Paste cu somon si sparanghel
Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide

Paste de sfarsit de primavara. Ideale pentru momentele in care vrei ceva bun, sanatos si fara batai de cap.
Combinatia e simpla: bucati fragede de somon, sparanghel crocant si un sos super aromat din ansoa, pasta de rosii si usturoi. Doar ingrediente care aduc gust si beneficii pentru sanatate.
Ingrediente
175 gr paste scurte
1 file somon (cca 200 gr)
12 fire sparanghel verde
1 lingura ulei de masline
1 lingura unt (cca 20 gr)
3 catei de usturoi
3 fileuri ansoa in ulei
1 lingurita cu varf pasta de rosii
10 frunze mari busuioc
2 fire marar (optional)
sare, piper negru
Portii: 2 mari
- Pastele se pun la fiert in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
- Sparanghelul se taie segmente potrivite, lasand varfurile intregi. Se adauga in oala cu paste cand aceste sunt fierte si se lasa doar 30 secunde, apoi se scurg toate.
- Somonul se taie cuburi de cca 1.5 cm dupa ce indepartati pielea.
- Intr-o tigaie larga se incinge uleiul. Se adauga cuburile de somon si se prajesc doar pana isi schimba culoarea peste tot. Se scot intr-un bol.
- In tigaie se adauga untul si se lasa se se topeasca. Se adauga usturoiul strivit si si ansoa tocate marunt si se soteaza 30 secunde.
- Se adauga pasta de rosii si se mai soteaza 30 secunde.
- Se adauga pastele si sparanghelul scurse si se soteaza 3 minute, amestecand mereu, pana pastele absorb sosul din tigaie.
- Somonul se desface fasiute si se adauga peste paste impreuna cu verdeturile tocate. Se adauga sare dupa gust si se mai amesteca bine inca 1 minut.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email