Retete Culinare : e-Retete

 

Frigarui de pui

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete cu putine calorii, Retete pentru gratar, Retete simple

 

Frigarui de pui. Imagini pas cu pas pentru frigarui de pui

Sunt usor picante de la harissa si foarte aromate. Folosind aceeasi marinata se pot prepara frigarui si din carne de porc sau miel.

Ingrediente pentru Frigarui de pui

2 bucati piept de pui (sau pulpe dezosate)
80 ml ulei de masline
sucul de la 1 lamaie
1 fir rozmarin
1 lingura plina harissa
1 lingurita sare
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita piper

Portii: 3 (10 frigarui)

Frigarui de pui - Preparare

  1. Taiati pieptul de pui cuburi sau fasii putin mai groase decat un deget.
  2. Asezati carnea intr-un bol. Amestecati restul ingredientelor intr-o cana si turnati peste carne. Amestecati bine, sa fie acoperita carnea de marinata. Dati la frigider minim 3 ore.
    * rozmarinul il puteti toca in marinata daca va place foarte tare gustul, daca nu, puneti crenguta intreaga, va da doar aroma marinatei
  3. Asezati carnea pe bete pentru frigarui cum vedeti in pozele 2 si 3. Nu aruncati marinata. Incingeti bine gratarul.
  4. Asezati frigaruile pe gratar si lasati 10 minute (pe gratarul electric). Ungeti apoi frigaruile cu marinata ramasa si apoi intoarceti-le. Imediat ce le-ati intors le ungeti si pe cealata parte. Lasati la prajit inca 10 minute. Ungeti iar frigaruile cu marinata si le intoarceti pe lateral, cate 2 minute pe fiecare parte laterala.
  5. Serviti imediat cu harissa pentru cei care doresc frigaruile mai picante si o salata asortata.

 
Click pe imagini pentru a mari

Marinam carnea
Marinam carnea
Frigarui din cuburi de carne
Frigarui din cuburi de carne
Frigarui din fasii de carne
Frigarui din fasii de carne
Toate frigaruile
Toate frigaruile
Le asezam pe gratar
Le asezam pe gratar
Le ungem
Le ungem
Le prajim si pe cealalta parte
Le prajim si pe cealalta parte
Rozmarinul care a donat frunze pentru marinata
Rozmarinul care a donat frunze pentru marinata
Si busuiocul, nu a contribuit la frigarui, dar l-am pozat sa nu se supere
Si busuiocul, nu a contribuit la frigarui, dar l-am pozat sa nu se supere
Frigarui de pui
Frigarui de pui

 

5 13

 

 

Retete similare 

Frigarui de porc Frigarui de miel
Frigarui de porc Frigarui de miel
Piept de pui marinat in iaurt si curry
Piept de pui marinat in iaurt si curry  

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Frigarui de pui"

 

Comentarii

adry  acum 4 ani 15 Iunie 2009 22:44  

Re: Frigarui de pui

Ioana imi plac mult frigaruile tale dar ma intreb daca nu iese prea uscata carnea de pui ? Poate faptul ca ungi cu marinata le hidrateaza pieptul de pui (care e cam fad de felul lui )

P.S pune niste apa la busuioc si nu-l lasa la soare mai mult de trei patru ore pe zi ca pierde din aroma
 

Ioana  acum 4 ani 16 Iunie 2009 07:55  

Re: Frigarui de pui

nu iese sucat pieptul, faptul ca e tinut in marinata si apoi uns constant ajuta. ies "ude" frigaruile
se pot folosi si pulpe dezosate, acelea chiar nu se usca pe gratar, dar am folosit piept de pui special fiindca e mai dificil din acest punct de vedere.

tin busuiocul sub o masa, nu in soare direct, l-am scos doar pentru poze.
ar trebui sa-l ud mai des sau sa tin pamantul umed? eu il ud dimineata, dar cu fff putina apa... asa am observat ca-i place, cat l-am udat mai mult nu a crescut, cand am scazut cantitatea de apa a inflorit si a crescut brusc.
 

adry  acum 4 ani 16 Iunie 2009 11:59  

Re: Frigarui de pui

Da, Ioana e bine asa sa-l uzi dimineata (sau seara) cu putina apa! Doar ca in poza mi s-a parut pamantul foarte uscat
 

Ioana  acum 4 ani 16 Iunie 2009 12:24  

Re: Frigarui de pui

a, de aceea ai zis sa-l ud acum m-am prins... il ud, dar e pamantul foarte fin, l-am luat din gradinile care se vad in fundalul pozelor si cum se zvanta un pic se crapa si arata asa. dar in tavita de dedesubt se vede umezeala, cred ca-i ajunge.
 

roxy  acum 4 ani 16 Iunie 2009 20:44  

Re: Frigarui de pui

Multumesc pentru reteta de frigarui,de mult o asteptam!
 

Ioana  acum 4 ani 17 Iunie 2009 13:13  

Re: Frigarui de pui

cu mare placere, la cererea ta le-am facut o sa pun si o reteta de harissa cat de repede, dupa ce-mi revin la "forma' normala.
 

eliza nicole  acum 4 ani 27 Iunie 2009 11:06  

Re: Frigarui de pui

Ioana te-as ruga frumos daca ai putea adauga pe site "Ciorba ala grec" E foarte gustoasa.
 

cleofory  acum 4 ani 10 August 2009 19:52  

Re: Frigarui de pui

pls!... cum reusesti sa ai rozmarinul asa frumos? eu am luat planta de doua ori si de fiecare data s-a uscat!...
 

Ioana  acum 4 ani 11 August 2009 09:58  

Re: Frigarui de pui

il tin in plin soare, balconul pe care e pus are soare aproape toata ziua si il ud dimineata cu destul de multa apa. am observat cat l-am tinut putin la umbra ca au inceput sa se usuce cateva frunzulite. l-am pus rapid inapoi la soare si si-a revenit. nu l-am stropit cu absolut nimic pana acum. busuiocul a fost atacat de niste paduchi negri (l-am salvat cu apa cu tutun) dar nu au atacat si rozmarinul.
 

cleofory  acum 4 ani 12 August 2009 15:27  

Re: Frigarui de pui

multumesc! cestia cu apa de tutut o stiam pentru puri de la un agronom, dar cu rozmarinul nu reuseam deloc!... deci totul este lumina, soarele!
 

Ovidiu  acum 4 ani 22 Februarie 2010 14:25  

Re: Frigarui de pui

Incercati sa lasa-ti puiul in iaurt cu condimente in loc de marinata e un deliciu
 

Georgiana  acum 3 ani 30 Iulie 2010 10:44  

Re: Frigarui de pui

In ce fel de pamant ai plantat rozmarinul.
 

Ioana  acum 3 ani 30 Iulie 2010 11:44  

Re: Frigarui de pui

eu l-am cumparat din piata, gata plantat in ghiveci, dar am vazut ca e un pamant mai nisipos si are chiar cateva pietricele mai mari prin el.
 

Ardelean Ancutza  acum 3 ani 4 August 2010 11:19  

Re: Frigarui de pui

Ma pregatesc sa fac azi frigaruile ( ca mi-e o pofta ... ) , dar cu mici modificari : in loc de harissa pun praf de chili si usturoi granulat iar in loc de turmenic (nu gasesc nicaieri) pot sa pun curry,nu?
Nu am gratar electric si vreau sa le fac pe tigaia grill sau merge mai bine oala grill cu abur , avand in vedere ca trebuie sa le ung cu marinata? Daca le fac in tigaia grill trebuie sa tin betele in apa ca sa nu se arda? Te pup
 

Ioana  acum 3 ani 4 August 2010 11:31  

Re: Frigarui de pui

pofta? ai fost cumva recent la 1 Mai
eu zic ca pe oala cu abur se vor face foarte bine si nu se vor usca si le poti unge in voie cu marinata fara sa se arda.
daca alegi totusi tigaia grill, nu trebuie sa pui betele in apa, ca se fac repede fiind din carne de pui si nu apuca sa se arda. merge curry in loc de turmenic, le va da si o aroma buna pe langa culoare
 

Ardelean Ancutza  acum 3 ani 4 August 2010 11:39  

Re: Frigarui de pui

M-am gandit eu ca acolo iti fuge tie gandul , dar pe de alta parte m-am gandit ca , consideri ca mi-am facut misiunea pe pamant... Hai munciti si voi ,trebuie sa ma ajungi din urma...
 

Ardelean Ancutza  acum 3 ani 5 August 2010 11:17  

Re: Frigarui de pui

Super bune au iesit ! Le-am facut pe oala grill cu abur , dar cred ca le-am lasat putin prea mult , mi s-au parut putin uscate , desi le-am dat de mai multe ori cu marinata. Cat de curand le voi repeta si atunci voi incerca pe tigaia grill.
 

Ioana  acum 3 ani 5 August 2010 12:07  

Re: Frigarui de pui

daca ai folosit piept de pui se usca mai repede. eu intotdeauna le las pana cand mi se pare ca sunt doar putin peste jumatate facute (adica ochii imi spun ca ar mai trebui lasate si cu greu ma abtin sa nu le mai las un pic) si atunci ies exect cum trebuie, suculente. la fel si la gratarul din piept de pui.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS