Retete Culinare : e-Retete

 

Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Categorii: Retete cu cartofi, Retete cu carne de porc

 

Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor. Imagini pas cu pas pentru muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Stiati ca muschiuletul de porc are mai putine calorii decat un piept de pui cu piele? Eu am aflat asta de curand. Asadar, cand ne plictisim de pui, putem alege linistiti un muschiulet de porc in loc. Se prepara foarte rapid, insa trebuie sa fiti atenti cat il coaceti: prea putin si e in sange, prea mult si e uscat. Dar stati linistiti, aceasta reteta contine toti pasii si timpii necesari pentru prepararea unui muschiulet de porc la cuptor, suculent si gustos. Pe post de garnitura am ales cartofii noi, fiindca sunt de sezon, insa nu ar fi stricat si o mana de fasole verde fiarta alaturi.

Daca sunteti doi ca si noi si nu terminati tot muschiuletul la o masa, va spun ce fac eu cu resturile: a doua zi feliez subtire muschiuletul ramas (puteti folosi feliatorul electric) si pregatesc sandwichuri cu ele... o alternativa sanatoasa la mezeluri.

Ingrediente pentru Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

1 kg cartofi noi
1 muschiulet de porc (de cca 500 gr)
1 lingura ierburi provence
1/2 lingurita boia dulce
1 lingurita cu varf mustar
1 catel usturoi
sare, piper
7 linguri ulei

Portii: 3-4

Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor - Preparare

  1. Se curata muschiuletul de pielite si grasime (tot ce e alb) si se da cu sare (un pic mai multa decat ati pune in mod normal). Se lasa sa stea 1 ora la temp. camerei.
  2. Se sfarma ierburile provence intr-un mojar si se amesteca cu boia, piper dupa gust, mustar si usturoiul strivit. Se adauga 5 linguri ulei si se omogenizeaza bine.
  3. Se spala cartofii cu un buretel metalic. Cei mai mari se taie in doua, iar ce mici se lasa intregi.
  4. Se toarna cateva linguri din condiment peste cartofi, se presara cu sare si se amesteca sa fie bine acoperiti. Se pun cartofii intr-o tava, pe un singur strat. Se toarna 100 ml apa (pe marginea tavii ca sa nu spalati condimentul) si se acopera cu folie de aluminiu.
  5. Se da tava cu cartofi la cuptor, la 220C, pentru 25 minute.
  6. Cu 10 minute inainte de a expira cele 25 minute (cat stau cartofii la cuptor) se incing intr-o tigaie 2 linguri ulei.
  7. Muschiuletul se unge cu restul de condiment. Se pune in tigaie (aveti grija ca varful subtire al muschiuletului sa il introduceti dedesubt, astfel incat sa obtineti o grosime cat mai uniforma; vezi poza 3 - prim plan). Prajiti muschiuletul cca 2 minute (pana se rumeneste usor) pe o parte, apoi il intoarceti si il rumenti usor si pe cealalata parte. La final in intoarceti pe laterale si il prajiti 30 secunde.
  8. Scoateti tava cu cartofi din cuptor si luati folia de aluminiu. Puneti muschiuletul deasupra si dati tava la cuptor (fara folie de data asta) inca 10 minute.
  9. Dupa cele 10 minute, muschiuletul va fi facut. Verificati cartofii.
    - daca sunt facuti scoateti toata tava si o acoperiti cu folie de aluminiu. Lasati sa stea 10 minute.
    - daca cartofii nu sunt gata inca, scoateti muschiuletul pe o farfurie si acoperiti-l cu folie de aluminiu; cartofii ii lasati in continuare la cuptor pana sunt facuti.
  10. Taiati muschiuletul felii subtirele si asezati-le in mijlocul unui platou. In jur asezati cartofii copti.

 
Click pe imagini pentru a mari

Muschiuletul curatat
Muschiuletul curatat
Cartofii condimentati in tava
Cartofii condimentati in tava
Prajim muschiuletul pe prima parte
Prajim muschiuletul pe prima parte
Intoarcem si prajim pe a doua parte
Intoarcem si prajim pe a doua parte
Prajim pe laterale
Prajim pe laterale
Punem muschiuletul pe cartofi si dam la cuptor
Punem muschiuletul pe cartofi si dam la cuptor
Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor
Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

 

5 18

 

 

Retete similare 

Medalioane de porc cu sos Bearnaise Friptura de porc in punga
Medalioane de porc cu sos Bearnaise Friptura de porc in punga
Friptura de porc cu fasole Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu
Friptura de porc cu fasole Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

4 persoane au incarcat fotografii cu "Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor". Vezi fotografiile »

 

Comentarii

Monica Mihaly  acum un an 30 Mai 2012 10:13  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

absolut dlicios arata, noua ne place mult si eu gatesc destul de des muschiulet dar nu am facut la cuptor asa ca o sa l incerc cat mai repede
 

Ioana  acum un an 30 Mai 2012 10:25  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

monika, tu cum prepari muschiuletul?
 

Monica Mihaly  acum un an 30 Mai 2012 11:36  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

de obicei il fac pe gratar si pun peste un amestec de ulei de masline, patrunjel si usturoi pisat
dac o sa mergi in spania il gasesti sevit asa in multe localuri, ti l pun si sub forma de sandwich
 

Andreea  acum un an 30 Mai 2012 14:00  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Si eu il pregatesc aproape intotdeauna la gratar iar ca si garnitura fasole verde, dovlecei, spanac, ori vinete cu ulei de masline deasupra. evit sa o prajesc in ulei, este si mai usoara si mai sanatoasa
 

Simona-Adina Hotea  acum un an 30 Mai 2012 14:12  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

In general, am evitat sa fac muschiuletul asa si sa-ti spun de ce : eu il puneam direct in cuptor, asa incat la final obtineam o carne destul de fada. Dar pocedand dupa sfatul tau sunt sigura ca iese o friptura suculenta, pt.ca pasul 7 asigura carnii pastrarea sucului propriu.
Multumesc mult pt.pont, de-abia astept sa fac si eu reteta ta ! Cu o salata mare de varza noua alaturi, caci e delicioasa la vremea asta !

 

Ioana  acum un an 30 Mai 2012 14:25  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Simona, si timpul la cuptor poate sa duca la o carne fada. la 220C muschiuletul nu e nevoie sa stea mai mult de 30 minute (asta daca nu l-ai prajit in prealabil). trebuie sa fie usor roz in centru cand il tai. dar prajirea iniante ii da gust si culoare.
se poate presara cu sare cu o zi inainte (cum am facut la puiul la cuptor [link]) si apoi tinut la frigider pana a doua zi... creste suculenta si intensifica gustul.
 

Ioana  acum un an 30 Mai 2012 14:28  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

monika, andreea mi-ati facut pofta si de varianta la gratar... cu fasolea verde la care visez de cateva zile.
 

Darvenia Darvi  acum un an 30 Mai 2012 14:34  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

o idee buna pt cina de maine seara in seara asta avem deja pregatite sardine la grill si o parte in cuptor
 

VIORICA  acum un an 30 Mai 2012 14:36  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

GAND LA GAND CU BUCURIE !
TOCMAI AM GATIT ASA CEVA DAR CU MICI MODIFICARI.AM GATIT CU CARTOFI VECHI DEOARECE MA FERESC DE PRIMA RECOLTA DE CARTOFI NOI FIINDCA SE MAI FOLOSESC INGRASAMINTE CHIMICE SI AM NEPOTEI MICI .AM FOLOSIT SI USTUROI MAI MULT CA LE PLACE COPIILOR. AU IESIT INSA LA FEL CA ASPECT SI CRED EU CA SI LA GUST.MULTUMIM PENTRU RETETA!
 

Monica Mihaly  acum un an 30 Mai 2012 16:01  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

amestecul de ulei de maslina patrunjel si usturoi merge de minune si peste legume
 

Ioana  acum un an 30 Mai 2012 16:04  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

amestecul il faci de mana sau il mixezi in blender/mojar?
 

Monica Mihaly  acum un an 31 Mai 2012 08:41  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

usturoiul il pisezi si patrunjelul il tai marunt cu cutitul, apoi amestec totul cu ulei
ce imi ramane pestrez la frigi, in usa
 

Mari Ana  acum un an 31 Mai 2012 10:07  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Si eu tot la gratar il fac de obicei, muschiulet impletit (il bat putin, il tai in trei fasii si le impletesc, asa a mancat baiatul meu la Moeciu si i-a placut)... Merita insa incercata varianta ta, cred ca aromele o sa fie pe gustul meu. Multumim pentru reteta.
 

Darvenia Darvi  acum un an 1 Iunie 2012 14:12  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

am facut si eu ieri doar ca a trebuit sa tin muschiuletul mai mult de 10 min in cuptor nu era facut in mijloc dupa 10 min probabil din cauza cuptorului meu vechi de 30 de ani dar in rest f.fff bun si suculent.Bravo Ioana
 

Mari Ana  acum un an 3 Iunie 2012 15:27  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Excelent muschiuletul facut asa! Desi am evitat in ultimul timp sa gatesc carne de pors, cred ca odata pe saptamana tot am sa fac reteta asta.
 

Ioana  acum un an 3 Iunie 2012 15:36  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

MariAna, la indigo cu al meu a iesit! culoarea e de un rozaliu perfect, semn ca e numai bine facut.
ti-a ramas din el, ca sa vezi ce bun si moale e si asa?
 

Mari Ana  acum un an 4 Iunie 2012 15:39  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

A ramas un coltisor pe care l-am dat lui fi-miu mai tarziu, era la fel de fraged, asta-i sigur. :-)
 

Darvenia Darvi  acum un an 7 Iunie 2012 15:20  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

am sa mai fac este foarte bun si a doua zi ,cum ai spus ies niste sandwichuri de te lingi pe deste
 

Simona  acum un an 23 Iulie 2012 13:57  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Ieri am avut musafiri si am pregatit muschiuletul si a iesit excelent! Am mai pregatit si supa de vita dar eu am facut galuste. A fost super buna! Am fost intrebata cum de are asa culoare... era de fapt foarte limpede... Va dati seama ce importanta m-am simtit sa spun ca rasolul a fost copt inainte de a fi pus la fiert!
Ioana, iti multumesc foarte mult pentru toate retetele si te-as ruga sa ne dai sugestii pentru o masa de pranz completa. Adica ce sa combinam cu ce... Eu am nevoie! Multumesc!
 

Narcisa  acum un an 6 August 2012 21:03  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Foarte gustos!!! In seara asta ne-am delectat cu reteta aceasta!!! Mersi!
 

Eugen  acum un an 25 Octombrie 2012 14:37  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Este absolut delicios, o reteta minuntata, o fac de fiecare data cu placere,cand vreau sa imi surprind sotia functioneaza intotdeauna. Multumesc mult.
 

bleagaradu  acum un an 31 Octombrie 2012 10:13  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Vreau sa zic ca a iesit extraordinar. Am gatit weekendul trecut pentru cativa prieteni apropiati. Pur si simplu m am uimit. Complimentele prietenilor m au facut sa ma simt un adevarat chef. Iti multumesc ioana. Urmatoru pe lista e pieptul de pui cu bere
 

Nico  acum 11 luni 25 Decembrie 2012 01:29  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Am incercat pentru prima oara reteta in noaptea asta, tocmai am terminat de mancat, vreau sa spun ca a iesit EXACT cum ai descris ca trebuie sa iasa si mega-gustos. E prima oara cand gatesc porc la cuptor si imi place, mai ales ca am reusit sa il fac roz la mijloc si ma temeam ca n-o sa imi placa, ma gandeam sa nu fie crud, dar nici pomeneala. Intr-adevar metoda de preparare l-a facut sa fie suculent si marginea usor crocanta, a fost un deliciu. Cartofii nu au fost noi, dar au fost si ei deliciosi. Am mai adaugat in tava cateva ciupercute mici, in ultimele 5 minute, au iesit si ele foarte bune, si la servire am pus pe farfurii si cate 2-3 morcovi fierti, stropiti cu un strop de unt, mai mult pentru culoare. S-au potrivit de minune, reteta ideala pentru Craciun. Sarbatori fericite si cat mai multe retete bune. Am incercat multe si TOATE mi-au iesit, chiar daca stiu sa gatesc numai de pe internet )
 

angel  acum 11 luni 25 Decembrie 2012 11:32  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

chiar acum mananc muschi de porc afumat
 

Topala Georgian Bogdan  acum 11 luni 11 Ianuarie 2013 15:37  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Super-tare. Este prima reteta cu carne de porc, experimentata. Experiment reusit! E bestiala! Mult succes si vreau sa stiu si eu ce mai gatesti...
Ador detaliile retetei... Esti cea mai tare!
 

Topala Georgian Bogdan  acum 11 luni 30 Ianuarie 2013 19:43  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Am incercat-o. Am dat pe spate multi prieteni! Merita sa incercati.
 

alina  acum 8 luni 22 Aprilie 2013 17:13  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

deliciossss acuma am terminat muschiuletul cu cartofi...a iesit fff bun
 

Laura Aioani  acum 7 luni 14 Mai 2013 13:11  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

Ioana, daca sarez carnea cu o zi inainte si o tin la frigider, mai este nevoie sa o scot la temp camerei cu o ora inainte de gatire? Multumesc
 

Ioana  acum 7 luni 14 Mai 2013 13:36  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

da, muschiuletul (ca orice bucata de carne) trebuie sa ajunga la temp. camerei inainte de a fi gatit, ca sa se faca uniform. altfel risti ca in interior (care ramane mai rece) sa ramana nefacut, in timp ce exteriorul (care ajunge in contact cu tigaia) e prea facut. Cu cat mai mica e diferenta de temp. intre carnea cruda si temp. la care o vei gati, cu atat va iesi mai uniform facuta.
 

alinutza  acum 3 saptamani 26 Octombrie 2013 14:46  

Re: Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

este foarte gustos.tocmai ce am servitˇˇˇˇˇˇ
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS