Creveti cu usturoi

Categorii: Retete aperitive, Retete cu peste si fructe de mare, Retete rapide, Retete simple, Retete din Spania

 

Creveti cu usturoi
Pinterest

Tapas rapid: creveti intr-un super delicios sos de usturoi.

Ingrediente
Creveti cu usturoi

15 creveti medii
5 catei usturoi
1/4 legatura patrunjel
1/4 lingurita boia afumata (pimenton de la Vera; sau boia dulce)
1 foaie dafin
10 rasnite chili (sau dupa gust, cat doriti de picanta mancarea)
1 lingura vin alb sec
1 lingura suc de lamaie
ulei de masline de calitate (5-6 linguri)
sare, piper negru macinat

Portii: 3

Preparare
Creveti cu usturoi

  1. Crevetii se curata de cap si "coaja", dar se lasa coada pentru un aspect mai placut. Se spala rapid si apoi se usca foarte bine cu servele de bucatarie. Se pastreaza intre servetele de bucatarie pana vor fi folositi.
  2. Intr-un mojar se striveste usturoiul cu putina sare grunjoasa pana devine pasta fina. Se adauga incet, amestecand tot timpul, 2 linguri ulei de masline. Se adauga boiaua, 2 linguri de apa si patrunjelul tocat foarte foarte fin. Se amesteca bine acest mujdei.
  3. Se pune intr-o tigaie larga (care sa cuprinsa crevetii pe un singur strat) ulei cat sa acopere fundul intr-un strat subtire. Se pune chili si foaia de dafin in ulei si se infierbanta incet.
  4. Se presara crevetii cu sare si piper. De acum veti lucra cu focul la mediu
  5. Cand uleiul din tigaie e bine incins se adauga crevetii (uleiul trebuie sa sfaraie tare) si se lasa 30 secunde la prajit. Se intorc pe cealalata parte si se mai prajesc 30 secunde.
  6. Se adauga mujdeiul peste ei, se amesteca rapid si imediat dupa aceea se adauga vinul si sucul de lamaie. Se mai lasa doar 30 secunde la fiert si se trage tigaia de pe foc.
  7. Gustati sosul din tigaie si mai stoarceti putin suc de lamaie daca doriti.
  8. Se servesc imediat, cu paine proaspata ca sa nu va scape nicio picatura din deliciosul sos.
 
Creveti cu usturoi - Crevetii curatati

1. Crevetii curatati

Creveti cu usturoi - Incalzim uleiul cu chili si dafin

2. Incalzim uleiul cu chili si dafin

Creveti cu usturoi - Prajim crevetii pe prima parte

3. Prajim crevetii pe prima parte

Creveti cu usturoi - Ii prajim si pe a doua parte

4. Ii prajim si pe a doua parte

Creveti cu usturoi - Adaugam mujdeiul

5. Adaugam mujdeiul

Creveti cu usturoi - Reducem sosul 30 secunde

6. Reducem sosul 30 secunde

Creveti cu usturoi - Creveti cu usturoi

7. Creveti cu usturoi


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 45)  

 

 

 

Anca Adela   acum 2 ani - 21 August 2012 12:33  

Re: Creveti cu usturoi

Gambas al ajillo, yamiiiiiiiiiiiii
 

Ioana  acum 2 ani - 21 August 2012 13:11  

Re: Creveti cu usturoi

exact! fooooarte buni!
 

Darvenia Darvi  acum 2 ani - 23 August 2012 17:32  

Re: Creveti cu usturoi

si eu fac doar un pic altfel nu pun lamaie si dafin doar ulei ,chilli crevetii ii prajesc un pic si apoi pun usturoiul taiat fin si patrunjel mai las un minut si sting cu vin vesel , fierb paste si le pun in sos imi e pofta
 

senzed  acum 2 ani - 23 August 2012 17:50  

Re: Creveti cu usturoi

Absolut savuros
Am mancat ceva similar, dar nu la fel de bogat ca aroma, in Croatia, astfel fiind pregatite scoici, dar aceasta reteta este mult mai buna.
De unde cumperi creveti cruzi?, eu nu am gasit pana acum decat prefierti.
Felicitari vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 23 August 2012 17:58  

Re: Creveti cu usturoi

de la Metro, au si creveti cruzi pe gheata.
 

Catalina  acum 2 ani - 4 Decembrie 2012 11:51  

Re: Creveti cu usturoi

Am pregatit aseara reteta, a fost excelenta! Nu sunt la prima incercare cu retele de pe blog si am numai cuvinte de lauda. Felicitari!
 

Corina  acum 2 ani - 16 Decembrie 2012 20:34  

Re: Creveti cu usturoi

Nu sunt un fan al fructelor de mare. Am luat creveti sa-i prepar sotului meu.Am gasit mai multe retete pe net dar am folosit reteta ta pentru mai multa siguranta.Sotul meu a fost uimit ca am mancat si eu vesel
 

ureche florin.valentin  acum 2 ani - 5 Ianuarie 2013 16:48  

Re: Creveti cu usturoi

Buna ziua,
Sa stiti ca am pregatit sotiei acest fel de mancare si i-a placut foarte mult.
Va multumesc pentru reteta, a fost excelenta.
 

diana  acum 2 ani - 9 Ianuarie 2013 10:58  

Re: Creveti cu usturoi

buna am pregatit si eu e foarte bun .
 

Ana  acum un an - 9 Mai 2013 22:30  

Re: Creveti cu usturoi

Daca nu adaug vin exista sanse sa le schimb gustul in rau?
 

DANUTZA  acum un an - 14 Mai 2013 16:30  

Re: Creveti cu usturoi

AM SA INCERC SI EU ..DEJA AM APA LA GURA imi e pofta
 

cristina  acum un an - 23 Septembrie 2013 22:09  

Re: Creveti cu usturoi

eu am incercat flambati cu putin cognac la sfarsit .delicios vesel
 

Codin Gheorghe  acum 2 luni - 2 Martie 2015 18:46  

Re: Creveti cu usturoi

In aceasta reteta nu are ca cauta foia de dafin. Aveti o inclinatie catre gustul mancarurilor unguresti, folosind des paprika sau foaia de dafin acolo unde nu trebuie, in mancarea mediteraneana.
 

Ioana  acum 2 luni - 2 Martie 2015 18:59  

Re: Creveti cu usturoi

dafinul creste in zona mediteraneana. e folosit in grecia, italia, franta vesel boiaua afumata e produsa in Spania.
 

Codin Gheorghe  acum 2 luni - 2 Martie 2015 19:07  

Re: Creveti cu usturoi

Cu respect domna Ioana, dar dafinul sta ala baza mancarurilor in special marinate, iar paprika cu fructe de mare la tigaie..!!! poate in paella.
 

Ioana  acum 2 luni - 2 Martie 2015 19:42  

Re: Creveti cu usturoi

in loc de respect as prefera sa incercati reteta si apoi sa va spuneti parerea. dupa cum respingeti anumite combinatii, inteleg ca nu ati testat niciodata asa ceva. ca sa fie experienta completa, uitati aici si niste midii cu boia afumata la tigaie: [link] geniale, va promit.
dupa aceea povestim concret...
 

Codin Gheorghe  acum o luna - 2 Martie 2015 20:47  

Re: Creveti cu usturoi

Stimata doamna, sunt doua aspecte ce trebuie clarificate.
1. Respectul de care vorbesc se datoreaza aprecierilor pe care le am pentru munca d-va ce cuprin acest sit si pentru care va felicit.
2. Va rog sa ma credeti ca am testat foarte multe combinatii din toate colturile lumii si raman la parerea mea ca cele mai bune combinatii sunt cele in care sa simti ca mananci ce este scris in menu. Condimentele au si ele rostul lor. De exemplu am fost foarte dezamacit de " Gulasul austriac" prezentat de d-va si pe care l-am pregatit si eu .
A putut totusi sa-l mananc pentru ca n-am pus toata cantitatea de paprika recomndata de reteta d-va.
Daca imi permiteti am sa va trimit o reteta cu fructe de mare pe care eu o fac saptamanal. O seara buna.
 

Ioana  acum o luna - 2 Martie 2015 21:00  

Re: Creveti cu usturoi

deja deraiem de la subiect... de la afirmatia total aberanta ca dafinul nu e specific zonei mediteraneene si ca boiaua e doar pentru mancarurile unguresti am ajuns la gulas.
 

Ana-Maria  acum 6 zile - 19 Aprilie 2015 13:24  

Re: Creveti cu usturoi

Reteta exceptionala!
 

Ioana  acum 6 zile - 19 Aprilie 2015 17:37  

Re: Creveti cu usturoi

Ana-Maria, asa zic si eu. cred ca e una dintre retetele care-mi vine cel mai repede in minte cand trebuie sa recomand o reteta deosebita.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus