Taietei cu pesmet

Retete desert Retete cu paste Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete romanesti

Oh, ce vremuri! Nu am mai mancat taietei cu pesmet de peste 25 de ani. Si scriind aceste randuri mi-am mai adus aminte de un desert care-mi placea in copilarie: gris cu lapte, presarat cu cacao sau scortisoara. Da... categoric deserturile copilariei, cat de simple sunt ele, ti se lipesc de suflet.

Reteta Taietei cu pesmet

Ingrediente

300 gr taietei lati (fara ou in perioada postului)
100 gr pesmet
80 gr zahar
1/4 lingurita scortisoara
2 linguri ulei (sau unt)

Portii: 3-4

  1. Se pun taieteii la fiert in apa cu putina sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Intr-o tigaie larga se incinge 1 lingura ulei si se adauga pesmetul. Se prajeste la foc mediu (la inceput) si amestecand tot timpul. Dupa ce vedeti ca pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, dat focul la mic si continuati sa prajiti pana e rumen (nu va opriti din amestecat).
  3. Cand pesmetul e rumen (dureaza cam 5 minute), adaugati zaharul si scortisoara si amestecati. Mutati pesmetul intr-o farfurie.
  4. Strecurati taieteii si adaugati peste ei restul de 1 lingura ulei. Amestecati. Adaugati pesmetul cu zahar si amestecati. Serviti cald.

Comentarii (20)

 

Ultimele comentarii

Simona  acum 10 ani - 26 Noiembrie 2013 23:13  

Fii linistita, Mikaela, nu cred ca s-a simtit nimeni jignit, pe de alta parte ai dreptate : amintirile din internat sunt de neuitat, chiar si clipele mai triste sunt de nepretuit dupa o vreme... ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 27 Noiembrie 2013 10:28  

chiar asa, mikaela, nimeni nu s-a simtit jignit. voiam doar sa subliniez ca fie ca stateam acasa, fie la internat, toti mancam aceleasi deserturi bune.
 

mikaela  acum 10 ani - 27 Noiembrie 2013 11:49  

Frumos ati spus,apreciez raspunsurile.
Astept retete,fie simple,fie complicate,ce mai conteaza,stiu ca aici lucrurile decurg la modul serios.Raman pe receptie.
 

camelia  acum 10 ani - 29 Noiembrie 2013 07:52  

:) :p
foarte buni si foarte frumoase amintiri
fiind copii si venind de la sanie bunica intotdeauna ne astepta cu ceva bun si cald :)
 

Danyel  acum 9 ani - 31 Mai 2014 19:09  

Trebuie pastele respective pentru un anumit gust sau la plesneala ;) .
 

Ioana  acum 9 ani - 31 Mai 2014 19:34  

ori paste din astea lungi si late ori laste (taietei din aia patrati dar mai mari). de ele se prinde mai bine pesmetul. pastele tubulare sunt in general pentru sosuri, intra si in ele.
 

ieftine-asigurari.ro  acum 9 ani - 20 Ianuarie 2015 17:50  

Sunt o persoana care obisnuieste sa tina post. De ceva vreme caut sa vad ce mancare de post sa mai fac. Acei taitei arata foarte bine in poza si cred ca sunt si buni. Desi nu am mancat niciodata am sa incerc reteta. Totusi as avea o intrebare, atunci cand nu este post se poate folosi si taitei facuti in casa, adica, cu apa, ou si faina? Astept un raspuns. Multumesc anticipat.
 

Cocco  acum 9 ani - 8 Martie 2015 17:51  

Daca ai fi fost atent(a) si nu cu gandul pe te miri unde , ai fi vazut ca reteta incepe practic prin a lamuri acest dubiu (al tau) :( !!!!!!!!!!!!!!
 

Cacadincarpart  acum 7 ani - 8 Aprilie 2017 18:26  

:-& mie scarba Numa cand aud de pesmet
 

mona  acum 3 ani - 13 Ianuarie 2021 11:29  

Super.. mmm delicios! ??
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...