Fritatta cu sparanghel

Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Fritatta cu sparanghel

Omleta saptamanii. Este foarte comoda de preparat tot timpul anului, fie ca e sezon de sparanghel sau nu. In afara sezonului, sparanghelul congelat este o optiune buna.

Daca doriti sa faceti omleta pentru mai multe persoane din mai multe oua atunci trebuie sa folositi o tigaie mai mare. De exemplu pentru o fritatta din 8 oua, e buna o tigaie de 22-25 cm.

Ingrediente

4 oua
1/2 ceapa mica
4 fire sparanghel (proaspat sau congelat)
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Intr-o tigaie de 16 cm diametru incingeti uleiul si dati focul la mediu spre mic.
  2. Adaugati ceapa taiata felii subtiri si desfacuta in inele. Sotati-o cam 2 minute, sa se inmoaie un pic.
  3. Adaugati sparanghelul taiat bucatele si caliti pana si acesta se inmoaie un pic (cam 2 minute daca e congelat si 5 minute daca e proaspat).
  4. Bateti ouale cu 1 lingura de apa, sare si piper negru dupa gust. Tunati-le in tigaie. Nu amestecati in omleta, doar lasati-o pe foc cam 1 minut, pana vedeti marginile inchegate (vezi poza 2).
  5. Transferati tigaia in cuptor, la 190C si coaceti 10 minute.
  6. Serviti fritatta calda sau la temp. camerei. Daca doriti, puteti adauga deasupra felii de prosciutto crudo. Sau o puteti stropi cu ulei de dovleac. E buna si cu ridichi (rosii sau albe) date pe razatoarea mare si amestecate cu putin ulei de dovleac.

Calim ceapa si sparanghelul

Calim ceapa si sparanghelul

Adaugam ouale batute si lasam 1 minut pe foc

Adaugam ouale batute si lasam 1 minut pe foc

Scoasa din cuptor

Scoasa din cuptor

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

LUCIA  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 11:36  

Da u asta o fac ff des.,in mai multe variante.Cu tot respectul va spun,ca ptr.cine nu stie Italiana,este recomandat sa scrieti in Romaneste.Caci nici o limba nu-i mai dulce si frumoasa ca limba noastra Romanasca.Cu pretuire si aleasa prietenie.
 

Ioana  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 11:41  

titlurile le scriu in limba de origine a retetei unde consider ca e mai intuitiv asa. acum, in Romania cei mai multi cunosc denumiri precum paella, tzatziki, fritatta, bruschetta, ragu. uneori, incercarea de traducere devine ridicola si neproductiva. in plus, cand vor calatori in aceste tari, se vor descurca foarte usor in restaurante si vor intelege mancarea de acolo ;)
 

LUCIA  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 11:48  

ok.Am inteles. :(
 

Ioana  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 13:11  

nu trebuie sa fii trista, poti sa privesti altfel problema.
in Italia, cand auzi un italian rostind "sarmale", nu esti mandra ca a invatat aceasta denumire? e o reclama gratis in favoarea Romaniei. asta inseamna ca i-au placut, ca le poate povesti prietenilor exact ce a mancat si acestia vor stii ce sa caute cand viziteaza Romania.
ceea ce nu s-ar intampla daca arzice ca a mancat niste "involtini di cavolo ripieni di carne" (traducere cu google translate)
 

Silvia  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 14:10  

Nu am stiut ca sparanghelul il poti congela.Reteta cred ca este delicioasa.Trebuie sa o incerc.multumesc
 

Ioana  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 14:14  

cand gasesti sparanghel bun se poate congela, mai ales ca sezonul lui e prea scurt. din pacate pe asta congelat nu-l vei putea pregati oricum. de exemplu la gratar nu va avea o textura la fel de faina ca cel proaspat. insa asa sotat in amestecuri sau la supe creme [link] e foarte bun. dupa cum vezi in poza isi pastreaza culoarea si aroma si ramane destul de crocant.
am observat doar ca atunci cand il lasi sa se decongeleze natural, se inmoaie prea tare.
 

LUCIA  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 14:14  

Nu sunt trista.De ce as fi? Mnanc painea Italiana de 3 ani.Nu treb.sa consult traducerea.Asa este lor astora de aici le place mancarea noastra ff mult.Au si ei mancarurile lor care sa zicem ca sunt bune.DAR nu le dau pe ale noastre pe ale lor.Noroc ca sunt magazine unde sunt toate produsele romanesti.Asta imi place.Acum de Craciun pot sa imi fac sarmale,imi prajesc carnati,etc.etc.Totul Romanesc.Va doresc Sarbatori FERICITE.
 

Ioana  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 14:17  

am specificat google translate-ul, doar ca sa stii ca traducerea mea e facuta cu el si nu garantez corectitudinea :)
 

Silvia  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 14:27  

Multumesc Ioana la anul cand voi gasi il voi congela.Nici la conserva nu isi pastreaza culoarea, nici aroma si nici gustul.
 

Ioana  acum 9 ani - 3 Decembrie 2014 14:44  

da, la conserva e moale rau. si gustul e acela de prea fiert... ca la broccoli.
acum gasesti congelat la Kaufland, in caz ca vrei sa-l incerci.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...