Retete Culinare : e-Retete

 

Supa de pui cu taietei

Categorii: Retete cu paste, Retete cu carne de pui, Retete romanesti, Retete de supe si ciorbe

 
Supa de pui cu taietei. Imagini pas cu pas pentru supa de pui cu taietei

Intotdeauna am avut o obsesie cu supa de pui. Nu-mi iesea limpede si nu stiam unde gresesc. Era ea gustoasa, dar parca nu-mi pica bine ca nu vedeam fundul farfuriei.

Ma duceam acasa si o intrebam pe mama mea ce gresesc.
Ea ma intreba: "Ai pus puiul la fiert in apa rece"?
Eu: "Nu".
Refaceam supa cu puiul in apa rece si iar iesea tulbure.
Inapoi la mama si ea intreba "Dar ai spumat supa?".
Eu "Da, normal".
Mama: "Ai strecurat supa la sfarsit?"
Eu "Nuuuu"
Mama: "Dar cum ai scos carnea din supa?"
Eu: "Cu paleta de spumat normal"
Mama: "Nu e bine, trebuie sa o strecori"
Eu: "OK, fac si asta, cum de nu m-am gandit oare?"
Supa tulbure iar...
Intr-un final iau o carte de Sanda Marin sa citesc acolo cum se face supa, eram convinsa insa ca secretul supei transparente e bine pastrat de gospodinele perfecte si eu nu-l voi afla niciodata. Din fericire am aflat din acea carte raspunsul la problema mea: fiertul la foc mic. Aici greseam, eu dadeam focul un pic cam tare si degeaba spumam sau strecuram supa. Sfaturile mamei mele au fost corecte, dar nu suficiente pentru experienta mea din acel moment. Fiindca asta se intampla demult, acum stiu reteta unei supe perfect transparente.

De data asta am fost o norocoasa, am avut un pui de la tara, mare si gras care a facut supa deoasebit de gustoasa. Si taieteii sunt tot de casa, de la bunica mea.

Ingrediente pentru Supa de pui cu taietei

1 pui de aprox 2 kg
300 gr radacina telina
100 gr radacina patrunjel
2 morcovi mari
taietei (sau fidea)
sare, piper
putin patrunjel pentru servit

Supa de pui cu taietei - Preparare

  1. Puiul curatat bine se spala in apa rece. Se pune intr-o oala mare si se acopera cu apa rece (cam 4-5 l apa). Se pune la fiert la foc mic.
    * daca punem puiul la fiert in apa rece supa va iesi mai buna; daca din contra dorim sa iasa carnea mai gustoasa il punem la fiert in apa fiarta.
  2. Se curata si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Le punem in supa plus 2 lingurite sare si lasam in continuare la fiert la foc mic, cat sa bolboroseasca usor.
    * nu lasati sa clocoteasca supa, aceasta se va tulbura.
  3. Spumati supa cu o lingura cu gauri pana nu se mai face spuma deasupra. La mine a durat cam 1 ora, cam la 10 minute dadeam un ochi sa vad daca mai trebuie spumata. Cand vedeti ca nu se mai face spuma stergeti marginea oalei de spuma intarita cu un servetel umed si apoi puneti capacul la oala ca sa nu scada supa prea tare. Lasati la fiert inca 2 ore.
  4. Asezati o strecuratoare desupra unei oale goale si strecurati supa.
    * daca strecurati supa aceasta va fi si mai limpede; in strecuratoare va raman zarzavaturile fierte si carnea de pui cu care puteti pregati alte feluri de mancare.
  5. Intre timp, fierbeti separat taieteii. Strecurati-i si aruncati-i in oala cu supa si mai dati un clocot, verificand supa de sare.
    * eu fierb taiateii separat ca sa nu-si lase amidonul in supa si sa o tulbure.
  6. Serviti presarat cu patrunjel si piper. Eu manac supa de pui si cu ridichi.

 
Click pe imagini pentru a mari

Puiul cu zarzavaturi la fiert
Puiul cu zarzavaturi la fiert
Spumam supa
Spumam supa
Dupa 3 ore...
Dupa 3 ore...
Strecuram supa
Strecuram supa
Taietei de casa
Taietei de casa
Supa de pui cu taietei
Supa de pui cu taietei

 

5 183

 

 

Retete similare 

Supa picanta de pui cu ciuperci Supa falsa de pui
Supa picanta de pui cu ciuperci Supa falsa de pui
Bors de gaina Supa de pui vietnameza
Bors de gaina Supa de pui vietnameza

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Supa de pui cu taietei"

 

Comentarii

cornelia  acum 5 ani 8 Februarie 2009 12:47  

Re: Supa de pui cu taietei

*Pentru cei/cele carora le plac taieteii de casa, dar nu se dau in vant sa-i prepare dupa reteta clasica (din foi de aluat ), am o reteta rapida, al carei rezultat este cel putin la fel de bun ( iar ca aspect, poate chiar mai "ochios" = estetic!...) :

- Intr-un castron, se pun 2 oua , o lingura de ulei, 2 linguri de apa si 1/2 lingurita sare ;
- Se bat bine cu telul ;
- Se adauga, putin cate putin, cu lingura, faina alba, pana se obtine o pasta de consistenta unei smantane groase ;
- Se toarna aceasta pasta intr-un spritz (posh) sau chiar intr-o punga mica de plastic ( careia, dupa ce am pus compozitia, ii taiem unul dintre colturile de la baza) ;
- Se face focul foarte mic la supa si asteptam 2-3 min pana cand lichidul din oala aproape ca nu mai unduieste. Abia atunci incepem sa dam drumul in oala taieteilor : se strange usor posh-ul si lasam sa curga pasta in mod continuu si concentric, incepand cu zona cea mai apropiata peretilor oalei si terminind cu zona centrala.
- Dupa ce am terminat de pus toata pasta, mai lasam focul asa, foarte mic, inca 1-2 min ( fara sa amestecam in oala in acest timp ! ), dupa care il facem moderat (supa trebuie sa inceapa sa fiarba usor).
- Cand taieteii se ridica la suprafata supei, sunt aprope gata; ii mai lasam sa firba doar 1-2 min si stingem focul.

* La inceput, taieteii sunt mai lungi, dar cand dam cu polonicul prin supa pentru a o pune in farfurii, ei se rup si raman de dimensiuni potrivite.
* Pentru ca este vorba de niste TAIETEI care au fost TURNATI, preparatul a capatat denumirea amalgamata de TURNATEI
* Turnateii sunt minunati si in supele de legume sau in ciorbe, mai ales in cea de pasare.

Sper sa va placa. Au calitatea de a ne oferi gustul de neuitat al supelor sau ciorbelor bunicii intr-un timp scurt si cu maximum de efect vizual!

Ioana, sa stii ca ii poti folosi si tu fara nici o grija: nu iti tubura deloc supa !
 

Ioana  acum 5 ani 8 Februarie 2009 12:58  

Re: Supa de pui cu taietei

eu folosesc o tehica asemanatoare sa fac galuscute in sosuri, de exemplu aici, la papricas [link], dar am folosit gaurile unei razatoare prin care sa cada aluatul si de aceea am facut aluatul putintel mai consistent

este foarte rapid si de efect in mancaruri, ai dreptate
 

cornelia  acum 5 ani 8 Februarie 2009 13:45  

Re: Supa de pui cu taietei

La noi, in Moldova, taieteii facuti din aluat tare si dati pe razatoarea mare in supa se numesc..."zdrentze" ...Eu nu-i prea folosesc la supa fiindaca am si eu obsesia cu limpezimea acesteia...Or, "zdentzele", marunte fiind, o cam tulbura, pe cand " turnatzeii" ba ! Ii foloseam insa cu mult succes fierti in lapte, pe vremea cand copiii mei erau mici si se saturasera si de gris si de orez cu lapte. ( Pe vremea aceea nu existau, ca acum, atatea sortimente de cereale - aveam la dispozitie doar fulgii de porumb )
 

Ioana  acum 5 ani 8 Februarie 2009 16:28  

Re: Supa de pui cu taietei

nu sunt zdrente ce am facut eu la papricas, si la noi se fac asa ceva pentru supe, se numesc razalai, aluat tare dat pe razatoare.

eu am facut un aluat moale pe care l-am lasat sa curga prin razatoarea asezata orizontal pe oala... pur si simplu picura aluatul prin gaurile acelea... aluatul ar trebui sa fie de consistenta celui pe care tu il pui in punga, doar ca razatoarea nu are margini ca sa tina asa un aluat moale si il fac ceva intre aluatul de razalai si al tau. dar acum mi-am luat scula speciala pentru asa ceva, e ca o razatoare cu margini, o sa pun o poza cu ea la Ustensile in curand
 

Nelutza  acum 5 ani 12 Martie 2009 14:28  

Re: Supa de pui cu taietei

Si fac supa in 3 ore!!!!! Pierd o jumatate de zi in bucatarie oricum arata bine
 

Ioana  acum 5 ani 12 Martie 2009 16:04  

Re: Supa de pui cu taietei

dar nu pierzi cele 3 ore! in prima ora intra-adevar mai trebuie spumata din cand in cand, deci stai pe aproape... in timpul acela eu pregatesc felul doi de obicei. apoi in restul de 2 ore poti face orice, nici nu trebuie sa stai in bucatarie. ultima data eu am plecat la cumparaturi la supermarket si pe cand m-am intors era gata supica.
 

mya  acum 5 ani 23 Mai 2009 18:43  

Re: Supa de pui cu taietei

e super reteta imi place mult si sotul e inebunit dupa ea mss mult
 

sori  acum 5 ani 12 Iulie 2009 20:13  

Re: Supa de pui cu taietei

poti sa o fiebi in oala sub presiune cam 45 minute si e ok.ca sa iasa limpede la noi in ardeal se pun in supa cateva boabe de piper si 1-2 catei usturoi intregi si nu mai e nici o problema cu limpezimea supei
 

Ioana  acum 5 ani 13 Iulie 2009 11:59  

Re: Supa de pui cu taietei

o sa incerc, dar chiar iese limpede in oala cu presiune desi nu o spumezi? o strecori la sfarsit doar?
 

cris  acum 5 ani 3 August 2009 04:21  

Re: Supa de pui cu taietei

multumesc pt sfaturi...ff interesante pt mine k sunt akm la inceput..
reteta e superrr
 

alina  acum 5 ani 29 August 2009 08:50  

Re: Supa de pui cu taietei

nu prea imi place dar fiecare cu gusturile lui
 

nicoleta  acum 5 ani 17 Septembrie 2009 17:47  

Re: Supa de pui cu taietei

imi place mult reteta.chiar acum o fac sper sa fie buna .ms mult de sfaturi te pup
 

lucia  acum 5 ani 18 Septembrie 2009 12:40  

Re: Supa de pui cu taietei

e buna reteta dar eu intai pun puiul la fiert,spumez bine....curat de spuma apoi adaug zarzavaturile...ele se fierb repede...apoi strecor supa si adaug taitei gata fierti...ptr un gust mai bun la sfarsit adaug cateva bucatele mici de morcovi si patrujel proaspat....dar,ptr un gust si mai bun adaugati 1 lingura de Maggi-secretul gustului de legume.....pofta buna!....cred ca sunt cea mai mica de aici..dar fac niste supeee...mmm ...o bunatate,nu zic ca e facuta de mine dar totii cei care au mancat m'au laudat...
 

alina a  acum 5 ani 12 Octombrie 2009 13:39  

Re: Supa de pui cu taietei

ce ma bucur ca nu numai eu eram obsedata de limpezimea sau mai bine zis de nelimpezimea supei mele de pui..... de abia astept sa incerc reteta asta... am vazut si alte retete minunate... ei, ma fac gospodina acum...
 

Ioana  acum 5 ani 12 Octombrie 2009 15:00  

Re: Supa de pui cu taietei

alina, nu esti singura, mai ales la mancarurile pe care le cunosc de mica, nu-mi place sa fac compromisuri, trebuie sa iasa asa cum am fost obisnuita
 

dana  acum 5 ani 27 Noiembrie 2009 16:16  

Re: Supa de pui cu taietei

simt mirosul de supa.e fantasti.aici in italia nu sunt toate ingredientele pentru supa.o gust daor odata pe an cind merg in tara.citeodata te saturi si cu fotografiile
 

dj_vasylyk91  acum 5 ani 30 Noiembrie 2009 16:07  

Re: Supa de pui cu taietei

e soper reteta
 

puiu  acum 4 ani 14 Decembrie 2009 12:29  

Re: Supa de pui cu taietei

 

saby  acum 4 ani 28 Ianuarie 2010 21:07  

Re: Supa de pui cu taietei

iti multumesc din suflet, tocmai am terminat de facut supa si cred ca m-as fi chinuit o gramada fara ajutorul tau ! am luat ditamai puiul si a iesit o minunatie ! multumesc foarte mult, te pup !
 

Livia  acum 4 ani 23 Februarie 2010 19:37  

Re: Supa de pui cu taietei

Ceapa nu puneti la supa?
Acum fac si eu o supa buna..o sa am grija la faza cu fiertul...nu i-am dat importanta niciodata...desi o lasam la foc mic mic...stiam ca asa face mama.
 

Marina  acum 4 ani 28 Februarie 2010 19:19  

Re: Supa de pui cu taietei

Am incercat si eu astazi si a iesit ffff buna.
E super reteta!
Multumesc frumos!
 

ione  acum 4 ani 18 Martie 2010 14:42  

Re: Supa de pui cu taietei

imi place foarte mult supa si e fffff gustoasa chiar acum o prepar
 

VSimona_Karla  acum 4 ani 21 Martie 2010 14:33  

Re: Supa de pui cu taietei

Acuma fac si eu o supa de pui..si sper ca o sa-mi iasa si mie fara sa fie tulbure...o sa iau in considerare sfatul vostru,... Multumesc frumos de sfat!!!
 

VSimona_Karla  acum 4 ani 21 Martie 2010 14:35  

Re: Supa de pui cu taietei

Ne place fff mult supa si e fff sanatoasa...
 

alexia  acum 4 ani 20 Aprilie 2010 08:48  

Re: Supa de pui cu taietei

supa de teitei este preferata mea......
 

anca  acum 4 ani 20 Aprilie 2010 10:47  

Re: Supa de pui cu taietei

Ioana,am "descoperit"niste taitei super buni.Se gasesc mai mult in mag ONCOS,dar si in altele au inceput sa apara.Scrie pe ei HUTTON,e verde punga si sunt multe sortimente:romburi,fidea,paste etc.Scrie pe ei ca sunt cu 6 oua si sa stii ca asa este.Iti spun din sursa ffff sigura.Merita sa ii incerci!O sa iti placa cu siguranta!!! Astept "reactii"!
 

Ioana  acum 4 ani 20 Aprilie 2010 14:37  

Re: Supa de pui cu taietei

anca, o sa le incerc si-ti spun cum mi s-au parut. pastele, ca de taietei nu duc lipsa, ma aprovizioneaza bunica.
 

florina  acum 4 ani 4 Mai 2010 05:12  

Re: Supa de pui cu taietei

Felicitari pentru site si keep up the good work!

 

sp0nky  acum 4 ani 8 Mai 2010 13:26  

Re: Supa de pui cu taietei

Zuperrrrrr Zupa ) Incerc si eu acuma sa vad ce iese ))
 

Adrian  acum 4 ani 13 Mai 2010 12:56  

Re: Supa de pui cu taietei

Foarte, foarte misto pontul pentru supa limpede.
 

micutza  acum 4 ani 17 Mai 2010 12:58  

Re: Supa de pui cu taietei

a auzit careva sa pui carnea de pui la fiert in apa fierbinte indiferent ptr ciorba sau supa,apoi sa o speli sub jet de apa rece si sa o pui din nou la fiert.Asa iasa supa mai limpede si nu mai trebuie sa spumezi.
 

Iri  acum 4 ani 19 Mai 2010 13:08  

Re: Supa de pui cu taietei

Extra supa !
 

Vera  acum 4 ani 30 Iunie 2010 09:04  

Re: Supa de pui cu taietei

Arata super.
Am un pui de la tara ma duc sa fac supita.
O sa iasa o bunatate
Pupici.
 

Invatatorul  acum 4 ani 30 Iunie 2010 20:29  

Re: Supa de pui cu taietei

Sunt curios si eu, din atatea femei ... "de cratita" cand mai aveti timp si de blogereala si comentarii si toate alea alea etc.
Asta off-topic.

On-topic:
F buna supa. Eu o strecor de obicei cu tifonul. :D iese mai smechera.
Pofta buna.
 

Ela  acum 4 ani 25 Iulie 2010 14:54  

Re: Supa de pui cu taietei

Nu stiu cum fac altii, dar ptr un gust bun al taieteilor si a supei, eu fierb separat taieteii la fiecare servire (las la frigider supa fara taietei). Nu i-a mult timp aceasta pregatire , iar taieteii au un gust proaspat in fiecare zi.
Pofta buna!
 

Crina L. Morari  acum 4 ani 11 August 2010 11:02  

Re: Supa de pui cu taietei

preferata mea si f buna iarna in loc de pastilele de raceala
 

DJ Sandu  acum 4 ani 10 Septembrie 2010 05:05  

Re: Supa de pui cu taietei

NU va intaleg deloc in aproape toate retetele de supa uitatii GULIA ...este ff.inportant la gust trebuie neaparat 1/2 capatina de gulie ogulie intreaga face supa prea dulce
 

Andrei  acum 4 ani 20 Septembrie 2010 12:34  

Re: Supa de pui cu taietei

Salutare Salutare.Poate sa ami dea un mic sfat depre pui se baga antreg la fiert s-au taiat bucati?,va multumesc anticipat.
 

Ioana  acum 4 ani 20 Septembrie 2010 13:10  

Re: Supa de pui cu taietei

taiat bucati ca se aseaza mai bine in oala.
 

bubulina  acum 4 ani 27 Septembrie 2010 17:17  

Re: Supa de pui cu taietei

e super reteta ms
 

Adriana  acum 4 ani 21 Octombrie 2010 16:57  

Re: Supa de pui cu taietei

Supa de pui este buna si cu galuste de gris
 

maryi  acum 4 ani 19 Noiembrie 2010 11:19  

Re: Supa de pui cu taietei

eu pun in supa si o ceapa impreuna cu zarzavaturile iar dupa ce o spumez adaug si boabe de piper.
 

oli  acum 4 ani 22 Noiembrie 2010 11:34  

Re: Supa de pui cu taietei

eu chiar acum fac,am un pui mare si gras .ii scot cam toata pielea,desi imi place mult dar creste colesterolul.il fierb intreg in apa rece ,apoi pun zarzavaturile si la sfarsit aproape pun taieteii.in general nu pun piper in supa fiindca mi se pare ca e din alta poveste.cateodata,daca e puiul mare,scot jumatate din el dupa ce s-a fiert si pregatesc si felul doi,orez cu pui sau pui cu sos de rosii ,usturoi si busuioc verde.aici merge piper.pofta mare !
 

ana maria  acum 4 ani 28 Noiembrie 2010 17:44  

Re: Supa de pui cu taietei

supa de pui este foarte buna am fcut-o astazi dar eu las morcovul inauntru impreuna cu un pic de patrunjel la sfarsit si bineinteles taiteii....
 

barbatul gospodar :)  acum 3 ani 21 Decembrie 2010 16:28  

Re: Supa de pui cu taietei

Buna,

acum fac pentru prima data supa de pui cu taietei. La prima vedere pare usor, insa parca vad ca la sfarsit ma vor trece niste angoasa existentiale si voi regreta ca m-am legat la cap. Ce ma sperie cel mai tare este ca trebuie sa fierb supa 3 ORE intregi. Instant era gata in 3 minute ))
 

Ioana  acum 3 ani 21 Decembrie 2010 17:31  

Re: Supa de pui cu taietei

dar cu siguranta iti trec angoasele dupa ce o gusti, supa de pui de casa este un medicament si pentru suflet
 

alt barbat gospodar :)  acum 3 ani 9 Ianuarie 2011 10:24  

Re: Supa de pui cu taietei

delicioasa reteta ! pacat ca nu pot pune o poza
 

Ioana  acum 3 ani 9 Ianuarie 2011 11:20  

Re: Supa de pui cu taietei

excelent! trimite poza la ioana at e-retete punct ro
 

Andreea  acum 3 ani 12 Ianuarie 2011 14:25  

Re: Supa de pui cu taietei

Mi-ati facut pofta...azi am sa fac si eu supa de pui...dar cu pulpe fiindca din alea am deja acasa iar apoi le voi folosi la o salata de boeuf....yammmy
 

cbee  acum 3 ani 19 Ianuarie 2011 18:30  

Re: Supa de pui cu taietei

f buna supa, multumesc. ce poti face cu resturile de legume si carne pe care nu le vrei in supa?
 

Ioana  acum 3 ani 19 Ianuarie 2011 18:38  

Re: Supa de pui cu taietei

eu manac legumele imediat ce le scot din supa dar cu ele si carnea poti face o salata de boeuf. cu pieptul de pui mai fac pasta asta: [link]
sau pieptul il desfaci fasiute si faci o salata cu telina si mere [link]
 

angy  acum 3 ani 8 Februarie 2011 14:13  

Re: Supa de pui cu taietei

eu de cele mai multe ori dau prin sita[strecuratoare]zarzavaturile,mai putin atdeiul daca nu e rosu.isi pastreaza limpezimea dar capata si o culoare frumoasa.bineinteles taiteii fierti separat si apoi adaugati in supa.copii mei dau zarzavatul la o parte asa cel putin nu au de ce sa mai faca nazuri
 

Georgiana  acum 3 ani 4 Aprilie 2011 10:40  

Re: Supa de pui cu taietei

Eu pus si o ceapa...supa iese si mai gustoasa
 

Ioana  acum 3 ani 4 Aprilie 2011 10:43  

Re: Supa de pui cu taietei

linistit puteti pune ceapa. mie imi pare ca iese prea dulce, de aceea o las afara in supa de pui.
 

cristina  acum 3 ani 20 Aprilie 2011 17:52  

Re: Supa de pui cu taietei

asta e cea mai buna reteta dintre toate,gustul e ca acela cand il facea bunica mea.ne place la nebunie.poate ai sa mai postezi si alte retete pentru ciorbe,felul doi.........
 

