Caltabosi de casa. Imagini pas cu pas pentru caltabosi de casa

Nu sunt mare fan caltabosi, doar prajiti imi plac. Tot la bunica i-am preparat saptamana trecuta la fel ca si carnatii.

Ingrediente
Caltabosi de casa

organele si limba de la un porc
2.5 kg orez
12 cepe mici, cat mingile de ping-pong
2 linguri piper
1 lingura boia
o mana sare mare
2 linguri cimbru uscat
9 linguri pline untura porc

Preparare
Caltabosi de casa

  1. Se pun organele de porc la fiert cu multa apa. Cand sunt fierte se scot, dar limba se mai lasa inca vreo 20 minute. Supa de pe organe se lasa pe foc in continuare fiindca avem nevoie de ea fierbinte.
  2. In 4 linguri de untura topita se prajeste orezul. Stiti ca e prajit daca prindeti cateva boabe cu degetele si le simtiti aspre precum pietricelele... asta m-a invatat bunica acum
  3. Adaugati supa fierbinte de pe organe peste orez cat sa treaca cu 2 degete peste el, dati doua-trei clocote scurte, invartiti bine in el, apoi il luati de pe foc si-l lasati cu capac sa se faca singur. Il asezati la loc rece. Dupa jumatate de ora il verificati, el trebuie sa fie fiert si daca vi se pare uscat mai adaugati supa fierbinte (cam 1/2 l) peste el si amestecati.
  4. Organele dupa ce se racesc putin se taie bucati mari. Apoi se toaca cu masina de carne.
  5. Tocati si cepele marunt si le prajiti in restul de untura. Stiu ca pare multa untura si ceapa va pluti in ea, dar organele si orezul sunt mai seci deci ceva trebuie sa dea o textura cremoasa caltabosilor.
  6. Peste organele tocate puneti orezul si ceapa prajita cu tot cu untura si apoi condimentele. Amestecati cu mainile pana la omogenizare si apoi gustati. In functie de gustul propriu mai adaugati sare si piper. Amestecati iar.
  7. Puneti amestecul in intestine subtiri, exact cum am aratat la carnati, folosind masina de tocat cu tub pentru formarea carnatilor. Singura diferenta e ca din loc in loc invartiti intestinul.
  8. Puneti caltabosii formati in restul de supa fierbinte de pe organe si fierbeti-i pe rand 10 minute dar fara sa clocoteasca supa.
  9. Ii scoateti din supa si ii lasati la racit.
  10. Se pot servi proaspeti sau prajiti. Pasta din interior o puteti intinde pe paine.
 
Fierbem organele

1. Fierbem organele

Organele fierte

2. Organele fierte

Taiem organele bucati mari

3. Taiem organele bucati mari

Prajim orezul in untura

4. Prajim orezul in untura

Adaugam supa fierbinte peste orez

5. Adaugam supa fierbinte peste orez

Lasam orezul cu capac sa se coaca

6. Lasam orezul cu capac sa se coaca

Tocam organele

7. Tocam organele

Tocam cepele

8. Tocam cepele

Calim ceapa in untura

9. Calim ceapa in untura

Adaugam ceapa si condimentele in compozitie

10. Adaugam ceapa si condimentele in compozitie

Adaugamn orezul in compozitie

11. Adaugamn orezul in compozitie

Formam caltabosul cu masina

12. Formam caltabosul cu masina

Il fierbem 10 minute

13. Il fierbem 10 minute

Caltabosi

14. Caltabosi


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 36)  

 

Toba de casa

4 Decembrie 2013

Toba de casa

Mititei de casa

28 Martie 2010

Mititei de casa

Carnati de casa

16 Decembrie 2008

Carnati de casa

 

 

angela  acum 6 ani 20 Decembrie 2008 18:24  

Re: Caltabosi de casa

si eu prefer caltabosi prajiti in ianuarie !
 

Ioana  acum 6 ani 20 Decembrie 2008 20:06  

Re: Caltabosi de casa

am notat
 

izabela  acum 6 ani 21 Decembrie 2008 08:41  

Re: Caltabosi de casa

super buna asa o fac si eu
 

marina  acum 5 ani 10 Iunie 2009 21:56  

Re: Caltabosi de casa

,,,ce mult as rea si eu sa fac aceasta reteta...dar din pacate aici,in italia nu stiu unde pot gasi untura de porc si intestine....
 

symmy  acum 5 ani 9 Noiembrie 2009 13:38  

Re: Caltabosi de casa

dar cum se prepara carnatii afumati nu stie nimeni???
 

alicce  acum 4 ani 13 Decembrie 2010 16:16  

Re: Caltabosi de casa

super reteta exact ca la bunica acasa am incercato si este delicioasa
mersi mult pentru reteta
 

nnadiuta  acum 4 ani 16 Ianuarie 2011 12:56  

Re: Caltabosi de casa

la multi ani! doamna in primul rind vreau sa va felicit pentru reteta este delicioasa,tatal meu a fost macelar si cunosc toate retetele care se prepara de sarbatori din carne, lafel si mama mea pregatea sa va dea d-zeu sanatate sa pregatiti multi ani deacum ancolo scris astazi 16 01 2011 a-si dori sa tinem legatura referitor la retete la revedere
 

cristi  acum 4 ani 25 Februarie 2011 20:27  

Re: Caltabosi de casa

excelenta reteta, am facuto acum in februarie si e nemaipomenita, sa mai postati astfel de retete, la revedere
 

mike  acum 4 ani 18 Martie 2011 19:10  

Re: Caltabosi de casa

Noi facem caltabosii fara orez, se tin mult mai bine.
 

irina  acum 2 ani 19 Decembrie 2012 22:04  

Re: Caltabosi de casa

eu fac si fara orez caltabosii dar ii mai dau putin la fum
 

zlate alina  acum 2 ani 21 Decembrie 2012 20:56  

Re: Caltabosi de casa

am sa incerc si eu
multumesc
 

nico  acum un an 22 Decembrie 2013 12:32  

Re: Caltabosi de casa

nimeni nu face caltabosi buni cum facea mama mea
 

niculaie  acum 3 luni 9 Februarie 2015 12:04  

Re: Caltabosi de casa

Se poate prepara si cu toate incredientele trase la tigaie ,nu isi mai pirde gustul ,in final se fierb 10 minute si pofta buna
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus