Crispy strips

Retete din America Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple

Reteta Crispy strips

Am ramas datoare cu aceasta reteta inca de anul trecut. Iacata ca i-a venit vremea si ei, noroc cu Ancutza ca mi-a reamintit de promisiune.

Ingrediente

1 piept de pui dezosat
250 ml lapte
1 ou
1 cana faina
4 lingurite chili (pudra)
1 1/2 lingurite sare
1 lingurita usturoi granulat
1 lingura vegeta de casa

Bucati: 15

  1. Se taie pieptul de pui fasii groase de 1 deget. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
  2. Se pune oala pe foc si in momentul in care apa incepe sa fiarba se stinge focul, se pune un capac si se lasa 10 minute. Se scurg fasiile de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
  3. Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si 1 lingurita chili si omogenizati bine.
  4. In alt bol amestecati faina cu restul de chili , 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
  5. Treceti fiecare fasie de pui prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina. Cand dati prin faina dati cu degetele umede prin faina ca sa se formeze acele "zdrente" specifice.
  6. Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate 5-6 fasii de pui o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
  7. Lasati crispy strips la racit macar 10 minute, ca sa se inmoaie un pic crusta. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.

Puiul prefiert

Puiul prefiert

Prin lapte

Prin lapte

Prin faina

Prin faina

Comentarii (82)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 15 August 2013 17:39  

cand fac mancare ca la kfc imi asum poftele si las principiile deoparte :)
 

Laura  acum 10 ani - 28 August 2013 13:44  

Draga Ioana, te felicit pentru tot ceea ce faci. Retetele tale sunt extraordinare si, pe mine personal, ma ajuta foarte mult. E tare greu ca pe langa servici, copil si treburile casnice (asta include si gatitul, care e si o mare pasiune), sa-mi vina idei in ceea ce priveste pranzul sau cina. Iti doresc toate cele bune si tine-o tot asa.
 

Costy Muss  acum 10 ani - 17 Octombrie 2013 17:03  

Buna,

Imi poti spune pe o scare de la 1 la 10 cat de picante au iesit aceste crispy strips?
Eu tot am incercat cu chili pudra dar la prajire chili isi pierde aproape toata puterea.ceva sfaturi.

Macerearea sa fie cea ce ii da un gust picant?
 

Alexandra  acum 9 ani - 5 Iulie 2014 19:34  

Nu ma asteptam sa-mi iasa asa bune , dar spre uimirea mea au fost delicioase =P~ . Multumim pentru fabuloasa reteta si spor la gatit .
 

Cristian   acum 8 ani - 21 Iunie 2015 15:59  

Trebuie sa recunosc e o reteta 90% ca la KFC, iar eu am reu?it sa reproduc 95% "zdren?ele" :)
 

Alexandra B  acum 8 ani - 13 Octombrie 2015 23:12  

Recomand mai degraba si niste fulgi de porumb ca sa iasa macar ca cele de la Auchan care sunt dementiale btw :D Voi face si eu aceasta reteta la care voi adauga fulgii pentru a fi crocante ^_^
 

Bogdan  acum 8 ani - 29 Decembrie 2015 16:39  

:) ff buna reteta ta este prima oara cand fac si au iesit ff bune multumesc .ps data viitoare mai picante mult mai picante
 

Alice  acum 8 ani - 11 Martie 2016 12:53  

buna Ioana, am facut puiul de cateva ori ca-n reteta ta si a iesit foarte bun (parerea unanima a familiei :) ). ieri n-am mai fiert pieptul, ci l-am taiat in bucati mici, l-am condimentat, l-am dat prin faina, ou si fulgi de porumb zdrobiti nu foarte fin si l-am prajit in ulei (la foc mic, fiindca la foc mediu iese un dezastru in negru :) ). a fost ceva mai suculent si treaba a mers mai repede. nu stiu care varianta e mai aproape de kfc, spre lauda mea n-am mai fost acolo de-o vesnicie ;).
 

Mariana  acum 7 ani - 9 Ianuarie 2017 10:42  

Am doar 16 ani si mi-au iesit aproape ca la KFC ?
 

Mariana  acum 7 ani - 9 Ianuarie 2017 10:43  

P.S. EU AM ADAUGAT SI FULGI PENTRU A FI MAI CROCANTE !
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...