Creveti cu usturoi

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple Retete din Spania

Reteta Creveti cu usturoi

Tapas rapid: creveti intr-un super delicios sos de usturoi.

Ingrediente

15 creveti medii
5 catei usturoi
1/4 legatura patrunjel
1/4 lingurita boia afumata (pimenton de la Vera; sau boia dulce)
1 foaie dafin
10 rasnite chili (sau dupa gust, cat doriti de picanta mancarea)
1 lingura vin alb sec
1 lingura suc de lamaie
ulei de masline de calitate (5-6 linguri)
sare, piper negru macinat

Portii: 3

  1. Crevetii se curata de cap si "coaja", dar se lasa coada pentru un aspect mai placut. Se spala rapid si apoi se usca foarte bine cu servele de bucatarie. Se pastreaza intre servetele de bucatarie pana vor fi folositi.
  2. Intr-un mojar se striveste usturoiul cu putina sare grunjoasa pana devine pasta fina. Se adauga incet, amestecand tot timpul, 2 linguri ulei de masline. Se adauga boiaua, 2 linguri de apa si patrunjelul tocat foarte foarte fin. Se amesteca bine acest mujdei.
  3. Se pune intr-o tigaie larga (care sa cuprinsa crevetii pe un singur strat) ulei cat sa acopere fundul intr-un strat subtire. Se pune chili si foaia de dafin in ulei si se infierbanta incet.
  4. Se presara crevetii cu sare si piper. De acum veti lucra cu focul la mediu
  5. Cand uleiul din tigaie e bine incins se adauga crevetii (uleiul trebuie sa sfaraie tare) si se lasa 30 secunde la prajit. Se intorc pe cealalata parte si se mai prajesc 30 secunde.
  6. Se adauga mujdeiul peste ei, se amesteca rapid si imediat dupa aceea se adauga vinul si sucul de lamaie. Se mai lasa doar 30 secunde la fiert si se trage tigaia de pe foc.
  7. Gustati sosul din tigaie si mai stoarceti putin suc de lamaie daca doriti.
  8. Se servesc imediat, cu paine proaspata ca sa nu va scape nicio picatura din deliciosul sos.

Crevetii curatati

Crevetii curatati

Incalzim uleiul cu chili si dafin

Incalzim uleiul cu chili si dafin

Prajim crevetii pe prima parte

Prajim crevetii pe prima parte

Ii prajim si pe a doua parte

Ii prajim si pe a doua parte

Adaugam mujdeiul

Adaugam mujdeiul

Reducem sosul 30 secunde

Reducem sosul 30 secunde

Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Comentarii (35)

 

Ultimele comentarii

Elena  acum 7 ani - 6 Octombrie 2016 04:29  

=P~ fiica-mea zice ca sunt cei mai adevarati si gustoshi crevetzi pe care i-a mancat vreo data!! Multumesc pentru reteta! O salvez for ever!!
 

Simona  acum 7 ani - 27 Noiembrie 2016 21:58  

Doamne, ce buni! Asta a fost cina noastra azi. Ioana, sa-ti dea Dumnezeu sanatate!
 

Ioana  acum 7 ani - 28 Noiembrie 2016 10:55  

minunat, tare ma bucur Simona!
 

Apostol Liviu  acum 7 ani - 22 Decembrie 2016 16:08  

Reteta este senzationala, o fac odata pe an dar de fiecare data cuceresc pe cineva :). Sarbatori fericite tuturor!
 

Isabela  acum 7 ani - 23 Decembrie 2016 23:25  

Am respectat reteta intocmai, inclusiv cu controversata frunza de dafin. Senzational gustul. Am testat ceva retete pentru creveti, insa aceasta reteta e, de departe, cea mai gustoasa. Va multumesc mult pentru idee. Senzationala!
 

Isabela  acum 7 ani - 23 Decembrie 2016 23:30  

Uitasem ceva important: Sarbatori fericite!
 

constantin  acum 6 ani - 26 Mai 2017 20:46  

O nebunie gustativa !!!! Am devenit dependent!!!!!!
 

mihai  acum 6 ani - 4 Octombrie 2017 21:22  

Foooarte bun!!! Am castigat sortul azi cu fiica-mea cea mare, in familie! I-am servit pe paine prajita si au fost deliciosi! Mama si sora sunt martore. Pofta buna!
 

Oana  acum 6 ani - 4 Ianuarie 2018 16:33  

Fabulos! Am dublat cantitatea si tot a trebuit sa ma multumesc cu doar vreo 3 creveti asa, de pofta... Fiica mea adora reteta iar tatal ei ii tine hangul. Reteta e absolut minunata!

 

christyansen  acum un an - 4 August 2022 15:49  

superrrrrr
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...