Ketchup de casa rapid

Retete cu legume Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Ketchup de casa rapid

Ketchup la minut, pregatit in casa. Daca nu ati reusit asta vara sa faceti ketchup de casa, folositi aceasta varianta cu rosii din conserva, foarte simpla si rapida. Aici gasiti o sugestie de prezentare.

Ingrediente

1 conserva de rosii (de 450 gr)
1/2 ceapa
1 lingura rasa pasta de rosii
50 ml otet de sherry (sau 35 ml otet vin rosu)
50 gr zahar (poate fi brun)
1/2 lingurita boia dulce (si putina iute daca doriti ketchup-ul picant)
1/4 lingurita 5 arome chinezesti
2 linguri ulei
sare

Portii: 1 borcanel de 150 ml

  1. In uleiul incins se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine de tot (cca 5 minute).
  2. Pana e gata ceapa fierbeti otetul cu zaharul, le foc mic, pana zaharul e dizolvat complet si apoi inca 2-3 minute.
  3. Peste ceapa calita se adauga rosiile din conserva (cu tot cu sucul de pe ele) mixate in blender, boiaua, 5 arome chinezesti si otetul fiert cu zahar. Adaugati sare dupa gust.
  4. Fierbeti la foc mediu timp de 10 minute, pana sosul scade un pic.
  5. Treceti sosul printr-o sita fina. Puneti-l inapoi in oala impreuna cu pasta de rosii si mai fierbeti 5 minute la foc mic, pana se ingroasa. Gustati-l de sare.
  6. Lasati-l sa se raceasca, apoi pastrati-l la frigider.

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 16 Februarie 2015 11:11  

de la pasta de rosii si boia :) iese mai rosu decat cel din rosii de gradina.
 

Dinca  acum 9 ani - 16 Februarie 2015 11:17  

;)
 

Constantinv  acum 9 ani - 16 Februarie 2015 15:54  

As vrea sa il fac si eu. Sunt mare amator de un ketchup special.
Ce volum rezulta? Cat timp e valabil?
Multumesc!
 

Ioana  acum 9 ani - 16 Februarie 2015 16:03  

ies cam 150 ml. rezista 1 saptamana la frigider.
 

Cilibiu Andreea  acum 8 ani - 3 Mai 2015 23:26  

Buna, se poate inlocui otetul de sherry sau vinul rosu cu altfel de otet, de exemplu otet din vin rosu sau otet din visine.. De unde se poate cumpara otetul de sherry in Cluj Napoca?
 

Ioana  acum 8 ani - 4 Mai 2015 10:32  

otetul de vin rosu e ok, 35 ml.
am corectata in reteta unde scria doar vin rosu, era de fapt otet de vin rosu :)
in Cluj n-am vazut otet de sherry, doar online: [link] sau aici [link] sau aici [link]
 

Stefan V  acum 8 ani - 5 Ianuarie 2016 22:04  

Servus, nu ai scris ce facem cu ceapa dupa ce o calim. Merci, stefan
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Ianuarie 2016 09:42  

la pasul 3 se pun ingredientele peste ceapa calita. am reformulat fraza ca sa fie mai clar.
 

Michael  acum 6 ani - 2 Februarie 2018 07:14  

Vezi passul 2: prin fierbere zaharul se dizolva, nu se topeste. Daca topim zahar, va rezulta caramel.
 

Ioana  acum 6 ani - 2 Februarie 2018 10:11  

da, ce e corect e corect, merci!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...