Lasagna cu spanac

Categorii: Retete cu branza, Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete cu paste, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Lasagna cu spanac
Pinterest

Lasagna de inspiratie greceasca facuta cu ingrediente romanesti. Mirosea grozav in casa cat timp s-a copt. Oare de aia si-a gasit administratoarea blocului motive sa vina la mine, prea a picat fix cand o scoteam din cuptor ? vesel

Ingrediente
Lasagna cu spanac

4 foi lasagna
1 portie sos bechamel (din 300 ml lapte)
50 gr branza tare (tip parmezan; am folosit branza fermentata de oaie Horezu)

Umplutura de spanac

300 gr spanac proaspat (sau congelat)
2 catei usturoi
4 fire ceapa verde
2-3 fire marar
5 frunze menta
80 gr urda
50 gr telemea (de oaie)
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 3

Preparare
Lasagna cu spanac

  1. Spanacul se cantareste dupa sortare si curatare. Se spala bine si se lasa la scurs intr-o sita.
  2. Se taie ceapa verde rondele, iar mararul si menta se toaca marunt.
  3. Spanacul se toaca marunt din cutit.
  4. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga usturoiul taiat felii si se soteaza rapid, cam 1 minut. Se adauga spanacul, in 3 transe, asteptand la fiecare transa sa se "ofileasca". Amestecati des. Se scoate spanacul intr-un bol presandu-l un pic sa iasa apa din el.
  5. Se adauga ceapa si verdeturile peste spanac. Se adauga branzeturile sfaramate. Se amesteca bine de tot, veti vedea ca branza se inmoaie un pic din cauza spanacului cald. Se gusta amestecul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  6. Se pune la fiert o oala larga cu multa apa si sare.
  7. Se prepara sosul bechamel dupa instructiunile de aici (veti folosi 300 ml lapte). Se condimenteaza sosul cu sare, piper si un varf de cutit de nucsoara.
  8. Acum apa din oala ar trebui sa fiarba. Dati focul la mic sa nu mai clocoteasca si adaugati foi de lasagna in oala, cat sa nu fie inghesuite. Fierbeti foile cam 5-6 minute (pana se ridica la suprafata). Treceti un cutit pe la mijlocul fiecarei foi si scoateti-o din apa, lasand-o sa alunece pe un prosop curat pregatit dinainte. Repetati pana sunt fierte toate foile.
  9. Intr-un vas termorezistent (de 23 x 15 cm; intra la fix o foaie de lasagna) turnati un strat subtire de sos bechamel, doar cat sa acopere fundul. Asezati o foaie de lasagna deasupra. Adaugati 1/3 din umplutura de spanac. Turnati 3 linguri de sos bechamel peste spanac. Repetati straturile (foaie lasagna+umplutura+sos) inca de 2 ori.
  10. Deasupra asezati ultima foaie de lasagna.
  11. In sosul bechamel ramas adaugati branza tare razuita. Turnati sosul peste ultima foaie de lasagna.
  12. Dati tava la cuptor, la 190C timp de 40 minute (pana e rumena deasupra).

 
Lasagna cu spanac - Umplutura de spanac

1. Umplutura de spanac

Lasagna cu spanac - Foi de lasagna fierte

2. Foi de lasagna fierte

Lasagna cu spanac - Stratificam: foaie de lasagna, spanac si sos bechamel

3. Stratificam: foaie de lasagna, spanac si sos bechamel

Lasagna cu spanac - Tava merge la cuptor

4. Tava merge la cuptor

Lasagna cu spanac - Lasagna cu spanac

5. Lasagna cu spanac


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 

Cannelloni cu carne

18 Februarie 2013

Cannelloni cu carne

Pastitsio

11 Aprilie 2012

Pastitsio

Lasagna vegetariana

21 Mai 2010

Lasagna vegetariana

 

 

Cathy  acum 11 luni - 30 Mai 2014 09:40  

Re: Lasagna cu spanac

imi e pofta
 

Simona  acum 11 luni - 30 Mai 2014 12:31  

Re: Lasagna cu spanac

Si? Ce parere a avut administratoarea? Cred ca f.f.f. buna!
Multumim!
 

Maria  acum 11 luni - 30 Mai 2014 13:30  

Re: Lasagna cu spanac

De ce sa ne dorim nuimai noi....iata si
administratoarea..
 

Ioana  acum 11 luni - 30 Mai 2014 16:01  

Re: Lasagna cu spanac

inca (locuim in acelasi bloc de peste 11 ani vesel ) nu suntem in asa relatii cat sa ne servim cu mancare. doar adulmecam... dar avand in vedere ca ultimele vizite au fost facute cand era gata mancarea, poate e timpul sa schimbam situatia. nu de alta, dar am vazut-o in magazin de curand si era foarte nehotarata, nu stia ce sa cumpere, ce sa mai faca de mancare. ar fi cazul sa-i spun ca stiu un site bun de unde se poate inspira vesel
 

mihaela  acum 10 luni - 4 Iunie 2014 13:27  

Re: Lasagna cu spanac

se poate inlocui spanacul cu macrisul? nu de alta dat am mult si as face ceva cu el
 

Ioana  acum 10 luni - 4 Iunie 2014 13:37  

Re: Lasagna cu spanac

macrisul e acru, ar trebui "diluat" cu ceva. eventual sa pui jumi-juma, spanac si macris.
uite retetele mele cu macris: [link]
 

Raluca  acum 55 minute - 29 Aprilie 2015 12:16  

Re: Lasagna cu spanac

Draga Ioana,

Din pacate n-am de unde cumpara urda sau telemea. Pe de alta parte nu-mi plac oricum. Imi poti sugera un inlocuitor pentru ele? Ma impac doar cu branza dulce(din pacate nici d-asta nu se gaseste pe meleagurile olandeze). Din cele "internationale", mascarpone(desi nu cred), ricotta etc pot alege ceva care sa mearga?

Sunt sigura ca primesti tare multe intrebari, as aprecia insa daca ai avea timp de un raspuns rapid vesel Stii cum este, graba...boala secolului.

Numai bine!
 

Ioana  acum 8 minute - 29 Aprilie 2015 13:03  

Re: Lasagna cu spanac

Raluca, ricotta e ok. exista si "ricotta salata" care are textura similara cu telemeaua. daca o gasesti poti sa o gusti sa vezi daca-ti place si daca da, o poti folosi in loc de telemea.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus