Retete Culinare : e-Retete

 

Mititei de casa

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de miel, Retete cu carne de porc, Retete simple, Retete romanesti

 
Mititei de casa. Imagini pas cu pas pentru mititei de casa

Mi-au ramas cateva bucatele de carne de miel mai grasa cand am facut tocanita de miel si m-am gandit instant la mititeii de casa. Daca patiti la fel sau daca pur si simplu sunteti departe de tara si va e dor de niste mititei, poate va este de ajutor aceasta reteta.

Ingrediente pentru Mititei de casa

300 gr carne tocata de porc
200 gr carne tocata miel
1 ceapa mica tocata fin (cca 30 gr)
2 catei usturoi striviti
1/4 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
1 lingurita sare
6 rasnite chili fulgi
50 ml apa minerala
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

Mititei de casa - Preparare

  1. Framantam toate ingredientele pana la chili. Cand totul e bine omogenizat adaugam bicaronatul si apa minerala si amestecam iar pana apa este absorbita in carne. Dam pasta obtinuta la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.
  2. Formam micii.
  3. Ii prajim pe oala grill cu abur la foc mediu spre mic. Se prajesc cam 15 minute pe o parte si apoi cca 10 minute pe cealalata parte. Se servesc calzi, cu mustar.

 
Click pe imagini pentru a mari

Pasta pentru mici
Pasta pentru mici
Formam micii
Formam micii
Pe gratarul cu abur
Pe gratarul cu abur
Mititei de casa
Mititei de casa

 

5 42

 

 

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Mititei de casa" »

 

Comentarii

ildi  acum 4 ani 28 Martie 2010 17:39  

Re: Mititei de casa

ioana scuze, nu e prea mult bicarbonat de sodiu? mie tot timpul mi frica ca au gust de bicarbonat daca pun si ma lipsesc...
 

Raluca Dumitrescu  acum 4 ani 28 Martie 2010 20:59  

Re: Mititei de casa

Buna Ioana,

Am auzit ca adevaratii mici se fac cu supa de os. De o vreme am incercat toti mici dupa piata, si toti imi par prea condimentati si fara gust.
Am sa incerc si reteta ta, poate o sa am o surpriza placuta.
 

ramisimion  acum 4 ani 29 Martie 2010 10:02  

Re: Mititei de casa

Ioana, reteta ta de mici mi se pare usoara, o sa-i pregatesc si eu. Eu sunt adepta gatitului in casa dintr-un simplu motiv, stiu ce contine mancarea si vroiam tare mult o reteta de mici. Multumesc!
 

Ioana  acum 4 ani 29 Martie 2010 13:22  

Re: Mititei de casa

ildi nu se simte deloc bicarbonatul, are doar rol sa-i faca mai pufosi.

raluca, eu de obicei iau gata preparati din metro sau selgros, acolo sunt cei mai reusiti, asa mi se pare.

rami, reteta este simpla, ingredientele la fel, doar ca sa fie ca si cei cumparati sa folosesti carne cat mai grasa.
 

adry  acum 4 ani 29 Martie 2010 22:29  

Re: Mititei de casa

Mi-ai dat o idee cu mici astia!!! N-am incercat niciodata sa fac in casa, iar cand merg in Ro ii cumpar de la metro!
Ioana ai putea sa-mi "traduci" in lingurite 6 rasnite de chili ?
 

Ioana  acum 4 ani 30 Martie 2010 10:05  

Re: Mititei de casa

adry, cam un varf de lingurita de chili pudra.
 

Zero  acum 4 ani 29 Mai 2010 10:07  

Re: Mititei de casa

Nu stiu, ma uit pe internet si vad tot felul de tarani cu tot felul de retede de mici tampite.Asta e cea mai apropiata 3 feluri de carne singurul lucru pe care l ai uitat si e extrem de important e CIMBRUL omule nu ai gustul de mici daca nu ai cimbru langa oaie.Salutari si sper sa nu fi fost prea blunt.
 

pilot1974  acum 3 ani 16 August 2010 14:01  

Re: Mititei de casa

am o reteta de mici din 1920 e secreta nu am voie sa o dau dar va spun ca adevaratii mici se fac numai din carne de vita si chear se specifica ca nu e bine sa combinam cu alte feluri de carne pt. ca strica gustul adevarat al micului.fiecare face ce vrea dar micul adevarat asta e.
 

Alin  acum 3 ani 30 August 2010 18:40  

Re: Mititei de casa

pilot1974 are dreptate,adevaratii mici se fac doar din carne de vita.Cei din comert sunt facuti din carne porc+oaie din cauza pretului scazut al carnii,banuiesc.Ganditi-va ce pret ar avea micii doar din carne de vita.Eu am reteta dintr-o carte de bucate de prin 1980(nu stiu exact ca nu mai am copertile) "furata" de la mama.Tot timpul impresionez cu aceasta reteta de mici.
 

savage  acum 3 ani 19 Septembrie 2010 16:55  

Re: Mititei de casa

pai,faceti-i numai cu carne de vita.care-i problema ca o sa haliti hamburger in loc de mici?
 

Dan  acum 3 ani 17 Noiembrie 2010 10:36  

Re: Mititei de casa

Asa este adevaratii mici se fac din carne de vita!Am o reteta de la un ,,gratargiu ` de renume din orasul in care locuiesc.
 

Ioana  acum 3 ani 17 Noiembrie 2010 10:40  

Re: Mititei de casa

ce parte de vita foloseste?

eu ii aleg pe cei din magazin pe cei pe care scrie si carne de oaie in ingrediente, fiindca imi par mai gustosi.
 

Cobra  acum 3 ani 21 Decembrie 2010 21:19  

Re: Mititei de casa


Reţeta de mititei de la Restaurantul CARUL CU BERE din Bucureşti

Bucureşti, la 16 Iunie 1920


Onorate Domnule Ofiţer!

Pentru căci fiecare vizită a Domniei voastre, ca şi cu 20 ani în urmă cele
ale tatălui Domniei voastre, dimpreună cu cinstitul Conu Iancu Caragiale
este, pe lângă onoare, şi un deosebit eveniment pentru localul nostru, vroiesc să dau la rându-mi dovadă de cavalerism, împărtăşindu-vă la dorinţa onoratei Dumneavoastră soţii, Doamna Măriuţa Baciu, reţetarul de preparare ai mititeilor noştri, care, după cum bine ştiţi sunt cei mai lăudaţi din tot Bucureştiul. Astfel dau dovadă de încredere în Domnia voastră spre a nu trăda nicidecum secretul delicioşilor noştri mititei, secret pe care la rândul meu l-am primit de la marele Maestru Gastronom D-l Tică Preoteanu, antemergătoriul meu la conducerea bucătăriei Carului. Adresez aceieaşi rugăciune şi onoratei Dumneavoastră soţii, Doamnei Măriuţa, celei mai desăvârşite amfitrioane pe care sunt bucuros să o fi cunoscut.

Perfecţiunea seratelor de cină din casa Domniilor voastre, la care, mulţumesc lui Dumnezeu, am fost poftit, mi-au determinat hotărârea să va divulg taina celui mai de preţ preparat culinar care ne cinsteşte numele în capitală, în ţara întreagă şi în străinătate.

Mititeii sunt un produs culinar din carne de vită, în stare finită de şapte până la opt centimetri şi la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare între mese la o halbă de bere, ori ca entrée, ori ca fel de mâncare de sine stătătoru. Ei îşi au originea în Balkan, provenind din Serbia, dar se întâlnesc şi în Grecia şi Turcia, de unde au fost preluaţi de bucătăria românească. Cum le spune şi numele, sunt nişte rulouri mici, fiind şi numiţi astfel: mici, în Regat, din carne cu mirodenii, având menirea să încânte gustul mesenilor. Se servesc numai proaspăt prăjiţi pe grătar de
jar, fie cu tacâm, ori la scobitoare sub formă de gustare.

Se ia cărniţă de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea şi se dă de două ori prin maşină, pentru a se mărunţi cât mai bine şi cât mai uniform. Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 până la 150 de grame pe fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se va lua în nici un caz slăninuţă, costiţă sau carne de porc, care nu fac decât să strice gustul şi să ia din minunata savoarelor a mititeilor.

Se fierbe o zeamă din oase de vacă cu măduvă, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.

Se pregătesc pentru fiecare kilogram de carne mirodenii şi condimente după cum urmează:
• 8 grame de piper proaspăt pisat mărunt
• 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
• 4 grame de enibahar pisat mărunt
• 2 grame de coriandru pisat mărunt
• 2 grame de chimion turcesc pisat mărunt
• 1 gram de anis stelat pisat mărunt
• 8 grame de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriţă de zeamă de lămâie
• 1 lingură de untdelemn
• 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute

La cantităţi mai mari de cinci kilograme, se va adăuga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, câte o măsură mai mult din mirodeniile pomenite.

Se frământă carnea într-un vas pe măsură timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase şi toate celelalte condimente, afară de usturoi, se adaugă treptat, uniform şi puţin câte puţin. Amestecul se acoperă şi se dă la gheţar o zi şi o noapte, după care se scoate,
se lasă câteva ceasuri la dezmorţit şi se mai frământă o dată preţ de o jumătate de ceas cu restul de zeamă de oase dezmorţită. Se face un mujdei de usturoi cu apă călduţă dintr-o căpăţână pentru fiecare kilogram de carne, care se lasă la tras o jumătate de ceas. Se stoarce mujdeiul de usturoi într-un tifon, se adaugă sucul de mujdei şi se mai frământă odată amestecul preţ de un sfert de ceas.
Se dă din nou la gheţar până a doua zi. Preţ de trei ceasuri înainte de a fi prăjiţi şi serviţi mititeii, se scoate amestecul de la gheţar, pentru a se încălzi şi muia; după trei ceasuri sau când s-a dezmorţit amestecul, se formează mititeii ca de un deget mare lungime şi ca de două degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate părţile şi la capete şi se lasă sa stea la zvântat un ceas. Se prăjesc pe jar iute de lemne sau cărbune, ungându-se din când în când cu mujdei, aşa ca sa prindă o crusta rumenă de
jur împrejur. Gratargii noştri întorc fiecare mititel doar de trei ori până este prăjit. La prăjit mititeii vor scădea puţin, de unde şi denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasă să se pătrundă, ca să nu se usuce sucul care conţine savoarea condimentelor. Daca se prăjesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usucă, lapădă tot sucul aromat şi devin seci.
Se servesc alături de chifle proaspete ori felii de franzelă, cu Mutard de Dijon
sau muştar picant şi aromat, după preferinţă şi cu sare şi ciuşca.
Doar şi numai aşa veţi obţine mititei savuroşi cum se zice ca numai la noi sunt.

Cunosc mulţi din aşa numiţii gastronomi prin birturi şi bodegi mai ales prin mahalale, care din neştiinţă ori din spirit de falsă economie înmulţesc aluatul de mititei cu alte soiuri de carne de porc, cal ori oaie. Afară că scad mai puţin la prăjit decât ca cei de carne de vacă, nu au pe departe gustul şi savoarea mititeilor adevăraţi. O greşeală mare mai este şi zgârcenia la condimente, mai ales la usturoiu şi piperu. Mai cu seama usturoiul este partea dominantă a gustului atât de specific al mititeilor.
 

dany  acum 3 ani 11 Ianuarie 2011 13:11  

Re: Mititei de casa

pt.cobra.asta da reteta,bravo.daca toti bucatarii ar face reteta asta noi am fi cei mai castigati
 

Dorina  acum 3 ani 13 Ianuarie 2011 00:50  

Re: Mititei de casa

Draga Ioana eu cand ajung acasa in Ro.fratii mei am 2 ma asteapta in primul rand cu micii calzi si cu sarmale.Eu pana acum nu am avut nici o reteta de mici dar acum am sa incerc amadoua retete.Felicitari pentru saitul tau ,faci un bine si la cei care sunt departe de tara.Tin sa-ti spun ca fac si aici sarmale dar gustul care il are la noi aici nu il are.poate este de vina varza sau nu stiu care este solutia.inca o data felicitari pentru tot ce faci
 

Betty  acum 3 ani 21 Iunie 2011 06:46  

Re: Mititei de casa

Cobra, super reteta ne-ai dezvaluit. Caut reteta originala de vreo 3 ani. Locuesc in Japonia si nu am mai mancat mici de 5 ani. Am tot incercat diverse dar nici vorba sa-mi iasa mici. Asta da reteta, sa traiasca "Carul cu bere". Mersi mult.
 

AnaF  acum 2 ani 2 Decembrie 2011 08:00  

Re: Mititei de casa

Dl Cobra, daca tot teai chinuit sa scrii reteta asta lunga care deja miroase bine, te rog explica-ne si nou astora mai tineri ce inseamna: enibahar, anis si
untdelemn. Merci anticipat.
 

Nick  acum 2 ani 22 Aprilie 2012 13:45  

Re: Mititei de casa

AnaF, reteta are apropape 100 de ani, am gasit-o de mai multe ori pe Net, Cobra a dat doar un copy/paste, asta nu inseamna ca a si pus-o in practica sau ca stie bine care e treaba cu mirodeniile respective. Eu zic sa cauti pe Wikipedia cuvintele pe care nu le intelegi si o sa te lamuresti....
 

Missy  acum 2 ani 24 Mai 2012 17:04  

Re: Mititei de casa

Am facut eu de Paste mititeii din reteta de la Carul cu bere si a iesit un fiasco total Am alergat 3 zile dupa chimion turcesc(un fel de chimen, dar putin mai dulceag), anason stelat ( care are un miros oribil, cam ca ouzo grecesc), am dat o caruta de bani pe antricot de vita, si-am batut toate macelariile in cautare de seu de vaca....rezultatul muncii mele (reteta am respectat-o intocmai) a foat papat de catelul si pisicile unchilor mei, si nici macar ei nu au avut tragere de inima)) In fine, au fost groaznici datorita mirodeniilor, dar si destul de uscati.
 

Cristi  acum 2 ani 11 Iulie 2012 00:02  

Re: Mititei de casa

ce ma mai amuzat ultimul comentariu. Am ras cu plans, nu-s numai eu patitul. Chestia aia cu "carul....."e o prostologie serioasa. Am cheltuit si eu timp si bani aiurea, ceea ce a iesit: ceva total necomestibil.

NU cred ca crea curand va aparea pe net o reteta serioasa de mici.
Succes tuturor!
 

Aurelian  acum un an 17 Iulie 2012 19:43  

Re: Mititei de casa

am incercat si eu reteta de la ""carul cu bere" am cantarit ingredientele cu cantar electronic,am cheltuit o caruta de bani sa pun in practica aceasta reteta, ce a iesit? o pacaleala de pasta de carne amestecata cu forte multe condimente, "mititeii"nu s-au putut consuma.... nici catelul nu a mancat,cred ca reteta este o inventie al unui licean pentru o proba de bac si nu are legatura cu mititei...

Din cate retete am incercat una dintre ele a iesit aproape bine, in ingrediente (cimbru,usturoi,boia dulce,piper,sare,bicarbonat,ienibahar )a fost adaugata si o lingurita cu varf de amidon din porumb ce are rolul de a fragezi carnea si de a retine apa(nu se usuca micii pe gratar, ei devenind pufosi),amidonul unfla micii iar bicarbonatul nu da voie ca pasta sa se stranga in timpul coacerii, in loc de amidon se poate pune miez de paine ,foarte important ca pasta de mici sa stea cel putin 12 ore in frigider
 

TEO  acum un an 18 Iulie 2012 00:28  

Re: Mititei de casa

Dragilor,IOANA a facut o reteta dupa gustul ei si pe placul ei lucru care si voi puteti incerca sal faceti dupa gustul vostru cu ce carne va place . Din retetele de mai sus sa va fac cateva comentarii adica corecturi,, Adevaratii mititei sau facut prima data in 1823 in Bucuresti cand un negustor de carnaciori din carne de oaie a ramas fara mate si ia numit mititei in 1846 sau facut in amestec cu carne de vita. Condimentele sare,boia dulce,boia iute,piper,cimbru,usturoi,supa de oase si bicarbonat de sodiu dar acesta 0,7-1,2 la suta adica vara-iarna,va rog mult nuincercati sa faceti cu diferite metode cum ar fi cu piine cu amidon amoniac sau alte mirodenii caci inbolnaviti copii sau prietenii.
 

TEO  acum un an 18 Iulie 2012 11:47  

Re: Mititei de casa

Reteta de mititei Carne de vita de la gat sau piciorul din fata este cea mai buna pentru ca este mai gelatinoasa semi grasa dupa care adaugati sare fara iod 18 la suta in tara si 22 la suta in italia si spania daca este macinata pe sita de 3mm se framanta bine cu sarea dupa care se pune la frigider 3-4 zile inchisa ermetic sa nu primeasca aer,dupa acea se framanta bine cu condimentele aratate mai sus si in loc de supa de oase se pune apa minerala 25 la suta apa se pune cate putin la framantat condimentele se pun dupa gustul fiecaruia ATENTIE LA PRAJIT nu toti cei ce le plac mici stiu sai prajeasca la foc mediocru,la tigae, ulei f.f.putin la gratar electric cu carbune uns cu slanina sau seu,mititei la prajit nu se inteapa se servesc la scobitoare cu mustar dupa gustul fiecaruia.Aceasta reteta o fac regala celor plecati din TARA.VA DORESC POFTA BUNA.
 

eugen  acum un an 6 Septembrie 2012 07:09  

sugestie-frisca lichida

foarte bune sfaturile voastre. va multumesc!
puteti sa adaugati in tocatura inainte si 100ml frisca lichida la fiecare kg de carne tocata
 

Ionut  acum un an 1 Mai 2013 23:59  

Re: Mititei de casa

Locuiesc in SUA de 7 ani si bineinteles ca dupa vreo 3 ani mi s-a facut dor de mititei si m-am apucat de facut acasa.Prima reteta pe care am incercat-o a fost cea de mai sus de la "carul cu bere",si intr-adevar cantitatea de condimente este suspect de mare,iar gustul este de nesuportat. Ceea ce mi s-a parut ciudat este ca instructiunile specifica pentru cantitati mai mari de 5kg se adauga o parte condimente la fiecare 5kg.Banuiesc ca la restaurant se prepara cantitati mari si atunci la 20kg de carne ar corespunde cam 8 parti condimente. Plecand de la aceasta idee am redus cantitatea de condimente pe kg la 40% din cantitatea specificata in reteta iar mititeii au iesit foarte buni. Am inlocuit anis stelat cu fennel,care are o aroma aproape identica insa e mult mai usor de gasit.Chimion nu imi place si nu pun deloc - daca puneti chimion e foarte concentrat si cu o cantitate foarte mica poti distruge amestecul. Atentie insa,carnea trebuie framantata,eu o bag la mixer KitchenAid cu paleta de amestecat si torn zeama de usturoi lingura cu lingura,dureaza cam 5 minute.Fibrele de muschi din carnea tocata par sa se desfaca in procesul de framantare, dand carnii o cu totul alta textura. Acum ca a venit vara abia astept sa-i dau la gratar!Pofta buna!
 

Nicu  acum un an 23 Iunie 2013 09:29  

Re: Mititei de casa

Dragilor, degeaba va dati peste cap la fel de fel de inventii ale unora de dragul de a scrie aici, secretul nu se spune, adevarul este ca eu am reteta din tata in fiu, s-au atins pe cateva locuri unele indegriente, dar, nu suficient, sa stiți ca se foloseste cea mai proasta calitate de carne, de la vita, oaie chiar si capra, nu are ce cauta grasimea de porc acolo, pe undeva se spunea de cateva indegriente minune si multe, NU, nu ai nevoie decat de cateva si aici amintesc cimbrul cu grasimea de oaie, iar carnea cea mai des si mai buna de folosit este carnea de vita de pe cap asezonata cu piperul, sarea, boiaua si bicarbonatul in rest gustul fiecaruia, daca as folosi atatea indegriente, cred ca ar ajunge micul pe undeva la 6-7 lei, cine este nebun sa falimenteze? Asa ca ne-am rezumat la piață
 

Senni  acum un an 23 Iunie 2013 16:07  

Re: Mititei de casa

Ma intereseaza subiectul, mai ales ca micii pentru mine, se rezuma la anii 80, cand stateam la coada pe la terasele cu bere si aveam niste mici minunati la gratar pe care-i mancam cu un mustar dulceag. Toti micii incercati in occident, din carne de vita, nu au avut niciodata fragezimea, culoarea si gustul celor de pe vremuri. Zic, pe vremuri, pentru ca sunt sigura ca ei contineau in mare proportie carne de porc cu grasimea aferenta. Cat despre mirodeniile din reteta de la Carul cu bere, in anii 80, erau imposibile de gasit, mai ales ca ienibahar si anis nu se cultivau, nici la piata nu gaseai... Chimion era dar gustul este specific, nici poveste sa-l gasesti intr-un mic...Exista coriandru in plic pentru conserve si cam atat. Compozitia era simpla, carne de porc probabil in amestec, boia, cimbru, usturoi, sare, piper. Simpla dar fantastica!! )
 

ioana  acum 10 luni 14 Septembrie 2013 13:05  

Re: Mititei de casa

Ar fi bunicica reteta dara fara CEAPA!!!!! ARE GUST DE CHIFTELE!!!!!!
O reteta buna e asta:
Carne de vita si de oaie
1 kg oaie
1 kg vita
si condimente:
grame de piper proaspat pisat marunt
6gr grame de cimbru uscat cat mai proaspat pisat marunt
2 grame de enibahar pisat marunt
1 grame de coriandru pisat marunt
1 grame de chimion turcesc pisat marunt
1 gram de anis stelat pisat marunt
4 grame de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de zeama de lamaie
1 lingura de untdelemn
1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iute
zeama de carne sau un paharel de 100 mil bere si unul de vin sau apa minerala se framanta bine si se asa la frig. pana a doua zi
Sunt cei mai bun in combinatie cu carne de oaie.

 

ADRIAN  acum 7 luni 29 Decembrie 2013 14:42  

Re: Mititei de casa

AM O INTRBARE LOCUIESC IN ESTONIA SI VREAU SA FAC MICI DE CASA DUPA RETETA DV. INTREBARE SE POT PUNE SI LA CUPTOR?
 

un simplu roman  acum 6 luni 4 Ianuarie 2014 08:22  

Re: Mititei de casa


Am citit cateva comentarii in care se spune`` Nu am voie sa dau reteta``... pai ce castigati fratilor daca ramaneti cu reteta secreta?
Cata rautate poate sa existe in fundul vostru!!!
 

Florin Pop  acum 3 luni 27 Aprilie 2014 09:59  

Re: Mititei de casa

Buna mititei originali nu se fac asa dupa citite si dupa auzite trebuie s-a va fie spusa reteta de cineva care intradevar a mai facut mititei daca doriti o reteta clasica si veche din strabuni care este buna si este de mici nu de bazaconi v-a pot explica eu cum se fac
la un kg de carne compozitie de mititei se pune 500 g carne de porc carne mai cu putina grasime poate fi si pulpa sau ceafa chiar 300 g carne de vita si 200 g carne de batal ,,berbecut, oaie "se condimenteaza doar cu sare si piper dupa gust dupa ce carnea a fost macinata printro sita mai medie a masini de macinat nu prea marese mai adauga cimbru si enibahar tot dupa gust se va lasa carnea la rece timp de 4 ore in care veti pune la foc cateva oase de vita cu multa maduva timp de 4 ore apoi cand zeama de pe oase a devenit galbui maroniu se scoate de pe oase si se lasa la racit dupa ce s-a racit se va adauga cam 300 de ml la un kg de carne in timp ce se amesteca se pune circa 35 de g de usturoi pisat bine cu tot cu zeama de apa in care a fost facut mujdeiul se puna si 2 lingurite de bircarbonat de sodiu si va asigur ca nu veti regreta aceasta reteta .In aceasta reteta sunt puse putine condimente deoarece mititei se condimenteaza dupa gust nu dupa povesti cui ii face placere sa puna si alte condimente o poate face dupa gustul lui dar compozitia de carne in amestec cu condimentele de baza piper enibahar sare si cimbru astea nu trebuie s-a lipseasca . mititei se prajesc la gratar la foc tare si se intorc de cel putin 3 ori
adica dupa ce a fos pus primul mic si pana la ultimul ai de treaba trebuie s-a ii intorci intruna de la un capat la celalalt al gratarului aproximativ 3 ori nu se tin mai mult pentru ca s-a nu piarda din zeama adaugata si aroma . Va doresc pofta buna si va multumesc celora care au citito si puso in practica. Pofta buna Florin Pop va doreste o masa la padure sau iarba verde cu reteta care ati citito mai sus pusa in practica .
 

Florin Pop  acum 3 luni 27 Aprilie 2014 10:03  

Re: Mititei de casa

Adrian mititei se fac doar la gratar de cu jar de lemn sau carbune daca doresti s-a simti adevarata savoare a acestora si placere . Florin Pop
 

Eugen  acum 2 luni 1 Mai 2014 21:50  

Re: Mititei de casa

Buna seara Florin ! Cum pot sa iau legatura cu tine ?
 

raul   acum o ora 11 Iulie 2014 05:34  

Re: Mititei de casa

uite aici o reteta incercata si de care ma intreaba vecinii (canadieni ) cand mai fac mici.

900 gr carne de porc (tocata) sau ceafa
600 gr carne de vaca
1 lingura boia dulce
1 lingurita piper(dupa gust)
1 lingurita sare(dupa gust)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita cimbru (thym)
10 catei de usturoi pisati
500 ml zeama de carne, apa sau apa minerala (puneti cate putina pana la consistenta dorita ,poate nu va intra tot lighidul ca mai depinde si de carne)
Mod de preparare :
carnea se pune intr-un castron si se framanta intai cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga toate mirodeniile si se framata bine adaugand din cand in cand zeama de carne.
Se lasa cel putin 4-5 ore(sau dupa o zi pe alta) in frigider ca sa ia gust, apoi se formeaza micii (cu mainile ude) si se pun pe gratarul incins!
eu tin langa gratar o cana cu putin mujdei amestecat cu ulei si mai ung micul din cand in cand cu ajutorul unei pensule. nu-i lasati sa se usuce pe gratar,trebuie sa ramana zemosi ca sa simtiti aromele .daka se prajesc mult devin seci si atunci mancam carnati . oricum va recomand sa aveti o sticla de apa langa voi si sa udati cand se face flacara(riscati sa-i ardeti si devin amari. Bafta si spor la mici !


 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS