Frigarui de pui

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete cu putine calorii, Retete pentru gratar, Retete simple

 

Frigarui de pui
Pinterest

Sunt usor picante de la harissa si foarte aromate. Folosind aceeasi marinata se pot prepara frigarui si din carne de porc sau miel.

Ingrediente
Frigarui de pui

2 bucati piept de pui (sau pulpe dezosate)
80 ml ulei de masline
sucul de la 1 lamaie
1 fir rozmarin
1 lingura plina harissa
1 lingurita sare
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita piper

Portii: 3 (10 frigarui)

Preparare
Frigarui de pui

  1. Taiati pieptul de pui cuburi sau fasii putin mai groase decat un deget.
  2. Asezati carnea intr-un bol. Amestecati restul ingredientelor intr-o cana si turnati peste carne. Amestecati bine, sa fie acoperita carnea de marinata. Dati la frigider minim 3 ore.
    * rozmarinul il puteti toca in marinata daca va place foarte tare gustul, daca nu, puneti crenguta intreaga, va da doar aroma marinatei
  3. Asezati carnea pe bete pentru frigarui cum vedeti in pozele 2 si 3. Nu aruncati marinata. Incingeti bine gratarul.
  4. Asezati frigaruile pe gratar si lasati 10 minute (pe gratarul electric). Ungeti apoi frigaruile cu marinata ramasa si apoi intoarceti-le. Imediat ce le-ati intors le ungeti si pe cealata parte. Lasati la prajit inca 10 minute. Ungeti iar frigaruile cu marinata si le intoarceti pe lateral, cate 2 minute pe fiecare parte laterala.
  5. Serviti imediat cu harissa pentru cei care doresc frigaruile mai picante si o salata asortata.
 
Frigarui de pui - Marinam carnea

1. Marinam carnea

Frigarui de pui - Frigarui din cuburi de carne

2. Frigarui din cuburi de carne

Frigarui de pui - Frigarui din fasii de carne

3. Frigarui din fasii de carne

Frigarui de pui - Toate frigaruile

4. Toate frigaruile

Frigarui de pui - Le asezam pe gratar

5. Le asezam pe gratar

Frigarui de pui - Le ungem

6. Le ungem

Frigarui de pui - Le prajim si pe cealalta parte

7. Le prajim si pe cealalta parte

Frigarui de pui - Rozmarinul care a donat frunze pentru marinata

8. Rozmarinul care a donat frunze pentru marinata

Frigarui de pui - Si busuiocul, nu a contribuit la frigarui, dar l-am pozat sa nu se supere

9. Si busuiocul, nu a contribuit la frigarui, dar l-am pozat sa nu se supere

Frigarui de pui - Frigarui de pui

10. Frigarui de pui


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 

Shish kebab

1 Septembrie 2015

Shish kebab

Frigarui de porc

17 Septembrie 2013

Frigarui de porc

Frigarui de miel

24 Martie 2009

Frigarui de miel

 

 

adry  acum 5 ani - 15 Iunie 2009 22:44  

Re: Frigarui de pui

Ioana imi plac mult frigaruile tale dar ma intreb daca nu iese prea uscata carnea de pui ? Poate faptul ca ungi cu marinata le hidrateaza pieptul de pui (care e cam fad de felul lui vesel )

P.S pune niste apa la busuioc si nu-l lasa la soare mai mult de trei patru ore pe zi ca pierde din aroma vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 16 Iunie 2009 07:55  

Re: Frigarui de pui

nu iese sucat pieptul, faptul ca e tinut in marinata si apoi uns constant ajuta. ies "ude" frigaruile vesel
se pot folosi si pulpe dezosate, acelea chiar nu se usca pe gratar, dar am folosit piept de pui special fiindca e mai dificil din acest punct de vedere.

tin busuiocul sub o masa, nu in soare direct, l-am scos doar pentru poze.
ar trebui sa-l ud mai des sau sa tin pamantul umed? eu il ud dimineata, dar cu fff putina apa... asa am observat ca-i place, cat l-am udat mai mult nu a crescut, cand am scazut cantitatea de apa a inflorit si a crescut brusc.
 

adry  acum 5 ani - 16 Iunie 2009 11:59  

Re: Frigarui de pui

Da, Ioana e bine asa sa-l uzi dimineata (sau seara) cu putina apa! Doar ca in poza mi s-a parut pamantul foarte uscat vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 16 Iunie 2009 12:24  

Re: Frigarui de pui

a, de aceea ai zis sa-l ud vesel acum m-am prins... il ud, dar e pamantul foarte fin, l-am luat din gradinile care se vad in fundalul pozelor si cum se zvanta un pic se crapa si arata asa. dar in tavita de dedesubt se vede umezeala, cred ca-i ajunge.
 

roxy  acum 5 ani - 16 Iunie 2009 20:44  

Re: Frigarui de pui

Multumesc pentru reteta de frigarui,de mult o asteptam! vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Iunie 2009 13:13  

Re: Frigarui de pui

cu mare placere, la cererea ta le-am facut vesel o sa pun si o reteta de harissa cat de repede, dupa ce-mi revin la "forma' normala.
 

eliza nicole  acum 5 ani - 27 Iunie 2009 11:06  

Re: Frigarui de pui

Ioana te-as ruga frumos daca ai putea adauga pe site "Ciorba ala grec" vesel E foarte gustoasa.
 

cleofory  acum 5 ani - 10 August 2009 19:52  

Re: Frigarui de pui

pls!... cum reusesti sa ai rozmarinul asa frumos? eu am luat planta de doua ori si de fiecare data s-a uscat!...
 

Ioana  acum 5 ani - 11 August 2009 09:58  

Re: Frigarui de pui

il tin in plin soare, balconul pe care e pus are soare aproape toata ziua si il ud dimineata cu destul de multa apa. am observat cat l-am tinut putin la umbra ca au inceput sa se usuce cateva frunzulite. l-am pus rapid inapoi la soare si si-a revenit. nu l-am stropit cu absolut nimic pana acum. busuiocul a fost atacat de niste paduchi negri (l-am salvat cu apa cu tutun) dar nu au atacat si rozmarinul.
 

cleofory  acum 5 ani - 12 August 2009 15:27  

Re: Frigarui de pui

multumesc! cestia cu apa de tutut o stiam pentru puri de la un agronom, dar cu rozmarinul nu reuseam deloc!... deci totul este lumina, soarele!
 

Ovidiu  acum 5 ani - 22 Februarie 2010 14:25  

Re: Frigarui de pui

Incercati sa lasa-ti puiul in iaurt cu condimente in loc de marinata e un deliciu
 

Georgiana  acum 4 ani - 30 Iulie 2010 10:44  

Re: Frigarui de pui

In ce fel de pamant ai plantat rozmarinul.
 

Ioana  acum 4 ani - 30 Iulie 2010 11:44  

Re: Frigarui de pui

eu l-am cumparat din piata, gata plantat in ghiveci, dar am vazut ca e un pamant mai nisipos si are chiar cateva pietricele mai mari prin el.
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani - 4 August 2010 11:19  

Re: Frigarui de pui

Ma pregatesc sa fac azi frigaruile ( ca mi-e o pofta ... imi e pofta ) , dar cu mici modificari : in loc de harissa pun praf de chili si usturoi granulat iar in loc de turmenic (nu gasesc nicaieri) pot sa pun curry,nu?
Nu am gratar electric si vreau sa le fac pe tigaia grill sau merge mai bine oala grill cu abur , avand in vedere ca trebuie sa le ung cu marinata? Daca le fac in tigaia grill trebuie sa tin betele in apa ca sa nu se arda? Te pup
 

Ioana  acum 4 ani - 4 August 2010 11:31  

Re: Frigarui de pui

pofta? ai fost cumva recent la 1 Mai vesel
eu zic ca pe oala cu abur se vor face foarte bine si nu se vor usca si le poti unge in voie cu marinata fara sa se arda.
daca alegi totusi tigaia grill, nu trebuie sa pui betele in apa, ca se fac repede fiind din carne de pui si nu apuca sa se arda. merge curry in loc de turmenic, le va da si o aroma buna pe langa culoare
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani - 4 August 2010 11:39  

Re: Frigarui de pui

M-am gandit eu ca acolo iti fuge tie gandul , dar pe de alta parte m-am gandit ca , consideri ca mi-am facut misiunea pe pamant... vesel Hai munciti si voi ,trebuie sa ma ajungi din urma...
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani - 5 August 2010 11:17  

Re: Frigarui de pui

Super bune au iesit ! Le-am facut pe oala grill cu abur , dar cred ca le-am lasat putin prea mult , mi s-au parut putin uscate , desi le-am dat de mai multe ori cu marinata. Cat de curand le voi repeta si atunci voi incerca pe tigaia grill.
 

Ioana  acum 4 ani - 5 August 2010 12:07  

Re: Frigarui de pui

daca ai folosit piept de pui se usca mai repede. eu intotdeauna le las pana cand mi se pare ca sunt doar putin peste jumatate facute (adica ochii imi spun ca ar mai trebui lasate vesel si cu greu ma abtin sa nu le mai las un pic) si atunci ies exect cum trebuie, suculente. la fel si la gratarul din piept de pui.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus