Retete Culinare : e-Retete

 

Mousse de ciocolata

Categorii: Retete desert, Retete din Franta, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Mousse de ciocolata. Imagini pas cu pas pentru mousse de ciocolata

Mousse-ul de ciocolata a Juliei Child este cadoul meu pentru toti indragostitii care citesc si gatesc inspirandu-se din siteul meu! Este decadent, senzual, usor... un adevarat desert frantuzesc. Textura aerata il face irezistibil! Transmiteti iubirea mai departe, pregatindu-l persoanelor dragi voua.

Ingrediente pentru Mousse de ciocolata

85 gr ciocolata (70% cacao)
85 gr unt (82% grasime)
30 ml cafea expresso tare
2 oua
85 gr zahar + 1/2 lingura zahar
15 ml rom
1 lingurita apa
putina sare

Portii: 4

Mousse de ciocolata - Preparare

  1. Crema de ciocolata: intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, untul taiat cubulete si cafeaua. O asezam pe o oala cu apa care fierbe incet (focul dat la minim sub ea) si amestecam rar cu un tel pana totul e topit si omogenizat. Punem craticioara deoparte.
  2. Crema de oua: in alta craticoara punem galbenusurile oualor, 85 gr zahar, romul si apa. O asezam pe oala cu apa care fierbe incet si cu un tel batem bine amestecul pe abur, pana zaharul e complet topit. Va dura cam 8-10 minute daca faceti operatia manual. Puteti insa sa folositi si un mixer. Cand zaharul e complet topit (treceti cu degetul pe fundul craticioarei si simtiti daca mai sunt granule netopite de zahar), luati craticioara de pe abur si puneti-o cu fundul intr-un vas in care ati pus apa rece gheata. Continuati sa amestecti cu telul pana crema de oua e racita, cam 3-4 minute. Veti simti cum crema se ingroasa si la final va curge de pe tel in fir gros. Verificati crema cu degetul si cand o simtiti la temp. camerei e gata.
  3. Turnati crema de ciocolata de la pasul 1. peste crema de oua de la pasul 2 si omogenizati, amestecand usor cu telul. Adaugati si fff putina sare. Puneti crema obtinuta intr-un bol incapator, pentru ca la pasul final aveti nevoie de spatiu pentru amestecare.
  4. Spuma: albusurile oualor le bateti spuma cu mixerul. Cand incepe sa se formeze spuma adaugati restul de zahar (1/2 lingura) si continuati sa bateti pana spuma sta pe tel. E important ca spuma sa fie bine batuta: rasturnati bolul cu fundul in sus si daca spuma nu curge din el, e ok
  5. Acum urmeaza cel mai important pas, cel care va da textura aerata (vezi poza 9): puneti 1/3 din spuma de albusuri peste crema. Cu telul amestecati usor: bagati telul sub spuma si ridicati... repetati aceasta miscare pana cele doua sunt omogenizate. Nu trebuie sa fie perfect omogenizate, amestecati pana nu se mai vad dare groase albe prin crema. Adaugati inca 1/3 din spuma si repetati amestecarea usoara de jos in sus. La final incorporati restul de 1/3 din spuma. Tot timpul miscarile voastre sa fie usoare, sa nu amestecati vartos, fiindca spuma se va lasa si mousseul nu va mai fi aerat.
  6. Portionati spuma in cupe, cesti de cafea, pahare etc. Si acum miscarile voastre trebuie sa fie usoare. Luati spuma usor cu o lingura/lingurita (depinde de volumul paharului pe care-l umpleti) si lasati-o sa curga in pahar. Nu amestecati in pahare, nu nivelati! Daca vreti sa se aseze spuma mai bine in pahare bateti-le usor cu fundul de masa. Dati mousse-ul la frigider, minim 4 ore sau peste noapte.
  7. Pentru a obtine paharele bicolore procedati astfel: puneti spuma intr-un pahar pe care-l tineti inclinat la 45 grade. Cand se umple pe diagonala asezati-l pe ceva care sa-l sustina in acea pozitie (eu am folosit o cana, dar improvizati ceva care sa se potriveasca formei paharului vostru). Curatati marginile daca s-au murdarit. Dati la frigider pana a doua zi. Crema se va intari in acea pozitie. Cand doriti sa serviti, umpleti cealalta jumatate de pahar cu frisca batuta cu putin zahar (pudra!) si putina esenta de vanilie. Deasupra razuiti ciocolata.
  8. Bon Appétit!

 
Click pe imagini pentru a mari

Topim ciocolata, unt si cafea pe abur
Topim ciocolata, unt si cafea pe abur
Crema de ciocolata (1)
Crema de ciocolata (1)
OUa , zahar, rom
OUa , zahar, rom
Batem crema de oua pe abur
Batem crema de oua pe abur
Cand e rece, curge in fir gros
Cand e rece, curge in fir gros
Crema de ciocolata si cea de oua amestecate
Crema de ciocolata si cea de oua amestecate
Adaugam usor spuma de albusuri
Adaugam usor spuma de albusuri
Mousse-ul e gata
Mousse-ul e gata
Textura
Textura
Pahar umplut pe jumatate cu mousse (inclinat la 45 grade)
Pahar umplut pe jumatate cu mousse (inclinat la 45 grade)
Pahar bicolor
Pahar bicolor
Mousse de la MariAna
Mousse de la MariAna

 

5 69

 

 

Retete similare 

Mousse de piersici si fructul pasiunii cu iaurt Fursecuri cu ciocolata
Mousse de piersici si fructul pasiunii cu iaurt Fursecuri cu ciocolata
Baton de ciocolata cu lapte Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly
Baton de ciocolata cu lapte Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly

O persoana a incarcat o fotografie cu "Mousse de ciocolata". Vezi fotografia »

 

Comentarii

Monica Mihaly  acum 2 ani 11 Februarie 2011 11:37  

Re: Mousse de ciocolata

cu deserturi deastea nu mai tin eu nici dieta nici nimica, arata foarte tareeee
 

cristina  acum 2 ani 11 Februarie 2011 11:39  

Re: Mousse de ciocolata

Multumim, arata f. bine. Am o intrebare : De ce nu primesc Newsletter-ul ? Am tot sperat si asteptat...
 

Ioana  acum 2 ani 11 Februarie 2011 11:45  

Re: Mousse de ciocolata

monika, e moale, nu tare!!! lasa dieta dupa valentine's, pana atunci nu te mai gandi la asta

cristina, nu ti-ai activat newletterul, de aceea nu-l primesti. verifica-ti mailul (inclusiv in spam) si vezi daca ai primit un mail de le e-retete.ro pentru activare. trebuie sa dai click pe un link pe care ti l-am trimis ca sa se activeze newsletterul.
 

Biancas  acum 2 ani 11 Februarie 2011 15:02  

Re: Mousse de ciocolata

Mortal arata!!!
Multumim Ioana de reteta.
 

Bella  acum 2 ani 11 Februarie 2011 15:18  

Re: Mousse de ciocolata

Arata delicios...sigur se va presta pentru Valentine's si nu numai...
 

catalina baisan  acum 2 ani 11 Februarie 2011 16:46  

Re: Mousse de ciocolata

super bun a iesit incercati fetele
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 11 Februarie 2011 17:37  

Re: Mousse de ciocolata

Mmmm...ce delicatessssa !
Draga Ioana, in acest week-end iti doresc sa te simti ... ca o trufanda : cea mai frumoasa si mai dorita !
 

Fira  acum 2 ani 11 Februarie 2011 17:49  

Re: Mousse de ciocolata

Arata senzational si cu siguranta este foarte bun, o sa-l fac si eu.
Multumim Ioana de reteta si de ceea ce faci Felicitari !
 

Monica Mihaly  acum 2 ani 11 Februarie 2011 23:25  

Re: Mousse de ciocolata

iona draga cu retetele astea oricum nu am de ales, sunt prea pofticioasa sa nu le incerc
 

lira  acum 2 ani 12 Februarie 2011 20:39  

Re: Mousse de ciocolata

trebuie sa recunosc ca prezentarea m-a at gata! nota 10***
 

Adriana  acum 2 ani 13 Februarie 2011 23:45  

Re: Mousse de ciocolata

Buna seara,Ioana! Ma bucur ca apreciezi si tu retetele Juliei! Ies foarte bune, intr-adevar! Pozele tale arata frumos si apetisant, sigur a iesit si gustos desertul! Felicitari si pentru toate celelalte retete, grozava sursa de inspiratie! Imi esti de mare ajutor! Spor in toate!
 

Ioana  acum 2 ani 14 Februarie 2011 10:51  

Re: Mousse de ciocolata

multumesc dragelor, ma bucur ca v-a incantat cadoul meu
 

nadia  acum 2 ani 14 Februarie 2011 19:43  

Re: Mousse de ciocolata

Esti deosebita! Felicitari pentru ceea ce reusesti sa realizezi! pupici
 

viorica  acum 2 ani 15 Februarie 2011 14:45  

Re: Mousse de ciocolata

AICI TOTUI FRUMOS SI IN SPACIAL PLACUT . FELICIT TOATE GOSPODINELE CARE GATESC SAU MACAR INCEARCA RETETELE DE AICI. DORESC TUTUROR DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR (DE DRAGOBETE], SA FIE FRUMOASE CA IARNA , DORITE CA PRIMAVARA , IUBITE CA VARA SI BOGATE CA TOAMNA.
 

Mari Ana  acum 2 ani 18 Februarie 2011 16:51  

Re: Mousse de ciocolata

A fost asa de simplu de pregatit si ne-a placut foarte mult, data viitoare voi dubla reteta.
 

Morariu Neacsu Ionela  acum 2 ani 24 Februarie 2011 12:58  

Re: Mousse de ciocolata

O adevarata delicatesa! Super bun si o prezentare pe masura. Multumim pentru reteta.
 

MOnica  acum 2 ani 15 Aprilie 2011 23:30  

Re: Mousse de ciocolata

nici eu nu primesc newsletter desi spune ca sunt deja inregistrata in baza de date. Si email nu am primit
 

Ioana  acum 2 ani 16 Aprilie 2011 11:17  

Re: Mousse de ciocolata

MOnica, newsletterul se trimite saptamanal, de obicei lunea, cu toate retetele din saptamana percedenta. Tu esti inscrisa de cateva zile si inca nu a fost trimis niciun newlsletter de atunci. Dar luni il vei primi cu siguranta.
 

Adriana  acum 2 ani 13 Iulie 2011 16:18  

Re: Mousse de ciocolata

Buna Ioana,

Sper sa fie o intrebare pertinenta : cafeaua o pun praf sau facuta - lichid ( am observat ca ai trecut la cantitate ml, dar totusi sa intreb ). Nu sunt obisnuita cu cafeaua , nu stiu de cate feluri este deoarece nu consum
 

Ioana  acum 2 ani 13 Iulie 2011 16:22  

Re: Mousse de ciocolata

nicio problema cafea facuta (lichida) se pune.
o poti face la ibric, filtru sau (ideal) la un expressor.
 

Claudia  acum un an 24 Septembrie 2011 15:03  

Re: Mousse de ciocolata

Mousse-ul meu de ciocolata se afla acum la frigider pana maine! Gustul e foarte bun!
Mai ramane de pus frisca maine si " Bon Appétit! " .
(ca sa citez autoarea
 

Anca  acum un an 1 Decembrie 2011 23:15  

Re: Mousse de ciocolata

Arata delicios!!Crezi ca l-as putea folosi in rol de umplutura pentru o tarta?ma gandesc in sensul in care nu se va inchega si va curge sau cine-stie-ce alte surprize :-s Multumesc!
 

Ioana  acum un an 5 Decembrie 2011 15:15  

Re: Mousse de ciocolata

se poate folosi pentru tarta. mousseul daca il faci corect se va inchega si nu va curge.
 

mihaella  acum un an 11 Ianuarie 2012 18:13  

Re: Mousse de ciocolata

ku ce poate fin inlokuit romul..problema e ka nu mi place delok shi ash vrea sa l inlokuiesk ku ceva
 

Ioana  acum un an 11 Ianuarie 2012 18:24  

Re: Mousse de ciocolata

coniac, bourbon. sau un lichior cu o aroma care-ti place in combinatie cu ciocolata.
 

m.  acum un an 12 Ianuarie 2012 09:09  

Re: Mousse de ciocolata

multsumesk foarte mult
 

liviu  acum un an 28 Ianuarie 2012 12:33  

Re: Mousse de ciocolata

imi trimiti si mie ceva retete noi cand adaugi pe site te rog multumesc mult
 

catalina  acum un an 25 Februarie 2012 13:32  

Re: Mousse de ciocolata

buna! am descoperit site`ul din intamplare si ma fascinat FELICITARI! vroiam sa te intreb daca trebuie sa stea 24h neaparat la rece pt ca nu mai am rabdare sa`l savurez? o zi buna
 

Ioana  acum un an 25 Februarie 2012 18:30  

Re: Mousse de ciocolata

daca nu rezisti lasa-l macar cateva ore. la rece textura lui moale se transforma in una mai substantiala iar faptul ca e aerata se simte si vede mai bine.
 

catalina  acum un an 25 Februarie 2012 18:56  

Re: Mousse de ciocolata

multumesc foarte mult pt raspuns.
 

catalina  acum un an 26 Februarie 2012 14:34  

Re: Mousse de ciocolata

Delicios!
 

mari  acum un an 27 Aprilie 2012 14:07  

Re: Mousse de ciocolata

nebunie

bai oamenilor nu stiu cine o facut reteta asta dar este o porcarie !!!!!!!!!! mi s a taiat ciocolata din causa untului, iar galbenusurile nu au nici o legatura cu poza!
 

Bucataras Ioana  acum un an 4 Iunie 2012 19:45  

Re: Mousse de ciocolata

Acum am pus paharele la rece! Are un gust senzational! Felicitari pt reteta asta minunata!
 

Vio  acum un an 17 Iunie 2012 20:54  

Re: Mousse de ciocolata

Mari, ai facut tu ceva gresit cu siguranta. Am facut si eu reteta azi si nu mi s-a taiat nicio ciocolata.

Problema mea a fost ca nu mi s-a topit zaharul. Am amestecat eu in galbenusurile alea de le-a luat ameteala, dar degeaba. Gustul a fost f bun, doar ca se simtea zaharul, ceea ce nu era f placut.


Data viitoare o sa folosesc zahar pudra.

In schimb, am pus si putina zeama de portocale si niste menta tocata marunt de tot, iar asta i-a dat o prospetime aparte.
 

Urzica Adriana  acum un an 29 Iunie 2012 15:13  

Re: Mousse de ciocolata

Din pacate nu mi-a reusit, nu stiu ce am gresit , am urmat tot ce scria in reteta.
Nicidecum nu s-a inchegat ca o crema.
 

Ioana  acum un an 29 Iunie 2012 15:42  

Re: Mousse de ciocolata

cum s-a inchegat?
 

Iulia  acum un an 30 Iunie 2012 13:42  

Re: Mousse de ciocolata

Sunt tare curioasa cum va iesi. Am paharelele la frigider. Gustul e interesant.
De obicei fac o reteta din cartea Principesei Margareta. Acolo nu se foloseste deloc unt, ci dor smantana dulce.

O sa revin cu rezultatele

p.s.

Prezentarea m-a facut praf. O sa incerc 'smecheria' asta si pentru inghetata in mai multe culori

 

Iulia Weiss  acum un an 30 Iunie 2012 16:37  

Re: Mousse de ciocolata


Bun, bun, bun !!!

Prezentarea i-a lasat masca si pe-ai mei.

Mirosul de cafea ii ofera o nota delicata, plina de rafinament.
Am urmat intocmai instructiunile de omogenizare si crema a iesit aerata, cu o consistenta fina, pufoasa.

Am folosit frisca naturala facuta din smantana dulce si ciocolata amaruie data pe razatoare.

Iti multumesc si pentru aceasta reteta minunata + bonusul cu prezentarea

p.s. Nu am mai rezistat si am servit-o. Paharele au stat la frigider doar 2 ore. A fost cremoasa, delicioasa!
 

Ioana  acum un an 30 Iunie 2012 19:11  

Re: Mousse de ciocolata

Iulia, nici nu stii cat ma bucur! cel mai placut lucru e sa-ti impresionezi familia cu ceea ce faci. e un sentiment de neegalat. mi-ai transmis si mie o bucatica din el. merci
 

Dayaa  acum un an 5 Iulie 2012 23:51  

Re: Mousse de ciocolata

Ulala..Arata bine de tot abia astept sa incerc reteta..
 

Oana  acum un an 12 August 2012 15:48  

Re: Mousse de ciocolata

Excelenta reteta chiar daca mie nu mi-a iesit la perfectie. As avea totusi niste intrebari poate ma lamuresti ce fac gresit de nu mi se intareste mousse-ul in frigider si de ce mi s-a lasat ciocolata pe fundul paharului. Multumesc mult!
 

Ioana  acum un an 13 August 2012 13:12  

Re: Mousse de ciocolata

cand ai topit ciocolata cu untul pe abur, ti s-a parut ca s-a "taiat" compozitia? ceva a fost in neregula la acest pas?
 

Oana  acum un an 13 August 2012 20:09  

Re: Mousse de ciocolata

Chiar deloc, inca prima data cand am facut zici ca mi s-a taiat compozitia respectiva, cu toate acestea, nu s-a lasat ciocolata la fund. A doua oara cand am facut mousse-ul a iesit perfect doar ca de data aceasta s-a strans toata ciocolata la fundul paharului
 

anonim  acum 8 luni 25 Ianuarie 2013 17:34  

Re: Mousse de ciocolata

imi place cum gatesti
 

Livia  acum 5 luni 10 Aprilie 2013 11:33  

mousse de ciocolata

am o intrebare..daca ciocolata nu are 70% cacao ..iar untul are doar 65% grasime..este vreo problema?:D
 

Ioana  acum 5 luni 10 Aprilie 2013 11:46  

Re: Mousse de ciocolata

Livia, ciocolata fiind ingredientul cheie ar trebui sa fie cat mai calitativ. asta e important, gustul final depinde de acest lucru. untul e rezonabil si la 65%.
 

olga  acum 4 luni 13 Aprilie 2013 21:11  

Re: Mousse de ciocolata

C'est magnifique et toi aussi !
 

Catalina  acum 5 luni 14 Aprilie 2013 17:58  

Re: Mousse de ciocolata

Daca inlocuim romul cu esenta de rom se intampla ceva?
 

Catalina  acum 5 luni 14 Aprilie 2013 18:01  

Re: Mousse de ciocolata

daca la crema de oua punem zahar pudra ,dauneaza compozitiei?
 

Ioana  acum 5 luni 15 Aprilie 2013 08:25  

Re: Mousse de ciocolata

daca pui putina esenta va fi ok.
atentie, zaharul pudra cumparat contine amidon si poate ingrosa prea tare compozitia. de asemenea, frecatul pe abur este necesar pentru a se coace galbenusurile
 

anda  acum o luna 6 Iulie 2013 23:07  

Re: Mousse de ciocolata

Buna seara! Ioana am incercat azi reteta si e gustoasa insa nu mi-a iesit partea cu aeratul.ai putea sa-mi descrii putin mai detaliat procesul? am incercat si nici cum nu a vrut sa se aereze
 

Andreea Roxana  acum 2 luni 7 Iulie 2013 11:08  

Re: Mousse de ciocolata

Pare super bun, trec si eu la treaba
 

Ioana  acum 2 luni 8 Iulie 2013 10:38  

Re: Mousse de ciocolata

important e sa amesteci spuma cu telul, usor astfel incat sa nu se lase. nu trebuie sa faci nimic special in rest. cand amesetci nu vei vedea nimic special, doar dupa racire, cand iei cu lingura vei vedea textura aerata. ce ti s-a intamplat mai exact cand ai pus spuma?
 

anda  acum 2 luni 9 Iulie 2013 12:47  

Re: Mousse de ciocolata

eu am crezut ca textura aerata o sa se vada imediat dupa procedeu.nu dupa racire.si dupa fiecare treime trebuie sa pun la rece?sau dupa ce termin cu toata spuma?
 

Ioana  acum 2 luni 9 Iulie 2013 14:06  

Re: Mousse de ciocolata

nu, pui spuma in trei transe consecutive (se pune in transe ca sa echilibrezi treptat densitatea celor doua compozitii) si apoi dai la frigider.cand o vei manca, vei vedea gaurelele din ea (vezi poza nr. 9 de jos, asa trebuie sa-ti arate).
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS