Retete Culinare : e-Retete

 

Rulada de cacao cu mascarpone

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete de Craciun, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Rulada de cacao cu mascarpone. Imagini pas cu pas pentru rulada de cacao cu mascarpone

Succes instantaneu.

Combinatie este perfecta, rulada e usoara, nici nu are nevoie de glazura datorita umpluturii cremoase. Insa... este nevoie de rabdare ca sa o preparati. Trebuie sa folositi o tava de dimensiune potrivita, sa bateti cu rabdare ouale, sa fiti atenti la coacere si la rulare. Asadar sunteti avertizati, fara graba si alte chestiuni care sa va distraga atentia cat timp pregatiti aceasta rulada.

Ingrediente pentru Rulada de cacao cu mascarpone

5 oua (la temp. camerei)
140 gr zahar
65 gr faina
5 gr amidon
20 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita rasa cafea solubila (optional)
1 lingura apa calduta

Umplutura

350 gr mascarpone
4 linguri smantana pentru frisca
3-4 linguri zahar pudra vanilat
1/4 lingurita scortisoara

Rulada de cacao cu mascarpone - Preparare

  1. Se dizolva cafeaua in apa calda. Daca nu folositit cafea veti avea nevoie totusi de 1 lingura apa calduta. Se cern impreuna faina, amidonul, cacaoa si praful de copt.
  2. Cu mixerul se freaca galbenusurile cu 70 gr zahar pana zaharul e topit si obtineti o crema groasa, galben-pal (cca 5 minute)
  3. Albusurile se bat spuma. Cand spuma s-a format deja (e alba, dar inca moale), incepeti sa adaugati incet restul de 70 gr zahar, turnandu-l pe marginea vasului. Dupa ce ati terminat de incorporat zaharul bateti spuma pana sta pe tel (sau nu curge daca intoarceti vasul cu fundul in sus).
  4. Adaugati in galbenusuri jumatate din amestecul cu faina. Amestecati usor, folosind un tel. Adaugati 1/3 din spuma de albusuri. Amestecati de sus in jos, usor, cu telul. Adaugati restul de faina. Adaugati 1/3 din spuma. Adaugati cafeaua sau apa. Adaugati restul de 1/3 spuma.
  5. Asezati hartie de copt intr-o tava de 33 x 37 cm (am folosit tava cuptorului). Ungeti hartia cu ulei folosind un servetel imbibat in ulei.
  6. Cu o lingura distribuiti aluatul pe toata suprafata tavii. Nivelati-l apoi usor cu dosul lingurii.
  7. Coaceti blatul la 180C timp de maxim 10 minute. Stati cu ochii pe el fiindca este foarte fragil si se poate arde oricand. De asemenea, daca coaceti foaia prea tare isi va pierde elasticitatea si va crapa la rulare.
  8. Scoatati tava din cuptor si treceti cu cutitul pe marginea aluatului in caz ca s-a lipit de margini. Daca marginile sunt uscate e in regula, le puteti decupa acum sau vor fi taiate dupa rulare.
  9. Trageti foaia cu tot cu hartie de copt afara din tava. Rulati foaia calduta (pe latura lunga) ajutandu-va de hartia de dedesubt. Cand dezlipiti hartia de foaie, veti vedea ca ramane o pelicula maronie pe hartie (vezi poza 4), e ok asa, nu se strica rulada. Lasati foaia rulata (in hartie de copt sau un prosop umed) pana se raceste complet (cca 15 minute).
  10. In acest timp bateti cu mixerul toate ingredientele pentru umplutura. Puneti la inceput doar 3 linguri de zahar si gustati dupa amestecare, iar daca doriti mai dulce adaugati inca 1 lingura.
  11. Desfaceti foaia usor si ungeti-o pe toata suprafata cu crema de mascarpone. Rulati la loc.Taiati marginile inestetice, daca nu ati decupat anetrior aceste margini.Invartiti rulada in hartie de copt ca sa fiti siguri ca sta rulata. Dati la frigider macar 30 minute, apoi se poate felia.

 
Click pe imagini pentru a mari

Alautul
Alautul
Aluatul in tava
Aluatul in tava
Foaia coapta
Foaia coapta
Rulam foaia calduta
Rulam foaia calduta
Foaia se raceste rulata
Foaia se raceste rulata
Foaia unsa cu mascarpone
Foaia unsa cu mascarpone

 

5 18

 

 

Retete similare 

Buturuga de Craciun Rulada de spanac cu branza
Buturuga de Craciun Rulada de spanac cu branza
Rulada de pui Rulada cu branza a la Mariana
Rulada de pui Rulada cu branza a la Mariana

3 persoane au incarcat fotografii cu "Rulada de cacao cu mascarpone". Vezi fotografiile

 

Comentarii

Laura Aioani  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 10:51  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Ioana, deci foaia nu se ruleaza CU hartia de copt...doar o folosim ca ajutor la rulare. Am inteles bine? In alte retete am gasit si varianta asta, se ruleaza foaia cu tot cu hartia de copt.. Multumesc mult, vreau sa fac astazi
 

Ioana  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 11:15  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Luara, dupa ce desfaci hatia de pe foaie rulezi cu ajutorul ei si o lasi cu hartia pe ea ca sa nu se usuce. nu e necesar sa rulezi cu tot cu hartie decat daca ti se pare foarte moale deasupra, astfel hartia rulata inauntru va preveni lipirea.
 

Laura Aioani  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 11:20  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Am inteles...ma apuc de treaba
 

Ioana  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 11:22  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

spor! abia astept parerea ta, eu a trebuit sa o fac de doua ori aceasta saptamana, fiind cerere mare.
 

Laura Aioani  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 11:38  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Inseamna ca e grozava!!! Iti spun maine, diseara am musafiri asa ca astept si parerea lor
 

Simona  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 11:39  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Pot folosi o lingura de espresso in loc de cafea solubila?
 

Ioana  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 11:43  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

da Simona, poti pune in loc de apa, desi nu e suficient de concentrat astfel incat 1 lingura sa dea gust ruladei.
 

ana  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 15:42  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

super azi o incerc si eu,dar cred ca ar trebui sa ne mai dai niste umpluturi,chiar si mai ieftine se poate umple si cu gem de capsuni?
 

mihaela popa  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 16:00  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

 

Laura Aioani  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 16:16  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Uffff...stii ca iti spuneam odata ca as incerca rulada de spanac cu branza dar imi e frica.. Ei bine, m-am descurcat! Poate trebuia 2-3 min sa las blatul mai mult in cuptor. Mi s-a parut cam moale si un pic greu de rulat, in special dupa ce am pus umplutura, am "pierdut" un picut din blat.. Dar nu conteaza, mi-am facut curaj si acum stiu cum trebuie sa fie, asta e important...Ca de fapt asta ma nedumerea...nu stiam cum trebuie sa arate blatul si probabil cuptorul meu desi arata 180 nu e chiar asa. De ce nu pot sa trimit vot la reteta asta? La unele imi apare butonul activ, la alte retete nu..
 

Ioana  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 16:24  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Laura, prima veste buna e ca ruladele sarate (cea cu spanac si cea cu branza) sunt mult mai permisive si deci mai usor de facut decat aceasta.
sa stii ca si eu am avut nevoie la inceput sa ma obisnuiesc cu aceste foi, chiar si cand schimb tava vad usoare diferente la copt si tura urmatoare ajustez timpul un pic... data viitoare va iesi perfecta.
abia astept sa o gustati!

nu cumva ai mai votata reteta deja? atunci nu e activ butonul.
 

Laura Aioani  acum 10 luni 22 Noiembrie 2013 17:33  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Cand am dat refresh, mi-a aparut butonul activ. Nu, nu votasem inca. Si mi se intampla si la altele, o sa iti spun cand mai vreau sa votez si nu pot (si stiu sigur ca nu am votat). Ei...tu ne-ai avertizat la inceputul retetei sa fim cu gandul numai aici. Dar eu mai faceam si altceva intre timp. Si ca sa nu ma plimb de la calc la bucatarie, am notat pe scurt reteta pe o hartie. Dar n-am scris si ca trebuie sa ung hartia cu ulei Compozitia neavand grasime, normal ca s-a desprins mai greu.. Chiar ma miram, ar fi fost prima reteta de la tine care nu se comporta exact asa cum descrii tu pentru noi. Asa ca am lamurit misterul. Am gustat-o...doamne ce buna si racoroasa este! Multumesc frumos, weekend fain sa ai!
 

Ioana  acum 11 luni 23 Noiembrie 2013 09:24  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

ana merge si cu gem dar poate incerci si cu nutella.
 

ana  acum 10 luni 23 Noiembrie 2013 12:10  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

ma bucur ca am incercat foaia ,nu prea aveam curaj la aceste foi,dar sincer la inceput cand am vazut doar 65 gr faina am crezut ca am scris gresit si ca este ff putina,si din nou voi da gres cu aceste foi dar -am fost f surprinsa ca a iesit o foaie destul de mare si ff usor de facut si ffbuna
eu sunt operata si nu avea cine sa imi aduca repede branza macarpone si de aceea aveam nevoie si de alt umplutura cu ce aveam prin casa
dar cu branza ,rulada este ff fina si gustoasa multumesc
 

Ioana  acum 11 luni 25 Noiembrie 2013 10:13  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Laura, s-a desprins mai greu din cauza ca mai trebuia sa o lasi nitel la cuptor, nu fiindca ai uitat sa o dai cu ulei. eu am facut rulada si cu ulei si fara si s-a desprins ok in ambele cazuri, dar cu ulei intr-adevar am simtit ca vine mai usor si arata mai bine fata aceea.
 

Ioana  acum 11 luni 25 Noiembrie 2013 10:14  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

sa-ti fie de bine, Ana!
 

crenguta  acum 9 luni 2 Decembrie 2013 23:06  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Buna, smantana pentru frisca ce tip de smantana este?lpot sa o inlocuiesc cu ceva?l multumesc
 

Ioana  acum 9 luni 3 Decembrie 2013 11:51  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

crenguta, poti pune un strop de lapte, doar cat sa faci mascarpone mai usor de intins.
 

Mari Ana  acum 9 luni 5 Decembrie 2013 19:07  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Are un gust delicat, se potriveste de minune crema de mascarpone cu blatul. Eu pana acum am facut varianta cu piure de castane, gustul este un pic mai "greu"...
Ioana, la pct. 9 cred ca faci trimitere la poza 3, in 4 e deja rulata si nu se vede stratul usor ramas pe hartia de copt (stii tu, chestia cu detaliile).
 

Ioana  acum 9 luni 5 Decembrie 2013 20:18  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

in a patra se vede stratul maroniu, in a cincea e deja rulata. nu asa se vede si la tine? oare nu vezi toate pozele?
 

Mari Ana  acum 9 luni 6 Decembrie 2013 12:47  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Ba da, le vad, insa acum imi dau seama ca tu le-ai notat detaliu 0,1,2... si eu ma uitam dupa asta, nu dupa a cata poza este la rand. Asa ca e ok.
 

Laura Ichim  acum 9 luni 7 Decembrie 2013 21:52  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Buna! acum am intrat pe acest site pentru prima data din cauza unui search pe google pentru o reteta de cozonac.Pot sa spun ca de la inceput am observat cata munca ati depus pentru realizarea acestui site.Toate retetele sunt foarte detaliate si explicite.Eu fiind o necunoscatoare in domeniu.Felicitari,se vede ca gatiti cu pasiune! voi incerca retetele dumneavoastra
 

Ada  acum 8 luni 19 Ianuarie 2014 18:50  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Multumiri pentru reteta! Am incercat-o si a iesit perfect. E de o bunatate greu de descris. Reactia familiei: desert nobil In opinia mea are un singur defect: odata inceputa degustarea, dispare urgent intreaga prajitura. Cel putin la noi, asa a fost
 

olga  acum 5 luni 19 Aprilie 2014 12:58  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Draga Ioana,

Sunca e fiarta, drobul e la cuptor, friptura urmeaza , dobosul e gata, quiche-ul cu spanac, iar acum rulada care e deja nelipsita din meniu.
Multumesc frumos si iti doresc cu toata dragostea un Paste fericit alaturi de cei dragi.
 

Ioana  acum 5 luni 19 Aprilie 2014 16:47  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Olga, esti harnica, ai terminat aproape totul deja!!! Pofta mare sa aveti si petrecere frumoasa!
 

Olga  ieri 6 Septembrie 2014 14:51  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

Ioana, am terminat si eu de facut rulada acum, deocamdata e la frigider. Totul a mers ca pe roate numai ca crema mea afost cam fluida, si pe masura ce rulam, stratul de crema era impins catre marginea inca nerulata. Am folosit cantitatile din reteta si nu am apasat foaia cand rulam. Ai idee de ce s-a intamplat asta? Altfel, sunt sigura ca va fi foarte buna, ca am gustat-o deja
 

Olga  ieri 6 Septembrie 2014 15:09  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

A, si inca o intrebare care s-ar putea sa elucideze misterul cremei: smantana pentru frisca trebuia facuta frisca si apoi adaugat mascarpone? Cand am vazut cat de ichida e, mi-am pus intrebarea, dar pentru ca in reteta nu scria ca trebuie facuta frisca, am pus-o asa. Am folosit smantana pentru frisca Dorna.
 

Ioana  acum 8 minute 8 Septembrie 2014 10:42  

Re: Rulada de cacao cu mascarpone

nu, se pune lichida, nebatuta. probabil mascarponele tau e mult mai moale. data viitoare adaugi restul ingredientelor si smantana o adaugi treptat, doar cat sa ai o crema usor tartinabila, dar care nu e lichida.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS