Piept de pui marinat in iaurt si curry

Retete cu iaurt Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete pentru gratar Retete simple

Reteta Piept de pui marinat in iaurt si curry

Pieptul de pui pregatit astfel devine aromat si suculent. Daca aveam un gratar mare sa le pot pregati acolo ar fi fost si mai bine, asa m-am descurcat cu tigaia mea teflonata uriasa. Dar va recomand sa-l prajiti pe gratar daca aveti unul.

Ingrediente

3 bucati piept de pui (aprox 600 gr)
200 gr iaurt
1 lingura rasa curry
un cub praf usturoi
1/2 lamaie
sare, piper

Portii: 4-5

  1. Amestecati iaurtul cu usturoi, curry si putina sare si piper. Lasati jumatate de ora la rece.
  2. Taiati pieptul de pui fasii grosute si stoarceti peste ele sucul de la jumatate de lamaie. Lasati la marinat cu lamaie tot jumatate de ora la rece.
  3. Turnati marinata de iaurt si curry peste bucatile de pui si amestecati bine, sa fie acoperita toata carnea. Lasati la marinat la frigider minim 1 ora, maxim o zi.
  4. Scoateti puiul din marinata, puneti bucatile pe betisoare pentru frigarui si asezati-le pe gratar (sau intr-o tigaie teflonata fara ulei). Cand sunt facute pe o parte intoarceti-le sa se prajeasca si pe cealata parte.
  5. Am servit cu salata de rosii, dar merge si cu orez sau cu un curry de vinete.

Marinata de iaurt si curry

Marinata de iaurt si curry

Puiul cu suc de lamaie

Puiul cu suc de lamaie

Puiul cu marinata

Puiul cu marinata

Asezam bucatile pe frigarui

Asezam bucatile pe frigarui

Prajim frigaruile pe ambele parti

Prajim frigaruile pe ambele parti

Piept de pui marinat in iaurt si curry

Piept de pui marinat in iaurt si curry

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Marius  acum 13 ani - 22 Aprilie 2010 00:55  

Foarte foarte frumos,voi incerca si eu cu siguranta :)
 

alina  acum 13 ani - 7 Noiembrie 2010 19:47  

azi am facut si eu, delicios...
 

Andreea  acum 13 ani - 6 Ianuarie 2011 05:02  

Multumesc pentru reteta! E prima data cand am incercat Curry si a iesit bine. Am lasat numai 1 1/2 H la frigider .... Stie cineva daca gustul este diferit daca sta mai mult in frigider (peste noapte)?
 

Ioana  acum 13 ani - 6 Ianuarie 2011 11:26  

se intensifica aroma de curry din carne.
 

adelina  acum 13 ani - 9 Februarie 2011 20:31  

cred cai bun ;) ;) =P~ =P~
 

Olena  acum 13 ani - 30 Martie 2011 11:26  

Am facut si eu duminica si a iesit grozav. L-am lasat peste noaspte in frigider si s-a fragezit foarte bine. Eu am gatit in tigaie dar cred ca pe gratar e si mai bun!
 

dana.alexe  acum 12 ani - 27 Octombrie 2011 08:47  

:) indubitabil voi prepara,as gati o zi intraga mai ales cand trebuie sa pun in aplicatie noi si interesante retete
 

Laura  acum 11 ani - 7 Mai 2012 17:15  

O minunatie draga Ioana! A disparut rapid, trebuie sa mai fac o portie! ;) Fara nici o legatura cu acest minunat pui marinat, stii retete pt gatitul la abur? tocmai am primit un steamer , aparatul are in cutie si o carte cu retete dar...sunt in olandeza :( ...mai dureaza pana oi invata si eu limba asta.. ma poti ajuta?
 

diana  acum 11 ani - 11 Martie 2013 11:30  

As dori sa folosec usturoi normal in loc de cub. Cam cat usturoi sa pun?
 

Ioana  acum 11 ani - 11 Martie 2013 11:31  

3-4 catei usturoi
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...