Supa crema de dovleac cu bulgur

Retete cu legume Retete de post Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de dovleac cu bulgur

Supa minimalista, doar dovleac ca si ingredient principal ca sa tinem caloriile jos. Nici nu are nevoie de altceva (smantana, iaurt, cartofi) ca sa devina cremoasa, dovleacul e suficient ca sa obtinem acea textura fina dorita pentru supele creme. In schimb am adaugat pe post de crutoane bulgur fresh, care a facut un contrast fain de textura si gust. Si nici vizual nu arata rau ;)

Ingrediente

Supa crema de dovleac

1 dovleac placintar mic (sa ramana aprox. 700 gr dupa curatare)
1 ceapa medie
1 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita chimion macinat
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
2 linguri ulei
sare, piper negru

"Crutoane"

1 portie bulgur cu verdeturi

Portii: 4
Calorii: 287 cal / portie (supa 134 cal + bulgurul 153 cal)

  1. Intr-o oala se incinge uleiul si se caleste ceapa pana se inmoaie (cca 5 minute). Se adauga coriandrul si chimionul si se mai calesc 30 secunde.
  2. Se adauga dovleacul taiat cuburi, apa cat sa cuprinda dovleacul (am pus 2 cani pline), sare si se rasneste piper cu generozitate.
  3. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mediu spre mic pana dovleacul e facut (cca 15 minute).
  4. Se mixeaza totul in robot/blender pana aveti o supa fina. Se drege de sare si se adauga coaja rasa de lamaie.
  5. Se serveste supa calda presarata cu bulgur (in loc de crutoane). E buna imediat sau reincalzita.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...