Retete Culinare : e-Retete

 

Mazare in sos de smantana

Categorii: Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene

 
Mazare in sos de smantana. Imagini pas cu pas pentru mazare in sos de smantana

O reteta care va scoate din incurcatura atunci cand ajungeti tarziu acasa si nu aveti prea mult timp sa pregatiti cina. Puteti sa o serviti cu putin cabanos sau salam prajit daca doriti sa bateti recordul la cea mai rapida cina calda pregatita in casa.

Ingrediente pentru Mazare in sos de smantana

1 conserva de mazare( de 400 gr)
1 ceapa
125 ml lapte fierbinte
1 lingura cu varf faina
2 linguri pline cu smantana
5 linguri ulei
sare, piper

Portii: 2-3

Mazare in sos de smantana - Preparare

  1. Se scurge mazarea de apa insa retineti 125 ml pentru sos.
  2. Se da ceapa pe razatoarea mare si se caleste in uleiul incins pana se inmoaie.
  3. Se adauga faina si se amesteca cu un tel pana uleiul este absorbit si faina devine ca o pasta. Daca doriti, puteti lasa faina la prajit timp de 1 minut, dar amestecati non-stop.
  4. Adaugati laptele fierbinte, incet, ca la maioneza si continuati sa amestecati pana se ingroasa un pic. Cand ati terminat laptele adaugati apa de pe mazare si amestecati bine.
  5. Adaugati mazarea, sare dupa gust si piper din belsug (puteti pune piper alb daca doriti ca sosul sa ramana perfect alb) si lasati sa fiarba impreuna timp de cca 2 minute, pana mazarea se incalzeste.
  6. Adaugasi smantana, si mai lasati 1-2 minute pe foc.
5 26

 

 

Retete similare 

Cus-cus cu mazare Paste cu sos de iaurt si mazare
Cus-cus cu mazare Paste cu sos de iaurt si mazare
Vitel cu mazare si cartofi noi Muschiulet de porc la tigaie cu mazare
Vitel cu mazare si cartofi noi Muschiulet de porc la tigaie cu mazare

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Mazare in sos de smantana"

 

Comentarii

Bella  acum 3 ani 21 Octombrie 2010 10:57  

Re: Mazare in sos de smantana

Yummy...eu gatesc de cand am venit in Italia mazare cu smantana, doar ca dat fiind faptului ca prietenul meu e carnivor, o fac de obicei cu escalop de porc sau piept de pui sau curcan. E super gustoasa. Eu pun si nucsuoara: ii da un gust deosebit. Profit de acest post sa te salut Ioana. Am ramas fan al site-ului tau.
 

Corina(dezamagita)  acum 3 ani 25 Octombrie 2010 17:59  

Re: Mazare in sos de smantana

Pacat ca si acest site a ajuns ca multe altele....retetele vin atat de greu ...de la una pe zi la una pe saptamana...am inteles ca s-a zugravit bucataria dar totusi...a trecut o luna sau mai mult de atunci sau poate nu mai e inspiratie?Pacat, mare pacat !Era unul dintre cele mai bune site-uri, i-l recomandam tuturor, sunt super dezamagita...
 

Ioana  acum 3 ani 25 Octombrie 2010 18:22  

Re: Mazare in sos de smantana

Iti multumesc mult Corina pentru aprecieri, da, ai dreptate, este unul dintre cele mai bune site-uri si ma bucur ca il recomanzi tuturor. O sa le transmit mesajul tau mesterilor si o sa-i rog sa se miste mai repede pentru ca din cauza lor lista dezamagitilor se mareste. Sa stii ca am fost prima pe lista

Sunt sigura ca pana la terminarea tambalaului de la mine din casa o sa gaseti macar o reteta pe care n-ai incercat-o inca din cele peste 600 pe care le-am postat cu atata drag de cand am deschis site-ul .
 

Corina(dezamagita)  acum 3 ani 25 Octombrie 2010 22:29  

Re: Mazare in sos de smantana

Ioana ,multumesc frumos pt. raspuns, e bine de stiut ca esti inca acolo
Te astept cu drag cu noutati minunate!
 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani 26 Octombrie 2010 10:34  

Re: Mazare in sos de smantana

Ioana, eu te inteleg foarte bine, stiu si ca dureaza INTOTDEAUNA mai mult decat ai sperat, si costa INTOTDEAUNA mai mult decat ti-ai programat...eu lucrez in domeniul amenajarilor interioare si mobilierului, asa ca , te rog sa ma crezi, ca stiu ce spun. Oricum, curaj, rabdare si... de-abia astept sa vad ce-ai facut !
 

Ioana  acum 3 ani 26 Octombrie 2010 10:49  

Re: Mazare in sos de smantana

simona, asa-i! cand m-am gandit la o luna eram cam naiva.
si daca mai ai ghinionul de o echipa nesimtita si o concediezi si apoi astepti dupa a doua echipa inca doua saptamani pana se elibereaza de lucrarile anterioare, se intinde lucrul mai mult decat mi-as fi inchipuit. in plus orice comanzi dureaza minim 14 zile sa-ti fie livrat, ca nu se tine mai nimic pe stoc in perioada asta.
oricum nu renunt la ce mi-am planificat, fiindca asteptam asta de cativa ani si niciodata nu mi-am facut curaj sa "demolez" casa, asa ca acum ca am comis-o, trebuie sa iasa cum am planificat. si bineinteles o sa va arat si voua rezultatul.
 

Elena.M  acum 3 ani 29 Octombrie 2010 20:19  

Re: Mazare in sos de smantana

Buna seara Ioana.Sa stii ca imi lipsesc si retetele tale si chiar tu ca persoana.Numai stiu ce sa mai gatesc,mereu cand imi deschid laptopul personal sau pe cel al sotului,primul lucru este acela de a accesa site-ul tau.Sincer iti spun.Sunt utilizatoare al acestui si-te de vreo 9 luni si sunt foarte multumita.Te rog sa le transmiti echipei pe care ai angajat-o sa mai lucreze si peste program,macar de dragul nostru al cititorilor!Te pup,Ioana.Multa bafta.Si apropo........sa te tii de muncitori si sa ii supraveghezi,tu sau sotul tau pt ca asa eviti neplacerile si esti sigura ca fac munca de calitate.
 

Monica Mihaly  acum 3 ani 5 Noiembrie 2010 10:59  

Re: Mazare in sos de smantana

foarte buna , ioana.
am facut o si pot sa ti spun ca e noua mea reteta de facut mazare
 

Ioana  acum 3 ani 5 Noiembrie 2010 12:10  

Re: Mazare in sos de smantana

da, gustul acestei mancari este invers proportional cu timpul petrecut sa o pregatesti.
 

Ada  acum 3 ani 5 Noiembrie 2010 19:02  

Re: Mazare in sos de smantana

Bine te-am regasit draga Ioana. Te saluta de la Bucuresti doi dintre cei mai mari fani ai tai , Ada si noul membru al familiei ei, Rares. Te cunoaste bine, caci 9 luni cat a stat la mamica in burtica, s-a delectat cu mancarurile facute dupa retetele tale.
E bine totusi ca ai schimbat o singura echipa, eu am schimbat 3 pana am ajuns la a patra care mi-a terminat intr-un final lucrarea. Intr-adevar iti ia mai mult timp decat planifici initial si mult mai costisitor.
Am incercat si eu mazarea in sos de smantana, delicios , nici nu se putea altfel .
Cele mai calde salutari de la Bucuresti, tine-o tot asa .
 

camelia  acum 3 ani 6 Noiembrie 2010 10:26  

Re: Mazare in sos de smantana

gustoasa dar eu am folosit reteta ca si garnitura la snitele de curcan.Multumesc pentru retete
 

iulia  acum 3 ani 6 Noiembrie 2010 12:38  

Re: Mazare in sos de smantana

hmmm...bun! Nu ai mai postat nimic in ultimul timp...mi-e dor de retetele tale!
 

greg  acum 3 ani 6 Noiembrie 2010 20:16  

Re: Mazare in sos de smantana

Nu as vrea sa ma amestec ca elefantul in magazinul de bibelouri din portelan, dar niste sugestii mici:
1. Mazarea frageda, refrigerata "Dujardin" sau "Bonduelle" are un gust net superior celui din conserva.
2. In loc de smantana asa zis smantana sau frisca pentru gatit (La Dorna de ex.) cu grasime redusa.
3. O idee de zahar sau indulcitor ar face minuni.
4 Si vorba actritei (imi scapa numele) care facea reclama la uleiul Bunica "...o poaie de frunza de patrunjel taiat marunt"
In rest numai bine.
 

Ioana  acum 3 ani 8 Noiembrie 2010 09:45  

Re: Mazare in sos de smantana

greg, mie nu-mi place mazarea congelata, imi pare ca-si pierde gustul destul de tare. eu folosesc Bonduelle la conserva. probabil e chestie de gust aici. in loc de patrunjel, mararul ar fi mai pe gustul meu cu mazarea.
 

greg  acum 3 ani 8 Noiembrie 2010 12:43  

Re: Mazare in sos de smantana

"De gustibus non est disputandum" dupa yicala latina.
 

Ioana  acum 3 ani 8 Noiembrie 2010 12:47  

Re: Mazare in sos de smantana

exact
completarile si variatiunile sunt binevenite fiindca sigur sunt vizitatori care le vor gasi utile.
 

Ioana  acum 3 ani 8 Noiembrie 2010 13:46  

Re: Mazare in sos de smantana

ada draga, sa creasca frumos si sanatos Rares. ce nume frumos i-ai ales... imi place
 

stefan  acum 2 ani 28 Iunie 2011 17:06  

Re: Mazare in sos de smantana

parerea mea este ca smintina si faina se adauga la sfarsit, altfel nu se ingroasa sosul
 

Ioana  acum 2 ani 28 Iunie 2011 17:55  

Re: Mazare in sos de smantana

ce-l impiedica sa se ingroase altfel?
 

ana  acum 2 ani 22 Septembrie 2011 15:37  

Re: Mazare in sos de smantana

 

Delia  acum 2 ani 1 Octombrie 2011 19:55  

Re: Mazare in sos de smantana

Am pus fasole pastai in loc de mazare si a iesit delicioasa!
 

MaryLu  acum un an 28 Iunie 2012 11:55  

Re: Mazare in sos de smantana

Ioana, tocmai am facut aceasta mancare si mi-a iesit foarte bine! O reteta foarte buna lacto-ovo-vegetariana (asa cum sunt si eu)
 

Patricia22Smile  acum 11 luni 17 Decembrie 2012 18:08  

hallo

i fuarte buna trebe sa incercazi asa o face mama mea buna
 

nicu  acum 9 luni 8 Martie 2013 15:08  

Re: Mazare in sos de smantana

poti te rog sa imi trimiti mai mult retete pe mailul meu ?iti raman dator
 

Ioana  acum 9 luni 8 Martie 2013 15:12  

Re: Mazare in sos de smantana

nicu, inscrie-te la newsletter (in coloana din dreapta) si vei primi fiecare reteta noua postata de mine.
 

Led  acum 6 luni 29 Iunie 2013 23:27  

Re: Mazare in sos de smantana

Excelenta reteta, sper sa mai postezi si altele. Sper sa imi dai si mie niste indicatii cum sa iti urmaresc retetele postate de tine. Multumesc ciao!
 

Ioana  acum 6 luni 1 Iulie 2013 10:16  

Re: Mazare in sos de smantana

Led, daca ai pagina de facebook, poti da "Like" paginii mele de facebook [link] , iar daca nu ai, te poti inscrie la newsletter (coloana dreapta, unde scrie "Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:" introduci adresa ta de email).
 

Anastasia Szanda  acum 5 luni 20 August 2013 10:36  

super pagina

Ma bucur ca sant pagini unde maipoti invatza cate ceva sau chiar mult din retzetele postate ...bv adminilor este un site foarte bun..eu astazi am dat de acest site si ami place foarte mult...voi intra de fiecare data a mai invatz si sa incerc retzete pe care inca nu l stiu..bafta in continuare
 

Daniela  acum o ora 4 Decembrie 2013 11:42  

Re: Mazare in sos de smantana

Buna Ioana,

Am facut si eu reteta asta de 3 ori. De 2 ori mi-a iesit si o data nu.
Pentru Greg, mazarea congelata este buna, dar la alte retete, nu la asta. Am incercat reteta asta cu mazare congelata si nu a iesit buna de loc (e foarte plictisitoare la mestecat mazarea congelata, si oricat ai fierbe-o parca e tot nefiarta si tare).Plus ca nu ai cu ce sa inlocuiesti apa de pe mazarea din conserva, si dupa parerea mea ea ii da gust bun mancarii.
Cand am facut cu mazare din conserva a iesit de ambele dati foarte buna (e mult mai fina mazarea din conserva).
Si asta e pe incercate.

Ioana, felicitari pentru site. Am facut cateva retete si mi-au iesit foarte bine.
 

Ioana  acum 6 minute 4 Decembrie 2013 13:10  

Re: Mazare in sos de smantana

Daniela, ai observat bine, pentru unele retete mai potrivita mazarea la conserva si pentru altele cea proaspata. aici si recomandarea mea e pentru cea din conserva (care imi place mult).
legat de mazarea congelata, poate incerci sa schimbi marca, mie imi place cea de la Bonduelle, iese bine si supa crema cu ea.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS