Retete Culinare : e-Retete

 

Supa crema de dovleac

Categorii: Retete cu legume, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Supa crema de dovleac. Imagini pas cu pas pentru supa crema de dovleac

Pentru aceasta supa crema de dovleac am folosit "cel mai bun condiment din camara mea". Supa a capatat astfel note florale, exotice, dulci-picante echilibrate de baconul sarat-afumat.

Ingrediente pentru Supa crema de dovleac

1 kg dovleac (cantarit dupa ce s-a curatat de samburi si coaja)
1 ceapa mare
1 felie groasa radacina de telina (cca 50 gr)
4 catei de usturoi
2 cartofi
300 ml supa de pui (sau supa de legume/apa pentru varianta vegetariana)
2 linguri smantana
3/4 lingurita Ras el Hanout
2 linguri ulei
sare, piper

Supa crema de dovleac - Preparare

  1. Se incinge uleiul si se calesc ceapa si telina tocate marunt, pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul strivit si se mai calesc 1 minut.
  2. Se adauga dovleacul si cartofii taiati cubulete. Se adauga supa de pui si apa cat sa cuprinda perfect continutul oalei (eu am mai pus 700 ml apa). Se condimenteaza cu sare si piper.
  3. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute, pana cartofii sunt facuti.
  4. Se mixeaza continutul oalei in blender sau cu blenderul vertical, pana supa e cremoasa. Se drege de sare.
  5. Se adauga Ras el Hanout si smantana si se amesteca bine. Se pune oala pe foc mic si se mai lasa 5 minute.
  6. Se serveste supa crema cu felii de bacon prajite sub grill pana devin crocante si crutoane de paine.

 
Click pe imagini pentru a mari

Dovleac cuburi
Dovleac cuburi
Toate ingredientele in oala
Toate ingredientele in oala
Ras el Hanout
Ras el Hanout
Continutul oalei mixat
Continutul oalei mixat

 

5 17

 

 

Retete similare 

Supa crema de spanac si leurda Supa de parmezan
Supa crema de spanac si leurda Supa de parmezan
Supa crema de dovlecei Supa crema de porumb
Supa crema de dovlecei Supa crema de porumb

O persoana a incarcat o fotografie cu "Supa crema de dovleac". Vezi fotografia

 

olga  acum 7 luni 16 Octombrie 2013 11:28  

Re: Supa crema de dovleac

Pare delicioasa Ioana draga, dar ar trebui sa devii si distribuitor de condimente exotice.
Daca le combin eu (fara schinduf si boboci de trandafir) cat pot sa pun din fiecare?

Multumesc frumos.
 

Ioana  acum 7 luni 16 Octombrie 2013 11:33  

Re: Supa crema de dovleac

acum ai putea folosi cu succes amestecul de condimente de la supa crema de linte (turmeric, chimion, coriandru boabe si chili sau piper): [link] + putin ghimbir pudra (cam 1/4 lingurita).
dar cand gasesti acest condiment sa-l iei, este ca un curry foarte delicat.
 

Simona  acum 7 luni 16 Octombrie 2013 11:58  

Re: Supa crema de dovleac

Ioana, te rog sa ne dai reteta pentru risotto alla zucca, adica risotto cu dovleac... Acum e sezonul si am auzit ca e foarte bun. ... Daca se poate. Multumesc!
 

olga  acum 7 luni 16 Octombrie 2013 11:59  

Re: Supa crema de dovleac

Te iubesc !
 

Ioana  acum 7 luni 16 Octombrie 2013 13:04  

Re: Supa crema de dovleac

Simona, se face identic cu risottoul de dovlecel de aici: [link] doar ca poti da dovleacul pe razatoarea mare si asa il calesti. in acest caz atunci nu mai e nevoie sa-l mixezi in robotel, se va dizolva el in risotto.
 

Simona  acum 7 luni 16 Octombrie 2013 15:46  

Re: Supa crema de dovleac

Multumesc!
 

Gerlinde  acum 7 luni 16 Octombrie 2013 17:19  

Re: Supa crema de dovleac

Chiar ieri am facut Supa crema de dovleac. Intradevar este sezonul ei. Ei adaug la sfirsit cubulete de brinza Limburger sau Harzer. Este o brinza foarte picanta care se topeste putin in Supa calda si ii da un gust foarte bun. In plus mai condimentez cu o foaie de dafin. Condimentul folosit de tine nu l-am vazut pina acuma. Voi cauta la condimentele exotice poate il gasesc.
Cu drag Gerlinde
 

Mari Ana  acum 7 luni 17 Octombrie 2013 11:44  

Re: Supa crema de dovleac

De unde ai luat condimentul rege? Am vazut poza si nu imi amintesc sa il fi vazut la raionul de condimente din supermarket-uri...
 

Ioana  acum 7 luni 17 Octombrie 2013 11:47  

Re: Supa crema de dovleac

condimentul rege nu sta in supermerket l-am luat din magazinul de delicatese Comptesse du Barry. exista si in Constanta unul pe Bd. Tomis nr. 107. vezi aici poza: [link]
in aceasta gama au si Piment d'Espelette si multe alte nazdravanii exotice de buna calitate. mi-am luat Piper Cubeb, un piper cu aroma de lamaie si menta, e genial, l-am pus in gemul de capsuni
 

Mari Ana  acum 8 luni 18 Octombrie 2013 09:11  

Re: Supa crema de dovleac

Wow, nici nu cred ca l-am observat. Merci, esti o minunata.
 

geta  acum 8 luni 18 Octombrie 2013 09:36  

Re: Supa crema de dovleac

 

Ioana  acum 7 luni 18 Octombrie 2013 13:01  

Re: Supa crema de dovleac

o sa-ti placa, au produse faine. chiar si unt din Franta aduc cand si cand.
 

florin  acum 7 luni 20 Octombrie 2013 20:27  

Re: Supa crema de dovleac

Este f. curios ca nu am reperat magazinul din bul. Tomis 107 ???????? Maine il caut.Probabil ca este nou aparut.?
 

Ioana  acum 7 luni 21 Octombrie 2013 14:10  

Re: Supa crema de dovleac

la CJ exista magazinul de cel putin 1 an. nu stiu cand s-a deschis la voi, dar tebuie sa fie daca apare pe site. sper sa-l gasesti
 

ionas florin  acum 7 luni 21 Octombrie 2013 15:31  

Re: Supa crema de dovleac

Am gasit azi magazinul de pe bl. Tomis 107.Are condimentul Raz el Hanout si alte condimente "foarte "necunoscute ??Preturile sunt insa cam exagerate,cutiuta cu condimentul marocan costa 42 lei Ron.Nu aveau piper Cubeb,de care nici nu aveau cunostinta?Acest condiment REGE este un fel de curry la gust? Poate ne dati o descriere a gustului.Probabil ca voi face un efort si o sa-l cumpar. Multumesc pentru informatiile foarte UTILE.
 

Ioana  acum 7 luni 21 Octombrie 2013 15:44  

Re: Supa crema de dovleac

da, este ca un curry bland. este dulce, picant, floral...
pretul este mare si datorita faptului ca acest brand de condimente este unul foarte bun. poti aici sa vezi toate produsele lor:[link] cred ca e intr-adevar cel mai scump condiment din camara mea.
sunt sigura ca il gasesti si mai ieftin, dar nu in magazine, doar daca-l comanzi online.
 

ionas florin  acum 7 luni 21 Octombrie 2013 16:03  

Re: Supa crema de dovleac

Nu ma pot abtine.Sunteti FANTASTIC de promta.Nu gasesc acum alte cuvinte.Va multumesc. Florin.
 

Ioana  acum 7 luni 21 Octombrie 2013 16:47  

Re: Supa crema de dovleac

cu placere florin, ma straduiesc sa fiu prezenta.
 

Camelia  acum 7 luni 22 Octombrie 2013 12:07  

Re: Supa crema de dovleac

Stimata doamna Ioana, va admir site-ul si retetele pe care le publicati.
Daca imi permiteti o idee, eu adaug la supa de dovleac 100-120 ml vin alb demisec (sau dupa gust), dupa mometul 4. Potenteaza foarte bine gustul dovleacului. O servesc ornata cu o lingura de ulei negru de dovleac si seminte de dovleac prajite.
Folosesc vin alb si la gemul de dovleac picant si un amestec de condimente (ghimbir, Chili, cardamom, anis)
 

Ioana  acum 7 luni 22 Octombrie 2013 13:31  

Re: Supa crema de dovleac

Suna extraordinar ideea gemului de dovleac. Nu am gusta niciodata asa ceva. E ceva ce merita incercat.
 

Emm Harangus  acum 6 luni 26 Noiembrie 2013 11:55  

Re: Supa crema de dovleac

Este f. buna! Cateva zile la rand doar aceasta supa am mancat-o, si a fost super. Doar ca eu am facut-o foarte picanta. Am sa mai fac!
 

aneta  acum 3 luni 4 Februarie 2014 12:46  

Re: Supa crema de dovleac

Ioana esti geniala si un pic mai mult, cum imi place mie sa spun!Iti citesc toate retetele unele le-am incercat sunt minunate.
Nu am inteles cand se pune usturoiul daca se caleste cu ceapa sau se pune la fiert,mentionez ca va manca si fetita mea de 1 an ca mai nou adora supele crema.
 

Ioana  acum 3 luni 4 Februarie 2014 12:55  

Re: Supa crema de dovleac

se caleste rapid dupa ce s-a inmuita ceapa.
 

aneta  acum 3 luni 4 Februarie 2014 12:57  

Re: Supa crema de dovleac

Multumesc!
 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS