Cheesecake spaniol La Viña

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete fara gluten, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete din Spania

 

Cheesecake spaniol La Viña
Pinterest

Cel mai bun cheesecake din lume? O sa decideti asta dupa ce il faceti. Eu va pot spune ca e un cheesecake deosebit, o imperechere intre un sufleu si o crema de zahar ars. Cheesecakeul este aromat doar cu putina vanilie, dar la final va avea aroma de crema de zahar ars. Si in bucatarie va mirosi puternic a crema de zahar ars. Asta din cauza ca e copt la temperatura mare si lasat sa se rumeneasca pana face o crusta caramelizata. Chiar nu are nevoie de alte arome. E bun cu o ceasca de cafea, dar si mai bun cu un pahar de sherry dulce Pedro Ximenez (PX), asa cum am mancat originalul la La Viña, din San Sebastian.

Reteta am primit-o de la Lourdes ghida noastra prin San Sebastian. Am ajustat doar cantitatea de zahar, reteta ei cerea 400 gr zahar, dar mi s-a parut un pic prea dulce, mai ales servit cu PX. Pana acum am incercat cheesecakeul cu Philadelphia si Robiolina. Saptamana viitoare il fac cu mascarpone amestecat cu philadelphia si va zic cum iese.

Ingrediente
Cheesecake spaniol La Viña

1 kg crema de branza (Philadelphia, mascarpone sau robiolina)
500 ml smantana dulce pentru frisca (35% grasime)
7 ou mai mici (sau 6 mari)
350 gr zahar fin
1 pastaie vanilie (sau 1 lingurita pasta de vanilie)
30 gr faina alba (sau amidon pentru varianta fara gluten)

Portii: 8-10

Preparare
Cheesecake spaniol La Viña

  1. Cu mixerul se freaca bine branza si zaharul pana se inmoaie foarte bine (cca 3-4 minute).
  2. Cu mixerul mergand se adauga cate un ou pe rand si se incorporeaza. Se mai bate 1 minut dupa ce le-ati adaugat pe toate.
  3. Se adauga vanilia si faina si se mixeaza. La final se adauga smantana si se mixeaza sa se incorporeze. Va rezulta un aluat spumos dar destul de lichid.
  4. O tava rotunda de diametru 23 cm si mai inalta se tapeteaza cu hartie de copt, astfel incat hartia de copt sa treaca de margini fiindca cheesecakeul se umfla destul de mult la cuptor.
  5. Se toarna aluatul in tava. Se coace la 200C in primele 15 minute si apoi la 220C pana e umflat si rumen bine deasupra (aprox. 20-25 minute).
  6. Cand il scoateti va tremura ca o piftie si e posibil sa aiba ceva crapaturi inspre margini, e ok asa. Dupa cateva minute se va desumfla si crapaturile nu se vor mai vedea. Lasati sa se raceasca complet, apoi puneti-l la frigider macar 1 ora, e mai bun racit.
 
Cheesecake spaniol La Viña - Compozitia pentru cheesecake

1. Compozitia pentru cheesecake

Cheesecake spaniol La Viña - Cheesecake copt (rumen si umflat)

2. Cheesecake copt (rumen si umflat)

Cheesecake spaniol La Viña - Cheesecake racorit

3. Cheesecake racorit

Cheesecake spaniol La Viña - Cheesecake spaniol La Viña

4. Cheesecake spaniol La Viña

Cheesecake spaniol La Viña - Cheesecakeul de la La Vina

5. Cheesecakeul de la La Vina


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 

Cheesecake cu morcovi

15 Martie 2016

Cheesecake cu morcovi

Cheesecake japonez

7 Aprilie 2014

Cheesecake japonez

Cheesecake cu ciocolata

13 Februarie 2012

Cheesecake cu ciocolata

 

 

Mirela  acum 2 saptamani - 10 Mai 2017 10:16  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Pe listaaa imi e pofta
 

Ioana  acum 2 saptamani - 10 Mai 2017 10:49  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

vesel
atentie, am scris gresit diametrul tavii, e 23 cm, nu 21... in caz ca ai copiat reteta inainte sa corectez.
 

Mirela  acum 2 saptamani - 10 Mai 2017 11:13  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Corectat, multumesc! vesel
 

Gabi  acum 2 saptamani - 10 Mai 2017 14:32  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Ioana, tu cu ce branza ai facut-o?
 

Ioana  acum 2 saptamani - 10 Mai 2017 14:57  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

am scris in introducere: o data cu robiolina si o data cu philadelphia. Philadelphia e accesibila tuturor si mai ieftina. saptamana viitoare o incerc cu mix de philadelphia si mascarpone.
 

violeta  acum 2 saptamani - 10 Mai 2017 18:24  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Ai gasit Philadelphia varsata?daca e vb de cea la cutiutele de 200 gr,este f scumpa la kg.
Cu stima, Violeta
 

Ioana  acum 2 saptamani - 10 Mai 2017 20:29  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

tot cheesecakeul iese cam la 45 lei. in jur de 4.5-5.5 lei portia.
 

rusu doina  acum 2 saptamani - 11 Mai 2017 11:55  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Eu am descoperit ca aceste creme pot fi inlocuite foarte bine cu urda noastra facuta spuma ( batuta bine la robot ) eventual subtiata cu 1-2 linguri de lapte. Am folosit-o la multe retete unde trebuia Mascarpone. Am sa o incerc si pe aceasta . Am facut multe preparate recomandate de tine, ( sunt abonata de ceva vreme ) si de fiecare data am fost incantata. Felicitari !
 

Ioana  acum 2 saptamani - 11 Mai 2017 12:12  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

merci Doina, chiar merita incercat si asa. urda e mai ieftina si are gust foarte bun, s-ar potrivi cu acest cheesecake. sa ne spui cum ti-a iesit.
 

pop  acum 2 saptamani - 11 Mai 2017 14:01  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

BUNA ZIUA

Daca o faci cu urda, la aceasta mai trebuie adaugat lapte?
 

Ioana  acum 2 saptamani - 11 Mai 2017 14:12  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

zice doina ca ao blenduiesti si daca nu devine cremoasa picuri putin lapte pana devine ca si crema de branza.
 

violeta  acum 2 saptamani - 11 Mai 2017 17:21  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Ok,merci.Am sa incerc cu urda.Cu stima,Violeta.
 

Maria  acum o saptamana - 13 Mai 2017 14:56  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Acum intra la cuptor!! Multumesc.
 

Alina  acum o saptamana - 13 Mai 2017 17:37  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Smantana dulce se bate?
 

Ioana  acum o saptamana - 13 Mai 2017 18:15  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Maria, a iesit? a iesit? trebuie sa fie gata
 

Ioana  acum o saptamana - 13 Mai 2017 18:16  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Alina, nu se bate, dar dupa ce o adaugi mixezi cu viteza sa se amestece bine in aluat.
 

Alina  acum o saptamana - 13 Mai 2017 18:40  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Ok. Asa am facut. M_a indus in eroare cuvantul spumos de la final. L_am facut cu branza de la lidl (cea la recipient de plastic de 1kg). Astept sa se termine de copt.
 

Maria  acum o saptamana - 13 Mai 2017 19:08  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Da a iesit! Cu greu nu am mancat din el cald.
Doamne......ce finete!!!Excelent!!
 

Ioana  acum o saptamana - 13 Mai 2017 20:24  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Alina, iti tin pumnii, maine veti avea un desert minunat.
 

Ioana  acum o saptamana - 13 Mai 2017 20:25  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

ei, super! eu am mancat din el cald de fiecare data, dintr-o parte cu lingurita, sa nu se vada vesel
 

Alina  acum o saptamana - 14 Mai 2017 11:25  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Facut! F fin, f bun. Nu a avut crapaturi la suprafata. Crusta perfecta deasupra! Insa, nu are o "tinuta" prea buna felia. Se cam imprastie. Ma gandesc ca am gresit undeva. Am pus faina integrala si poate de aceea...marti il incerc iarasi!
 

Ioana  acum o saptamana - 14 Mai 2017 12:02  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

ce tip de branza e cea care ai folosit-o? e crema de branza sau e branza de vaci?
daca poti sa-mi trimiti o poza la ioana@e-retete.ro sa vad cum arata felia...
 

Ioana  acum o saptamana - 15 Mai 2017 09:55  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

vesti bune! asadar am facut cheesecakeul asta cu mascarpone (350 gr si restul philadelphia) si a iesit cel mai bun de pana acum.
 

Cori Cj  acum o saptamana - 18 Mai 2017 15:59  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Sambata este programata DAR! as vrea sa folosesc 500gr branza proaspata/dulce de vaci +250gr mascarpone +250gr Philadelphia). Ce zici? Sa ma risc? vesel imi e pofta vesel
 

Ioana  acum o saptamana - 18 Mai 2017 17:00  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

nu.... mai bine fa asa: 250 gr mascarpone + 550 gr philadelphia + 400 ml smantana frisca + 300 gr zahar + 5 oua + vanilie + 25 gr faina alba . in aceasta proportie in tava de la mine iti iese foarte bine. am testat aceasta proportie ultima data cand l-am facut (adica ieri vesel ) fiindca iese foarte mult dintr-un kg de branza si voiam o varianta mai mica. chiar si asa, am servit ieri 8 oameni din el si mi-au mai ramas cateva felii. am pastrat acelasi timp de coacere si a fost ok.
 

Cori Cj   acum o saptamana - 18 Mai 2017 20:28  

Re: Cheesecake spaniol La Viña

Multumesc mult! Asa am sa fac...iti zic cand ne vedem cum a iesit vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus