Cotlete de porc la tava

Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete rapide Retete simple

Reteta Cotlete de porc la tava

Aceste cotlete de porc sunt foarte avantajoase de pregatit cand nu aveti prea mult timp la dispozitie, fiindca sunt gata in 30 minute. Alaturi de un piure de cartofi sau o mamaliguta care sa absoarba sosul din tava e o mancare confortabila si gustoasa. Puteti pregati in acest fel si cotlete de miel, doar ca in loc de dafin si cimbru, adaugati 2 fileuri de ansoa in sos ;)

Ingrediente

5 felii cotlet de porc groase de 1 cm (poate fi cotlet fara os, cu os, cu os si soric)
1 capatana usturoi
150 ml supa de pui
100 ml vin alb sec
1 foaie dafin
1 fir cimbru uscat
2 linguri ulei
sare, piper negru, boia dulce

  1. Se seteaza cuptorul sa se preincalzeasca la 220C. Se introduce in el o tava in care feliile de carne sa se potriveasca intr-un singur strat (am folosit o tava de 20 cm x 24 cm).
  2. Se desfac cateii de usturoi din capatana si se curata de straturile exterioare, dar se lasa in coaja. Se lovesc usor cu latul lamei unui cutit, doar cat sa se aplatizeze un pic. Se condimenteaza feliile de carne cu sare, piper negru macinat si boia pe ambele parti.
  3. Se incinge uleiul intr-o tigaie larga si se prajesc cateii de usturoi 1 minut, pana se rumenesc frumos pe toate partile. Se scot din tigaie. Se pune carnea la prajit in tigaie si se rumeneste pe ambele parti (cca 2 minute / parte). Se scoate carnea din tigaie.
  4. Se adauga vinul in tigaie impreuina cu dafinul si cimbrul si se fierbe la foc mare cca 2-3 minute. Se adauga supa de pui si se fierbe pana scade la jumatate (cca 3-5 minute).
  5. Carnea rumenita se aseaza in tava incalzita, cea pe care ati pus-o in cuptor. Se presara usturoiul printre cotlete, apoi se toarna sosul de vin din tigaie.
  6. Se da tava la cuptor pentru 15 minute.

Cotlete condimentate

Cotlete condimentate

Cotlete rumenite

Cotlete rumenite

Degresam tigaia cu vin

Degresam tigaia cu vin

In tava, totul merge la cuptor

In tava, totul merge la cuptor

Comentarii (41)

 

Ultimele comentarii

Gabriela   acum 6 ani - 27 Ianuarie 2018 11:12  

Buna ziua, pot sa folosesc vin rosu?
 

Ioana  acum 6 ani - 28 Ianuarie 2018 13:07  

Gabriela, mai bine nu, vinul alb e mai potrivit aici.
 

Marius  acum 6 ani - 7 Martie 2018 22:53  

Te rog spune-mi cantitatile pentru 110 cotlete multumesc
 

Mirela   acum 5 ani - 16 Aprilie 2018 20:42  

Revin aici cu feedbackul promis pentru cotletele la gratar. pana la urma din groaza de fum si lipsa de timp, caci nu am reusit sa le marinez din timp, am facut varianta asta, usor adaptata cu ce am avut prin casa-apa in loc de supa si un Pinot Noir in loc de vin alb :p
Au iesit foarte bune si sunt convinsa ca vinul alb le-ar fi dat o savoare aparte, dar deh, data viitoare. Oricum au iesit foarte fragede.
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Aprilie 2018 11:44  

Macar ai pus Pinot, e cel mai delicat vin rosu, nu acopera gustul cotletelor. vezi ce instincte bune ai? :)
 

Mirela  acum 5 ani - 17 Aprilie 2018 13:40  

:p
 

Roxana  acum 4 ani - 7 Septembrie 2019 13:19  

Multumesc pentru reteta postata!
A iesit grozaaav cotletul ?

Succes si inspiratie!
Roxana
 

Mihaela   acum 3 ani - 17 Februarie 2021 08:34  

Este o reteta minunata! Ioana, cu ce as putea supa de pui?
 

Ioana  acum 3 ani - 25 Februarie 2021 09:37  

alt tip de supa daca ai, apa nu va da aceeasi si gust consistenta sosului.
 

Gloria   acum 3 ani - 6 Aprilie 2021 17:46  

De obicei am oroare de a gati cotlet. M-am trezit cu cotletele in fata intr-o zi, luate de iubitul meu. Am incercat aceasta reteta. Super bune, am sa mai fac. Savuroase, moi, usturoiul copt da o savoare wow! Multumesc pt reteta asta minunata
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...