi si branza proapata de vaci mai scursa.Multmesc
 

Roxanna Mika  acum 2 ani 13 Februarie 2012 12:48  

Re: Cheesecake cu ciocolata

of of of, ieri am facut supa de varza si tocanita irlandeza.. ma gandeam ca am scapat de gatit saptamana asta, dar vad ca nu vrei deloc sa ma lasi si pe mine sa ma odihnesc.. zilnic ma ispitesti cu ceva bun
Eu am la mama o tava in forma de inimioara, cu pereti detasabili, cred ca merg s o iau si o fac in tava aia, se potriveste cu ziua indragostitilor
multumim ptr reteta..
Smantana acra, sa inteleg ca e smantana aceea mai grasa,gen 24% grasime??
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 13 Februarie 2012 14:03  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Ioana, acest "post" ne va costa pe toti : mai intai pe tine, pt.ca toata lumea va comenta, va intreba, se va agita, etc. Apoi, pe noi, toti, caci NEAPARAT VA TREBUI SA INCERCAM RETETA ! Vorba baietelului vecinilor mei : "e preaaa minunataaaa"...
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 13 Februarie 2012 15:49  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Bun, deci tu n-ai pus nimic in tava, sub crusta de biscuiti ? Hartie de copt ?
 

Ioana  acum 2 ani 13 Februarie 2012 15:51  

Re: Cheesecake cu ciocolata

ba da, ba da, hartie de copt doar pe fund. completez acum. nu cred ca se lipeste nici fara dar imi place sa tai pe hartie ca sa nu zgariu forma.
 

Mari Ana  acum 2 ani 13 Februarie 2012 16:16  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Arata minunat. Daca reuseai si inimioare in loc de buline... Glumesc, bulinele sunt la moda, traiasca bulinele. Multumim pentru reteta.
 

ramisimion  acum 2 ani 13 Februarie 2012 17:21  

Re: Cheesecake cu ciocolata

mmm, ce minunatie ai pregatit!
 

cristina  acum 2 ani 13 Februarie 2012 19:19  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Tava cu apa pentru aburi trebuie tinuta pana cand e gata ?
 

Cristina Elena Sarb  acum 2 ani 13 Februarie 2012 20:04  

Re: Cheesecake cu ciocolata

sper ca-i la fel de bun pe cat ii de prezentabil !! merita incercat
 

lira  acum 2 ani 13 Februarie 2012 20:55  

Re: Cheesecake cu ciocolata

ioana ce tare arataaaaaaa.. eu i-as zice Prajitura dalmatian
 

lira  acum 2 ani 13 Februarie 2012 20:58  

Re: Cheesecake cu ciocolata

.. ... am uitat sa iti spun... ador prezentarea
 

Ana-Maria  acum 2 ani 13 Februarie 2012 22:37  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Tava cu apa pentru aburi trebuie tinuta pana cand e gata ?
 

Ioana  acum 2 ani 14 Februarie 2012 09:00  

Re: Cheesecake cu ciocolata

da, tava pentru aburi se pune cand pornesti cuptorul si se lasa pana cheesecakeul e gata. cand opresti cuptorul si lasi cheesecakeul sa se raceasca inauntru scotit tava cu apa.
 

Ioana  acum 2 ani 14 Februarie 2012 09:04  

Re: Cheesecake cu ciocolata

lira, bine zici, dalmatian
Cristina, a avut un mare succes acest cheesecake, l-am impartit cu o gramada de prieteni si toti au fost incantati.
 

Ana-Maria  acum 2 ani 14 Februarie 2012 11:55  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani 14 Februarie 2012 12:03  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Simona, trebuie sa folosesti o branza fina. iar branza proaspata de vaci nu indeplineste aceasta conditie. o sa iasa reteta, dar vei pierde acea finete a umpluturii data de branza tip philadelphia.
 

Ioana  acum 2 ani 14 Februarie 2012 12:04  

Re: Cheesecake cu ciocolata

pishkot, smantana acra e cea pe care o pui la ciorbe.
 

Andreea  acum 2 ani 14 Februarie 2012 15:06  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Am facut prajitura aseara iar rezultatul este nemaipomenit! Este extrem de delicioasa, toata lumea este incantata : de la colegii de la serviciu pana la sotul meu care nu prea mananca dulciuri! Felicitari Ioana pentru retete!
 

cristina  acum 2 ani 14 Februarie 2012 20:30  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Intr-adevar a iesit minunata! Si gustoasa si aspectuoasa!
 

dana  acum 2 ani 17 Februarie 2012 13:44  

Re: Cheesecake cu ciocolata

as vrea sa stiu daca branza ricotta este buna sau nu mersi cred ca e buna si as incerca si eu sa o fac .
 

Mirela-maria Goleanu  acum 2 ani 17 Februarie 2012 17:57  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Excelenta tarta ta ! Trebuie neaparat incercata ca arata prea bine ... Ai un site f bun , de nota 10 !
 

Ioana  acum 2 ani 18 Februarie 2012 13:36  

Re: Cheesecake cu ciocolata

ricotta e ok, dar sa o scurgi bine de apa (eventula o lasi peste noapte in tifon) daca e umeda. si poti amesteca un pic de mascarpone ca sa ii dea mai multa finete.
 

Zaharia Gabriella  acum 2 ani 18 Februarie 2012 22:30  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Tocmai am facut acest desert, numai ca mie mi-a iesit foarte galben din cauza oualelor, ouale le-ai pus intregi, nu-i asa? Nu cred ca am rabdare pana maine, ii tot dau tarcoale Abia astept sa-l gust!
 

Irina  acum 2 ani 19 Februarie 2012 13:47  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Am facut si eu aceasta minunatie ieri, multumesc pentru reteta, Ioana! Din pacate n-am avut rabdare si l-am incercat mai devreme decit a doua zi , dar astazi cu siguranta are un gust mai deosebit.
 

Mari Ana  acum 2 ani 20 Februarie 2012 19:29  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Am facut si eu reteta, dar crezi ca a rezistat cineva 5 ore min? Normal ca s-a amestecat baltul cu crema, dar gustul a fost bun si asa. :-) Restul va fi mancat in starea recomandata maine, cand sper ca va arata mai bine. Eu am folosit crema Exquisa, cred ca un pic cam moale, data viitoare o sa combin cu Mascarpone. Si e mai galbena crema, de la ouale de tara, dar nu-i bai. Abia astept sa fac si briosele.
 

Ioana  acum 2 ani 21 Februarie 2012 08:51  

Re: Cheesecake cu ciocolata

MariAna, s-a amestecat blatul de biscuiti cu crema sau crema alba cu cea neagra?
 

Ramona  acum 2 ani 22 Februarie 2012 13:52  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Se poate folosi Mascarpone in loc de branza Philadelphia?
 

Ioana  acum 2 ani 22 Februarie 2012 13:54  

Re: Cheesecake cu ciocolata

da
 

Ramona  acum 2 ani 22 Februarie 2012 13:56  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Multumesc. Dar va schimba ceva la consistenta sau la gust?
 

Ioana  acum 2 ani 22 Februarie 2012 13:58  

Re: Cheesecake cu ciocolata

la gust e mai fina, mai dulceaga (si mai scumpa ) mascarpone. deci va afecta usor gustul, dar nu in sens negativ.
 

stefan rez  acum 2 ani 24 Februarie 2012 17:20  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Am facut si eu prajutura.Am folosit 500 gr de branza de vaci dulce foarte fina,niste mascarpone si un pic de crema de branza..Ai iesit bine dar la cuptor s-a umflat destul de mult din cauza oualelor, ca ulterior, cand s-a racit, sa scada bine chiar mai jos decat am facut marginea platului.
la tine arata foarte bine.Care este secretul?
Multumesc
 

Ioana  acum 2 ani 24 Februarie 2012 18:27  

Re: Cheesecake cu ciocolata

temperatura mica e secretul. la 150C nu se umfla. ai setat bine temperatura?
 

Mari Ana  acum 2 ani 24 Februarie 2012 19:54  

Re: Cheesecake cu ciocolata

S-a amestecat crusta cu crema, am crezut prima data ca nu s-a racit complet si asta ar fi cauza. Dar si a doua zi am patit la fel. Am respectat gramajul, poate e de vina untul (desi de obicei folosesc Napolact). M-am gandit ca poate ar fi trebuit sa las si crusta la cuptor pana se usuca putin, inainte de a pune crema (care a iesit bine, cu tot cu buline). Oricum a fost buna, dar m-am chinuit sa iau cate o feliuta si sa ii pastrez forma.
 

Ioana  acum 2 ani 25 Februarie 2012 08:15  

Re: Cheesecake cu ciocolata

MariAna, ai dreptate, poti face crusta ca in aceasta reteta (10 min. la 180C): [link]

 

Ileana  acum 2 ani 1 Martie 2012 14:29  

Re: Cheesecake cu ciocolata

branza de tip philadelphia e faimoasa cream cheese? numa nu gaseam cum se numeste pe romaneste ).
 

