Omleta taraneasca la cuptor

Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete fara gluten Retete ieftine Retete simple

Reteta Omleta taraneasca la cuptor

Omleta cu bacon si cartofi a fost micul dejun de vacanta.

Ingrediente

4 oua
50 gr bacon
1 ceapa mica (cca 50 gr)
1 cartof mediu (cca 200 gr)
2 fire patrunjel
1 fir mic tarhon (sau marar)
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se taie baconul fasiute. Ceapa se taie in doua pe lungime si apoi felii subtiri. Separati feliile. Cartoful se curata si se taie cubulete mici de cca. 1 cm.
  2. Intr-o tigaie de 16 cm diametru, puneti baconul la foc mic pana-si lasa grasimea si incepe sa se rumeneasca. Nu-l lasati sa se faca crocant. Scoateti baconul din tigaie.
  3. Adaugati peste grasimea lasata de bacon inca 1 lingura ulei.
  4. Adaugati ceapa si cartofii si caliti totul la foc mediu spre mic pana cartofii sunt facuti si ceapa are un miros dulceag (cca 10 minute). Amestecati din cand in cand.
  5. Puneti baconul inapoi in tigaie, adaugand si verdeata tocata. Amestecati. Condimentati cu putin piper negru si putina sare.
  6. Bateti bine ouale cu 1 lingura de apa, putina sare si piper si tunati-le in tigaie. Amestecati scurt, doar cat sa se distribuie cartofii egal in tigaie. Lasati tigaia pe foc pana vedeti ca se incheaga pe margini (cam 1 minut).
  7. Transferati tigaia in cuptorul incins la 190C pentru 13 minute.
  8. Mutati omleta pe un fund de lemn si taiat-o in 8. Serviti-o calda cu o salata proaspata.

Comentarii (20)

 

Ultimele comentarii

Madalina  acum 9 ani - 16 Ianuarie 2015 19:19  

Ioana, ai cumva prin vreun sertaras o reteta de omurice? Omleta din aia cu pui si orez, de care fac coreenii si o servesc cu ketchup...
 

Andreea  acum 8 ani - 14 Mai 2015 12:38  

:) E superba reteta, am incercat-o si mi-a iesit o bunatate, buna treaba! :p :*
 

ego.  acum 8 ani - 5 Iulie 2015 12:25  

Cand se bat ouale, presarati putina faina de malai (cat luati intre degete), faina care are rolul de aera omleta . Veti vedea ce frumos creste, vorba unui amic : " Ca banii la FNI".
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Iulie 2015 09:37  

multumesc, ego, n-am mai incercat sau auzit de acest truc.
 

Iulia  acum 8 ani - 1 Noiembrie 2015 11:29  

as vrea sa o fac doar la cuptor fara sa folosesc aragazul..oare se poate ?
 

Ioana  acum 8 ani - 2 Noiembrie 2015 09:51  

da, s-ar putea face si doar la cuptor. pui ceapa, cartofii, baconul la cuptor si cand cartofii sunt facuti, bati ouale, le adaugi peste si dai iar la cuptor.
 

lorena  acum 8 ani - 18 Februarie 2016 12:14  

:-& mi.a iesit ca in imagine...are gust oribil si dureaza mult! plus ca are foarte multe calorii......
 

Catalina  acum 8 ani - 7 Aprilie 2016 11:55  

Superrr buna... !!!
Merita incercat!!!
 

Cris  acum 7 ani - 15 Ianuarie 2017 15:06  

Lorena draga, esti gramada ;) "caloriile" le puteai citi din reteta, si daca iti consumi din timp sa gatesti ceva ce nu iti place...esti gramada :))))
Ioana, toate retetele sunt faine pt ca tu esti faina. Te pup si iti multumesc pt tot timpul dedicat acestui site.
 

Cori Cj   acum 6 ani - 9 Octombrie 2017 09:27  

Hiii..
Micul nostru dejun de duminica.. am pus bacon un pic mai mult (acel "pic" fiind vre-o 100-150gr =P~ =P~ =P~ ). Delicioasa, zãu ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...