Galuscute frantuzesti

Retete aluaturi Retete din Franta Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Galuscute frantuzesti

O sa adorati varianta frantuzeasca a celebrelor gnocchi! Nu doar ca se fac mai repede, dar sunt pufoase si usoare precum un nor alb razlet pe cerul de vara!

Iar aluatul este unul cu care sunteti deja obisnuiti, aluat de eclere in varianta sarata, aluat pe care pana acum l-am prajit, l-am copt si azi in final l-am fiert. Oare ce mai urmeaza?

Ingrediente

180 ml apa
90 gr unt
120 gr faina alba
1 lingura mustar
25 gr parmezan
2 fire patrunjel
2 fire cimbru
3 oua
1/2 lingurita sare
sare, piper negru

Portii: 3-4

  1. Puneti apa cu untul si sarea pe foc mediu, pana se topeste untul si incepe sa fiarba.
  2. Turnati toata faina dintr-o data si amestecati rapid pana se leaga aluatul, devine ca o bila. Luati oala de pe foc.
  3. Adaugati mustarul, parmezanul razuit, verdeturile tocate marunt si piper dupa voie. Lasati compozitia sa se racoreasca un pic.
  4. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine, pana se incorporeaza, dupa fiecare. O sa vi se para ca aluatul nu se leaga, ca se fac cocoloase mari dupa ce adaugati ouale, dar insistati si amestecti bine, se va lega in cca 1 minut.
  5. Puneti aluatul in spritul de patiserie dupa metoda de aici. Folositi un varf rotund de cca 1.5 cm. Lasati aluatul sa stea 30 minute. Daca va grabiti, lasati-l doar 15 minute la frigider.
  6. Puneti o oala larga cu multa apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca dati focul la mic, astfel incat apa doar sa bolboroseasca usor.
  7. Strangeti spritul deasupra apei fierbinti si cu un cutit taiati bucati lungi de cca 2 cm. Bucatile vor cadea in apa. Din cand in cand curatati cutitul de aluat. Aveti grija ca bastonasele sa cada pe toata suprafata fundului oalei, nu le formati intr-un loc, ca sa nu se lipeasca. Cand ati acoperit tot fundul oalei va opriti. Dupa o vreme veti vedea ca galustele se ridica la suparafta. Dupa acest moment le mai lasati la fiert 3 minute.
    * repetati pana terminati aluatul
  8. Scoateti galustele cu o paleta din apa. Asezati-le pe un platou, avand grija sa le separati ca sa nu se lipeasca intre ele.
  9. Dati tava cu galuste la frigider pentru minim 30 minute (1 ora ar fi ideal). Dupa acest timp se pot folosi in alte preparate (sotate, gratinate, in supe etc). Se pot congela.

Adaugam parmezan, verdeturi, mustar si piper in aluat

Adaugam parmezan, verdeturi, mustar si piper in aluat

Aluatul inainte de a adauga ouale

Aluatul inainte de a adauga ouale

Aluatul dupa ce am adaugat ouale

Aluatul dupa ce am adaugat ouale

Aluatul in sprit

Aluatul in sprit

Galuscutele fierte

Galuscutele fierte

Galscutele la racit

Galscutele la racit

Comentarii (7)

 

otto  acum 12 ani - 9 Martie 2012 09:14  

;) =P~
 

MariAna  acum 12 ani - 9 Martie 2012 13:01  

Bine venita reteta. Eu am facut gnocchi in varianta clasica, cu cartofi, dar nu s-au mancat prea bine. Voi incerca si galuscute, par mai usor de facut si mai gustoase.
 

Ioana  acum 12 ani - 9 Martie 2012 13:07  

in aceasta varianta si goale, fara sos, sunt gustoase. insa maine postez o reteta pentru ele, cu sos, ciuperci si branza...
 

Hotea Simona-Adina  acum 12 ani - 9 Martie 2012 15:40  

Abia astept ! =P~
In seara asta iau ciuperci si completez stocul de branzeturi.
 

Ioana  acum 12 ani - 9 Martie 2012 15:56  

atunci sa iei cascaval Moeciu ;) sau orice cascaval cu gust bun iti place... poate un emmentaler
 

Ancutza  acum 12 ani - 12 Martie 2012 17:06  

Imi place cum "suna" aluatul asta. Cel cu cartofi nu prea mi-a reusit , cred ca din cauza cartofilor , dar sa stii ca am retinut ce mi-ai spus : ca trebuie cartofi fainosi , din aceia pe care scrie ca sunt pentru copt .Cat de curand voi incerca reteta si iti voi spune cum mi-au iesit.
 

Ioana  acum 12 ani - 12 Martie 2012 17:14  

da, trebuie sa-i iei de la un supermarket. ca la piata nu sunt de incredere daca intrebi ce fel de soi sunt. eu am luat de nu stiu cate ori si am ajuns acasa cu cartofi cu continut scazut de amidon... daca ii ai de la tara, faci un piure (chiar si cand ii cureti simti pe mana si vezi pe cutit daca sunt fainosi) si daca sunt super fainosi atunci poti face linistita gnocchi de cartofi cu ei.

dar la galsucutele astea nu vei avea surprize. ies pufoase fara probleme.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...