Ioana  acum 2 ani 1 Martie 2012 18:19  

Re: Cheesecake cu ciocolata

da, crema de branza e cream cheese
 

Ardelean Ancutza  acum 2 ani 29 Martie 2012 20:03  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Buna Ioana, vreau sa fac un cheseecake si bineinteles am pornit cautarile pentru reteta de la tine. Arata super tare, felicitari!
Am citit comentariile ...exista posibilitatea ca blatul sa se amestece cu crema de branza? Eu as vrea sa fac toata crema alba , iar dupa ce s-a racit , in momentul cand se serveste ,sa pun un sos de fructe de padure. Ce zici, merge?
 

Ioana  acum 2 ani 30 Martie 2012 09:25  

Re: Cheesecake cu ciocolata

ca sa fii absolut sigura ca nu se imprastie crusta (dar eu n-am patit asta niciodata) poti pune tava la cuptor la 180C pentru 10 minute, in loc sa dai crusta la frigider.
sosul de fructe de padure cu cheesecake simplu merge foarte bine, e un clasic mod de servire.
 

FELICIA  acum 2 ani 30 Martie 2012 13:11  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Arata super bine si cred ca e foarte gustoasa: nu e nici prea complicata, daca respecti reteta: imi plac retetele tale, felicitari!
 

stefan rez  acum 2 ani 12 Aprilie 2012 11:26  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Am urmat sfatul tau si a iesit suberb.Acum am pus stafide (tinute in lapte cateva ore) si este mognific.Este super fina si gustoasa.Majoritatea spuneau ca este facuta de cofetarie
Multumesc pentru sfat.
 

Rebecca  acum 2 ani 29 Aprilie 2012 20:35  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Arata foarte bine. Si eu vreau sa incerc dar am o nelamurire. Daca folosesc baton de vanilie se va topi? Trebuie sa il tai?
 

Catalina  acum un an 20 Mai 2012 23:32  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Buna Ioana,
Am pregatit acest cheesecake la un cuptor cu gaz si mi-a iesit minunat. Intre timp am schimbat cuptorul, iar acum am unul electric. Am lasat prajitura tot o ora la 150C, dar de data aceasta s-a umflat si s-a rumenit chiar. Imi poti spune te rog cum imi pot da seama cand prajitura este gata? Fiind alba nu se observa cand isi schimba consistenta in cuptor. Multumesc si felicitari pentru site.
 

cristina  acum un an 23 Mai 2012 21:56  

te iubesc

waw e chir delicios
 

miremirc  acum un an 27 Mai 2012 11:30  

Re: Cheesecake cu ciocolata

[link]

Excelenta mersi de reteta si de toate retetele !
 

Roxanna Mika  acum un an 12 Iunie 2012 15:19  

Re: Cheesecake cu ciocolata

pacat ca numai branzica ne consta 50 ron ( mi se pare destul de scumpa si mi e teama ca o sa vreau sa fac tot timpul daca incerc o data si mi iese
 

Ioana  acum un an 12 Iunie 2012 15:34  

Re: Cheesecake cu ciocolata

pishkot, e o branza mai scumpa, dar iese destul de multa, e suficienta pentru 8 persoane.
 

raluka  acum un an 9 Septembrie 2012 18:52  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Buna doamna!E vreo problema daca fac intr-o tava de 24 ?cu aceeasi cantitate de ingrediente doar ca intr-o tava de 24?Va rog sa ma sfatuiti
 

raluka  acum un an 9 Septembrie 2012 19:21  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Si inka ceva..ciocolata am kandia cu 55%cacao..e vreo problema?
 

Ioana  acum un an 10 Septembrie 2012 12:13  

Re: Cheesecake cu ciocolata

va iesi bine si in tava de 24 cm. va iesi mai inalta, dar cheesecake-ul e oricum mai inalt de felul lui decat il fac eu.
e buna si ciocolata 55%, eventual poti pune 1 lingurita de cacao in plus in amestec.
 

Diana  acum un an 16 Septembrie 2012 12:26  

Re: Cheesecake cu ciocolata

E la cuptor prajiturica) Asteptam sa vedem ce iese. Multu de reteta !!!
 

Anca  acum un an 24 Februarie 2013 15:52  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Buna,vreau sa te felicit pentru retetele delicioase si aspectuase pe care le faci,blog-ul tau e salvat in favorite si mereu cand sunt in impas ma salveaza.
Eu am cuptor electric,mai este nevoie de acel vas cu apa,avand in vedere ca in al meu se formeaza aburii de la sine.
 

Ioana  acum un an 25 Februarie 2013 09:10  

Re: Cheesecake cu ciocolata

buna intrebare... stiu aburul care se formeaza in cuptoarele electrice, dar nu-mi dau seama daca e suficient. va trebui sa incerci fara apa prima data si daca apar crapaturi deasupra inseamna ca totusi are nevoie de apa in cuptor.
 

nicoleta  acum un an 1 Martie 2013 18:58  

Re: Cheesecake cu ciocolata

buna ioana as vrea sa stiu cum e smantana asta acra k nu stiu aici in spania ce sa iau.multumesc mult
 

Brigitta-Francisca Moldovan  acum un an 4 Aprilie 2013 15:55  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Tocmai se coace in cuptor.
E a doua oara cand il pregatesc.Yummmm
 

Erika  acum 11 luni 14 Iulie 2013 14:08  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Vreau sa-ti multumesc pt. aceasta reteta. E absolut magnifica!!!!! si asta de fiecare data. O prepar de un an si jumatate, aproape lunar. Pana acum nu am avut nici un musafir care sa nu-mi fi cerut reteta. Oricum, aceasta reteta face parte din colectia care trebuie lasata mostenire fiicei mele ( are 5ani :-)). Multumesc din suflet!!
 

Ioana  acum 11 luni 15 Iulie 2013 14:16  

Re: Cheesecake cu ciocolata

ce idee draguta, sa-i faci o carte de bucate fiicei tale, cu toate retetele preferate un cadou pe termen lung foarte frumos.
 

mata georgiana  acum 10 luni 15 August 2013 15:36  

Re: Cheesecake cu ciocolata

pentru cate persoane ajunge ? pentru 8?
multumesc
 

Ioana  acum 10 luni 15 August 2013 15:38  

Re: Cheesecake cu ciocolata

da, sunt cam 6-8 portii acolo.
 

mata georgiana  acum 10 luni 15 August 2013 17:00  

Re: Cheesecake cu ciocolata

deci pentru 18-20 pers ar trebui sa fac cam 2 cheesecake-uri ...bine ca jumate ar fi copii , da tot 2 cred ca imi trebuie. merci
 

Ioana  acum 10 luni 15 August 2013 17:42  

Re: Cheesecake cu ciocolata

categoric, se cer 2 la atatea persoane.
 

raluca  acum 9 luni 20 Septembrie 2013 13:48  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Multumesc pentru reteta, de mult timp ma inspir din retetele tale si toate mi-au iesit minunat!
Acum cautam o reteta pt cheesecake (eu fac de obicei manhattan, cu sos de fructe de padure, dar parca as mai varia). e excelenta reteta ta, dar cred ca ar fi un desert mai sanatos cu ricotta+mascarpone (jumate-jumate) decat cu philadelphia... am citit si commenturile si confirm ca niciodata nu mi s-a imprastiat blatul de biscuiti (intotdeauna pun biscuitii, apoi compozitia si dau la cuptor).
 

Oana Ionescu  acum 5 luni 7 Ianuarie 2014 02:40  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Buna, am si eu o intrebare de unde gasesc smantana acra? P.s e prima oara cand vreau sa fac sper sa imi iasa :D
 

Ioana  acum 5 luni 7 Ianuarie 2014 10:11  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Oana, e smantana clasica, cea pe care o pui in ciorbe. o numesc acra sau fermentata pentru a o deosebi de cea dulce. se gaseste la orice magazin alimentar.
 

OlgaS  acum o ora 5 Mai 2014 20:40  

Re: Cheesecake cu ciocolata

Am incercat si eu reteta asta, iar concluzia noastra este ca e ok dar nu intrece prajitura cu branza si cacao, tot de pe blogul tau. Aceea ramane favorita in topul nostru.
Un amanunt amuzant a fost ca nu am avut poche din acela, sau cum ii spune, si am vrut sa folosesc o punga careia sa ii tai un colt. Ar fi mers probabil, dar crema in cauza era asa de moale incat n-am putut sa o controlez ca sa fac bilutele alea (si ca sa fiu sincera, imaginea lor m-a cucerit la reteta asta). Asa ca am turnat pur si simplu amestecul cu ciocolata peste amestecul de crema alba, si a iesit ceva in trei straturi.
Cam asta e raportul complet despre incercarea mea
 

Ioana  acum 28 minute 5 Mai 2014 21:43  

Re: Cheesecake cu ciocolata

in acest caz puteai sa marmorezi cheesecakeul. treceai cu o furculita prin ciocolata sa se amestece un pic cu branza.
dar da, pentru buline iti trebuie un verf mai ferm care sa intre un pic in branza. data viitoare faci rost de un poche
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS