Salata cu pui, mango si dressing cremos cu sos de soia

Retete cu legume Retete cu carne de pui Retete salate

Reteta Salata cu pui, mango si dressing cremos cu sos de soia

O salata actuala si moderna, desi a fost creata in 1983 de legendarul Wolfgang Puck. A trecut testul timpului.

Ingrediente

200 gr piept de pui
200 gr varza alba si rosie (am folosit 100 gr varza alba si 100 gr varza rosie; sa puteti folosi amestec de varza si salata romana)
1 morcov mediu
4 fire ceapa verde
1 lingura ghimbir murat tocat marunt
1 mango
50 gr caju
1/2 lingura ulei
sare

Dressing cremos cu sos de soia

1 lingura pasta de susan (tahini; 25 gr)
2 linguri sos de soia sarat
2 linguri otet de orez
1 lingurita miere
1 lingurita mustar
10 gr ghimbir razuit pasta

Portii: 2

  1. Dressingul se prepara mixand totul intr-un blender mic sau cu blenderul vertical. Gustati de sare si adaugati daca mai trebuie. Va rezulta o crema cafenie lejera, care curge de pe lingura.
  2. Varza se toaca fideluta fina. Se presara cu putina sare si se framanta sa se inmoaie un pic. Se adauga peste ea, morcovul dat pe razatoarea mica, ghimbitul murat si mango taiat feliute subtiri (julienne).
  3. Puiul se taie fasii sunbtiri si apoi fiecare fasie bucatele mici. Se presara cu putina sare si cu ulei si se maseaza.
  4. Se incinge bine o tigaie larga si si adauga puiul pe un singur strat, sa nu fie inghesuit. Daca aveti doar o tigaie mai mica, il faceti in doua ture. Se lasa sa se faca 1 minut, apoi se amesteca, mai lasati 1 minut si amestecati iar. Cand puiul isi schimba culoarea peste tot si devine albicios, e gata, nu-l lasati sa se rumeneasca, va deveni uscat. Scoateti puiul intr-un bol si adaugati 1 lingura de dressing cremos peste ele. Adaugati si ceapa verde tocata rondele si amestecati. Lasati 5 minute sa se racoreasca.
  5. Caju, daca e crud, il rumeniti la cuptorul incins la 170C timp de 10 minute.
  6. Cand sunteti gata sa serviti salata, amestecati puiul cu legumele, caju si 2-3 linguri de dressing. Amestecati usor si gustati de sare.
  7. Impartiti in boluri si serviti imediat.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...