Retete Culinare : e-Retete

 

Taietei cu nuca si mac

Categorii: Retete desert, Retete cu paste, Retete de post, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru copii, Retete rapide, Retete simple

 

Taietei cu nuca si mac. Imagini pas cu pas pentru taietei cu nuca si mac

Foarte simpla si rapida reteta. Si foarte cunoscuta, nu cred ca exista cineva care n-a mancat asa ceva in copilarie. Eu i-am pregatit pentru cina, dar ii puteti servi si ca desert. Iar daca eliminati untul sau il inlocuiti cu margarina e si o buna reteta de post.

Ingrediente pentru Taietei cu nuca si mac

300 gr taietei lati (tagliatelle am folosit eu)
150 gr nuca
50 gr mac
3-4 linguri stafide (optional)
7-8 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingura unt (sau margarina pentru varianta de post)

Taietei cu nuca si mac - Preparare

  1. Se fierb pastele in multa apa cu un strop de sare conform instructiunilor de pe pachet.
  2. In acest timp se macina cu masina de macinat cafea sau in robotel nuca, apoi macul. Se amesteca cele doua cu zahar si scortisoara.
  3. Stafidele se pun la inmuiat cu putina apa calduta si un strop de rom sau coniac daca doriti.
  4. Se scurg pastele de apa si se aseaza intr-un bol mare. Nu se trec sub jet de apa. Se adauga untul peste pastele fierbinti si se amesteca pana untul e topit.
  5. Se adauga amestecul de nuca si mac. Se scurg stafidele de apa si se aduga si ele peste paste. Se amesteca bine si se serveste cald sau rece.

 
Click pe imagini pentru a mari

Macinam nuca si macul
Macinam nuca si macul
Amestecam pastele cu unt
Amestecam pastele cu unt
Adaugam amestecul de nuca si mac
Adaugam amestecul de nuca si mac
Taietei cu nuca si mac
Taietei cu nuca si mac

 

5 35

 

 

Retete similare 

Taietei cu pesmet Taitei cu varza
Taietei cu pesmet Taitei cu varza
Taitei cu legume in stil chinezesc
Taitei cu legume in stil chinezesc  

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Taietei cu nuca si mac"

 

Comentarii

Ardelean Ancutza  acum 5 ani 14 Februarie 2009 14:20  

Re: Taietei cu nuca si mac

Ei bine , exista cineva care nu a mancat asa ceva in copilarie...eu . Am mancat doar paste cu dulceata , dar arata asa de bine O sa le incerc .
 

Ioana  acum 5 ani 14 Februarie 2009 14:48  

Re: Taietei cu nuca si mac

nu se poate asa ceva!!! trebuie sa incerci atunci sunt buni si o sa le placa si fetitelor. se pot face si fara mac, inlocuiesti cantitatea de mac tot cu nuca, dar cu mac arata mult mai bine.

si acum o intrebare de baraj despre paste: voi ati gasit paste romanesti bune? care sa nu se faca tocanita la fiert? pe vremuri foloseam Pambac si mi se pareau ok, iar saptamana asta am avut nevoie de taietei lati si am luat Pambac si cand i-am fiert s-au inmuiat, parca erau mamaliga, si i-am fiert mai putin decat scria pe pachet!

eu folosesc Barilla de obicei si nu se inmoaie chiar daca le uit la fiert, dar ceva romanesc si mai ieftin dar de buna calitate chiar nu exista?
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani 14 Februarie 2009 15:10  

Re: Taietei cu nuca si mac

Ai dreptate, toate pastele romanesti se fac tocanita la fiert. Incearca paste unguresti ( stiu ca nu sustinem productia autohtona cumparand paste unguresti...), sunt totusi mai ieftine decat Barilla si mi s-au parut ok.
 

ela  acum 5 ani 14 Februarie 2009 18:04  

Re: Taietei cu nuca si mac

Hmm...cu nuca am mancat si eu toata copilaria mea dar cu mac....si din pacate nici nu pot sa fac ca n-am cu ce macina macul
 

adry   acum 5 ani 15 Februarie 2009 18:12  

Re: Taietei cu nuca si mac

Ma intorc in timp la anii copilariei! Era unul dintre deserturile mele preferate! Eu am mancat taiteii sau cu nuca sau cu mac sau cu pesmet! E curioasa combinatia nuca, mac impreuna dar sun convinsa ca au fost buni, buni!
Au un aspect invitant
 

iliuta  acum 5 ani 15 Februarie 2009 21:11  

Re: Taietei cu nuca si mac

Ciao ela macul se poate macina cu...frulatorul,masina de macinat zahar sau cafea
 

iliuta  acum 5 ani 15 Februarie 2009 21:17  

Re: Taietei cu nuca si mac

cu nuca nu am mincat niciodata,cu mac si scortisoara da,dar cred ca sint delicioase
 

Micul  acum 5 ani 16 Februarie 2009 09:42  

Re: Taietei cu nuca si mac

In facultate, imi punea mama nuca si mac macinate amestecate cu zahar, in borcane.In camin eu doar fierbeam taiteii si aveam un desert nemaipomenit.Uneori era chiar felul doi.
 

ela  acum 5 ani 16 Februarie 2009 18:54  

Re: Taietei cu nuca si mac

Ciao iliuta, am stricat nu stiu cate masini de macinat cafea macinand mac sau zahar...asa ca astept un link cu frulatorul ala sa vad si eu ce trebe sa caut! merci
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani 16 Februarie 2009 19:21  

Re: Taietei cu nuca si mac

Ela - cauta mac macinat in magazine ( eu am gasit numai la Tesco in Ungaria , din pacate) sau in cel mai rau caz daca nu gasesti , in preajma Pastelui in pietele de alimente sunt persoane care au mac macinat ( ti-l macina pe loc). La noi in Baia Mare, astfel de persoane stau pe piata numai de sarbatori, considera ca e nevoie de mac macinat numai pt cozonac
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani 18 Februarie 2009 11:35  

Re: Taietei cu nuca si mac

Apropo , in masina de macinat cafea macul se macina mai bine daca se pune si zahar impreuna cu macul( nu chiar cantitati egale).
 

livia  acum 5 ani 27 Februarie 2009 14:13  

Re: Taietei cu nuca si mac

DA,EU AM MANCAT SI ESTE FOARTE BUN. VOI ATI MANCAT SPAGHETTI CU BUDINCA? INCERCATI ,,O SA MANCATI SI FARFURIA POFTA BUNA!
CU STIMA SI RESPECT PT TOATE DOAMNELE GOSPODINE,
LIVIA
 

Nico  acum 5 ani 6 Martie 2009 15:41  

Re: Taietei cu nuca si mac

Eu am facut paste cu nuca si scortisoara ..peste care am pus putin unt topit..si un pic de esenta de rom.....f bune
 

claudia  acum 4 ani 6 Aprilie 2009 19:02  

Re: Taietei cu nuca si mac

Da, am mancat si eu, dar fara mac. mie nu-mi place macul, dar sunt bune si fara.
 

flavia  acum 4 ani 2 Octombrie 2009 18:15  

Re: Taietei cu nuca si mac

foarte bune
 

ramisimion  acum 4 ani 7 Octombrie 2009 21:08  

Re: Taietei cu nuca si mac

dulcele copilariei mele si al fratelui meu. sotul meu nu a mancat niciodata, am zis sa-i fac o supriza si am pregatit asta seara la cina, mi-a reusit. o cina rapida, gustoasa si dulce! multumesc ca imi amintesti de minunatele etape ale copilariei!
 

Ioana  acum 4 ani 8 Octombrie 2009 11:20  

Re: Taietei cu nuca si mac

inca cineva care n-a mancat asa ceva bine ca ai remediat situatia rami!
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 8 Octombrie 2009 13:31  

Re: Taietei cu nuca si mac

A trecut mai bine de o jumatate de an de cand ai postat reteta si in sfarsit am reusit si eu sa o fac . La alte retete nu mi s-a intamplat sa le fac dupa atata timp, lipsa macului macinat a fost problema... Mi-a placut insa foarte mult rezultatul.
 

ildi  acum 4 ani 15 Octombrie 2009 04:46  

Re: Taietei cu nuca si mac


deci am facut aseara aceasta reteta, doar ca nu am prea respectat gramajele (ce sai fac, sangele unguresc..hi hi)
vreau sa zic ca au iesit BETON, super bune, am mancat de am rupt, desi facusem si fasole scazuta, nu mia mai trebuit
a...si am inlocuit nucile cu migdale, a iesit o bunatateee

p.s. ideea cu stafide inmuiate in rom e f buna, multumim ioana
 

lina  acum 4 ani 3 Ianuarie 2010 17:01  

Re: Taietei cu nuca si mac

tin minte cand imi facea bunica asa, erau deliciosi...am sa incerc si acum sa fac. multumesc de reteta!
 

karameluka  acum 4 ani 22 Ianuarie 2010 09:09  

Re: Taietei cu nuca si mac

pastele romanesti bune si ieftine sunt monte banato. se fierb putin , iar cele pt supa se pun in supa clocotita si se acopera citeva minute
 

Karla  acum 3 ani 24 Noiembrie 2010 16:38  

Re: Taietei cu nuca si mac

Super reteta! Eu abia zilele astea am gasit-o, dar e bine ca mi-ai amintit-o. Candva o faceam si noi in casa cu multi copii a bunicii... Ehei!! Bunica era italianca si facea sute de feluri de paste (da,da, am zis bine: sute). In general ca fel principal, condimentate in toate modurile... Majoritatea erau paste prospete, din aluat facut de ea (fel de fel de forme si fel de fel de sosuri si fel de fel de combinatii de legume, parmezan, sos... ). Apropo, ai incercat vreodata taitei cu varza fiarta in apa cu sare, nu prea tare, apoi amestecata cu taiteii si condimentate cu sos de rosii cu busuioc,cimbru, rozmarin, usturoi, ulei de masline.....? Dar imi amintesc si de un desert din paste, exact in genul taiteilor tai deliciosi, tot cu unt, nuca, zahar, scortisoara, mac... dar si cu putin pesmet calit un pic in unt ca la galustile cu prune... Un deliciu. Esti o comoara, Ioana, iti multumesc mult.
 

Ioana  acum 3 ani 25 Noiembrie 2010 20:03  

Re: Taietei cu nuca si mac

am incercat taietei cu varza dar in varianta asta: [link] fara sos de rosii. doar bine condimentati.
sper sa ajung candva sa fac taieteii in casa ca si bunica ta, deocamdata folosesc doar paste cumparate. insa ma vad producand toate formele de paste in casa...
 

Simona  acum un an 1 Noiembrie 2012 15:53  

Re: Taietei cu nuca si mac

Pastele, ca sa ramana "al dente" trebuie musai sa fie facute din "grano duro". La noi nu se fac din asa ceva, dar toate pastele facute din grano duro isi pastreaza tinuta.
 

MARIANA VOICU  acum un an 19 Noiembrie 2012 19:57  

Re: Taietei cu nuca si mac

Un deliciu.
 

Dana Macingo  acum un an 25 Februarie 2013 12:35  

Re: Taietei cu nuca si mac

eu am facut au iesit fff buni !incercati si voi fetelor!!!!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS