Retete Culinare : e-Retete

 

Cuib de viespi

Categorii: Retete aluaturi, Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete romanesti

 
Cuib de viespi. Imagini pas cu pas pentru cuib de viespi

Din acelasi aluat de cozonac, am facut sambata si acest cuib de viespi. Sunt foarte bune la micul dejun cu o cana de lapte. E un bonus pentru Simona si Monika care voiau cozonacul cu nuca si stafide. In acesta forma, fetelor puteti adauga ce doriti!

Ingrediente pentru Cuib de viespi

400 gr faina alba
40 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr un topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)

Umplutura

100 gr zahar
150 gr unt
100 gr nuca macinata
scortisoara (optional)

Sirop

150 ml apa
100 gr zahar

Cuib de viespi - Preparare

  1. Se amesteca faina cu zaharul si sarea.
  2. Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
  3. In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat si dospit.
    * aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora.
  4. Pentru umplutura se freaca untul cu zaharul. Se macina nuca.
  5. Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se intinde apoi foaie de 30 cm x 50 cm.
  6. Se unge foaia cu untul frecat cu zahar. Se presara deasupra nuca. Daca doriti puteti presara putina scortisoara macinata sau/si o mana de stafide inmuiate in apa calduta/rom.
  7. Se ruleaza foaia pe latura mare. Se taie felii de cca 3 cm.
  8. Se aseaza feliile intr-o tava rotunda (cu pereti detasabili) de 26 cm diametru. Asezati-le la distanta unele de altele sa aiba loc sa creasca.
    * eu am facut doar 1/2 portie de aluat, asa ca am folosit o tava mai mica, de 20 cm diametru
  9. Bagati tava intr-o punga de plastic si lasati la crescut 30-40 minute.
  10. Dati tava la cuptor la 180C pentru 20 minute.
  11. Pregatiti siropul: fierbeti apa cu zaharul la foc mediu pana zaharul se topeste.
  12. Dupa 20 minute, scoateti tava din cuptor si cu o pensula de silicon ungeti cuiburile cu siropul fierbinte. Dati tava iar la cuptor pentru inca 15 minute. Scoateti-o iar si ungeti inca o data cu sirop. Mai lasati 5 minute la copt.

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluatul intins uns cu unt si nuca
Aluatul intins uns cu unt si nuca
Rulam
Rulam
Taiem felii
Taiem felii
Feliile in tava
Feliile in tava
Cuibul crescut
Cuibul crescut

 

5 34

 

 

Retete similare 

Cuiburi umplute Cuib de viespi cu scortisoara si nuca
Cuiburi umplute Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

4 persoane au incarcat fotografii cu "Cuib de viespi". Vezi fotografiile

 

Comentarii

Emanuela  acum un an 6 Februarie 2012 11:07  

Re: Cuib de viespi

Am o reteta care arata la fel, doar ca e alta chestiune: cinnamon rolls, de la soacra mea din State, preocupata ca fiul sau va uita ca e american de la prea multa mancare romaneasca. )
E cu scortisoara si zahar brun 'true'... :D
 

Angela  acum un an 6 Februarie 2012 13:38  

Re: Cuib de viespi

Arata super...cred ca sunt super gustoase aceste "cuiburi" si cu nuca de cocos....!

Angela
 

Ioana  acum un an 6 Februarie 2012 13:43  

Re: Cuib de viespi

cum sa nu?! cu cocos, fructe uscate, cacao... tot ce-ti pofteste inima.
 

Gabriela Pop  acum un an 6 Februarie 2012 14:22  

Re: Cuib de viespi

Eu fac siropul din 125 ml lapte ,150gr zahar si vanilie,asa e reteta mea.
 

corovanca eliza  acum un an 6 Februarie 2012 17:01  

Re: Cuib de viespi

am facut aceasta reteta dar in compozitie am pus rahat rosu de trandafiri a iesit foarte frumoasa si buna arata ca un trandafir defacut super imi place
 

nela  acum un an 6 Februarie 2012 18:58  

Re: Cuib de viespi

explica-mi mai bine cum fac aluatul"de mana"...
 

Ioana  acum un an 7 Februarie 2012 10:41  

Re: Cuib de viespi

simplu: pui faina+zahar+sare intr-un vas (bol) larg care-ti lasa spatiu de miscare. faci o gaura in mijloc si acolo torni amestecul de la pasul 2. presari drojdia si zaharul deasupra. incepand dinspre margini incepi sa amesteci faina cu lichidul din centru pana devine omogen. apoi framanati totul timp de macar 15-20 minute. apoi acoperi vasul cu folie de plastic si lasi la crescut la loc caldut 1 ora, pana-si dubleaza volumul.
 

ela86  acum un an 8 Februarie 2012 12:17  

Re: Cuib de viespi

cam cata drojdie proaspata ar trebui sa pun in loc de cea uscata?as vrea sa le fac acum si nu am decat drodjdie uscata
 

Mari Ana  acum un an 10 Februarie 2012 11:37  

Re: Cuib de viespi

Iese mai bine decat cuiburile cu nuca si scortisoara, cred ca din cauza aluatului de cozonac. F.f. bun, iar dimineata cu un iaurt e delicios. Votat.
 

Anonim  acum un an 13 Februarie 2012 09:27  

Re: Cuib de viespi

Tie ti-au iesit 7 bucati din jumatate din cantitatile scrise mai sus? Intreb pentru ca vreau sa fac si eu, si sa stiu daca pun jumatate sau pun intregi cantitatile..
 

Ioana  acum un an 13 Februarie 2012 09:35  

Re: Cuib de viespi

mi-au iesit din 1/2 portie 9 bucati. 7 le-am copt cum se vede in tava si 2 bucati (colturile, care nu sunt aspectuoase) le-am copt separat in 2 tavite metalice pentru mini-tarte.
 

Mari Ana  acum un an 17 Februarie 2012 14:21  

Re: Cuib de viespi

Nu stiu a cata oara le fac, cred ca a cincea. Le-am dus si vecinilor mei, care acum asteapta reeeditarea... Se fac atat de simplu si efectul e garantat.
 

Ioana  acum un an 18 Februarie 2012 13:38  

Re: Cuib de viespi

super! astazi experimentez cu un nou aluat sper sa fie un succes la fel de mare ca si acesta
 

amalia  acum un an 25 Februarie 2012 23:58  

Re: Cuib de viespi

Am facut reteta cu jumatate din cantitati.. am framantat cu mana, dar nu mi-a crescut aproape deloc, nici cand am acoperit bolul , nici cand am bagat tava in punga ( am urmat fiecare pas. Ar fi trebuit sa pun 8 gr de drojdie in loc de 4?
 

Ioana  acum un an 27 Februarie 2012 11:34  

Re: Cuib de viespi

ai framantat bine aluatul? ce marca de drojide ai folosit?
 

amalia  acum un an 27 Februarie 2012 11:40  

Re: Cuib de viespi

l-am framantat bine.. am folosit Royal (sunt in spania, e cea mai buna marca de aici de drojdie)
 

Ioana  acum un an 27 Februarie 2012 11:43  

Re: Cuib de viespi

pe plicul de royal ce intructiuni sunt? adica cate grame are pliculetul si pentru ce cantitate de faina este recomandata?
 

Monica  acum un an 28 Februarie 2012 02:40  

Re: Cuib de viespi

Amalia,
Royal e praf de copt, nu drojdie. Gasesti drojdie proaspata marca Levital (sunt niste cubulete de culoare galbena) in frigider in Carrefour, Alcampo etc, in zona de pizza, pasta fresca...Royal-ul foloseste-l la bizcochos..
 

Solomon Roxana  acum un an 7 Martie 2012 21:27  

Re: Cuib de viespi

Astept cu nerabdare o reteta de mucenici...iam iam :D Sper sa nu mai astept asa mult...
 

Elena Sorina  acum un an 13 Aprilie 2012 15:11  

Re: Cuib de viespi

buna daca nu am tava rotunda pot sa fac in una patrata ? oare va iesi:D??
 

Ioana  acum un an 13 Aprilie 2012 15:16  

Re: Cuib de viespi

bineinteles, doar ca va fi un cuib patrat
 

Rodica  acum un an 15 Aprilie 2012 00:52  

Re: Cuib de viespi

Christos a inviat!!!
Multzam fain de reteta, este a 2-a pe care o incerc, prima a fost salamul de bisciuti...au iesit super amandoua! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
 

Daria Moldovan  acum un an 19 Aprilie 2012 16:52  

Re: Cuib de viespi

Imi cer scuze! Nu stiu ce s-a intamplat si am adaugat poza cu salata de ciuperci marinate, la reteta de cuib de viespi
Nu stiu cum sa o sterg..
 

Ioana  acum un an 19 Aprilie 2012 16:55  

Re: Cuib de viespi

sterg eu poza si o poti adauga la reteta corecta.
in curand vei putea sa le si stergi
 

Mariana Lemnian  acum 11 luni 18 Noiembrie 2012 15:52  

Re: Cuib de viespi

Buna ioana..crezi ca ar iesi bine daca as pune o budinca de vanilie si stafide???am mancat combinatia asta si imi place,dar imi este frica ca o sa se arda crema..ce parere ai?
 

Ioana  acum 11 luni 18 Noiembrie 2012 16:42  

Re: Cuib de viespi

gasesti aici tarte cu crema de vanilie: [link] si aici niste briose cu crema de vanilie: [link]
poate te inspira la combinatia ta.
 

Mariana Lemnian  acum 13 luni 19 Noiembrie 2012 12:39  

Re: Cuib de viespi

Daaaa.briosele le-am facut si sunt delicioase.imagineaza-ti ca eram insarcinata in luna a7a si cand am vazut poza si am citi ingredientele m-am si apucat de facut...mai tarziu,in timpul 'operatiunii' am realizat cat de elaborioasa este toata treaba.concluzia:le-am copt pe la 1noa pt ptea ..dar a meritat pt ca sunt extraordinare ..
 

Dalinutza Dalina  acum 11 luni 26 Noiembrie 2012 19:04  

Re: Cuib de viespi

Sambata am facut si eu aceasta reteta.A fost un deliciu dar mi-au iesit destul de crocante cuiburile de viespi.Oare care este motivul?oricum prajiturica este exceptionala!
 

karina  acum 9 luni 7 Martie 2013 15:04  

Re: Cuib de viespi

te lingi pe degete tu faci cele mai bune cuiburi de viespi iti dau nota FB dar mai vorbim ceau Ioana
 

Mihaela  acum 37 minute 8 Noiembrie 2013 15:00  

Re: Cuib de viespi

Foarte, foarte buni!!!I-am "prestat" aseara s oricat m-am ambitionat sa nu gust nu am putut sa ma abtin....mai rau,nu m-am putut opri numai la unul...Sunt pacatosi de buni!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS