Retete Culinare : e-Retete

 

Drob de miel

Categorii: Retete aperitive, Retete cu carne de miel, Retete cu ou, Retete de Pasti, Retete romanesti

 
Drob de miel. Imagini pas cu pas pentru drob de miel

Nelipsit la noi, romanii, pe masa de Paste.

Ingrediente pentru Drob de miel

1 kg organe de miel (plamani, ficat, inima, limba; cantarite dupa fierbere si tocare)
2 cepe
2 legaturi de ceapa verde (10 fire)
2 legaturi patrunjel
2 felii paine mai veche (fara coaja)
150 ml lapte
8 oua fierte tari
4 oua crude
1 lingurita rasa sare
1 lingurita rasa piper
80 ml ulei

Drob de miel - Preparare

  1. Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane curata apa pe ele. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute. Eu nu am folosit rinichii, care ar trebui curatati de partea alba din interior si tinuti in apa cu otet separat.
  2. Se fierb organele timp de 5 minute. Se arunca apa murdara de pe ele, se spala bine oala si se pun la fiert inca 30 minute din momentul primului clocot.
  3. Cat timp fierb organele, se toacat foarte marunt ceapa, ceapa verde si patrunjelul. Se toaca marunt si 4 oua fierte.
  4. Painea se pune la inmuiat cu putin lapte.
    * painea va face drobul mai pufos
  5. Se scurg bine organele si cum se racoresc se toaca cu cutitul cat mai marunt.
    * se pot da prin masina de tocat si veti obtine pate
  6. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa la foc mediu spre mic pana este moale. Se adauga organele tocate si se prajesc la foc mediu timp de 10 minute, amestecand mereu. Se trage de pe foc.
  7. Se adauga ceapa verde si patrunjelul, ouale tocate si painea stoarsa de lapte. Se amesteca totul foarte bine.
  8. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Puteti gusta compozitia.
  9. Se bat 3 oua mari crude si se pun peste amestecul racorit. Se amesteca bine.
  10. O tava de chec se unge foarte bine cu ulei (inclusiv pe margini). Se aseaza 1/3 din compozitie pe fundul formei.
  11. Deasupra asezati restul de 4 oua fierte intregi. Se acopera ouale cu restul de umplutura.
  12. Bateti ultimul ou crud ramas si ungeti drobul cu el.
  13. Dati drobul la cuptor, la 180C pentru 50 minute. Cand il scoateti treceti cu un cutit pe margini. Lasati sa se raceasca. Se pastreaza la frigider.

 
Click pe imagini pentru a mari

Calim ceapa
Calim ceapa
Prajim tocatura
Prajim tocatura
Adaugam verdeturile si ouale
Adaugam verdeturile si ouale
Strat cu oua in tava
Strat cu oua in tava
Acoperim ouale
Acoperim ouale
Drob copt
Drob copt
Miel umplut din Maramures (de la Simona)
Miel umplut din Maramures (de la Simona)

 

5 63

 

 

Retete similare 

Drob de ficat cu orez Tocanita de miel
Drob de ficat cu orez Tocanita de miel
Friptura de miel
Friptura de miel  

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Drob de miel" »

 

Comentarii

alina  acum 3 ani 15 Aprilie 2011 09:59  

Re: Drob de miel

super, imi place sectiunea drobului, felicitari si multumesc de reteta!
 

Mirela  acum 3 ani 15 Aprilie 2011 13:13  

Re: Drob de miel

eu il infasor in prapur si pun ouale toate crude cu exceptia celor intregi,este prima data cand vad ca in drob se pun oua tocate, explica-mi, te rog care este motivul, ca la cele crud stiu de ce.
 

Ioana  acum 3 ani 15 Aprilie 2011 13:23  

Re: Drob de miel

doar pentru culoare. din loc in loc se vor vedea bucatele albe si galbene si va arata mai bine.
am avut prapur, dar nu l-am folosit. la noi drobul se face intr-o carcasa de coaste, nu in prapur. si cand e gata se feliaza intre coaste si fiecare bucata are si putina carnea in jurul umpluturii. e asa bun... nu stiu daca am explicat bine. din pacate nu renta sa-mi cumpar o bucata asa mare din miel doar pentru 2 persoane si l-am facut in tava de chec. jumatate din tava o trimit la socra-mea maine.
 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani 15 Aprilie 2011 13:42  

Re: Drob de miel

Uoohoho ! Arata super-a-ntaia-lux ! Brava, Ioana ! Compozitia este aproape identica cu cea folosita de noi la mielul umplut (doar ca noi calim doar ceapa, nu si organele fierte si mai adaugam si marar , ca ne place, deh ! )
Ce faine-s pozele !
 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani 15 Aprilie 2011 13:44  

Re: Drob de miel

Ioana, ti-as trimite o poza cu mielul umplut de anul trecut, apropo de ce explicai tu mai sus !
 

Ioana  acum 3 ani 15 Aprilie 2011 13:55  

Re: Drob de miel

si mie imi place mararul, dar cum "dansul" nu manaca marar, m-am abtinut eroic (de data asta )
chiar te rog sa-mi trimiti o poza, sa vada lumea ce fain drob in coaste se face la noi!
 

Monica Mihaly  acum 3 ani 15 Aprilie 2011 14:25  

Re: Drob de miel

ioana nu se poate inloci tot ce e de miel cu ficatei de pui de exemplu?
noi nu suntem fani miel asa ca mi ar placea sa il prepar dar cu altceva
 

Ioana  acum 3 ani 15 Aprilie 2011 15:13  

Re: Drob de miel

ca sa nu iasa cu gust intens de ficat poti pune si alte organe de pui alaturi: pipote si inimi. si as pune si putina carne (poate piept de pui macinat fin). ca sa fie texturi diferite ca si in asta de miel. le fierbi bine, ficateii mai putin. cred ca va iesi grozav. daca pui piept de pui macinat nu il fierbe, doar cat se prajeste cu restul in cele 10 minute, la tigaie.
 

Monica Mihaly  acum 3 ani 15 Aprilie 2011 22:09  

Re: Drob de miel

merci mult ioana, te anunt cand il prepar cum a iesit
 

CLAUDIA  acum 3 ani 17 Aprilie 2011 20:17  

Re: Drob de miel

buna fetelor! se pare ca deja incepem sa ne luam notite..deja incepe numaratoarea inversa,nu?
Monika eu fac drob din maruntaie de porc(mai putin rinichi) din lipsa celor de miel care sunt imposibil de gasit .Si a iesit ok de fiecare data.Modul de preparare e identic ca cel de miel.Iar praporul il folosesc pt aspect,dar si sa pot scoate mai usor drobul din forma fara a o zgaria prea tare.
SARBATORI FERICITE FETELOR SI SUCCES IN BUCATARIE PT CA VA FI O SAPTAMANA FIERBINTE!!!
MULTUMIM PT AJUTOR IOANA!!!ESTI INGERUL NOSTRU SALVATOR§
 

magda  acum 2 ani 21 Aprilie 2011 22:59  

Re: Drob de miel

mersi ioana . sa sti ca eu fac drob de foarte multi ani ,dar acum am invatat ceva nou .sa calesc organe si sa toc oua tari in compozitie . am sa incerc anul asta asa .mersi paste fericit la toata lumea
 

Vasile Ramona  acum 2 ani 22 Aprilie 2011 00:20  

Re: Drob de miel

Ffffff bun a iesit! E pentru prima oara cand fac. Am respectat reteta desi am adaugat o legatura de marar si doua de usturoi verde.
Multumesc!
 

vicky  acum 2 ani 22 Aprilie 2011 06:39  

Re: Drob de miel

Multumesc, interesanta reteta .... deci, maine sigur fac drob, sper sa iasa destul de bine si din forgane de pui
P.S. te voi anunta daca imi iese :0
 

mihai  acum 2 ani 22 Aprilie 2011 21:05  

Re: Drob de miel

si noi asa facem este grozav
 

ciprian  acum 2 ani 23 Aprilie 2011 09:26  

Re: Drob de miel

azi am inteles de ce nu ai folosit rinichi, dupa ce am slugarit sa-i curat cateva ore. nu mai folosesc rinichi in viatza mea. cat despre cum mi-a iesit drobul am sa-ti spun in cca 10-12 ore
 

Ioana  acum 2 ani 25 Aprilie 2011 10:31  

Re: Drob de miel

ciprian, nu am pus rinichii fiindca i-am luat separat si am vrut sa fac din ei tocanita spaniola. doar ca dupa ce i-am curatat, i-am tinut in apa cu otet si sare, i-am spalat, i-am si oparit tot miroseau urat. asa ca i-am aruncat.
 

ciprian  acum 2 ani 26 Aprilie 2011 01:30  

Re: Drob de miel

`Chiar dupa ce am slugarit la rinichii aia pe care i-am luat sa-i curat, drobul a iesit minunat de bun si foarte aspectos. Multumesc pt reteta Ioana.
 

Valerica Enache  acum 2 ani 13 Aprilie 2012 18:55  

Re: Drob de miel

Buna Ioana...nu am mai facut drob de foarte multi ani,aici an Spania nu mai avem timp decat pt munca,sant cu el pe foc si ma ancantat reteta ta ,e ceva asemanator cu a mea,multumesc si PASTE FERICIT PENTRU TOATA LUMEA
 

bogdana  acum 2 ani 13 Aprilie 2012 21:15  

Re: Drob de miel

Eu pun si leustean si marar si usturoi verde, in rest la fel, fara sa dinstui organele, doar ceapa. Sarbatori fericite!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS