Ciocolata de casa cu visine
Retete desert Retete de Craciun
Rapid de facut, dar cu gustul sofisticat al unui desert artizanal. Visinele rosii ii dau un aer festiv si elegant. Este desertul perfect pentru meniul de Craciun pe ultima suta de metri.
Ingrediente
250 gr lapte praf (Raraul am folosit)
50 gr cacao de calitate (Valhrona, Schmidt)
250 gr zahar
60 gr apa
1 lingurita pasta de vanilie (optional)
100 gr unt moale
Visine
250 gr visine congelate
1 plic zahar vanilat
2 linguri cognac
Portii: 10 portii de aprox 70 gr
Calorii: 3300 cal /total
Proteina: 75 gr in total
Pret: 49 lei in total (cam 70 lei / kg)
Cum se prepara ciocolata de casa cu visine
- Visinele se pun intr-o craticioara la foc mic si se lasa, amestecand des pana se decongeleaza si sunt acoperite de mult suc.
- Se adauga zaharul si se fierbe 10 minute, amestecand cand si cand. Catre final gustati visinele si daca sunt foaerte acre mai puteti adauga 1 lingura de zahar. In ultimul minut adaugati cognacul.
- Turnati visinele intr-o sita asezata pe un bol si lasati sa se scurga si sa se raceasca. Presati visinele usor sa extrageti cat mai mult suc din ele.
* siropul ramas in bol se poate folosi la alt preparat, il puteti pune peste iaurt cu granola sau amesteca cu sifon. - Laptele praf si cacaua se cerne impreuna intr-un bol incapator.
- Untul se freaca putin cu o lingura de lemn sau cu mixerul pana devine cremos.
- Intr-o oala mai mica se pune la fiert apa, zaharul si vanilia. La inceput la foc mic, ca sa se dizolve zaharul. La un moment dat veti vedea ca apare multa spuma alba deasupra, din acel moment fierbeti siropul 1 minut.
- Turnati rapid siropul peste amestecul de lapte praf si cacaco. Amestecati rapid pana siropul e absorbit. Amestecul va parea acum un pic uscat, e ok asa.
- Adaugati untul cremos si continuati sa amestecati vartos cu lingura de lemn pana nu mai vedeti urme de unt (aprox. 2 minute). Acum compozitia va deveni ca o lava lucioasa si foarte vascoasa/densa, va fi greu de amestecat in ea pe final.
- Puneti compozitia intr-o forma (de 16x10cm/5 cm inaltime) tapetata cu folie de plastic. Nivelati bine si presati sa se aseze in forma.
- Presati apoi visinele scurse pe toata suprafata. Cu alta folie de plastic presati usor visinele ca sa intre egal in ciocolata.
- Inveliti vasul cu folie de plastic si data la frigider cateva ore sa se intareasca. Pastrati ciocolata de casa la frigider si taiati felii sau cuburi.
Comentarii (1)
Mari+Ana acum 2 ore - 22 Decembrie 2025 15:27
Sarbatori frumoase, Ioana si Radu! Ca in fiecare an, esti alaturi de mine in bucatarie, site-ul e accesat in continuu.🤗🎄❄️Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email