Retete Culinare : e-Retete

 

Negresa marmorata

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete cu ou, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Negresa marmorata. Imagini pas cu pas pentru negresa marmorata

Binecunoascuta negresa cu aroma intensa de ciocolata devine mai aspectuoasa datorita modelului marmorat din crema branza.

Ingrediente pentru Negresa marmorata

Negresa

300 gr ciocolata amara (70% cacao)
200 gr unt la temperatura camerei
3 oua la temperatura camerei
200 gr zahar
70 gr faina
1 lingurita praf copt
1 varf cutit sare

Crema de branza

250 gr crema de branza Philadelphia
30 gr zahar
miezul de la 1/2 pastaie vanilie (sau o esenta vanilie)
1 lingura cu varf faina
1 ou

Negresa marmorata - Preparare

  1. Se topeste ciocolata in bain-marie (intr-o oala cu apa fierbinte se aseaza un alt vas in care se rup bucatelele de ciocolata; se amesteca din cand in cand pana ciocolata e topita).
  2. In acest timp frecam untul pana devine spumos. Separat frecam ouale cu zahar pana compozitia devine alba si spumoasa.
  3. Crema de branza: amestecam bine toate ingredientele pentru crema de branza
  4. Negresa: incorporam untul in ciocolata topita. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea si incorporam bine. Adaugam ouale cu zahar si amestecam pana crema devine omogena.
  5. Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili de 26 cm diametru cu hartie de copt. Turnam compozitia pentru negresa in tava si nivelam.
  6. Cu o lingura punem deasupra crema de branza pe toata suprafata negresei si cu o furculita trecem prin cele doua compozitii pana capata aspect marmorat.
  7. Dam la cuptor la 180C pentru 30 minute.
  8. Oprim cuptorul, deschidem usa si lasam negresa sa se raceasca in cuptor.
  9. Trecem cu un cutit pe marginea prajiturii sa se desprinda de pe pereti si scoatem peretii detasabili. Servim rece.

 
Click pe imagini pentru a mari

Punem ciocolata la topit
Punem ciocolata la topit
Ciocolata topita
Ciocolata topita
Ouale frecate cu zahar
Ouale frecate cu zahar
Pregatim tava
Pregatim tava
Punem aluatul de negresa in tava
Punem aluatul de negresa in tava
Adaugam crema de branza
Adaugam crema de branza
Negresa marmorata
Negresa marmorata

 

5 47

 

 

Retete similare 

Fursecuri cu ciocolata Baton de ciocolata cu lapte
Fursecuri cu ciocolata Baton de ciocolata cu lapte
Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly Ciocolata fierbinte cu chili
Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly Ciocolata fierbinte cu chili

O persoana a incarcat o fotografie cu "Negresa marmorata". Vezi fotografia

 

Comentarii

codruta  acum 4 ani 8 Februarie 2009 15:54  

Re: Negresa marmorata

arata super!!! o sa o incerc si eu ca nu mai pot de pofta
 

Ioana  acum 4 ani 8 Februarie 2009 16:38  

Re: Negresa marmorata

nu e greu, se pregateste rapid, doar la timpul de coacere sa ai grija, sa-l respecti, la fel si temperatura, acolo e secretul sa iasa negresa moale, ca si cum ar fi insiropata, se vede si in poza cum trebuie sa fie in interior. spor!
 

cosmina  acum 4 ani 9 Februarie 2009 14:47  

Re: Negresa marmorata

si eu trebuie sa o incerc...
 

cosmina  acum 4 ani 16 Februarie 2009 13:54  

Re: Negresa marmorata

si am ffacut-o,e f buna
 

Ioana  acum 4 ani 16 Februarie 2009 14:48  

Re: Negresa marmorata

sa-ti fie de bine
 

corne  acum 4 ani 17 Februarie 2009 12:31  

Re: Negresa marmorata

eu am incerkt dar nu st d ce nu a iesit ,s-a rumenit km tare pe deasupra iar in interior nu s-a copt.ce sa fac
 

Ioana  acum 4 ani 17 Februarie 2009 12:37  

Re: Negresa marmorata

ai pus temperatura pe 180C? si ai folosit o tava de aprox aceeasi dimensiune cu a mea, cam 26 cm? eu cred ca temperatura a fost de vina, pare ca a fost focul prea tare si desupra s-a facut prea repede...
 

corne  acum 4 ani 17 Februarie 2009 12:58  

Re: Negresa marmorata

la 180 am pus-o,nu st oare sa incerc la temp mai mik.si crema park era km moale.
 

Ioana  acum 4 ani 17 Februarie 2009 13:12  

Re: Negresa marmorata

cremele sunt moi amandoua, putin mai tari decat ciocolata topita... cea de branza e putin mai tare, ai putea-o pune cu posh-ul, dar cea de ciocolata e molicica. sigur nu ai uitata nimic? oua sau faina?

daca nu, pune temperatura pe 160C asa sigur nu se va arde deasupra, dar atunci o lasi mai mult, pana vezi ca o sa crape nitel pe margini
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 18 Februarie 2009 14:08  

Re: Negresa marmorata

Acuma am pus-o la cuptor . Ultimul desert pe care o sa-l mananc si eu ... Eu nu am reusit sa o ",marmorez" , in momentul in care am pus crema de branza s-a tot dus la fund si nu am mai apucat sa fac nimic cu furculita , oricum am facut dar nu se vede efectul de marmorat.
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 14:22  

Re: Negresa marmorata

din ultimele mesaje sa inteleg ca aluatul de ciocolata e prea moale? oricum va fi marmorata in interior, cand o tai ar trebui sa se vada branza...

dar nu inteleg de ce s-a dus la fund, eu de abia am amestecat-o sa iasa ciocolata deasupra, aluatul de ciocolata era asa vascoas ca tinea branza deasupra, am facut prima data modele pe ea dar nu mi-au placut si am marmorat-o

o sa verific sa nu fi uitata ceva in reteta
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 14:32  

Re: Negresa marmorata

am verificat, totul e ok, sigur ai pus 70gr faina?
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 18 Februarie 2009 14:32  

Re: Negresa marmorata

Ai pus untul in ciocolata topita dupa ce aceasta s-a racit sau cand era calda? Eu am luat vasul cu ciocolata de pe abur ,am lasat 3 min si am incorporat untul. Am verificat la cupotr dar in 30 min nu se face , trebuie sa o las mai mult , am dat-o la foc mic sa se faca si in interior , o sa verific cu o scobitoare.
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 18 Februarie 2009 14:36  

Re: Negresa marmorata

da, 70 gr faina. vai, da nu cred ca imi iese , pe margini si deasupra s-a facut o crusta tare si in interior ii lichid, asa se vede pe scobitoare.
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 14:37  

Re: Negresa marmorata

nici eu n-am asteptat mai mult, ciocolata era calduta cand am pus untul
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 14:39  

Re: Negresa marmorata

n-am nicio idee ce s-a putut intampla atunci... si cel mai tare imi pare rau ca ultimul tau desert e un dezastru
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 18 Februarie 2009 14:40  

Re: Negresa marmorata

Un motiv in plus sa nu mai gatesc
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 14:53  

Re: Negresa marmorata

singura explicatie e ca trebuia mai multa faina, dar eu sigur am pus 70 gr, notez de fiecare data imediat dupa ce cantaresc... o sa o mai fac o data, dupa cura
 

cosmina  acum 4 ani 18 Februarie 2009 15:02  

Re: Negresa marmorata

eu am respectat cantitatile exact dupa reteta,si intocmai ca tie Ioana,abia am marmorat-o...
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 15:18  

Re: Negresa marmorata

cosmina, acum chiar sunt in ceata totala...
 

mirela  acum 4 ani 18 Februarie 2009 16:52  

Re: Negresa marmorata

o mai fac sau nu .cand vad aici ce zic fetele astea nu mai stiu ce sa fac . .care este reteta corecta pana la urma? si daca nu am cantar de masurat cum fac ? datimi un sfat va rog .-
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 17:02  

Re: Negresa marmorata

reteta e corecta, doar nu am falsificat pozele, si nici nu obisnuiesc sa scriu retete gresite intentionat... la inceput am crezut ca am scris eu ceva gresit ca altfel nu-mi explicam ce se intampla, dar am verificat in retetarul meu si e ok. iar cosminei i-a iesit deci... nu am idee ce s-a intamplat

mai amana un pic sa o faci pana ma lamuresc care e cauza
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 18 Februarie 2009 18:07  

Re: Negresa marmorata

Hai ca mi-a iesit foarte buna pana la urma ! Pe cavant , si eu m-am sperit . Am tinut-o 1 ora si 15 min in cuptor pana a fost gata , pana a iesit scobitoarea curata. Nu e marmorata la suprafata dar este in interior si are o textura parca e insiropata, la suprafata are o crusta foarte uscata si faramicioasa. Dar e super buna , deci Ioana, nu a fost un dezastru!!!
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 18:27  

Re: Negresa marmorata

ce ma bucur, eram asa contrariata... poate totusi data viitoare daca o mai faci cresti un pic cantitatea de faina pana vezi ca e amestecul putin vascos.
la suprafata mie nu mi-a iesit asa uscata fiindca crema de branza nu a permis asta, dar cum tu nu ai avut crema de branza deasupra s-a uscat un pic
 

mirela  acum 4 ani 18 Februarie 2009 19:06  

Re: Negresa marmorata

bine am sa mai astept putin sa imi spui daca ceva nu este in regula . te rog mult ficei mele si sotului meu ii place f. mult prajitura tip negresa merci.ancutza de vina este cuptorul tau coace prea tare de sus ,punel prima data sa coaca de jos vreo 15-20 minute la foc mai iute si apoi dai de sus pana vezi ca sa rumenit , in felul asta respecti timpul de coacer si nu este nevoie sa o coci mai mult de o ora si sa consumi prea multa energie ... totusi incearca si cu scobitoarea ,,,,
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 19:20  

Re: Negresa marmorata

anca are intra-adevar o mica problema cu cuptorul, dar trebuia sa o poata marmora macar, de acolo a pornit problema... la copt se orienteaza ea, deja a gasit tot felul de solutii pentru a putea coace cu succes paini si alte aluaturi
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 18 Februarie 2009 20:28  

Re: Negresa marmorata

Sincer nu stiu care a fost problema, ouale au fost de casa si nu au fost exagerat de mari, trebuia sa fi lasat mai mult timp ciocolata sa se raceasca si apoi sa pun untul , oricum mi-a iesit buna. Daca la o reteta scrie un anumit timp de coacere si mie nu mi s-a copt prajitura , nu o scot din cuptor pana nu e gata .Eu m-am speriat sa nu se arda in tava daca o las asa mult timp la cuptor. Cuptorul meu e de stil vechi , pe gaz si fara termometru . crema de branza sta undeva la subsol , ici si colo se zaresc mici insulite , ca totusi am dat cu furculita prin ea.
Problema e ca am facut-o la repezeala , pe la ora 16 a venit cumnata mea la mine si i-am promis un desert super, si a iesit super.
 

anki  acum 4 ani 27 Februarie 2009 16:09  

Re: Negresa marmorata

am facut si eu negresa asta, respectand indicatiile si cantitatile ioanei. si mi-a iesit la fel ca si cea din fotografie. si demential de buna la gust multumim de reteta!
 

Brindusa  acum 4 ani 28 Februarie 2009 23:35  

Re: Negresa marmorata

Am incercat si eu reteta ta, din pacate nu a iesit ce ma asteptam, a fost cam dulce iar branza Philadelfphia nu am avut asa ca am pus creme fraich, timpul de coacere intr-adevar nu este de 30 min, eu am lasato 1 ora. Data viitaore o sa inlocuiesc branza cu migdale sau nuca.
 

Ioana  acum 4 ani 1 Martie 2009 10:28  

Re: Negresa marmorata

da, e un desert foarte dulce, ai dreptate, nici mie nu-mi plac dulciurile atat de dulci (de fapt nu pot manca mai mult de o felioara), dar sunt persoane care le adora. oricum, negresele sunt dulci de felul lor...
am facut odata combinatia asta de blat cu zmeura si la cine am servit-o a facut aceeasi observatie ca tine, ca ar merge cu nuci
 

Jeanina  acum 4 ani 6 Martie 2009 11:35  

Re: Negresa marmorata

Am o mica intrebare legat tot de negresa, sau ceva din "familia" ei am gasit o retete in revista care cere maioneza. Mi s-a parut dubios, poti sa-mi dai un sfat? sa cumpar maioneza si sa incerc sau e buna cea facuta de mine? Sau sa nu incerc deloc prajitura cu maioneza?

Si, sa nu uit, daca tot suntem la subiect, stiti cumva unde pot gasi in Romania, mai exact Oradea conserve de lapte condensat? Sau orice fel de lapte condensat? Nu gasesc nicaieri.

Mersic!
 

Ioana  acum 4 ani 6 Martie 2009 11:43  

Re: Negresa marmorata

desi pare oarecum scarboasa ideea, eu am auzit de asemenea prajitura, dar nu m-a tentat sa o fac. se zice ca nu se simte la gust nimic ciudat, ca si cum ar fi o negresa normala... deci poti sa incerci daca vrei, in maioneza e doar ulei si ou.

lapte condensat eu am luat din Ungaria din Tesco, dar Oradea fiind asa aproape poate gasesti la vreun magazin care se aprovicioneaza de peste granita... eu l-am gasit in tub ca pasta de dinti, nu la conserva.
 

Diane  acum 4 ani 11 Aprilie 2009 16:28  

Re: Negresa marmorata

am incercat si eu sa o fac dar nu mi-a iesit asa cu modele... ee am 14 :D si poate am gresit pe undeva.. acum e la cuptor:D
 

Ioana  acum 4 ani 11 Aprilie 2009 18:47  

Re: Negresa marmorata

reteta asta e un mister, la unii iese perfect, la altii nu... am promis ca o verific, o sa fac asta dar m-am luat cu retetele de Pasti si gratarelile si alte surprize si am amanat. anca, nici de gnocchi nu am uitat, sa stii
 

Mara Manole  acum 4 ani 1 Mai 2009 10:03  

Re: Negresa marmorata

bine v-am regasit dragelor si Hristos a inviat!!! va anunt ca ma numar printre norocoasele carora le-a iesit negresa!!! am facut-o aseara si o vom lua azi la picnic, inca n-am gustat-o dar arata si miroase divin! Insa vreau sa fac o observatie, Ioana, sa-mi spui daca patesti la fel: cand am adaugat untul in ciocolata, aceasta s-a intarit instant, si a trebuit sa lucrez tot pe baie de abur. Si cu toate ca am folosit aceeasi tava ca si tine, am lasat-o mai mult timp in cuptor, cand am incercat cu scobitoarea imi parea necoapta. Sper ca o sa fie gustoasa!
A, si pt ca imi plac mult stafidele, am azvarlit in compozitie si o mana de stafide. Abia astept sa gust din ea...
va doresc sa petreceti cu mult soare, si revin cu impresii!
va pupa Mara
 

Ioana  acum 4 ani 1 Mai 2009 12:25  

Re: Negresa marmorata

nu ar trebui sa se intareasca ciocolata cand pui untul daca acesta este la temperatura camerei si este frecat bine. devine o crema foarte groasa.

negresa ramane usor "ciocolatoasa" in mijloc dupa copt, deci testul cu scobitoarea nu e relevant aici. in poza mare se vede ca la baza e coapta dar chiar sub crusta de branza e usor moale, e cremoasa. cand o manaci parca e spuma de ciocolata... daca ai copt-o mai mult nu e bai, va fi mai uscata, ca un chec.
 

Mara  acum 4 ani 4 Mai 2009 12:35  

Re: Negresa marmorata

stiti cum s-a mancat negresa?? a fost batalie, nu alta! si chiar daca am copt-o mai mult, a ramas totusi cremoasa! e excelenta aceast aprajitura, am s-o refac curand pt ca "publicul o cere" !
va pup
 

Mara  acum 4 ani 11 Mai 2009 14:04  

Re: Negresa marmorata

sambata am facut iar negresa! mi-a iesit mai buna ca prima data; am lasat-o in cuptor exact 30min, si a fost intr-adevar mai cremoasa. a devenit prajitura preferata a sotului meu, cu toate ca nu se da in vant dupa dulciuri!
multumim Ioana!
te mai astept la Bucuresti, cu mai mult timp, sa ne povestim la o cafea buna!
 

Ioana  acum 4 ani 11 Mai 2009 19:43  

Re: Negresa marmorata

o cafea buna nu refuz niciodata. daca nu eram doar eu si sotul meu la stand luam o pauza mai lunga sambata.
 

cotuca  acum 4 ani 16 Mai 2009 08:07  

Re: Negresa marmorata

super arata!
delicios!
 

Bella  acum 4 ani 26 Mai 2009 09:36  

Re: Negresa marmorata

Nu am cuvinte pt a lauda aceasta reteta ... este absolut delicioasa, cremoasa si ciocolatoasa...eu am 24 de ani si locuiesc cu prietenul meu care este dependent de dulciuri si i-a dat nota 11 cu laude. Multumesc Ioana
 

Ioana  acum 4 ani 26 Mai 2009 09:56  

Re: Negresa marmorata

multumesc si eu bella pentru ca ai revenit cu un "review", sa va fie de bine si la cat mai multe dulciuri reusite
 

Bella  acum 4 ani 1 Iunie 2009 18:49  

Re: Negresa marmorata

Buna Ioana...am facut din nou reteta,respectand intocmai ingredientele si tempistica, si mi-a iesit la fel de buna...si nu e chiar atat de dulce prajitura,tinand cont de faptul ca Philadelphia e putin sarata, asa cum zicea cineva mai sus...si mai ales nu sunt de acord cu schimbarea retetei..eu am facut-o de cateva ori si nu mi-au mai iesit..bine....cred ca depinde si de indemanarea si experienta pe care le ara fiecare in bucatarie...eu sunt la inceput
 

Ioana  acum 4 ani 1 Iunie 2009 18:59  

Re: Negresa marmorata

toti avem un inceput in toate, important e sa-ti placa si sa perseverezi.
 

cristina  acum 3 ani 2 Septembrie 2009 18:05  

Re: Negresa marmorata

o sa incerc si eu ARATA FFF BINE
 

Andreea  acum 3 ani 2 Septembrie 2009 18:31  

Re: Negresa marmorata

Am facut si eu prajitura, inca e calda. Am respectat cu sfintenie reteta si n-am avut probleme cu crema de branza - doar ca nu m-am priceput prea bine la marmorat si a iesit mai mult cafenie la suprafata. Am pus praf de copt cat scrie in reteta dar am impresia ca a crescut mai mult decat trebuia : inca 1,5 cm si iesea din forma rotunda. Acum am taiat o feliuta sa observ sectiunea si este cremoasa dupa cum spune Ioana ca trebuie sa fie. Totusi, blatul pare sa se fi ars putin pe fund, poate cuptorul meu este mai puternic pt ca am respectat cele 30min la 180C. Poate fi pt ca am prescaldat cuptorul la 180C inainte sa pun prajitura?
Astept juriul sa vina de la serviciu sa-si dea cu parerea pt gust
O seara buna!
 

Ioana  acum 3 ani 3 Septembrie 2009 09:51  

Re: Negresa marmorata

la alte prajituri nu ti s-a intamplat sa se arda un pic pe fund? oare nu e de la cuptor?
 

Andreea  acum 3 ani 3 Septembrie 2009 14:02  

Re: Negresa marmorata

Buna Ioana,
Negresa marmorata e a 3a prajitura pe care o fac, sunt la inceput Mi s-a ars si tarta dar am concluzionat atunci ca aluatul era prea subtire. O sa fiu mai atenta de acum in colo, o sa scad un pic temperatura fata de retete si o sa monitorizez atent coacerea
Pana la urma s-a desumflat negresa si a ajuns la aceeasi dimensiune cu cea din poza, i-a placut f mult prietenului meu (mai ales crema de branza). Am vazut ca discutati despre nuci mai sus, eu as pune visine de la borcan (mama obisnuia sa le puna cu aspirina), cred ca ar merge la fix cu dulceata prajiturii.
Cu drag,
A.
 

Anca S.  acum 3 ani 14 Septembrie 2009 19:39  

Re: Negresa marmorata

Negresa mea e in cuptor....
Nu e la fel de frumos decorul ca si la cea din poza , insa fiind prima, nu se pune.
Imi era teama ca e prea lichid aluatul...
Amestecand energic s-a mai inchegat, capatand o consistenta cred eu buna.
Nu stiu ce are sa iasa de aici pt ca am un cantar in care ma pot baza ca in guvern
Astept sa o scot din cuptor, apoi revin, eventual si cu poze , pe mail.
 

anca.s  acum 3 ani 15 Septembrie 2009 09:28  

Re: Negresa marmorata

A iesit super buna.
N-am avut timp de poze, dar azi cu siguranta o repet, ca n-a mai ramas deloc ....
Un verdadero exito, cum se zice p-aici....
 

deftu traian  acum 3 ani 17 Octombrie 2009 17:44  

Re: Negresa marmorata

Orice prajitura pe care o faci,trebuie sa-ti iasa.Trebuie sa pui pasiune in tot ce faci.Este excelenta.Pofta buna.
 

lore  acum 3 ani 21 Octombrie 2009 18:16  

Re: Negresa marmorata

Ioana, la reteta ta de "Muffins cu afine" te intrebam de acele briose de ciocolata...Multumesc de raspuns, dar am avut curiozitatea sa incerc retata aceasta pentru ce-mi doream eu. Aceeasi compozitie, pe jumatate insa am facut-o eu, am pus-o in forme de briose (daca folositi de cele din silicon, nu e neaparat nevoie de cosuletele de hartie, decat pentru model )
Sunt foarte gustoase, s-au facut exact ca in cazul prajiturii (moi in interior), aratau f bine in cuptor cand m-am uitat la ele, crescusera frumos, dar cand s-a terminat timpul si am deschis usa cuptorului, toate erau lasate. Oare de ce?
 

Ioana  acum 3 ani 21 Octombrie 2009 19:09  

Re: Negresa marmorata

uite reteta de briose cu ciocolata, uitasem de ea, era pregatita sa o postez pe site (si in curand o voi face cu poze cu tot) dar am facut o poza de toata minunea: am avut proasta inspiratie sa le pudrez cu ceai verde pudra (fiindca erau umplute cu ceai verde) si aratau parca erau mucegaite. asa ca am zis ca astept pana fac o poza asa cum merita. se pot face si cu umplutura daca vrei, dar deocamdata iti dau varianta simpla. Un prieten le-a numit vulcani de ciocolata fiindca interiorul e moale, e doar ciocolata topita.

Vulcani de ciocolata

100 gr ciocolata amaruie (minim 70% cacao)
125 gr unt la temperatura camerei
100 gr zahar
2 oua
35 gr faina

Frecam untul cu zaharul pana se face spuma.
Topim ciocolata pe abur.
Adaugam ciocolata peste untul frecat si omogenizam.
Adaugam apoi ouale, pe rand si amestecam dupa fiecare.
La sfarsit adaugam faina si omogenizam bine. Aluatul e gata.
Am pregatit forme de aluminiu ungandu-le cu unt. Punem aluatul in poche-ul de patiserie.
Umplem 2/3 din forma cu aluat. Am dat la cuptor la 170 pentru 12 minute.
Se rastoarna usor pe o farfurie si se servesc, presarate eventual cu putin zahar pudra. Mijlocul va fi lichid, deci serviti-le imediat si obligatoriu pe o farfurie

 

anya  acum 3 ani 26 Octombrie 2009 12:46  

Re: Negresa marmorata

 

matei  acum 3 ani 4 Noiembrie 2009 20:46  

Re: Negresa marmorata

cea mai buna din toate cele vazute
 

Mara  acum 3 ani 9 Noiembrie 2009 09:40  

Re: Negresa marmorata

ioana, spune-mi te rog daca as putea inlocui crema de branza de deasupra cu 1-2 albusuri batute spuma. pana acum mi-a iesit prajitura super fain, dar parca as vrea sa incerc cu ceva bezea deasupra, ma gandesc ca ar merge putina crusta crocanta la miezul ei cremos. sambata am facut papanasii, DELICIOSI!
multumesc.
 

Ioana  acum 3 ani 9 Noiembrie 2009 14:35  

Re: Negresa marmorata

cred ca ar merge foarte bine pusa deasupra bezea, are timp sa se si faca ca lumea.
 

alexxa  acum 3 ani 13 Noiembrie 2009 16:26  

Re: Negresa marmorata

buna,azi am incercat si eu reteta ta de negresa,mi-a iesit super,vream sa te intreb daca ciocolata amara poate fi inlocuita cu ciocolata normala?
 

Mara Manole  acum 3 ani 14 Noiembrie 2009 16:27  

Re: Negresa marmorata

am facut aseara negresa cu bezea in loc de crema de branza. Am respectat toti pasii, doar ca in loc de crema de branza am pus o bezea din doua albusuri, si le-am amestecat cu compozitia de cioco intocmai ca pe crema de branza. A iesit super faina, la fel de marmorata si putin crocanta deasupra datorita bezelei. faina faina!!
 

cristina  acum 3 ani 1 Decembrie 2009 18:58  

Re: Negresa marmorata

extraordinara reteta, nu de mult am scos prajitura din cuptor, o adevarata delicatese... mie una mia iesit prajitura doar ca a trebuit sa o tin un pic mai mult in cuptor
 

Laura  acum 3 ani 4 Ianuarie 2010 13:16  

Re: Negresa marmorata

De Craciun am incercat mai multe retete de prajituri postate pe site. Printre ele si 'Negresa marmorata'.
Tot ce pot spune este: WAW!!!!
Reteta este suuuuuppppeeerrr . A devenit de departe preferata sotului meu.
Prajitura mea nu a iesit prea marmorata, toata branza depunandu-se la fundul tavii (poate nu am executat eu cum trebuie pasul 6 ("cu o furculita trecem prin cele doua compozitii pana capata aspect marmorat") sau au fost probleme cu presiunea la gaz insa asta nu a afectat cu nimic gustul absolut extraordinar.

 

Georgiana  acum 3 ani 9 Ianuarie 2010 00:01  

Re: Negresa marmorata

super reteta. abia am scos negresa si arata super.
pe viitoar poate incerci si un tort de mere ,apoi sa mi arati si mie. demult vreau sa incerc dar am nevoie de niste sfaturi. mult succes in continuare
 

Gozo Cristina  acum 3 ani 25 Ianuarie 2010 23:00  

Re: Negresa marmorata

Mi-a iesit toata compozitia buna,dar crema de deasupra mi-a iesit prea inchisa la culoare.Dar in rest a fost foarte buna.Ma bucur ca am gasit acest site si cu imagini.
Felicitari !
 

mihaela  acum 3 ani 28 Ianuarie 2010 20:00  

Re: Negresa marmorata

am o intrebare...cantitatile de ingrediente le cantaresti? ca eu am un pahar in care arata gramajul ptr. faina, zahar, orez...M-am cam zapacit. daca totusi n-am intrebat o prostie, as vrea sa stiu ca vreau sa fac si eu prajitura asta. Am facut multe retete de la tine si imi plac foarte mult. Sotul meu este incantat. si mai am o intrebare: cat rezista laptele condesat facut in casa? multumesc
 

Ioana  acum 3 ani 29 Ianuarie 2010 09:44  

Re: Negresa marmorata

mihaela poti folosi linistita paharul gradat si eu aveam unul la inceput si m-am descurcat fara probleme cu el. doar sa nu incurci zona la care te uiti cand cantaresti.
 

Daiana Butuza  acum 3 ani 18 Mai 2010 16:18  

Re: Negresa marmorata

Oare merge cu ricotta in loc de Philadelphia?
 

TANIA  acum 3 ani 19 Mai 2010 20:49  

Re: Negresa marmorata

Am pus in loc de 250 de g de brinza crema , 500g, asa ca a iesit dungata si in interior, si am pus 2 oua si 2 linguri de faina in crema de brinza. In general cantitatile ochiometric, iar timpul ete in jur de o ora la 180 de grade. A iesit ceva senzatiional. Apasati putin cu degetul ca sa vedeti daca aluatul are consitenta unui aluat copt sau e moale in interior.
 

Bella  acum 2 ani 27 Octombrie 2010 16:46  

Re: Negresa marmorata

Eu fac prajitura asta de un an respectand reteta si pot sa spun ca blatul iese moale din 2 motive: primul, pt ca nu se lasa ciocolata la racorit destul, si 2 depinde foarte mult si de tipul de ciocolata folosit. Eu folosesc doar ciocolata amara dar pot spune ca am notat ca schimband marca, se modifica si consistenta blatului. Ioana tu ce zici? Eu acum savurez o felie de negresa scoasa de la cuptor acum 2 ore :o nebunie.
 

Ioana  acum 2 ani 28 Octombrie 2010 16:27  

Re: Negresa marmorata

da bella, doar ciocolata amaruie cu minim 70% cacaco e bine sa se foloseasca fiindca restul au alta consistenta cand sunt topite. in general folosesc doar 2 feluri de ciocolata amaruie: heidi si kandia si cu fiecare mi-a iesit la fel.
 

Anca  acum 2 ani 24 Decembrie 2010 22:02  

Re: Negresa marmorata

Ma bucur mult ca am dat de siteul tau. De cateva luni gatim numai retele tale. Pe toate le-am savurat cu pofta. Au ceva unic care le face tare gustoase.
Astazi impreuna cu prietenul meu ne-am decis sa facem negresa pentru Craciun. Ne-am lins si degetele. Foarte buna! Sper sa mai ramana si pentru maine

Craciun fericit!
 

Diana  acum 2 ani 11 Februarie 2011 21:14  

Re: Negresa marmorata

Ioana, de unde ai luat tava cu pereti detasabili?
 

Joanne  acum 2 ani 20 Martie 2011 09:52  

Re: Negresa marmorata

Tava cu pereti detasabili se gaseste la Ikea, eu de acolo mi-am luat si e ok la pret...
 

Gabriela  acum un an 21 August 2011 02:08  

Re: Negresa marmorata

Am facuto este superb de buna o iubesc.
 

pepi  acum un an 27 Octombrie 2011 13:18  

Re: Negresa marmorata

Buna ziua.Am citit din comentariile voastre despre negresa marmorata si am vazut ca sunt fete carora nu le-a iesit,tineti cont si de marca de faina pe care o folositi.Eu am observat la cozonac acelas tip de faina nu mai avea aceeasi consistenta ,am patito su 2 marci de faina.Nici nu mai stiu ce marca de faian sa folosesc la cozonac. O sa incerc si eu negresa marmorata ca am vazut ca toate fetele o lauda ca este foarte buna. VA multumesc.

 

Laura  acum un an 9 Noiembrie 2011 10:31  

Re: Negresa marmorata

Am facut negresa marmorata de 3 ori pana acum si a iesit excelent de fiecare data.Am recomandat-o tuturor prietenelor mele si au fost foarte multumite de rezultat.
 

Mara Manole  acum un an 30 Noiembrie 2011 10:47  

Re: Negresa marmorata

iubesc prajitura asta!!! Eu am transformat-o in blat de tort. Am renuntat la partea cu branza si i-am pus sarlota de vanilie deasupra, a fost o minunatie!!!! Va ramane tortul nostru preferat muuulta vreme.
 

Mihaela Oprea  acum un an 15 Martie 2012 17:42  

Re: Negresa marmorata

Am facut si eu minunatia asta si vreau sa spun ca sunt absolut incantata de ea! De sotul meu nu mai spun ! Multumesc Ioana pentru retetele minunate ce le impartasesti cu noi zi de zi!
 

laura  acum 7 luni 24 Decembrie 2012 18:12  

Re: Negresa marmorata

acum am terminat-o si a iesit foarte buna! e delicoasa!!!!
 

Laura Aioani  acum 5 luni 14 Ianuarie 2013 20:06  

Re: Negresa marmorata

Draga Ioana, negresa asta are 70 gr faina iar cea "normala" vreo 400! E bine asa? Vreau sa le incerc pe ambele insa as vrea sa bun bezea deasupra. Cum procedez si ce cantitati sa folosesc? Multumesc frumos
 

Ioana  acum 6 luni 15 Ianuarie 2013 09:07  

Re: Negresa marmorata

laura, cele doua sunt foarte diferite ca si textura la final, de aceea diferenta de gramaje. cea marmorata e moale, chiar cremoasa un pic. a doua e mai "crumbling", mai inspre chec.
 

Dana  acum 4 luni 3 Martie 2013 10:48  

Re: Negresa marmorata

Este cea mai grozava reteta de negresa pe care am incercat-o pana acum! Desi te doboara la cat e de dulce, nu poti manca mai mult de o felioara subtire! Merge perfect langa o cafea buna si o barfa cu prietenele!
 

Laura Aioani  acum 4 luni 10 Martie 2013 17:13  

Re: Negresa marmorata

Ioana, cat de inalta iese negresa marmorata? Multumesc..
 

Ioana  acum 4 luni 11 Martie 2013 09:24  

Re: Negresa marmorata

nu foarte inalta, de vreo doua degete
 

Laura Aioani  acum 4 luni 11 Martie 2013 17:51  

Re: Negresa marmorata

Multumesc Ioana. Am mai multi invitati, oare daca mai adaug 1/3 din ingrediente o sa iasa bine?
 

Ioana  acum 4 luni 12 Martie 2013 07:06  

Re: Negresa marmorata

laura, o sa iasa bine, doar sa o coci mai mult daca folosesti tava cu dimensiuni ca a mea.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS