Retete Culinare : e-Retete

 

Cum facem sosul bechamel

Categorie: Tehnici in bucatarie

 

Cum facem sosul bechamel. Imagini pas cu pas pentru cum facem sosul bechamel

Aceasta e tehnica mea de a face sos bechamel fara cocoloase. Secretele sunt:

- focul mic
- folosirea unui tel
- laptele fierbinte
- sa amestec mereu in sos

Ingrediente pentru Cum facem sosul bechamel

50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale)
sare
piper
nucsoara (optional)

Cum facem sosul bechamel - Preparare

  1. Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara.
  2. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu.
  3. Incepem sa adaugam lapte, incet... ca la maioneza. In acelasi timp invartim cu telul in sos. Continuam tot asa: turnam putin lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati telul).
    * cand ati pus tot laptele, daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doritit puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte.
  4. Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.
  5. Se condimenteaza cu sare si piper si eventual putin nucsoara.

 
Click pe imagini pentru a mari

Prajim faina in unt
Prajim faina in unt
Adaugam laptele, amestecand mereu cu telul
Adaugam laptele, amestecand mereu cu telul
Niciun cocolos
Niciun cocolos

 

5 131

 

 

Din aceeasi categorie 

Cum aleg un ananas Cum facem unt de casa
Cum aleg un ananas Cum facem unt de casa
O casa plina cu aromele Craciunului Cum preparam orezul pentru sushi
O casa plina cu aromele Craciunului Cum preparam orezul pentru sushi

O persoana a incarcat o fotografie cu "Cum facem sosul bechamel". Vezi fotografia

 

Comentarii

isabela  acum 5 ani 2 Aprilie 2009 10:00  

Re: Cum facem sosul bechamel

asa il face si bunica dar ea nu il pune in tigaie ci in oala
 

elena  acum 5 ani 7 Aprilie 2009 11:05  

Re: Cum facem sosul bechamel

ooo nucsoara ...eu pun dar foarte putın un varf de cutıt numaı, da o aroma excelenta la sosul bechamel, cel maı ındıcat e la lasagna la cuptor,sau paste, practıc nucsoara (nutmeg ın engleza) faca totul la o lasagna. e ıncredıbıl de efıcıent blogul tau, nu ma asteptam tıne-o tot asa estı bestiala !!! :-*
 

Ioana  acum 5 ani 7 Aprilie 2009 14:00  

Re: Cum facem sosul bechamel

asa m-am obisnuit eu sa-l fac, fara nucsoara, dar am trecut-o la ingrediente fiindca stiam ca e un ingredient clasic al sosului bechamel
multumesc pentru aprecieri
 

claudiu  acum 5 ani 20 Mai 2009 20:32  

Re: Cum facem sosul bechamel

interesanta treaba cu nucsoara.am sa incerc la o portie de lasagna.
 

mirela  acum 4 ani 21 Septembrie 2009 15:19  

Re: Cum facem sosul bechamel

felicitari,esti o adevarata gospodina
 

andrei  acum 4 ani 21 Octombrie 2009 20:59  

Re: Cum facem sosul bechamel

foarte interesanta retzeta :D am sa incerc combinatzia cu spanacul intr-o zi
 

claudia  acum 4 ani 14 Decembrie 2009 13:06  

Re: Cum facem sosul bechamel

dar nu se pun si oua la sosul bechamel??????
 

Ioana  acum 4 ani 14 Decembrie 2009 13:32  

Re: Cum facem sosul bechamel

nu, fara oua
 

ildi  acum 4 ani 26 Februarie 2010 13:20  

Re: Cum facem sosul bechamel

tocmai am gatit dupa aceasta reteta, foarte gustos!
 

gabi  acum 4 ani 11 Mai 2010 13:56  

Re: Cum facem sosul bechamel

tocmai cautam o reteta pt spanac si aceasta pare delicioasa am sa o pun in aplicare dar eu am spanac proaspat din gradina proprie sper sa iasa bine
 

Florin  acum 3 ani 5 Decembrie 2010 02:26  

Re: Cum facem sosul bechamel

claudiu eu la Lasagna in special cea bolognesa folosesc sos de "lasagna" sos de la pomodori (rosii) preparat cu usturoi asa se prepara in locul unde lucrez. insa nu stiu cum este cu sos bechamel multumesc de sfat, pup.
 

Gabi  acum 3 ani 18 Ianuarie 2011 15:47  

Re: Cum facem sosul bechamel

Nu se pune si smantana???
 

Ioana  acum 3 ani 18 Ianuarie 2011 15:54  

Re: Cum facem sosul bechamel

nu, asta e sosul bechamel. poti adauga insa ce vrei tu in acest sos dupa ce e gata (marar, mustar, branza razuita, chiar si smantana) si vei obtine alte sosuri.
 

cristina1506  acum 3 ani 20 Ianuarie 2011 12:56  

Re: Cum facem sosul bechamel

cine imi poate spune cum se transforma la cuptor sosul,ce consistenta trebuia sa aiba cand e gata cand e gata
 

Ioana  acum 3 ani 20 Ianuarie 2011 14:08  

Re: Cum facem sosul bechamel

nu am inteles prea bine ce vrei sa faci. vrei sa-l pregatesti la cuptor sau vrei sa-l folosesti la o mancare pregatita la cuptor?
 

cristina1506  acum 3 ani 21 Ianuarie 2011 09:03  

Re: Cum facem sosul bechamel

da,e o combinatie de sos bechamel si conopida.ma intereseaza cat trebuie sa stea la cuptor si ce consistenta trebuie sa aiba cand e gata
 

Ioana  acum 3 ani 21 Ianuarie 2011 10:33  

Re: Cum facem sosul bechamel

sosul il faci atunci cu mai mult lapte (300 ml) ca sa aiba de unde sa scada la cuptor. daca faci cu conopida ar fi indicat sa adaugi si cascaval razuit in sos, dupa ce e gata. la cantitatea asta cam 150 gr cascaval. apoi amesteci cu conopida fiarta si ce mai doresti sa pui in compozitie si dai la cuptor cam 30 minute, pana e rumena deasupra. consistenta e ca un sosulet cremos, dar nu foarte moale. aici la musaca se observa cel mai bine consistenta: [link] , ultima poza de jos
 

cristina1506  acum 3 ani 22 Ianuarie 2011 19:09  

Re: Cum facem sosul bechamel

multumesc,m-am edificat
 

Diana  acum 3 ani 15 Martie 2011 17:52  

Re: Cum facem sosul bechamel

Excelenta reteta!!!!
Mi-a iesit foarte bun, fara cocoloase.
Multumesc!!!
 

Razvan  acum 3 ani 29 Aprilie 2011 07:12  

Re: Cum facem sosul bechamel

La sosul Bechamel secretul consta in diferenta de temperatura dintre rantasul de unt cu faina si lapte (care trebuie sa fie rece).
Laptele fierbinte se foloseste doar pentru reglarea consistentei sosului in cazul in care a iesit prea vascos...
 

Ioana  acum 3 ani 29 Aprilie 2011 09:56  

Re: Cum facem sosul bechamel

folosind laptele rece sunt sanse mari sa obtii un sos necremos si neomogen fiindca faina se va dizolva mai incet in sos. atata tot.
 

Aura  acum 2 ani 3 August 2011 20:11  

Re: Cum facem sosul bechamel

multumim pt reteta ! Explicatii eficiente. O sa incerc si eu sosul acesta mult laudat.
 

alina  acum 2 ani 13 Septembrie 2011 21:20  

Re: Cum facem sosul bechamel

daca se adauga marar va fi sos de marar iar daca se adauga mustar va fi sos de mustar?...in acest caz m-ar interesa cat marar sau cat mustar trebuie adaugat ca sa fie si gustos?...scuze sunt o incepatoare in ale gatitului si inca nu imi dau seama cat sa aproximez.Multumesc
 

Ioana  acum 2 ani 14 Septembrie 2011 11:50  

Re: Cum facem sosul bechamel

aici ai o varianta in care am pus marar in sos: [link] si aici alta cu mustar: [link]
 

lili  acum 2 ani 12 Decembrie 2011 18:03  

Re: Cum facem sosul bechamel

ciao,besciamella se face fara sare si piper,in skimb e obligatoriu nucsoara.de obicei aici in italia se maninca foarte bine(nord).pentru lasagne eu fac besciamella(9 foi) cu 100 gr.unt,100 gr.faina si un lt.de lapte(cald)si dupa gust nucsoara.prova anke tu cosi.
 

Claudia Clauditza  acum 2 ani 28 Februarie 2012 23:27  

Re: Cum facem sosul bechamel

super bunnnn a iesit!!!multumim pentru reteta.
 

Chstone  acum 2 ani 21 Martie 2012 19:31  

Re: Cum facem sosul bechamel

Aceasta este reteta corecta, am invatat la scoala de bucatari ca sosul bechamel se face in modul in care este prezentat aici, aceeasi reteta am intalnit-o si pe un site italian de gatit, insa am fost surprins sa intalnesc in bucatarie un sos numit bechamel dar care avea alte ingrediente si care se folosea la prajit: faina, apa, piper, vegeta si oua, acestea sunt ingrendientele din care se facea.
 

armanda  acum 2 ani 7 Mai 2012 17:45  

Re: Cum facem sosul bechamel

ati invatat si voi de la italieni k copiat totul dupa ei
 

claudia  acum un an 1 Noiembrie 2012 17:43  

Re: Cum facem sosul bechamel

este bun sosul ma bucur ca lam descoperit ca nu mai stiam ce sa pun la spanac sai dau gust mai bun puneai umpic de usturoi si gata si nu le placea m smantana si gata

 

Andra  acum un an 16 Decembrie 2012 19:28  

Re: Cum facem sosul bechamel

Buna Ioana, excelenta reteta de sos! Eu lucram cu laptele rece si sosul imi iesea mai tot timpul neomogen. Asta este formula perfecta si pentru mine.
 

denisa  acum un an 13 Februarie 2013 16:36  

Re: Cum facem sosul bechamel

este bun acest sos pentru spanac? daca da cum se face spanacul cu acest sos ms mult
 

Ioana  acum un an 14 Februarie 2013 09:53  

Re: Cum facem sosul bechamel

da, este perfect pentru spanac. gasesti reteta de spanac ardelenesc aici: [link]
 

johnny  acum un an 24 Februarie 2013 22:39  

Re: Cum facem sosul bechamel

Mersi mult pentru idea cu telul!!
A iesit perfect!!!!!
 

Georgiana  acum un an 27 Mai 2013 21:29  

Re: Cum facem sosul bechamel

Buna seara! La ce fel de mancare folosim sosul bechamel ?
 

Andrea  acum 11 luni 1 Iulie 2013 20:18  

Re: Cum facem sosul bechamel

multumesc pentru reteta este prima oara cand il gatesc si a iesit excelent, proaspat casatorita fiind si la casa noua, nu am avut tel, am folosit o lingura de lemn si am pus cam 400 ml de lapte, ma bucur sa ma numar printre noile cititoare!!!
 

Lia  acum 11 luni 20 Iulie 2013 11:24  

Re: Cum facem sosul bechamel

Scuza-ma ca intervin iar cu o intrebare. Vad ca folosesti tel in cratita neagra la interior. Nu se zgarie teflonul? Mi-e ca-mi stric bunatatea de cratita.
Eu in cratita asta umblu numai cu lingura sau spatula din lemn. Multumesc!
 

Ioana  acum 11 luni 21 Iulie 2013 11:40  

Re: Cum facem sosul bechamel

telul are firele rotunjite, daca nu apesi tare pe fund nu-ti va zgaria vasul. dar poti achizitiona un tel de silicon daca crezi ca te ia valul si nu-ti poti doza apasarea: [link]
 

Lia  acum 11 luni 21 Iulie 2013 14:21  

Re: Cum facem sosul bechamel

Super! Nu stiam ca exista o astfel de ustensila si nu e nici scumpa. Merci!
 

nicoll  acum 11 luni 30 Iulie 2013 17:38  

Re: Cum facem sosul bechamel

...eu o numesc colesita(in zona noastra)
 

Lia  acum 10 luni 5 Septembrie 2013 11:30  

Re: Cum facem sosul bechamel

Cand il folosim pt Lasagna, trebuie mai subtire doar cat sa poata fi turnat, dar nici prea subtire, pt. ca se "dezgheata" la cuptor si va balti pe fundul tavii si in plus va inmuia foile excesiv.

Facand cantitate dubla, as reduce untul de la 100 la vreo 80gr pt ca si ragu este cam gras mai ales cand este in amestec cu porc.

Multumesc!
 

florina  acum 8 luni 29 Noiembrie 2013 14:09  

Re: Cum facem sosul bechamel

eu am incercat reteta in cantitati duble (pt salata calda de cartofi) dar mi se pare un pic prea moale
 

Andrei  acum 6 luni 4 Decembrie 2013 22:09  

Re: Cum facem sosul bechamel

Buna.As vrea niste retete care sa contina si sosul bechamel de ex spanac ardelenesc.
 

Ioana  acum 7 luni 5 Decembrie 2013 09:37  

Re: Cum facem sosul bechamel

aici ai mai multe retete cu sos bechamel: [link]

iar aici gasesti spanacul ardelenesc: [link]

poti cauta retet pe site folosind zona de cautare din coloana dreapta sus.
 

Marian  acum 33 minute 13 Iunie 2014 13:38  

Re: Cum facem sosul bechamel

Asta este sos clasic, nu bechamel. Toata smecheria la bechamel este infuzia de legume pe care o faci inainte. Adica pui legumele in lapte si il dai in clocot. Apoi lasi la infuzat aproximativ 30 de minute. Dupa asta il ingrosi cu unt si faina.
 

Ioana  acum un minut 13 Iunie 2014 14:10  

Re: Cum facem sosul bechamel

nu stiu sa trebuiasca sa se infuzeze legume in lapte la bechamel. doar veloute e cu supa si alte infuzii.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS