Prune in vin rosu

Ingrediente

500 gr prune (15 prune)
500 ml vin rosu
70 gr zahar
1 baton scortisoara (cca 4 cm)
4 cuisoare
coaja fasii de la 1/2 lamaie
2 varfuri cutit anason macinat
1/4 lingurita fenicul macinat
1/2 lingurita seminte chimen
1/3 pastaie tonka rasa (sau 1/4 pastaie vanilie)
50 ml rom
2 lingurite amidon

Portii: 6

  1. Se pune la fiert vinul cu zaharul si aromele pana vinul se reduce la jumatate. Se pune capacul si se lasa la infuzat 15 minute.
  2. Se strecoara vinul si se adauga romul (minus 2 linguri). Se adauga prunele taiate in jumatate si se fierbe totul pana prunele sunt moi (cca 10 minute).
  3. Se adauga amidonul dizolvat in apa rece si se mai fierbe 1 minut.
  4. Se trage oala de pe foc, se adauga restul de rom. Se pune capacul si se lasa sa se raceasca.
  5. Se serveste cu inghetata de vanilie, cu parfait de nuca sau mascarpone.

Cu inghetata de vanilie

Cu inghetata de vanilie

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...