Retete Culinare : e-Retete

 

Rulada de spanac cu branza

Categorii: Retete aperitive, Retete cu branza, Retete cu legume, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene

 
Rulada de spanac cu branza. Imagini pas cu pas pentru rulada de spanac cu branza

Huh, a trecut multa vreme de cand n-am mai preparat o rulada de genul acesta. Probabil ca ruladele nu au mai fost in trend o vreme, dar uitandu-ma in jur, la ce aleg prietenii mei sa serveasca pe o masa de sarbatoare, am observat ca anul acesta au revenit. Asadar v-am pregatit o rulada cu iz de primavara si de Pasti, dupa o reteta de la mama mea.

Ingrediente pentru Rulada de spanac cu branza

Foaie pentru rulada

6 oua
6 linguri smantana (120 gr)
6 linguri faina (70 gr)
400 gr spanac congelat
sare, piper

Umplutura

300 gr branza (150 gr branza proaspata de vaca + 150 gr branza telemea)
1/2 ceapa
4 linguri smantana
2-3 fire marar
piper

Rulada de spanac cu branza - Preparare

  1. Spanacul se decongeleaza din timp, se pune intr-un tifon si se strange pana se scurge bine de apa.
    * se poate folosi si spanac proaspat; veti avea nevoie de cca 800 gr spanac pe care-l opariti si apoi il tocati in blender; la final il scurgeti si pe el in tifon
  2. Se amesteca galbenusurile cu smantana si faina.
  3. Se adauga spanacul, cam 1 lingurita rasa de sare si piper macinat. Se amesteca pana la omogenizare.
  4. Albusurile se bat spuma tare, care sta pe tel. Se incorporeaza spuma in amestecul de spanac in trei transe, amestecand usor cu un tel.
  5. Se pune compozitia pentru foaie in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se intinde uniform, apoi se bate de masa tava ca sa se aseze bine compozitia.
  6. Se coace foaia la 180C timp de 12 minute.
  7. Se scoate foaia din cuptor si se ruleaza imediat, asa fierbinte, folosindu-va de foaia de sub ea. Rularea se face strans, dar incet ca sa nu se rupa foaia. Se lasa foaia rulata pana se racoreste (cca 15 minute).
  8. Pana atunci se prepara umnplutura: se pune in robot branza, ceapa tocata si piper negru macinat. Se mixeaza bine, pana devine cremoasa. Se adauga mararul tocat.
  9. Foaia de rulada (care trebuie sa fie usor calduta) se desface si se unge cu umplutura. Se ruleaza la loc, in folie de plastic sau hartia de copt (important e sa fie rulata strans).
  10. Se da rulada la frigider macar 1 ora, dupa care se poate felia.
  11. Daca doriti sa o prezentati intreaga la masa, ungeti rulada cu un strat subtire de smantana si apoi presarati-o cu cascaval ras fin.

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluatul in tava
Aluatul in tava
Foaia fierbinte rulata
Foaia fierbinte rulata
Intindem umplutura pe foaie
Intindem umplutura pe foaie
Rulam strans in hartie
Rulam strans in hartie

 

5 14

 

 

Retete similare 

Buturuga de Craciun Rulada de cacao cu mascarpone
Buturuga de Craciun Rulada de cacao cu mascarpone
Rulada de pui Rulada cu branza a la Mariana
Rulada de pui Rulada cu branza a la Mariana

O persoana a incarcat o fotografie cu "Rulada de spanac cu branza". Vezi fotografia

 

Comentarii

Monica  acum un an 25 Aprilie 2013 09:34  

Re: Rulada de spanac cu branza

vai ce poftaaaaa!!!

As putea si sa las foaia rulata si sa o umplu cu branza ca pe cannelloni ca sa nu risc sa se rupa ceva cand o desfac.
Experimentez.

Multumiri pentru inca o reteta extraordinara si usor de facut
 

Ioana  acum un an 25 Aprilie 2013 10:18  

Re: Rulada de spanac cu branza

Monica, e mai greu cum te gandesti tu. nu se rupe cand o desfaci, deoarece cum sta ea asa fierbinte si rulata, vei vedea ca se inmoaie si devine elastica. sanse sa se rupa sunt doar cand o rulezi la inceput.
 

josephinnejose  acum un an 25 Aprilie 2013 10:36  

Re: Rulada de spanac cu branza

ai avut un pic de treaba in dimineata asta
 

Laura Aioani  acum un an 25 Aprilie 2013 13:03  

Re: Rulada de spanac cu branza

Buna Ioana. Poti sa-mi spui ce dimensiuni are tava ta? Eu am un cuptor mic si trebuie sa adaptez la dimensiunea tavii mele. Multumesc
 

Ioana  acum un an 25 Aprilie 2013 13:05  

Re: Rulada de spanac cu branza

desigur, o masor diseara.
 

Laura Aioani  acum un an 25 Aprilie 2013 13:16  

Re: Rulada de spanac cu branza

Multumesc frumos...Abia astept, am toate ingredientele. Insa am emotii la rulare, nu am mai facut rulade cu foi
 

Ioana  acum un an 25 Aprilie 2013 16:19  

Re: Rulada de spanac cu branza

Laura, o sa vezi ce simplu e, emotiile sunt degeaba
 

Ileana Carmen Aftenie  acum un an 25 Aprilie 2013 22:44  

Re: Rulada de spanac cu branza

Cred ca e excelenta...Abia astept sa o fac si eu...XO
 

Laura Aioani  acum un an 26 Aprilie 2013 07:41  

Re: Rulada de spanac cu branza

'Neata Ioana.. Te rog sa nu ma uiti cu dimensiunile tavii. Multumesc, o zi usoara..
 

Ioana  acum un an 26 Aprilie 2013 08:17  

Re: Rulada de spanac cu branza

Laura, mi-am amintit aseara, dar eram deja in pat si nimic nu m-a putut determina sa ma duc pana-n bucatarie deci tava are 30 x 35 cm.
 

Laura Aioani  acum un an 26 Aprilie 2013 08:42  

Re: Rulada de spanac cu branza

Nu-i bai..nici eu nu am mai avut chef aseara.. Cu asa o vreme faina, am preferat o plimbare Dar m-am gandit ca poate te mai prind dimineata acasa inainte sa pleci la serviciu si apuci sa raspunzi Multumesc
 

laura  acum un an 27 Aprilie 2013 22:09  

Re: Rulada de spanac cu branza

Este excelenta. Inca o reteta reusita. Aspectoasa, gustoasa si usor de facut. M-am gandit ca ar fi frumos sa o avem pe masa maine de sarbatoarea Floriilor. Multumesc frumos.
 

mihaela  acum un an 29 Aprilie 2013 12:53  

Re: Rulada de spanac cu branza

prima data cand se ruleaza foaia coapte, se ruleaza cu tot cu foaia de copt?
 

Ioana  acum un an 29 Aprilie 2013 13:31  

Re: Rulada de spanac cu branza

te ajuti de foaie ca sa o rulezi, dar ai grija sa nu o prinzi in rulou.
 

mihaela  acum un an 29 Aprilie 2013 13:57  

Re: Rulada de spanac cu branza

multumesc. cu siguranta o voi face de paste. sper sa imi iasa.
 

mirela  acum un an 3 Iulie 2013 17:12  

Re: Rulada de spanac cu branza

Buna!!Reteta ta pare excelenta ,din pacate din cauza unui regim alimentar nu pot manca branza ,ai cumva vreo idee cu ce as putea inlocui branza pentru a putea prepara si eu???
 

Ioana  acum un an 4 Iulie 2013 10:36  

Re: Rulada de spanac cu branza

mirela, nu ai voie nici tofu?
 

Viorica Apetroaie  acum un an 12 Iulie 2013 13:21  

Re: Rulada de spanac cu branza

 

Cadar Camelia  acum un an 17 Noiembrie 2013 12:26  

Re: Rulada de spanac cu branza


 

Branisteanu Andreea  acum 10 luni 7 Ianuarie 2014 13:25  

Re: Rulada de spanac cu branza

A iesit dementiala, ne place tare mult si e light...super buna!
 

olga-v  acum 7 luni 18 Aprilie 2014 17:15  

Re: Rulada de spanac cu branza

Ioana,rulada e deosebita am pus-o la frigider am gustat si blatul si crema,iar impreuna mmmm papilele noastre gustative vor fii extrem de multumite.Multumesc.Paste Fericit.Te pup.
 

Tania  acum 4 ore 21 Noiembrie 2014 22:19  

Re: Rulada de spanac cu branza

Buna,

Spune-mi, te rog, ce fel de smantana trebuie? Pentru gatit (lichida) sau obisnuita (grasa)?

multumesc!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS