Iaurt de capra cu mazare

Ingrediente

3 iaurturi de capra (de 200 gr fiecare)
200 gr mazare proaspata (1 cana)
1/2 foaie dafin
3 fire marar
75 gr telemea de capra
sare

Ulei de menta

6 frunze mari de menta
3-4 linguri ulei masline extravirgin
2 prize fulgi de chili (pul biber)

Portii: 3

  1. Mazarea se fierbe din timp astfel: se pune intr-o craticioara cu foaia de dafin, se adauga apa doar cat sa cuprinda mazarea (cca 1/2 cana) si se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp de 12 minute. Dupa acest timp mazarea e fiarta, dar inca al dente. Se stinge focul, se lasa capacul pe oala (ca sa nu se "stafideasca" mazarea) si se lasa sa se raceasca complet. Se poate pastra la frigider pana e nevoie de ea.
  2. Fiecare iaurt se amesteca cu o priza de sare. Se toarna iaurtul in 3 farfurii.
  3. Mazarea racita se amesteca cu telemeaua sfaramata si mararul tocat. Se imparte in cele 3 farfurii.
  4. Menta se taie bucati intr-un mojar. Se adauga putina sare grunjoasa si uleiul. Se freaca cu pistilul pana rezulta un sos. Se adauga chili.
  5. Se toarna cate 1 lingura de ulei de menta in fiecare farfurie, in jurul mazarii.

Iaurt de capra

Iaurt de capra

Comentarii (4)

 

olga  acum 8 ani - 24 Iunie 2015 11:47  

Cat de bine arata sau cum se poate descrie o mancare care ma tenteaza :)
 

Ioana  acum 8 ani - 24 Iunie 2015 14:14  

e la fel de bun pe cat arata, garantez.
 

Mirela  acum 8 ani - 7 Martie 2016 11:08  

Daca o pregatesc cu mazare la borcan? Cred ca nu o mai fierb, poate doar sa-i dau un clocot impreunacu foaia de dafin.
 

Ioana  acum 8 ani - 7 Martie 2016 11:11  

cea din borcan e prea fiarta pentru amestecul asta. preferabil mazare congelata, fierbe in cateva minute, ramane verde si crocanta.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...