Retete Culinare : e-Retete

 

Cornuri

Categorii: Retete aluaturi, Retete de Craciun, Retete la cuptor, Retete lact-ovo-vegetariene

 
Cornuri. Imagini pas cu pas pentru cornuri

Cornuri super pufoase cu o crusta subtire si crocanta. Bune simple, bune la sandwichuri, bune la tot si bune de tot.

Secretul "pufoseniei" acestor cornuri sta in primul pas. Acea pasta face ca miezul sa fie mai moale, sa nu fie uscat si chiar face ca acest cornuri sa-si pastreze prospetimea mai mult.

Ingrediente pentru Cornuri

500 gr faina alba
350 ml lapte
25 gr unt la temp. camerei
1 galbenus de ou
1/2 plic drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare

Pentru uns si decorat

1 ou
4 linguri lapte
sare mare, mac, susan

Bucati: 12

Cornuri - Preparare

  1. Se dizolva 50 gr faina in 200 ml lapte. Se pune pe foc mic si se amesteca non-stop si puternic pana amestecul se ingroasa ca o pasta (cca 4 minute). Se lasa acest amestec sa se racoreasca, amestecandu-se din cand in cand.
  2. Se pune in masina de paine laptele caldut ramas, zaharul, untul taiat cuburi, galbenusul si pasta de la pct. 1. Se presara peste ele drojdia. Deasupra se pune restul de faina si apoi sarea. Se seteaza masina pe programul de framantat (la masina mea programul 11, de 13 minute).
    * aluatul se poate framanta si de mana macar 15 minute
  3. Aluatul framantat se aseaza intr-un bol, se unge deasupra cu f. putin ulei si se acopera cu o folie de plastic care sa vina in contact cu aluatul (sa nu se intareasca deasupra). Se pune aluatul in frigider, pe etajul cel mai de jos pana a doua zi. In acest timp aluatul creste aproape dublu.
  4. Se scoate aluatul din frigider cu 1.5 ore inainte de a-l prepara ca sa aiba timp sa revina la temp. camerei. Se aseaza obligatoriu la loc caldut (langa un calorifer fierbinte sau un ochi de aragaz pornit).
  5. Se taie aluatul in 3 bucati egale. Se framanta usor fiecare bucata, se da forma de chifla. Se acopera chiflele cu o punga de plastic si se aseaza iar la locul caldut, sa creasca, pentru 1 ora. Aluatul va fi foarte usor de lucrat, nici nu am avut nevoie de faina pentru masa de lucru.
  6. Se fiecare bucata si se intinde foaie patrata de aprox. 30 cm. Se decupeaza marginile cu rola de patiserie ca sa avem un patrat perfect. Se taie patratul in doua. Fiecare dreptunghi rezultat se taie apoi pe diagonala, rezultand 4 triunghiuri (vezi poza 6 de jos).
  7. Se ruleaza fiecare triunghi incepand de la latura mica spre varf (vezi poza 7). Varful se umezeste cu putina apa pentru a se lipi mai bine. Daca doriti, se indoaie un pic, ca o semiluna.
  8. Se aseaza cornurile formate in tava cuptorului cu hartie de copt. Se acopera cu o punga de plastic si se lasa sa creasca la loc caldut timp de 45 minute.
  9. In acest timp incalziti cuptorul la 200C. Introduceti si o oala micuta cu apa pe nivelul de jos pentru a forma abur in cuptor.
  10. Se ung cornurile cu oul batut cu lapte. Se presara apoi cu sare mare (varianta mea preferata), mac sau susan.
  11. Se coc cornurile la 200C pentru 20 minute.
  12. Se pastreaza intr-o punga.

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluatul framantat
Aluatul framantat
Aluatul crescut la frigider
Aluatul crescut la frigider
Aluatul impartit in 3 bucati egale
Aluatul impartit in 3 bucati egale
Bucatile crescute 1 ora
Bucatile crescute 1 ora
Foaie patrata
Foaie patrata
Foaia taiata triunghiuri
Foaia taiata triunghiuri
Rulam cornurile dinspre baza triunghiului
Rulam cornurile dinspre baza triunghiului
Cornurile crescute si unse
Cornurile crescute si unse
Cornuri
Cornuri
Sectiune
Sectiune

 

5 18

 

 

Retete similare 

Cornuri cu carnati Chifle
Cornuri cu carnati Chifle
Chifle cu ceapa
Chifle cu ceapa  

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Cornuri"

 

Comentarii

Monica Mihaly  acum 8 luni 2 Noiembrie 2012 09:38  

Re: Cornuri

Ce frumoase sunt, ioana!!!!!!
dar e un pic de munca pe ele
 

Ioana  acum 8 luni 2 Noiembrie 2012 09:49  

Re: Cornuri

ca timp da. dar munca efectiva nu e mult in plus fata de un aluat normal. sunt timpi morti intre pasi. e la fel ca la aluatul de pizza.
 

lira  acum 8 luni 2 Noiembrie 2012 11:30  

Re: Cornuri

Ioana draga mea, ce faci tu e crima..... deci mor de pofta! mamam ce bine arata! Sunt pe lista de asteptare... azi pre3stez placinte englezesti.... revin oricum cu un comentariu dupa ce le fac
 

lira  acum 8 luni 2 Noiembrie 2012 11:32  

Re: Cornuri

cate cornuri ti-au iesit din cantitatile date la ingrediente?
 

Ioana  acum 8 luni 2 Noiembrie 2012 11:36  

Re: Cornuri

12 bucati
 

Dominik  acum 8 luni 2 Noiembrie 2012 18:53  

Re: Cornuri

ce pofta, pacat ca lenea-i cucoana mare
 

veronica  acum 7 luni 2 Noiembrie 2012 20:29  

Re: Cornuri

 

elena  acum 8 luni 9 Noiembrie 2012 16:34  

Re: Cornuri

Buna din nou! Vreau sa fac aceste cornuri pentru maine , doar ca nu am gasit nici unde drojdie uscata, pot sa folosesc drojdie proaspata? E vreo problema? Iar daca nu am masina si framant manual e ok?
Astept raspunsul tau!:-*
 

iulia  acum 8 luni 15 Noiembrie 2012 16:07  

Re: Cornuri

Pot folosi acest aluat lapizza?
 

Ioana  acum 8 luni 15 Noiembrie 2012 16:11  

Re: Cornuri

e prea pufos penru pizza. miezul se desface fasiute aerate. la pizza ai nevoie de un aluat in care miezul e mai gumat.
 

iulia  acum 8 luni 15 Noiembrie 2012 16:16  

Re: Cornuri

Multumesc ,pt raspuns!
 

Ioana  acum 8 luni 15 Noiembrie 2012 16:17  

Re: Cornuri

cu placere. am pe site reteta pentru aluat de pizza
 

iulia  acum 8 luni 15 Noiembrie 2012 16:40  

Re: Cornuri

site-ul tau imi place si am si incercat cateva retete,ratacesc deseori pe el...expertul la pizza este sotul meu..insa ma gandeam sa schimb putin aluatul,sa iasa mai pufos decat cel obisnuit.Am mancat cand eram copila la cineva pizza ,unde aluatul era amestecat cu ingredientele de deasupra.Am incercat deseori sa o fac dar nu a iesit ca aceea(era crescuta,pufoasa si cu multe prin ea)...daca incerc cu aluatul acesta,si pun bucatelele de mezel cand pun aluatul in tava la crescut?doar imi imaginam...daca iese,nu stiu
 

Ioana  acum 8 luni 15 Noiembrie 2012 16:47  

Re: Cornuri

atunci ar merge, fiindca coaja iese crocanta, dar miezul e pufos asa cum il vrei. deci pentru o pizza atipica de genul descris de tine ar putea sa mearga, de ce nu?
desi o sa incerc sa fac in curand un aluat mai pufos si crescut de pizza (de fapt un fel de focaccia) si acela s-ar putea sa se potriveasca si mai bine. numai ca pana imi pun eu planurile in aplicare poti sa-l incerci si pe acesta.

sau ca tot vorbim de focaccia poti incerca asta: [link]
 

iulia  acum 8 luni 15 Noiembrie 2012 17:00  

Re: Cornuri

Multumesc pt timpul acordat si tot
,de fiecare data revin cu placere aici la tine. Acum fug...m-am hotarat sa incerc HOT-dog...dar pt ca este tarziu si nu am masina de paine...voi face cu foietaj.Sa ai o seara minunata...si niu doar o seatra...
 

Mihaela  acum 8 luni 25 Noiembrie 2012 19:28  

Re: Cornuri

Chiar azi am incercat reteta de cornuri si au iesit foarte bune ,ca unplutura am folosit dulceata de piersici amestecata cu miez de nuca.Multumesc pt.reteta
 

Anca  acum 6 luni 21 Ianuarie 2013 18:00  

Re: Cornuri

Draga ioana sa sti ca am incercat reteta ta de cornuri. eu leam pus in masina de facut paine si leam setat pe programul de framantat si dospit. Cornurile miau iesit minunate, le-am facut simple. A doua oara le-am umplut cu telemea de casa dar tot la fel de bune au iesit, iar a treia oara cu cremvusti cu care sunt intradevar deosebiti de buni. Sotului meu ii plac la nebunie desi el nu mancase-ra nici un fel de prajitura din ceea ce iam facut pana atunci, deoarece imi zicea ca nu ii plac prajiturile, desi toata lumea ma lauda de obicei pt prajiturile mele. I-am facut si reteta de covrigi vineri seara pe care cand le-a gustat a zis ca sa ii mai fac si sambata asa ca am facut 2 portii sambata.
multumim mult pentru retetele tale
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS