Muschiulet de porc la gratar cu cartofi noi

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete pentru gratar

Reteta Muschiulet de porc la gratar cu cartofi noi

Felii fragede de muschiulet de porc la gratar. Muschiuletul e taiat pe lungime, batut subtire, aproape ca pentru snitele, marinat si apoi fript pe gratar. Fiind asa subtire, marinata e mai eficienta si carnea se face rapid, maxim 10 minute.

Iese un fel de tagliata de porc. Feliile sunt bune imediat, calde, dar ce ramane se poate folosi in sandwichuri si salate. Si daca tot am incins gratarul exterior, am pus alaturi si niste cartofi noi-nouti, tocmai scosi din pamant. Cartofii sunt gata in acelasi timp cu carnea.

Ingrediente

1 muschiulet mic de porc (cca 350-400 gr)
6 cartofi noi (nu foarte mari)
putin ulei pentru cartofi

Marinata

2 linguri ulei de masline
2 catei mari de usturoi
1/2 lingurita chimion pudra
1/4 lingurita coriandru pudra
1/2 lingurita boia dulce
1/4 lingurita boia afumata
sare, piper negru

Portii: 3
Calorii: 1282 cal in total (427 cal / portie)

  1. Cartofii se curata sau se freaca bine cu un buretel aspru daca au coaja foarte subtire. Se pun asa intregi la fiert in multa apa cu sare pana furculita intra usor in ei.
  2. Pentru marinata: incalziti uleiul si adaugati usturoiul taiat felii. Prajiti usturoiul pana miroase placut, dar nu-l lasati sa se rumeneasca prea tare. Trageti tigaia de pe foc si adaugati restul condimentelor. Amestecati.
  3. Muschiuletul se taie in 2 pe lungime si se aseaza cu taietura in sus. Se acopera jumatatile cu o punga si se bat usor, doar cat sa devina egale ca si grosime, adica le bateti mai mult in centru sa ajunga subtire cat zona dinspre varf.
  4. Presarati carnea generos cu sare si piper negru pe ambele parti. Turnati marinata si masati sa fie uniform acoperit. Dati la frigider pana il veti pregati (minim 2 ore) si il scoateti cu cca 15 minute inainte (cand incingeti gratarul).
  5. Cartofii fierti se scot pe un platou, se taie in 2 pe lungime si se presara generos cu sare. Se acopera cu folie de plastic si se lasa pana e nevoie de ei (trebuie sa aiba timp sa se raceasca complet, asa nu se vor rupe sau lipi de gratar). Daca muschiuletul si cartofii stau macar 2 ore, e suficient. Ungeti cartofii cu putin ulei chiar inainte de a-i pune pe gratar.
  6. Incingeti gratarul bine (gratarul cu gaz l-am pornit cu 15 minute inainte, toate plitele la maxim si capacul pus; daca aveti termostat la gratar, sa treaca de 220C).
    * puteti folosi si o tigaie grill, pe care o incingeti 5 minute la foc mare; taiati muschiuletul in 2 pe latime daca nu va incape bucata intreaga in tigaia grill; preparati prima data cartofii si apoi carnea pe tigaia grill.
  7. Asezat bucatile de muschiulet pe gratar, in zona cu grill. Asezati si cartofii pe gratar, cu taietura in jos, pe plita plata, daca aveti. Lasati capacul jos si asteptati 5 minute, apoi intoarceti si carnea si cartofii. Mai lasati intre 3 si 5 minute pe a doua parte. Dupa 10 minute in total, muschiuletul e facut mediu. 
  8. Scoateti carnea pe un fund de lemn si dupa ce sta 5 minute, il feliati subtire pe latime, tinand lama cutitului la 45 grade fata de tocator.
  9. Transferati carnea pe un platou larg si asezati alaturi cartofii. Presarati cu sare grunjoasa de mare. Am servit cu o salata verde cu ceapa verde si mult suc de lamaie.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...