Mona  acum 3 ani 21 Aprilie 2011 11:07  

Re: Supa de pui cu taietei

Dar Maggi este f nesanatos.Mai bine fara.Mai bine adaugi mai multe legume. Eu pun si putin ardei si ceapa.
 

sarah  acum 3 ani 21 Aprilie 2011 17:30  

Re: Supa de pui cu taietei

stie cineva sa-mi dea sugestii , ce sa fac cu puiul din supa? Multumesc . Paste fericit!! Sa ne amintim ca Domnul Isus este viu!!
 

Ioana  acum 3 ani 21 Aprilie 2011 18:05  

Re: Supa de pui cu taietei

sarah poti folosi carnea fiarta la
- salate (uita-te pe site in sectiunea "Salate" sunt o gramada de genul acesta: salata de varza cu pui, salata cu pui si porumb, salata asortata, salata cu pui morcov telina si mar, salata cu pui si portocale etc...)
- pasta din pipetul de pui: [link]
- sau chiar o saramura de pui: [link]
- quesadilla cu pui: [link]
 

Eu  acum 3 ani 10 Septembrie 2011 20:20  

Re: Supa de pui cu taietei

* daca punem puiul la fiert in apa rece supa va iesi mai buna; daca din contra dorim sa iasa carnea mai gustoasa il punem la fiert in apa fiarta

Pai eu nu inteleg ceva aici : am de ales intre a-mi iesi supa buna sau carnea buna ??? Si cum imi poate iesi supa buna daca carnea nu are gust ??
 

Un copil  acum 3 ani 13 Septembrie 2011 13:10  

Re: Supa de pui cu taietei

Este ff buna am mancat-o cat timp am fost bolnav si acum ma simt SUPER.Recomand cu morcovi cu multi taietei mici.Din nefericire nu stiu cum se face am 12 ani, mama a luat un plic Knorr.Ce stiu e daca faceti cu Knorr se lasa la foc mic apa si apoi se pune Knorr.Iese excelent.Pentru cei care fac supa respectele mele si SPOR LA TREABA
 

Catalina  acum 3 ani 13 Septembrie 2011 17:19  

Re: Supa de pui cu taietei

eu am o pb....personal nu gatesc dar iubitul meu face niste mancaruri super....insa ultima oara cand a facut o supa de pui ( de mentionat noi nu o lasam limpede limpede ceva din legume si carne pastram pentru ca sunt super la gust) am lasat-o cam trei zile.. in frigider pentru a o papa mai multe zile fiindca e buna si s-a stricat!!!!? observasem eu cam a doua zi ca fermenteaza( ) dar fiindca nu stiu nimic despre gatit am crezut ca nu-i bai(sper sa nu fi fost eu prea naiva) si ulterior iach...era terminata...!
eu m-am gandit poate lipseste vreun ingredient...gen bors?....dar nu stiu sigur...help!!!
 

Ioana  acum 3 ani 13 Septembrie 2011 17:34  

Re: Supa de pui cu taietei

supa de pui rezista la frigider cam 3 zile. daca s-a stricat mai repede, inseamna ca in una din zile ati lasat-o un picut mai mult afara si s-a stricat pe caldurile astea. eu pateam asta cand imi trimitea maica-mea supa de pui si daca era fff cald afara, pana ajungea la mine, adica maxim 2 ore era stricata. deci aveti grija cu pastrarea mancarurilo cat e cald afara, ca unele se strica rapid.
 

Roxanna Mika  acum 3 ani 15 Septembrie 2011 10:08  

Re: Supa de pui cu taietei

daca pun taietei cumparati e vreun pacat ?
nu am taietei de casa momentan
 

Ioana  acum 3 ani 15 Septembrie 2011 10:14  

Re: Supa de pui cu taietei

nu-i bai. pui de casa cand ai, cand nu... mai important e ca supa sa fie buna.
 

Roxanna Mika  acum 3 ani 15 Septembrie 2011 10:21  

Re: Supa de pui cu taietei

da si eu sper sa ne placa (mai ales iubitului meu,fiind mai pretentios).
as vrea sa fac din jumatate de supa si ciorba radauteana,sper sa i placa macar una daca nu amandoua.
Tocmai ce l am intrebat daca a mancat vreodata asa ceva si mi a spus ca nu (adevaru e ca mama lui a murit cand el era mai micut si il inteleg ca nu prea a mai avut cine sa l rasfete cu mancare traditionala) :|
inca o data iti multumim din suflet pentru toate retetele si toate sfaturile, esti minunata.
 

Roxanna Mika  acum 3 ani 16 Septembrie 2011 00:35  

Re: Supa de pui cu taietei

Sun ASA dezamagita...am pus cam 4,5l apa la foc si la final abia mi au ramas 2l supa..... chiar nu stiu unde am gresit..oare trebuia sa completez cu apa pe parcurs??
 

Ioana  acum 3 ani 16 Septembrie 2011 08:17  

Re: Supa de pui cu taietei

mai mult de 3 l de supa ar fi trebuit sa-ti ramana. ai pus capacul dupa ce ai spumat?
oricum, nu trebuie completat sub nicio forma cu apa in timpul fierberii va dilua gustul.
 

Roxanna Mika  acum 3 ani 16 Septembrie 2011 08:53  

Re: Supa de pui cu taietei

da da da, dupa ce am sters oala cu servetelele, am pus capacul si am lasat o asa...intre timp am facut salata calda de cartofi si am mai pregatit ce mi trebuia pentru ciorba radauteana.
ma gandisem sa fac jumatate, jumatate.. supa si ciorba radauteana..si pana la urma am facut doar ciorba radauteana
oricum 3 polonice tot am oprit si eu, am pus taieteii si am papat aseara, macar asaaaa...de pofta
asta e acum...poate capacele mele sunt problema..desi asta potrivit pentru aceasta oala..era capac de sticla,transparent.
 

carina  acum 3 ani 3 Octombrie 2011 12:47  

Re: Supa de pui cu taietei

svs e o reteta nemaipomenita am incercat si a iesit super acum sunt in australia si imi place sa citesc retete in engleza dar e un pic cam greu sa intelegi totul de acea am ales reteta asta
 

francesca  acum 3 ani 6 Noiembrie 2011 11:00  

Re: Supa de pui cu taietei

e super buna
 

TheBrain  acum 3 ani 14 Noiembrie 2011 09:47  

Re: Supa de pui cu taietei

Supa de pui fara ceapa?
Incercati sa adaugati o ceapa intreaga si un ardei gras (tot intreg)!
 

Laura  acum 2 ani 23 Ianuarie 2012 19:00  

Re: Supa de pui cu taietei

Si eu am o problema cu supa/ciorba tulbure.
Supele ca supele, dar ciorbele mamei mele ies tulburi si ma enerveaza la culme. Este valabila fierberea la foc mic si in cazul ciorbelor?
 

Ioana  acum 2 ani 23 Ianuarie 2012 19:05  

Re: Supa de pui cu taietei

cand fierbi carnea da. ce pui in ciorbe de obicei?
 

Laura  acum 2 ani 23 Ianuarie 2012 19:34  

Re: Supa de pui cu taietei

La ciorbe pune carne de pui sau de vita, bors, uneori si cartofi, fidea, morcovi, ardei, albitura. Nu ma pricep sa-ti spun exact, mama mea face ciorbele,dar culmea este ca bunica mea face aceleasi ciorbe si ii ies "clare", iar ale mamei nu. Uneori ies cam prea portocalii.
 

Ioana  acum 2 ani 24 Ianuarie 2012 10:24  

Re: Supa de pui cu taietei

pentru claritate carnea se fierbe incet si apoi se si strecoara. insa ce da culoarea portocalie in ciorbe sunt morcovii si ardeii. cu cat folosesti mai multi cu atat va fi mai portocalie supa. iar daca le calesti atunci devine mai portocalie. uite aici o reteta in care am calit morcovii: [link] . sau aici, ce culoarea a primit supa doar din calirea morcovilor:[link]
rosiile schimba si ele culoarea supei.
eu nu consider ca ciorbele portocalii sunt tulburi, imi place sa iasa asa colorat, de aceea calesc zarzavaturile. doar la supe imi place sa ramana clare.

daca insa vrei sa faci o ciorba clara poti urma stilul retetei de aici: [link]
 

Alexandra  acum 2 ani 25 Ianuarie 2012 11:10  

Re: Supa de pui cu taietei

Supa nu trebuie spumeita cand este doar carnea in ea fara niciun zarzavat in el? Eu asa am invatat de la mama de mica...
 

Ioana  acum 2 ani 25 Ianuarie 2012 11:18  

Re: Supa de pui cu taietei

daca pui carnea inaintea legumelor da. cand face spuma aduni spuma. indiferent ca pui legumele inainte sau dupa spumare nu afecteaza limpezimea supei.
 

Iulia  acum 2 ani 28 Ianuarie 2012 19:51  

Re: Supa de pui cu taietei

Din experienta proprie :
Zarzavaturile se pun mai tarziu, dupa spumuire, pentru ca fierb mult mai repede. Desigur, daca este o gaina de tara care fierbe greu. Daca este un pui cumparat din magazin ,care fierbe usor zarzavatul se pune mai repede.
Taieteii se fierb atunci cand urmeaza a se manca. Pentru a doua zi, se fierb a doua zi taieteii, inainte de a fi serviti la masa.
Pentru a tine cat mai mult, supa ( ca de altfel orice fel de mancare), se raceste brusc, dupa care se pune in frigider. Daca se lasa sa se raceasca de la sine, se dezvolta microorganismele, care o vor altera. Metoda verificata. Bineinteles si igiena ingredientelor, ustensilelor si a "bucatarului' are un mare rol.
In oala sub presiune iese supa limpede, si mai buna ,pentru ca nu fierbe atat de mult, incat sa se distruga vitaminele .
 

cecilia  acum 2 ani 20 Februarie 2012 12:34  

Re: Supa de pui cu taietei

ff buna acum o fac si eu
 

Adina  acum 2 ani 30 Martie 2012 23:50  

Supa

Cam la fel fac si eu supa! Un secret pt a iesi supa mai buna! Cand pui la inceput carbeanla fiert se pune si o ceapa medie, intreaga! Dupa 40-50 min poti scoate ceapa, care si-a lasat dulceata (daca o lasi prea mult devine amara). Printre legume eu mai pun si pastarnac, dar acum depinde si fe gusturi la final adaug si o lingurita de maggi secretul gustului cu gust de gaina. Si iasa o supa nemaipomenita!! Dulce si gustoasa! Pofta buna!!
 

Mija Carmen  acum 2 ani 5 Aprilie 2012 12:39  

Re: Supa de pui cu taietei

acum ma apuc sa o fac si eu...n am mai facut de mult k ma suparasem k n mai vroiau galustele ssa-mi iasa pufose...s vedem ce iese ...va anunt peste 3ORE...sper s iasa si s ii plak si sotului...pop

 

carmen  acum 2 ani 5 Aprilie 2012 14:12  

Re: Supa de pui cu taietei

nu fac cu taitei k n imi place cum iese....poate o s mai incerc data viitoare cand mai fac supa sa vad poate mai progresez putin la capitolul supe
 

Anna  acum 2 ani 10 Aprilie 2012 12:45  

Re: Supa de pui cu taietei

Puiul sa fie curatat si de grasime?
 

Ioana  acum 2 ani 10 Aprilie 2012 13:24  

Re: Supa de pui cu taietei

nu-l curat de grasime. daca vrei sa fie "slaba" supa, dupa ce e gata si sta la frigider, grasimea se va aduna deasupra si atunci poti sa o iei pe toata sau partial.
 

CRistina  acum 2 ani 20 Aprilie 2012 23:38  

Re: Supa de pui cu taietei

ai urmat pasii exprimandu-te ff bine corect si pe intelesul tuturor banuiesc ...pt ca eu am urmat acum reteta ta si mi-a iesit o supica ffff buna :D multumim tuturor pt retete si ajutorul dat prin explicarea prepararii :D
 

mary  acum 2 ani 3 Iulie 2012 00:36  

Re: Supa de pui cu taietei

am facut supa dupa reteta ta!!! a iesit foarte gustoasa!! iti multumesc frumos pentru reteta!!
 

cristian  acum 2 ani 12 August 2012 10:44  

Re: Supa de pui cu taietei

mai lipsesc ; ceapa si babele de piper asta e la urmatoare tura sa nu uiti sa le pui
 

calin  acum 2 ani 15 Septembrie 2012 15:43  

Re: Supa de pui cu taietei

multumesc mult a iesit super buna
 

Stefana  acum 2 ani 2 Octombrie 2012 14:03  

Re: Supa de pui cu taietei

Pentru Catalina:
Supa sau ma rog mancarea gatita in timpul verii cand este foarte cald trebuie racita imediat cum se ia de pe foc.Se lasa apa rece in chiuveta sau un vas mai mare in care pui oala sau cratita cu mancare si se schimba apa cand se incalzeste sa fie tot timpul rece.Dupa ce s-a racit,( in maxin jumatate de ora) se pune in frigider. Nu se reincalzeste toata supa ci doar cat se consuma odata.
 

ana h  acum 2 ani 9 Octombrie 2012 14:50  

Rsupa limpedee: Supa de pui cu taietei

supa ca sa fie limpede... se pune puiul si zarzavatul numai cand fiebe apa ,,,,nu in apa rece...si intr,adevar la foc numai cat se misca apa....succes
 

Ioana  acum 2 ani 9 Octombrie 2012 15:01  

Re: Supa de pui cu taietei

la supe e indicat sa incepi cu apa rece pentru claritate, gust si textura. diferite componente din carne nu se dizolva la temp. mari, asa ca e bine sa incepi cu apa rece, altfel vei pierde o parte din gust.
 

ana h  acum 2 ani 9 Octombrie 2012 15:04  

Re: Supa de pui cu taietei

fierberea la foc numai cat se misca apa
 

Ioana  acum 2 ani 9 Octombrie 2012 15:05  

Re: Supa de pui cu taietei

asta da, e esentiala.
 

ana h  acum 2 ani 9 Octombrie 2012 15:12  

Re: Supa de pui cu taietei

mersi o sa incerc si eu cu apa rece...
 

Dierso  acum 2 ani 26 Octombrie 2012 20:59  

Re: Supa de pui cu taietei

Buna tuturor!
Se poate sa imi dati si mie o idee ce sa fac cu carnea de pui ramasa? Nu prea imi vine in minte nici o reteta cu carne de pui fiarta in afara de salata beof )
 

Ioana  acum 2 ani 30 Octombrie 2012 10:17  

Re: Supa de pui cu taietei

poti face pasta de pui: [link] sau poti sa o pui in salate (de exemplu aceasta [link] , dar sunt multe care cer carne de pui fiarta)
 

andreea  acum un an 16 Decembrie 2012 16:02  

Re: Supa de pui cu taietei

e super
 

Je  acum un an 4 August 2013 15:28  

Re: Supa de pui cu taietei

Ma asteptam sa vad o bucata cat de mica de ceapa, morcov, patrunjel... insa nimic... Bunica o facea si cu legume, era delicioasa.
O supa doar cu fainoase pare trista,chiar daca poate fi gustoasa
 

Ioana  acum un an 5 August 2013 08:49  

Re: Supa de pui cu taietei

exista legume in supa, dar le scot la final pentru un aspect elegant. pur si simplu asa se serveste la noi supa de pui fiind considerata o supa de duminica si asa m-am obisnuit si eu. legumele fierte se mananca separat, fie doar cu sare, fie trase rapid in ulei aromat cu boia (asa le face bunica mea si sunt delicioase).
 

DANA  acum un an 26 August 2013 15:33  

Re: Supa de pui cu taietei

Va rog sa imi ziceti si mie cum e mai bine...am taietei de casa( patratele)..trebuie fierti separat sau adaugati direct in supa dupa ce am strecurat supa??
 

silvia  acum un an 1 Septembrie 2013 11:26  

Re: Supa de pui cu taietei

adauga si un catel sau 2 de usturoi, si supa va fi mult mai delicioasa
 

Ioana  acum un an 2 Septembrie 2013 09:56  

Re: Supa de pui cu taietei

Dana, raspunsul este in reteta.
 

Ioan Radu  acum un an 15 Septembrie 2013 20:35  

Re: Supa de pui cu taietei

Mie imi place foarte mult supa de pui cu taietei,dealtfel este o mancare usoara si consistenta. Carnea fiarta se poate praji putin in cuptor(dar nu mult) cu putin ulei si putina boia dulce.
 

Ioana  acum un an 16 Septembrie 2013 09:25  

Re: Supa de pui cu taietei

Ioan Radu, exact asa face si bunica-mea! la fel procedeaza si cu legumele fierte in supa, le caleste in ulei cu boia.
 

Alex Moisa  acum un an 2 Octombrie 2013 15:52  

Supa de pui cu taietei

Azi voi incerca prima data sa fac supa de pui.
Sper sa imi iasa limpede.
Si mersi pentru sfaturile postate!
 

ASPIDA  acum un an 29 Octombrie 2013 20:01  

Re: Supa de pui cu taietei

ca sa nu mai iasa tulbure: dupa ce fierbi taiteii,ii tii la apa rece si apoi ii pui in supa!!!asa ii speli de amidon si nu-ti mai tulbura supa,da?
 

Dinu  acum un an 8 Decembrie 2013 12:17  

Re: Supa de pui cu taietei

Dar cum ar fi ca piftia de curcan sa iasa tulbure? Urat de tot. Raspunsul l-am gasit intr-o carte de bucate: Dupa ce s-au separate legumele si carnea, se toarna un albus batut bine si se amesteca; se mai da un clocot. Apoi se filtreaza. Albusul aduna urmele de spuma. (Eventual in albus se adauga putina apa.)
Cartea se numeste:"Bucatarie romaneasca" si este semnata de I.Negrea si F.Busca.
 

Ioana  acum un an 9 Decembrie 2013 09:02  

Re: Supa de pui cu taietei

Dinu, ai dreptatae, cea mai buna metoda pentru curatarea unui consomme este albusul de ou.
 

christyansen  acum 8 luni 3 Mai 2014 10:50  

Re: Supa de pui cu taietei

f buna bv bv bv bv bv
 

Elena  acum 6 luni 7 Iunie 2014 18:45  

Re: Supa de pui cu taietei

Buna seara,

De obicei eu fierb carnea inainte de a o adauga in supa/ciorba pana face spuma . Dupa aceea o spal bine si o pun in alta apa calda, impreuna cu legumele . Apa in care a fiert initial o arunc . Este gresit ? Cineva mi-a spus ca in acea prima apa isi lasa carnea toate toxinele ..... Stiti cumva daca asa este , sau este un mit ? Pierd cumva gustul carnii prin acest procedeu ?

Multumesc .
 

Ioana  acum 6 luni 7 Iunie 2014 20:08  

Re: Supa de pui cu taietei

nu pierzi gustul carnii, dar la cum ai descris pasii pierzi din gustul supei e ok sa dai cateva clocote carnii ca sa se curete un pic de sange, iti va fi mai usor sa nu spumezi supa dupa aceea. eu fac acest pas (de fapt nu fierb carnea doar o acopar cu apa clocotita si o las 10-15 minute, apoi o spal bine cu apa rece) doar cand fac piftie pentru o supa super limpede. in rest prefer sa spumez supa si sa o fierb la foc mic sa nu pierd nimic din gustul ei.
cand spui ca pui apoi carnea in apa calda este un pic gresit, fiindca carnea pentru o supa gustoasa se pune in apa rece. doar carnea la care doresti sa-i pastrezi gustul se pune in apa calda/fierbinte.
 

Popeye  acum 7 luni 23 Iunie 2014 02:54  

Re: Supa de pui cu taietei

Felicitari pentru reteta Ioana! Ar fi indicat sa pui si un inventar cu tigaile si oalele necesare pentru preparare, nu crezi? Mai ales pentru cine este la inceput. Eu am numarat 3 oale, am gresit?
Si nu ai scris cate grame de taietei se pun: 300, 500, 1 kg?
 

Ioana  acum 7 luni 23 Iunie 2014 07:58  

Re: Supa de pui cu taietei

vasele sunt descrise in continutul retetelor (dimensiune daca e importanta, forma etc).
taietei fierbi cati doresti, depinde cat de deasa iti place supa. data viitoare cand fac, o sa-i cantaresc si o sa scriu si de acolo ajustezi tu cum iti place.
 

rely  acum 6 luni 29 Iunie 2014 14:33  

Re: Supa de pui cu taietei

da cum poate fi o supa de pui fiarta timp de trei ore?deci cine spune ca bucataria romaneasca e varza,cam are dreptate,sau ma insel?puiul(daca e pui bineinteles)e cea mai frageda care din cate se stie,se fierbe doar pana isi pierde cruzimea,altfel ai impresia ca manci carton mai ales daca ati pus si legumele,nu e vba de tocana ci de supa ...
 

Ioana  acum 7 luni 30 Iunie 2014 08:29  

Re: Supa de pui cu taietei

rely, doar asa faci o supa buna, fierbi pana scoti toata "bunaciunea" (adica colagenul) din pui. pentru asta trebuie sa fierbi mult si bine. daca fierbi scurt, doar pana carnea e frageda, ai carne buna dar o supa chioara.
 

Ana  acum 38 minute 13 Decembrie 2014 10:16  

Re: Supa de pui cu taietei

Supa e pe aragaz Am reapectat toate recomandarile. Sunt curioasa daca iese limpede ! Taiteii ii fierb toti odata, ii spal sub jet de apa,apoi pun cateva picaturi de ulei, ii amestec. Asa nu se lipesc. II adaug in farfurie numai inainte de servire si incalzesc la microunde.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS