Papricas de porc cu pastai

Categorii: Retete cu legume, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de porc, Retete romanesti

 

Papricas de porc cu pastai
Pinterest

De azi pe maine. Este genul de mancare care e mai buna reincalzita, dupa ce sta o vreme. Am facut vineri seara acest papricas de porc cu ultimele pastai proaspete de anul asta si am avut mancare tot weekendul. Stiam ca o sa ne cada bine putina proteina dupa alergarea de duminica la Crosul Companiilor.

Ingrediente
Papricas de porc cu pastai

600 gr pulpa de porc
600 gr pastai galbene (late sau rotunde)
1 ceapa mare (cca 200 gr)
1 lingura rasa boia dulce
1/2 ardei gras (galben)
1 rosie mica coapta
200 gr smantana grasa (25%)
2 linguri faina alba (40 gr)
sare, piper negru
3 linguri ulei
2 linguri de faina (pentru pudrat carnea)

Portii: 4-5

Preparare
Papricas de porc cu pastai

  1. Pastaile se spala si se rup segmente de 3-4 cm.
  2. Se taie pulpa felii subtiri, perpendiculare pe fibra. Se bat feliile cu ciocanul ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper negru pe ambele parti. Se trec feliile de carne prin faina alba si se scutura excesul.
  3. Se incinge uleiul intr-o cratita/tuci si se prajesc feliile de carne pe ambele parti pana se rumenesc usor (cca 2 minute / parte). Prajiti-le in ture ca sa nu fie inghesuite. Daca e necesar, adaugati inca puti ulei la fiecare tura de carne pe care o prajiti. Scoateti carnea pe o farfurie.
  4. In grasimea ramasa se caleste ceapa pana se inmoaie bine de tot (cca 5 minute).
  5. Se trage cratita de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca bine, pana ceapa e uniform colorata.
  6. Se aseaza peste ceapa jumatate din feliile de carne. Se pune deasupra jumatate din pastai. Se aseaza restul de carne si deasupra restul de pastai. Printre pastai se intercaleaza felii de ardei si rosie.
  7. Se acopera totul cu apa (doar cat abia sa cuprinda totul; am pus aproape 1 l). Se presara sare dupa gust.
  8. Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mediu spre mic, fara capac, timp de 35-40 minute (verificati sa fie fierte pastaile dupa acest timp).
  9. Se freaca smantana cu faina intr-un bol. Se adauga pe rand 3 polonice din lichidul fierbinte din oala, amestecand sa se omogenizeze.
  10. Dati focul la mic sub cratita, sa nu mai clocoteasca continutul. Adaugati amestecul de smantana. Amestecati si lasati pe foc mic, pana sosul se ingroasa (cca 10 minute). In acest timp nu lasati continutul sa clocoteasca si amestecati des ca sa simtit cum se ingroasa. Dregeti mancarea de sare.
  11. E mai buna reincalzita, dupa ce sta o vreme.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 

 

 

olga  acum 3 luni - 21 Septembrie 2015 12:19  

Re: Papricas de porc cu pastai

Asa da. Si cine nu a alergat? vesel
 

olga  acum 3 luni - 21 Septembrie 2015 12:21  

Re: Papricas de porc cu pastai

Te rog frumos sa-mi recomanzi un loc cu mancare buna si ieftina pentru studenti, in Cluj. vesel
Multumesc frumos.
 

Ioana  acum 3 luni - 21 Septembrie 2015 13:01  

Re: Papricas de porc cu pastai

mananca doar pastaile vesel

cateva locuri cu mancare buna la pret mic:

- Varzaria -> pe Eroilor nr. 35; lucicos, fasole batuta, taitei cu varza sau nuca

- Memo 10 -> pe Memorandului nr. 10 ; restaurantul primariei, cu autoservire; n-am mai fost demult dar era buna si ieftina mancarea

- SoupeR -> pe Eroilor nr. 3; supe/supe creme si sadwichuri la preturi mici; mi-au placut supele creme si cele de fructe

- Indigo -> restaurant indian pe Piezisa nr. 10; meniul lor de pranz e la 15 lei si este foarte bun; poate asta e cam mult pentru un student, dar mancarea e impecabila

- la Panemar -> sandwichul fresh cu paine taraneasca costa doar 5 lei; foarte bun, il recomand cand studentul e pe fuga; cu un iaurt proaspat tot de la ei
 

olga  acum 2 luni - 21 Septembrie 2015 13:27  

Re: Papricas de porc cu pastai

Multumesc din suflet. Te imbratisez.
 

Ioana  acum 2 luni - 21 Septembrie 2015 13:28  

Re: Papricas de porc cu pastai

cu drag vesel sper ca am salavat un proaspat student de la infometare vesel
 

olga  acum 2 luni - 21 Septembrie 2015 13:45  

Re: Papricas de porc cu pastai

Absolut draga mea. Dar stii ca a intrebat de tine, credea ca ai restaurant. Eu cand gatesc, mi-a intrat in reflex, zic intotdeauna-,,Multumesc Ioana'' sau Sa-i dea Dumnezeu sanatate la Ioana ( de fapt zic Iuanuca) vesel
 

Maria  acum 2 luni - 21 Septembrie 2015 21:56  

Re: Papricas de porc cu pastai

Multumesc.......nu stiam ca se numeste papricas cu pastai...
 

florin  acum 3 luni - 22 Septembrie 2015 05:51  

Re: Papricas de porc cu pastai

Sarut mana. Interesanta reteta, azi o si fac. Multumesc.
 

Ioana  acum 3 luni - 22 Septembrie 2015 09:18  

Re: Papricas de porc cu pastai

Maria, tu cum ii zici? eu folosesc pasii de preparare a unui papricas, cu boia, smantana, faina... de aici numele.
 

Ioana  acum 3 luni - 22 Septembrie 2015 09:20  

Re: Papricas de porc cu pastai

Florin, spor si pofta mare!
 

Maria  acum 2 luni - 22 Septembrie 2015 13:11  

Re: Papricas de porc cu pastai

Eu ii spun mancare cu fasole si nu pun faina.Bunicii mei materni au fost de la Cluj,asa ca eu am trait cu mancare pe care o regasesc in retele tale. Este o placere sa-ti citesc sau sa pregatesc din retete.
 

florin  acum 2 luni - 23 Septembrie 2015 19:12  

Re: Papricas de porc cu pastai

Sarut mana. Azi am facut retete Dvs. Este super buna. Toata lumea care a mancat din ea a fost incantata.Am cateva observati . La punctul 3 -tigaia- nu este necesara. Cele 3 linguri de ulei sunt insuficiente ,pulpa de porc fiind slaba .A fost necesar, ca sa prajesc carnea , sa mai adaug cateva linguri.In rest am respectat intocmai reteta si a iesit f.f.f. BUNA. MULTUMESC.
 

Ioana  acum 3 luni - 24 Septembrie 2015 09:33  

Re: Papricas de porc cu pastai

da, la pct. 3 am folosit gresit cuvantul tigaie in loc de cratita vesel
o sa completez reteta cu sfat pentru adaugarea uleiului daca e necesar.
iti multumesc pentru observatii si ma bucur ca v-a placut.
 

florin  acum 3 luni - 25 Septembrie 2015 08:22  

Re: Papricas de porc cu pastai

Sarut mana. As avea o sugestie. In locul fainei, sa se foloseasca GUSTIN -amidon alimentar din porumb.S-ar mai putea folosi ptr. ingrosarea sosului si FULGI DE CARTOFI ptr. pireu. Ce parere aveti ??
 

Ioana  acum 3 luni - 25 Septembrie 2015 09:39  

Re: Papricas de porc cu pastai

prefer sa folosesc faina in sosurile de genul asta (adica cand mancarea are mult sos, pe care-l doresc mai consistent si sa aiba un pic de gust, sa reziste bine la frigider sau cand reincalzesc mancarea).
amidonul iti va "dilua" din gust, e mai usor (ceea ce in cantitati mici sau la deserturi e ok, dar la astfel de mancaruri cu mult sos poate fi usor ... gretos; ca jeleul). amidonul insa e o alternativa ok pentru cei alergici la gluten.

fulgi de cartofi n-am cumparat si folosit niciodata. poate functioneaza bine, dar chiar nu stiu cum se comporta.
 

roxana  acum 3 luni - 30 Septembrie 2015 09:24  

Re: Papricas de porc cu pastai

fooooarte bun vesel
 

Simona B  acum 19 ore - 6 Noiembrie 2015 17:15  

Re: Papricas de porc cu pastai

Buna, Ioana

Iti multumesc mult pentru retetele delicoase vesel
In cazul in care nu am pastai proaspete, pot sa folosesc congelate? Daca da, cum sa adaptez reteta sa iasa la fel de gustoasa mancarea?
Multumesc!
 

Ioana  acum 19 minute - 7 Noiembrie 2015 12:42  

Re: Papricas de porc cu pastai

daca stii in cat timp fierb pastaile tale congelate, procedezi ca in reteta, doar ca nu adaugi pastaile de la inceput, fierbi carnea parte din timpul dat (cele 35-40 minute) si adaugi pastaile cu atata timp inainte de expirarea celor 40 minute.
spre exemplu, daca fierb in 15 minute, le adaugi dupa 25 minute de fierbere.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus