Prune in vin rosu

Categorii: Retete desert, Retete cu fructe, Retete fara gluten, Retete simple

 

Prune in vin rosu
Pinterest

Pruneimbatate.

Ingrediente
Prune in vin rosu

500 gr prune (15 prune)
500 ml vin rosu
70 gr zahar
1 baton scortisoara (cca 4 cm)
4 cuisoare
coaja fasii de la 1/2 lamaie
2 varfuri cutit anason macinat
1/4 linguritafenicul macinat
1/2 lingurita seminte chimen
1/3 pastaie tonka rasa (sau 1/4 pastaie vanilie)
50 ml rom
2 lingurite amidon

Portii: 6

Preparare
Prune in vin rosu

  1. Se pune la fiertvinul cu zaharul si aromele pana vinul se reduce la jumatate. Se pune capacul si se lasa la infuzat 15 minute.
  2. Se strecoara vinul si se adauga romul (minus 2 linguri). Se adauga prunele taiate in jumatate si se fierbe totul pana prunele sunt moi (cca 10 minute).
  3. Se adauga amidonul dizolvat in apa rece si se mai fierbe 1 minut.
  4. Se trage oala de pe foc, se adauga restul de rom. Se pune capacul si se lasa sa se raceasca.
  5. Se serveste cu inghetata de vanilie, cu parfait de nuca sau mascarpone.
 
Prune in vin rosu - Cu inghetata de vanilie

1. Cu inghetata de vanilie


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus